muzzy Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 [quote name='Pipi']Moze odezwie sie ktoś, kto pokocha go od pierwszego zobaczenia(zdjecia) tak, że na krzydłach popędzi po pieska.[/QUOTE] Też na to liczę. Tak samo zresztą, jak przy wszystkich psiakach bezdomniakach, które fotografuję. Mam nadzieję, że zdjęcia choć w części przypadków odmienią psiakom życie na lepsze. [quote name='Pipi']A dla przykładu podam siebie, że jak zobaczyłam na pewnym watku Tofika niewidomego, to poczułam, że muszę mu pomóc.[/QUOTE] Ze mną i z Dropkiem było tak samo :) Zobaczenie zdjęcia, trochę rozmyślania i już w sobotę będzie dwa lata, jak razem mieszkamy :) Quote
jostel5 Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Tobi miał ,niestety,przykry "wypadek" w schronie..Do kojca,w którym mieszka,została wpuszczona mała sunia.Nie wiadomo,jak to się stało,ale sunia zaatakowała Tobiego i dotkliwie go pogryzła.Mówiąc szczerze-odgryzła mu jajka ,a to,co z nich zostało,trzeba było operacyjnie usunąć.W tej chwili Tobi jest więc kastratem (choć nie tak drastycznie miało się to odbyć) i cały obolały dochodzi do siebie w budynku biura. A sunia trafiła na łańcuch. Quote
Paja Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 Dziękuje Jostel5 za przybycie do Tobisia no i wójaszkowi muzzy rózniez :)Jak dobrze,ze mozna na Was liczyc :) Quote
cavani Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Tobi wygląda jak mocno przerośnięty jamnik :cool3: Ale słodziak z niego straszny. To typowy miziacz - lgnie do człowieka niesamowicie! U jak zobaczy nagródkę, robi piękne siad - bez proszenia. Jutro będę w schronisku. Pójdę do niego. Zobaczę się jak się biedak czuje po ostatnich zajściach... Quote
Paja Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 [quote name='cavani']Tobi wygląda jak mocno przerośnięty jamnik. To typowy miziacz - lgnie do człowieka niesamowicie! U jak zobaczy nagródkę, robi piękne siad - bez proszenia. Jutro będę w schronisku. Pójdę do niego. Zobaczę się jak się biedak czuje po ostatnich zajściach.[/QUOTE] Cavani wielkie dzięki za odwiedziny Tobiego.. Myślę ,ze chłopak znajdzie szybko domek. Może ktoś kto jest bardziej w temacie zaprosi ciotki jamnikowate na wątek? Quote
wire fox Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Może sprecyzujmy co robimy - czy plan pomocy Tobiemu to ogłoszenia ? Czy potrzebna jest jeszcze jakaś inna pomoc, bo narazie to tylko lista obecności :):) Quote
Paja Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 Jak pisałam wyżej potrzebne są ogłoszenia i najlepiej BDT karme dla chłopaka dam na pobyt dopuki nie znajdzie domu. Quote
magdus84 Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 [quote name='jostel5']Tobi miał ,niestety,przykry "wypadek" w schronie..Do kojca,w którym mieszka,została wpuszczona mała sunia.Nie wiadomo,jak to się stało,ale sunia zaatakowała Tobiego i dotkliwie go pogryzła.Mówiąc szczerze-odgryzła mu jajka ,a to,co z nich zostało,trzeba było operacyjnie usunąć.W tej chwili Tobi jest więc kastratem (choć nie tak drastycznie miało się to odbyć) i cały obolały dochodzi do siebie w budynku biura. A sunia trafiła na łańcuch. Jak to? Kastratowi odgryzła jajka? :-o Jutro będę robić ogłoszenia dla Alika, mogę też równolegle zrobić dla Tobiego. Quote
Paja Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 Nie wtenczas jeszcze nie był kastratem dopiero miał isc do kastracji ,ale był pełen szpitalik bo mamy podhalana z połamana łapka i kupe szczeniaków.. Za ogłoszenia była bym bardzo wdzieczna :) Quote
paulinken Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Jestem na zaproszenie, mały jest świetny :) Szkoda tych jajek odgryzionych i szkoda suni na łańcuchu :( Mogę pomóc z ogłoszeniami, ale nie dam rady dziś. Quote
Paja Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 Dziękujemy za witanie Tobiśa z rana, Jak ktoś ma wene to na podstawie tego tekstu co jest może napisac nastpny jesli to miało by mu przynieśc godny dom. A ja zaraz sie rozejrzę za jakiś BDT Quote
cavani Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Może nie wszyscy wiedzą, że Tobi ukaże się w kwietniowym numerze miesięcznika 'Mój pies" w dziale "Powiedz o nim: Mój pies" razem z czwórką swoich towarzyszy niedoli z bialskiego schroniska. Ten numer ukaże się pewnie zaraz po 20 marca i jestem pewna, że nie nadążymy odbierać telefonów, tylu będzie chętnych. Zwłaszcza, że Tobi jest niezwykle fotogeniczny - jak pewnie zauważyliście. Byłam dzisiaj u niego. W tej chwili jest w szpitaliku, w oddzielnym kojcu, gdzie w ciepełku, na kocyku z pełną michą dochodzi do siebie. Myślę, że w tej chwili nie nadaje się do dalekich transportów, zwłaszcza, że jest jeszcze mocno obolały i cały czas bierze antybiotyk w zastrzykach. Najbardziej mu pomoże jak największa liczba ogłoszeń - niezależnie od ukazania się artykułu - żeby po dojściu do siebie mógł od razu trafić do kochającego domu. Quote
Paja Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 [quote name='cavani']Może nie wszyscy wiedzą, że Tobi ukaże się w kwietniowym numerze miesięcznika 'Mój pies" w dziale "Powiedz o nim: Mój pies" razem z czwórką swoich towarzyszy niedoli z bialskiego schroniska. Ten numer ukaże się pewnie zaraz po 20 marca i jestem pewna, że nie nadążymy odbierać telefonów, tylu będzie chętnych. Zwłaszcza, że Tobi jest niezwykle fotogeniczny - jak pewnie zauważyliście. Byłam dzisiaj u niego. W tej chwili jest w szpitaliku, w oddzielnym kojcu, gdzie w ciepełku, na kocyku z pełną michą dochodzi do siebie. Myślę, że w tej chwili nie nadaje się do dalekich transportów, zwłaszcza, że jest jeszcze mocno obolały i cały czas bierze antybiotyk w zastrzykach. Najbardziej mu pomoże jak największa liczba ogłoszeń - niezależnie od ukazania się artykułu - żeby po dojściu do siebie mógł od razu trafić do kochającego domu.[/QUOTE] To tyle dobrze cavani czy on ma jakieś potrzeby? Jest sam w boksie? Quote
cavani Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Jest sam. W ciepłym pomieszczeniu, na kocyku, z pełną michą. Tylko jeszcze żeby się z ran wylizał bidulek. A potem już tylko kochającego domku trzeba urwisowi kochanemu. Człowieka który zadba, żeby żadna zła przygoda go już nie spotkała. Quote
Paja Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 Aniu czy jak zrobie Ci przelew kupisz mu jakies gryzaki naturalne? Quote
Paja Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 W góre Tobis pokazuj sie wszystkim :) Ma ktos jakis pomysł na BDT bo nie moge nic znaleść? Moze do ogłoszeń trzeba dopisac ,ze szukamy domku stałego a jak nie to narazie tymczasowego . Quote
Mariat Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Troche pozno odpowiadam na zaproszenie, ale jestem. Quote
cavani Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 [quote name='Paja']Aniu czy jak zrobie Ci przelew kupisz mu jakies gryzaki naturalne?[/QUOTE] Oczywiście, że tak! Quote
Paja Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 To dobrze w takim razie zaraz napisze do Ciebie na pm i podasz mi dane. Quote
Recommended Posts