Jump to content
Dogomania

Minisunia Lidzia vel Abi vel Plamka - już we własnym domku! Po jednym dniu w DT!

Recommended Posts

• Replies 136
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='sonia71']witaj Plamko na wolności :)

Ha !
Witaj Lidziu w DS !!!!!

AAAAA !!!!!
Wyobrażacie sobie ?
Właśnie gadam z Magdą !
:multi::multi::multi:

Posted

Dom z ogrodem, ogrodzenie idealnie zabezpieczone, w domu 2 koty - Lidka nie reaguje, sąsiad - weterynarz, drugi sąsiad - wielbiciel psów, właściciel Reksia, państwo na wcześniejszej emeryturze - boli ją serce gdy psu ma suchą karmę dać, córka kocha zwierzęta, kurczak się gotuje :) Pani zawsze ratowała psy, znajdy, przybłędy.

Madallena strasznie dziękuje Lady i Piranhii !!!

Posted

To ja troche o domu stałym

Dom sprawdzony, spadkowy, ze tak powiem ;)
Duży metraż plus własny ogród.
Pani natychmiast zauroczyła sie Plamką.
Nie dziwi mnie to zreszta, bo to wspaniała, delikatna i piekna sunia.

Bedzie tam miała raj na ziemi i dwa koty do towarzystwa ;)
Państwo bardzo prozwierzęcy, posiadajacy znajomego-weterynarza.

Co jeszcze moge dodac?
Szkoda, że tyle ta mała siedziała w schronisku....

Posted

E-S napisał(a):
Dom z ogrodem, ogrodzenie idealnie zabezpieczone, w domu 2 koty - Lidka nie reaguje, sąsiad - weterynarz, drugi sąsiad - wielbiciel psów, właściciel Reksia, państwo na wcześniejszej emeryturze - boli ją serce gdy psu ma suchą karmę dać, córka kocha zwierzęta, kurczak się gotuje :) Pani zawsze ratowała psy, znajdy, przybłędy.

Madallena strasznie dziękuje Lady i Piranhii !!!

jezu a myślałam, że nic mi dziś nie jest w stanie humoru poprawić!!!
to my dziękujemy serdecznie Madallenie za danie szansy suni i wogole za wszystko!
bądz szczesliwa beżowa suniu Lidko vel Plamko vel Abi!!!

Ps. Magda może to imię nie jest jednak takie pechowe i straszne;-)

Posted

karolina_g_k napisał(a):
Jest świetne!
Ja mam tak na drugie ;)

hehehe
a ja własnie skończyłam gadac przez telefon z Magdą, zeszło nam dwie godziny...a miałam własnie isc z psem i dzieckiem na ostatni spacer...minęły dwie godziny, dziecko zasnęło na podłodze z zasikanym pampersem w dłoni a pies śpi na podusi przykryty kołdrą na łóżku:-)

Posted

ladySwallow napisał(a):
Dobrze, potrzebuje informacji, czy mamy coś płacić za transport? I jesli tak, to do kogo i ile.

Czekam na znak od Magdy, ile wyjdzie za oporządzenie suczki - na pewno 50 zł za karmę i 15 na preparat kleszczowy musi być wysłane.

teresz 10 do zaplacenia jest 70 zł.
Madallena wie.
Zaplacic za trans ma nowa Pani Rity.

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
hehehe
a ja własnie skończyłam gadac przez telefon z Magdą, zeszło nam dwie godziny...a miałam własnie isc z psem i dzieckiem na ostatni spacer...minęły dwie godziny, dziecko zasnęło na podłodze z zasikanym pampersem w dłoni a pies śpi na podusi przykryty kołdrą na łóżku:-)

:D :D :D wcześniej ja gadałam stojąc pod prysznicem z rozebranymi wolierami papuzimi do szorowania (jak to przy sobocie) a Bugi trząsł się jak w zaawansowanej chorobie Parkinsona pod zamkniętymi drzwiami pokoju, gdzie buszowały papugi i taki był podniecony faktem niedostępnych obiektów do upolowania, że aż mu się gardło zacisnęło i nawet piszczeć nie mógł :D

Lidka - widzisz jakie to szczęśliwe imię ? A jak czarno prorokowałaś ? :D

Posted

E-S napisał(a):
a Bugi trząsł się jak w zaawansowanej chorobie Parkinsona pod zamkniętymi drzwiami pokoju, gdzie buszowały papugi i taki był podniecony faktem niedostępnych obiektów do upolowania, że aż mu się gardło zacisnęło i nawet piszczeć nie mógł :D

nie ma to jak instynkt myśliwski i wypuszczone ptactwo....biedniusi Bugi:-)

Posted

W schronie w Zamościu widziałam taka rudziznę jak Rita która wiozłam...może ktos z Zamoscia moze cos o niej napisac? Jak brałam Lilkę to już miałam w samochodzie Ritę a tu patrzę Rita nr2 w schronie - jak bliźniaczka.

Posted

[quote name='teresz10']W schronie w Zamościu widziałam taka rudziznę jak Rita która wiozłam...może ktos z Zamoscia moze cos o niej napisac? Jak brałam Lilkę to już miałam w samochodzie Ritę a tu patrzę Rita nr2 w schronie - jak bliźniaczka.

O tą sunię chodzi Teresz:

[quote name='handzia']Kochane cieszę się bardzo, że Ritka ma nowy domek, a do tego jeszcze taki wspaniały i wyjątkowy :loveu:. Pozwolę sobie wstawić zdjęcia naszej zamojskiej suni podobnej do Rity, może jakaś sąsiadka albo znajoma p. Basi zobaczy:cool3: może zechce mieć takie samo szczęście w domu?

Posted

O piesku wiem niewiele, oprósz tego, że jest nowa i niedawno wyszła z kwarantanny. Zauważyłyśmy ją z Funią dwa tygodnie temu, zwróciła naszą uwagę właśnie podobieństwem do Ritki. Dlatego na razie wstawiłam ją na wątku Rity, bo wiem, że było duże zainteresowanie Ritą, miałam nadzieję, że ktoś ją zauważy.

Posted

Sunia jest śliczna, trzeba by jej założyć wątek, zrobić zdjęcia przy ładnej pogodzie - jak jest sucha, a nie taka zmokła kura i raz - dwa dom znajdzie !

Posted

E-S napisał(a):
Prześliczna jest mała ... szkoda jej, ona dom znalazłaby jeszcze szybciej niż Lidzia czy Rita 1.

Mała przyciąga oko, prawda? :razz: A to że jest młodziutka jeszcze zwiększa jej szanse, do tego większość ludzi szuka takich słodkich maleństw. Więc, nie pozostaje nic innego jak zakładać rudaskowi wątek:)

Posted

handzia napisał(a):
Mała przyciąga oko, prawda? :razz: A to że jest młodziutka jeszcze zwiększa jej szanse, do tego większość ludzi szuka takich słodkich maleństw. Więc, nie pozostaje nic innego jak zakładać rudaskowi wątek:)

Założysz ? :D
A jakie imię ? Szczęśliwe - Rita ?