Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 202
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie przepadła, tylko "matka zastępcza" musiała się na chwilę wyłączyć, by nie zwariować ;)
Zuzinka jak słodka była, tak jest. Jest najsłodszym stworzeniem pod słońcem! Zadomowiła się już całkowicie i troszkę rozrabia, jak to szczenię. Biega wtedy po domu, warczy, szczeka i bawi się zabawkami. Moja Tosia się ładnie z nią bawi, zwykle leżąc, żeby mała była na jej poziomie :evil_lol: A ona czepia sie jej kudłów, skacze po niej, warrrrrczy strasznie groźnie i podskakuje w powietrzu. Bardzo pocieszny widok :)
Z Zuzią bis ma też niezwykłą relację. Śpią zwykle razem, wtulone w siebie. Po każdym posiłku następuje piękny rytuał, a mianowicie Zuzia Basia dokładnie wylizuje małą Zuzię z niesamowitą starannością. Mała oczywiście uwielbia te zabiegi. Ma w związku z czym najczystsze uszy, zęby, mordkę i okolice intymne. Generalnie chyba nie ma na co narzekać, bo ma zakochanych w niej ludzi, matkę zastępczą i koleżankę.
Na spacery wychodzi coraz chętniej i coraz lepiej się na nich bawi :evil_lol: Goni wyimaginowanych leśnych wrogów, kradnie piłeczkę i z nią biega, goni za stadem, choć małe nóżki nie nadążają, gryzie patyczki i zwiedza :lol:
Ma 2 minusy. Nie mogę jej nauczyć czystości i na okrągło sprzątam podłogę i piorę koce i kołdry! po drugie na spacerach reaguje szczekaniem i pręgą na każdego człowieka, psa, biegacza czy rowerzystę. Jak jej tego oduczyć?

Posted

GoniaP napisał(a):
Już są ogłoszenia? :((
Z mizernym uśmiechem bardzo dziękuję Isadora i Ruta. Aukcja oczywiście piękna :)

Nie smuć się Goniu!! Przecież to do Ciebie należy ostatnie słowo, więc mozesz wybrzydzać na domki do utraty przyjemości i przebierać w nich do woli :evil_lol: !!.
Ale dajmy im szanse - może gdzieś tam czai się ten jeden, naprawdę Najlepszy dla Małej Zuzi. Ja tam trzymam kciuki z nadzieją, że Wielki Miłośnik Jamniko - Pinczerków zobaczy, że tu czeka na niego Ktoś Absolutnie Wyjątkowy. Nie spieszymy się, będziemy tę piękną aukcję odnawiać aż do Oczekiwanego Skutku.
A teraz Dobranoc Mała Zuziu, pędzę zajrzeć do Zuzi-Basi!

Posted

opis tej kropelki malej jest taki, jak mojej psinki...tak samo spi, tak samo"poluje"na jedzonko, tak samo sie wtula. a zdjecie jak lezy w kocyku dogory lapkami, to jak kopia zdjecia mojej suni. naprawde

Posted

Dziś zadzwoniła pani, która zapytała ile musi zapłacić za Zuzię. Odpowiedziałam "co łaska". A ona oburzona stwierdziła, że jakaś tam fundacja zażądała za psa od Jej siostry 100zł. Jeśli ta pani nie ma 100zł na Zuzię w tej chwili, to czy pomoże Jej w razie choroby? No No No!

Posted

Helga&Ares napisał(a):
Ona to specjalnie robi, ona wcale nie chce się wynosić od Goni ;)

Jasne, pwnie chce wywinąc taki numer jak moja TYMCZASOWICZKA Ganga. :evil_lol::evil_lol::evil_lol: