Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 169
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

My te jesteśmy z tym,ze ja na cito skupiłam sie chwilowo na znalezieniu domu dla Bezika.Bo on tego najbardziej potrzebuje a Tobisiowi wystawiam codziennie po kilka ogłoszen.

Posted

Ale ma Tobiasz wielbicieli!!!:) Miło!

Ciekawe,czy zauroczy też jakiegoś czytelnika "Mojego psa"...?

Aha,zapomniałam napisać,że Tobi nie znosi kąpieli! Kiedy był przygotowywany w salonie piekności do sesji fotograficznej,dostał w wannie wściku! Było absolutnie wszystko-bicie głową w kafelki,wicie się w konwulsjach,dziki skowyt.:roll:

Gdyby nie namordnik,żadna z nas nie uszłaby pewnie z życiem!;)

Posted

jostel5 napisał(a):
Aha,zapomniałam napisać,że Tobi nie znosi kąpieli!

Bo pies nie jest po to, żeby go kąpać, tylko po to, żeby go głaskać ;)

Posted

muzzy napisał(a):
Bo pies nie jest po to, żeby go kąpać, tylko po to, żeby go głaskać ;)

Słuszna uwaga :lol:
Zresztą na czarnym przecież brudu nie widać, więc po co męczyć biednego pieska skoro wykąpany czy nie - wygląda tak samo? Dla zapachu? Pies musi pachnieć jak pies :evil_lol:

Posted

cavani napisał(a):
Pies musi pachnieć jak pies :evil_lol:

Nie pisz takich rzeczy, bo mój Dropek to przeczyta i znowu się w jakichś 'perfumach' wytarza :D Choć na szczęście już dawno tego nie robił :)

Posted

No tak, na temat perfum i gustów zapachowych psy i ludzie do końca nigdy nie dojdą do porozumienia. :evil_lol:

A ja byłam dzisiaj u Tobiastego! Jest teraz w kojcu razem z jakąś nieznaną mi sunią. Kiedy podeszłam go pomiziać, suńka wypadła z budy i wrzeszczała na mnie z taką złością, że bałam się włożyć rękę. Ona krzyczała na mnie, żebym sobie poszła, a Tobi krzyczał na nią, bo chciał, żebym została. Na szczęście po tej małej wymianie zdań zazdrośnica poszła sobie z powrotem do budy, a ja mogłam zająć się dopieszczaniem Tobiego. Strasznie jest spragniony człowieka! Tuli się, zagląda w oczy z taką niemą prośbą... Mam nadzieję, że szybko znajdzie domek i człowieka, na którego będzie mógł przelać całą swoją miłość. Najlepszego człowieka.
Jutro nareszcie wychodzi kwietniowy numer "Mojego psa". Wiążę z nim tyle nadziei...

Posted

Ooooooooooooooooo....!:crazyeye: Paju,on musi mieszkać w domu z ogródkiem!
Trochę z niego sikut...

Edit. Cofam,to,co wyżej! Cavani mi powiedziała ,że Tobi i w bloku się odnajdzie.:) Bo to inteligentny,nastawiony na bycie z człowiekiem psiak!!! Skoro tak mówi-UFAM!!!:)

Posted

Ktoś dzwonił jeszcze 2 razy pod wieczórkiem ,ale nie mogłam odebrac (dentysta) ,ale jak jest pewnien,ze chce psa to jeszcze zadzwoni i sie nie podda takie jest moje zdanie..

Posted

jostel5 napisał(a):
Ooooooooooooooooo....!:crazyeye: Paju,on musi mieszkać w domu z ogródkiem!
Trochę z niego sikut...

Edit. Cofam,to,co wyżej! Cavani mi powiedziała ,że Tobi i w bloku się odnajdzie.:) Bo to inteligentny,nastawiony na bycie z człowiekiem psiak!!! Skoro tak mówi-UFAM!!!:)

Jostel, wielkie dzięki za tak ogromne zaufanie - wzruszyłam się. Jestem pewna, że ten psiak zrobi dla człowieka wszystko, tylko trzeba mu pokazać, czego się od niego oczekuje. Cierpliwie i pozytywnymi metodami.

Byłam dzisiaj po "Mojego psa", ale podobno ma być dopiero jutro. Chociaż liczę na to, że wszystkie psiaki szybko znajdą domki, to marzę o tym, żeby pierwszy był Tobi. Strasznie mi ten psiak leży na sercu. To on jako jedyny z tej piątki, która ma się prezentować w miesięczniku, cały czas jest w schronisku i to w dodatku narażony na ataki wrednawych suczynek. W schronisku jak w pierwszej klasie - spokojnych i miłych wsadza się razem z tymi, którzy sprawiają problemy. To zapewnia większy spokój. Tylko Tobi przez to co raz smutniejszy. Od wczoraj nie potrafię przestać o nim myśleć.
Trzymaj się Tobisiu - już niedługo twój los się odmieni!

Posted

To sie okaze po wizycie czy domek odpowiedzialny,z mojej rozmowy telefonicznej okej przekazałam dalej do jostel5 ciekawe co ona zadecyduje.Ja tu tylko sprzątam.