GoniaP Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Jak zobaczyłam Kiełka to autentycznie nad nim zapłakałam... Nie jest zabiedzony, nie jest stary, ale ktoś powołał go do życia i tym samym skazał na straszny los, bo Kiełek urodził się brzydki. Co z tego, że MNIE wzruszył, i że ja uważam, że jest uroczy. Co z tego, że ma cudowny charakter i wielkie, przepełnione miłością do człowieka serce? Większość ludzi nawet na niego nie spojrzy, ba ze wstrętem odwróci wzrok :-( No bo nie będzie pasował do niczego, ani do wyśnionego domu czy wnętrza, ani do "fury", ani nikt ze znajomych nie powie: "ach, ale masz pięknego psa". :-( Zakładam mu wątek, bo potrzeba Kiełkowi wrażliwego człowieka, dla którego cielesność nie jest tak ważna jak wierne psie serce. Człowieka, który pokocha jego brzydotę i będzie dumny z psiej miłości i przyjaźni... [img]https://lh4.googleusercontent.com/_5XdhgrGVsTY/TXlLFI_WUiI/AAAAAAABIWE/H5vHZ3HUnAk/s600/P3090011.JPG[/img] [img]https://lh4.googleusercontent.com/_5XdhgrGVsTY/TXlLG2q7k2I/AAAAAAABIWM/jnzZqUh946s/s600/P3090013.JPG[/img] [img]https://lh5.googleusercontent.com/_5XdhgrGVsTY/TXlLH2eM-tI/AAAAAAABIWQ/r1eL0eyaq_U/s600/P3090014.JPG[/img] Quote
conceited Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 o matko Gonia, ale dalas rozczulacza na dobranoc :( niestety dzis trafilam tylko dwójkę w lotka :/ Quote
GoniaP Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 Ja gram cały czas z zerowym efektem :( Kiełek w górę! Quote
KateBono Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Nie jest taki najbrzydszy, wygląda jak nietoperek:lol: Quote
conceited Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Wypowiedziala sie osoba, ktora ma w domu konkurenta do tytulu najbardziej nieurokliwego psa roku :D Quote
KateBono Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 O nie! Nasz Dyziolinek jest bardzo ładnym psiakiem i ma swój urok:lol:. Quote
What May NN Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 ten psiak nie jest brzydki!! ma w sobie coś :-) kochany bidak.. jakby go poogłaszać może kogoś chwici za serce bo w schronie faktycznie nikt na niego nie zwróci uwagi!!! Quote
Boogie Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 On wygląda zabawnie a nie brzydko, nawet uważam że ten kiełek może być zaletą przy adopcji, bo albo sie ktoś zlituje, albo po prostu będzie chciał miec wyróżniającego sie psiaka :) Quote
GoniaP Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 Cieszę się, że i Wy dostrzegacie w brzydalku to "coś". Spróbuję zrobić mu zdjęcia na wybiegu i go poogłaszamy. Bardzo żal mi piesa, ale nie mam dt, a na hotel nie uzbieramy :( Quote
SkarpetKa Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Albo wszystkie jesteśmy inne, albo on naprawdę jest kochaśny :) Ja stawiam na to drugie! No, ale fakt jest faktem do fury pasuje niekoniecznie. Może ktoś jednak znajdzie miejsce dla malucha?! Quote
GoniaP Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 [quote name='SkarpetKa']Albo wszystkie jesteśmy inne, albo on naprawdę jest kochaśny :) [/QUOTE] Jak się okazuje, takich "innych" jest więcej, bo właśnie oszalałam z radości!!! Znalazła się jedna taka bardzo dobra duszyczka, która opłaci chłopczykowi hotel!!! :shock::mdleje::lilangel::Cool!::klacz::bigok: Quote
conceited Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 o mamo ! mow skad wzielas tego aniola !?!?!?!?!? :loveu::multi::loveu::multi: Quote
GoniaP Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 [quote name='conceited']o mamo ! mow skad wzielas tego aniola !?!?!?!?!? :loveu::multi::loveu::multi:[/QUOTE] Nie wiem czy anioł będzie sobie życzył ujawnienia, ale zapytam ;) Od teraz psiaczek ma na imię Loluś :) Quote
RenW Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Piesek wcale nie jest brzydki, jest ekskluzywny i niszowy i pasuje do fury jak ulał.:) :) Quote
kikaka Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 no i jak tu sie nie uśmiechnąć, gdy po ciężkim dniu w pracy wita nas taka mordusia??? Jest cudny, na swoj sposób, ale cudny:lol: Quote
GoniaP Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 Ekskluzywny Loluś, choć o tym jeszcze nie wie, dziękuje basiaap za Jej wielkie serce i obiecuje znaleźć dom w miarę szybko :) Quote
conceited Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 dziekujemy :) czasem cuda sie zdarzaja na dogo. Quote
ulvhedinn Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 GoniaP, tyś chyba jeszcze brzydkiego psa na oczy nie widziała..... ;) Quote
snuszak Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 [quote name='ulvhedinn']GoniaP, tyś chyba jeszcze brzydkiego psa na oczy nie widziała..... ;)[/QUOTE] też mi się tak wydaje bo ten jest całkiem całkiem :) Quote
RenW Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 [quote name='ulvhedinn']GoniaP, tyś chyba jeszcze brzydkiego psa na oczy nie widziała..... ;)[/QUOTE] Nooo.. też mi się tak wydaje..:evil_lol: to pies o oryginalnej urodzie, nietuzinkowej, dla ekscentryków i indywidualistów.:diabloti: Jego uroda - niewątpliwa - przypomina mi urodę top modelek.. specyficzna i niebanalna..:eviltong: Ja osobiście nie lubię sztampy, banału, chałtury.. ten piesek jest po prostu dla znawców i koneserów nie tylko psiej urody, ale przede wszystkim psiej duszy..;) Dla ludzi, dla których nie liczy się li tylko powłoka zewnętrzna, ale to ukryte wewnętrzne piękno.:) Quote
GoniaP Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 Widziałam, widziałam różne brzydactwa, ale Loluś najpiękniejszy nie jest, no przyznajcie. To, że ma swój urok dla nas, wcale nie znaczy, że potencjalny Kowalski go zechce zaadoptować, skoro "od wyboru, do koloru" psiaków ma. Więc tym bardziej się cieszę, że będziemy mogli go objąć indywidualną opieką :) Niestety musi posiedzieć na kwarantannie jeszcze tydzień, ale zarezerwowałam go i jest nasz :) [FONT=Times New Roman][SIZE=4][B][FONT="][/FONT][/B][/SIZE][/FONT] Quote
Witokret Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 I bardzo dobrze, że nie pasuje do "fury"! bo on znajdzie dom, który się w nim zakocha, a nie weźmie wyłącznie dla ozdoby :cool1: Quote
RenW Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 [quote name='Witokret']I bardzo dobrze, że nie pasuje do "fury"! bo on znajdzie dom, który się w nim zakocha, a nie weźmie wyłącznie dla ozdoby :cool1:[/QUOTE] Otóż to.:) Wypiłam sobie piwko..:diabloti: i przed piwkiem, i po piwku jest on dla mnie tak samo uroczy.:evil_lol: Wpatruję się w niego i nijak nie mogę dopatrzeć się w nim jakiejś brzydoty.:-?:lol!: Quote
Recommended Posts