karolina_g_k Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 A ja za dwie godziny poznam suczydło ;) Jedziemy na wycieczkę :) Quote
E-S Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 [quote name='sonia71']witaj Plamko na wolności :) Ha ! Witaj Lidziu w DS !!!!! AAAAA !!!!! Wyobrażacie sobie ? Właśnie gadam z Magdą ! :multi::multi::multi: Quote
E-S Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Dom z ogrodem, ogrodzenie idealnie zabezpieczone, w domu 2 koty - Lidka nie reaguje, sąsiad - weterynarz, drugi sąsiad - wielbiciel psów, właściciel Reksia, państwo na wcześniejszej emeryturze - boli ją serce gdy psu ma suchą karmę dać, córka kocha zwierzęta, kurczak się gotuje :) Pani zawsze ratowała psy, znajdy, przybłędy. Madallena strasznie dziękuje Lady i Piranhii !!! Quote
karolina_g_k Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 To ja troche o domu stałym Dom sprawdzony, spadkowy, ze tak powiem ;) Duży metraż plus własny ogród. Pani natychmiast zauroczyła sie Plamką. Nie dziwi mnie to zreszta, bo to wspaniała, delikatna i piekna sunia. Bedzie tam miała raj na ziemi i dwa koty do towarzystwa ;) Państwo bardzo prozwierzęcy, posiadajacy znajomego-weterynarza. Co jeszcze moge dodac? Szkoda, że tyle ta mała siedziała w schronisku.... Quote
karolina_g_k Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 E-S napisał(a): Madallena strasznie dziękuje Lady i Piranhii !!! A my chyba Madallenie co? ;) Nie zdażyłam przed Tobą E-S :mad: Quote
sacred PIRANHA Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 E-S napisał(a):Dom z ogrodem, ogrodzenie idealnie zabezpieczone, w domu 2 koty - Lidka nie reaguje, sąsiad - weterynarz, drugi sąsiad - wielbiciel psów, właściciel Reksia, państwo na wcześniejszej emeryturze - boli ją serce gdy psu ma suchą karmę dać, córka kocha zwierzęta, kurczak się gotuje :) Pani zawsze ratowała psy, znajdy, przybłędy. Madallena strasznie dziękuje Lady i Piranhii !!! jezu a myślałam, że nic mi dziś nie jest w stanie humoru poprawić!!! to my dziękujemy serdecznie Madallenie za danie szansy suni i wogole za wszystko! bądz szczesliwa beżowa suniu Lidko vel Plamko vel Abi!!! Ps. Magda może to imię nie jest jednak takie pechowe i straszne;-) Quote
karolina_g_k Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 sacred PIRANHA napisał(a): Ps. Magda może to imię nie jest jednak takie pechowe i straszne;-) Jest świetne! Ja mam tak na drugie ;) Quote
sacred PIRANHA Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 karolina_g_k napisał(a):Jest świetne! Ja mam tak na drugie ;) hehehe a ja własnie skończyłam gadac przez telefon z Magdą, zeszło nam dwie godziny...a miałam własnie isc z psem i dzieckiem na ostatni spacer...minęły dwie godziny, dziecko zasnęło na podłodze z zasikanym pampersem w dłoni a pies śpi na podusi przykryty kołdrą na łóżku:-) Quote
golf Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 ladySwallow napisał(a):Dobrze, potrzebuje informacji, czy mamy coś płacić za transport? I jesli tak, to do kogo i ile. Czekam na znak od Magdy, ile wyjdzie za oporządzenie suczki - na pewno 50 zł za karmę i 15 na preparat kleszczowy musi być wysłane. teresz 10 do zaplacenia jest 70 zł. Madallena wie. Zaplacic za trans ma nowa Pani Rity. Quote
LadyS Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 Ja już nic nie rozumiem z tych opłat, a badanie krwi było robione? Zresztą, po co tu pytam, idę na FB zapytać Magdy ;) Quote
E-S Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 sacred PIRANHA napisał(a):hehehe a ja własnie skończyłam gadac przez telefon z Magdą, zeszło nam dwie godziny...a miałam własnie isc z psem i dzieckiem na ostatni spacer...minęły dwie godziny, dziecko zasnęło na podłodze z zasikanym pampersem w dłoni a pies śpi na podusi przykryty kołdrą na łóżku:-) :D :D :D wcześniej ja gadałam stojąc pod prysznicem z rozebranymi wolierami papuzimi do szorowania (jak to przy sobocie) a Bugi trząsł się jak w zaawansowanej chorobie Parkinsona pod zamkniętymi drzwiami pokoju, gdzie buszowały papugi i taki był podniecony faktem niedostępnych obiektów do upolowania, że aż mu się gardło zacisnęło i nawet piszczeć nie mógł :D Lidka - widzisz jakie to szczęśliwe imię ? A jak czarno prorokowałaś ? :D Quote
sonia71 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 o matko kochana ! Liduśka -życzę ci szczęścia w nowym domku i szybko zapomnisz o Zamościu ! Quote
sacred PIRANHA Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 E-S napisał(a):a Bugi trząsł się jak w zaawansowanej chorobie Parkinsona pod zamkniętymi drzwiami pokoju, gdzie buszowały papugi i taki był podniecony faktem niedostępnych obiektów do upolowania, że aż mu się gardło zacisnęło i nawet piszczeć nie mógł :D nie ma to jak instynkt myśliwski i wypuszczone ptactwo....biedniusi Bugi:-) Quote
teresz10 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 W schronie w Zamościu widziałam taka rudziznę jak Rita która wiozłam...może ktos z Zamoscia moze cos o niej napisac? Jak brałam Lilkę to już miałam w samochodzie Ritę a tu patrzę Rita nr2 w schronie - jak bliźniaczka. Quote
E-S Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 [quote name='teresz10']W schronie w Zamościu widziałam taka rudziznę jak Rita która wiozłam...może ktos z Zamoscia moze cos o niej napisac? Jak brałam Lilkę to już miałam w samochodzie Ritę a tu patrzę Rita nr2 w schronie - jak bliźniaczka. O tą sunię chodzi Teresz: [quote name='handzia']Kochane cieszę się bardzo, że Ritka ma nowy domek, a do tego jeszcze taki wspaniały i wyjątkowy :loveu:. Pozwolę sobie wstawić zdjęcia naszej zamojskiej suni podobnej do Rity, może jakaś sąsiadka albo znajoma p. Basi zobaczy:cool3: może zechce mieć takie samo szczęście w domu? Quote
handzia Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 O piesku wiem niewiele, oprósz tego, że jest nowa i niedawno wyszła z kwarantanny. Zauważyłyśmy ją z Funią dwa tygodnie temu, zwróciła naszą uwagę właśnie podobieństwem do Ritki. Dlatego na razie wstawiłam ją na wątku Rity, bo wiem, że było duże zainteresowanie Ritą, miałam nadzieję, że ktoś ją zauważy. Quote
LadyS Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 Wiadomo jeszcze, że ma mniej, niż rok, bo siedzi w takim boksie. Quote
E-S Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Sunia jest śliczna, trzeba by jej założyć wątek, zrobić zdjęcia przy ładnej pogodzie - jak jest sucha, a nie taka zmokła kura i raz - dwa dom znajdzie ! Quote
LadyS Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 Tutaj, jak jest sucha ;) Trudno jej zrobić zdjęcie, bo zawsze jest między psami, ajak jest sama, to nie chce podejść. Quote
E-S Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Inaczej wygląda sucha :D Kurcze, to kiepsko z tymi zdjęciami, bo fajnie wychodzą te z wysokości psa, nie z góry. Quote
LadyS Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 Niestety większosć zdjęć tam wygląda tak: albo tak: ew. tak: Quote
E-S Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Prześliczna jest mała ... szkoda jej, ona dom znalazłaby jeszcze szybciej niż Lidzia czy Rita 1. Quote
handzia Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 E-S napisał(a):Prześliczna jest mała ... szkoda jej, ona dom znalazłaby jeszcze szybciej niż Lidzia czy Rita 1. Mała przyciąga oko, prawda? :razz: A to że jest młodziutka jeszcze zwiększa jej szanse, do tego większość ludzi szuka takich słodkich maleństw. Więc, nie pozostaje nic innego jak zakładać rudaskowi wątek:) Quote
E-S Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 handzia napisał(a):Mała przyciąga oko, prawda? :razz: A to że jest młodziutka jeszcze zwiększa jej szanse, do tego większość ludzi szuka takich słodkich maleństw. Więc, nie pozostaje nic innego jak zakładać rudaskowi wątek:) Założysz ? :D A jakie imię ? Szczęśliwe - Rita ? Quote
Recommended Posts