Jump to content
Dogomania

Minisunia Lidzia vel Abi vel Plamka - już we własnym domku! Po jednym dniu w DT!

Recommended Posts

• Replies 136
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny, może to szansa dla Lidki ???
[quote name='teresz10']19.03 -Z piątku na sobote przewozimy psa z LUBLINA w okolice NOWEGO DWORU MAZOWIECKIEGO przejezdzajac przez Warszawe. Mamy miejsce a nawet klatki do przewozu. Jezeli ktos ma jakiegos psa do przewiezienia na tej trasie to prosze o kontakt na [email protected] .

Posted

Andzike napisał(a):
Dziewczyny, może to szansa dla Lidki ???

Ale Lidka miała jechać po sterylce - ma szansę na darmową, w klinice przy schronisku. No i nadal nie ma transportu Zamość - Lublin.

Posted

byłam dzis chwilke w schronisku (ja ledwo zyjąca i musiałam jechać z dzieckiem bo nie miałam z kim zostawic) bez aparatu, ale sunia jest, porozmawiałam o niej z pracownikiem,w poniedziałek zadzwonie do schroniska (będzie pan kierownik) to ustale termin sterylki

Posted

Zapisuje watek:) Dzięki Andzike za wiadomość..... transport na bank ... tak jak pisałam do Kołbieli na 100% za 2 tygodnie, a Warszawa być może tez, ale nie wiadomo czy za 2 czy 3, czy istnieje możliwość, żeby ktoś wyjechał po sunie jakieś 10 kilometrów od Wawy???

Posted

Magda82 napisał(a):
Zapisuje watek:) Dzięki Andzike za wiadomość..... transport na bank ... tak jak pisałam do Kołbieli na 100% za 2 tygodnie, a Warszawa być może tez, ale nie wiadomo czy za 2 czy 3, czy istnieje możliwość, żeby ktoś wyjechał po sunie jakieś 10 kilometrów od Wawy???

Magda, dzięki za zainteresowanie ! :)
będziemy dogrywać transport jak już będzie wiadomo kiedy będzie sterylka itp ;)

Posted

ladySwallow napisał(a):
Ale Lidka miała jechać po sterylce - ma szansę na darmową, w klinice przy schronisku. No i nadal nie ma transportu Zamość - Lublin.

Jeżdżę służbowo na tej trasie, raz częściej, raz rzadziej, ale jeżdżę, więc jakoś ją zabiorę, tym odcinkiem trasy się nie ma co martwić.

Posted

ja jutro będe dzwonic do pana kierownika, poprosze o jak najszybszą sterylizacje Lidki i Azji (spanielowata sunia z tego samego boksu co Lidzia), jak tylko ustale jakis termin dam znac i bedziemy szybko kombinowac dalej:-)

Posted

Jutro sterylizacja Lidki, potem 10 dni i może jechać. Wypada na to, że transport koło 1 kwietnia - czy ktoś wstępnie by jechał?

Teraz inne pytanie - kilka osób deklarowało wpłaty, czy do kogoś nie doszło moje PW?

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
plus przetelepcie chałupy w celu znalezienie rzeczy na bazar:-)
mamy 10dni na znalezienie transportu i uzbieranie pieniazkow na weta itp

Transport wymaga dogrania, ale na trasie Zamość - Kołbiel mamy...

Magda82 napisał(a):

Posted

Ale to na pewno jest tak, że wypada 1 kwietnia? Wcześniej suki nie wydadzą. Rozmawiałam z Magdą, Kołbiel trochę daleko (40km od Wawy), ale tak 10km mogłaby wyjechać.

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
plus przetelepcie chałupy w celu znalezienie rzeczy na bazar:-)
mamy 10dni na znalezienie transportu i uzbieranie pieniazkow na weta itp

Skoro będzie sterylizowana w schronie to pieniadze są potrzebne na preparat od pcheł-np fiprex cena ok 19pln i tabletkina robaki-ok 7pln(z tym trzeba poczekać) i transport.To są wydatki pierwszej kolejności.

Posted

Maddalena wyraźnie napisała, że chce przede wszystkim zabezpieczenia na weterynarza, gdyby coś nagle wyskoczyło. Same wiemy, że u psów z Zamościa coś zwykle nagle wyskakuje - choćby kłopoty żołądkowe. Nie ma więc co liczyć według mnie każdego wydatku, tylko trzeba zebrać pewną, zabezpieczającą suczkę, sumę.

Posted

ladySwallow napisał(a):
Maddalena wyraźnie napisała, że chce przede wszystkim zabezpieczenia na weterynarza, gdyby coś nagle wyskoczyło. Same wiemy, że u psów z Zamościa coś zwykle nagle wyskakuje - choćby kłopoty żołądkowe. Nie ma więc co liczyć według mnie każdego wydatku, tylko trzeba zebrać pewną, zabezpieczającą suczkę, sumę.

A jaką kwotę masz na myśli ?

Posted

Ustaliłyśmy z Magdą pierwsze wydatki na suczkę:
- smycz i obroża do transportu - byle jakie, najtańsze, bo potem Magda i tak będzie używać swoich - max 10 zł
- preparat na kleszcze Exspot (nie inny, kleszcze warszawskie gdzieś mają frontline'a i fiprexa) - ok. 15 zł
- Aniprazol x 3 na odrobaczenie - różnie, najlepiej po kosztach - może ktoś ma?
- karma Brit Care Activity All Breed Lamb & Rice 3kg, najlepiej z hurtowni - wieczorem będę prosić znajomą od husky'ch o pomoc w tej kwestii - w necie ok. 50 zł, w hurtowni nieco taniej

W drugiej kolejności do opłacenia będą wyróżnione ogłoszenia:
- allegro - 20 zł
- alegratka - ok. 11 zł
- morusek - ok. 20 zł
- gumtree - ok. 20 zł

Byłybyśmy wdzięczne, gdyby znaleźli się sponsorzy na pojedyncze rzeczy - koło każdej jest wpisany koszt. Jeśli ktoś chce coś zasponsorować, proszę o kontakt ze mną - tylko mailowy, PW niekoniecznie dochodzą: [email protected], 519 851 337 albo wpisanie na wątku, co można kupić. Proszę nie kupować od razu, bo zaraz się okaże, że niektóre rzeczy mamy podwójne, a innych wcale.

Posted

dziewczyny jak duża jest sunia?
mam panią chętną na mikropsa - takiego żeby go można było zabrać wszędzie ze sobą (do pracy też - pani ma własny sklep)
dom sprawdzony, monitoring psa stały - 3 razy dziennie przechodzę koło sklepu