magda222 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Czy ktoś może napisać tekst do allegro? Ja niestety jestem antytalencie pod tym względem. Mogę dzisiaj je zrobić tylko skąd wziąć dyplomy? Zawsze wysyłałam podziękowania emailem. Isadora albo 3x proszę zapytajcie Izę o zgodę na to allegro. Quote
Nanhoo Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='3 x'] wg mnie na fb można zbierać pieniązki na konto fundacji - będziemy powiadamiać jak jakieś przyjdą ale allegro mozna zrobić na pryatne konto z adnotacją że aukcja jest uzgodniona z fundacją i przez nia monitorowana przepraszam, ale napradę nie damy rady tego pociągnać [/QUOTE] na FB można podać konto magdy222 żeby wszystko szło na jedno konto i jedna osoba robiła rozliczenia. Osobie tej zresztą bardzo dziękujemy za gotowość :D :loveu:. czuję się zobowiązana żeby działać i animować do działania, bo to ja podsunęłam Biafrze Nobilesa i może trochę dla usprawiedliwienia dodam, że gryzłam się z tym bo wiedziałam jak ona zareaguje :oops: dzięki Ci Iza za Twoje wielkie serce :lol: bardzo diękuję wszystkim którzy na nasz wątek zawitali i proszę o pomoc, choćby podnoszeniem tematu, rozsyłaniem do znajomych bo naprawdę każda złotówka się liczy. aha i ponieważ zdaję sobie sprawę, że życie może zweryfikować nasze poczynania i żadne starania nie przedłużą życia Nobilesowi i gościna u Biafry może być krótka i dramatyczna proszę wszystkich tym bardziej o pomoc.:happy1: Quote
3 x Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='magda222']Czy ktoś może napisać tekst do allegro? Ja niestety jestem antytalencie pod tym względem. Mogę dzisiaj je zrobić tylko skąd wziąć dyplomy? Zawsze wysyłałam podziękowania emailem. Isadora albo 3x proszę zapytajcie Izę o zgodę na to allegro. zgoda jest :) Quote
3 x Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='Nanhoo'] aha i ponieważ zdaję sobie sprawę, że życie może zweryfikować nasze poczynania i żadne starania nie przedłużą życia Nobilesowi i gościna u Biafry może być krótka i dramatyczna proszę wszystkich tym bardziej o pomoc.:happy1:[/QUOTE] Nobiles został zaprowadzony do kojca rano, podobno bardzo mu się nie podobało, że ma obroże i smych i chciał się z nich wywinąć Quote
ihabe Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 kiedyś miałam taki tekst, nie pamiętam, kto go napisał, ktos na dogo, pozmieniałam, może sie nada: [FONT="]STAROŚĆ - CZYLI CELA ŚMIERCI.....[/FONT][FONT="] Starość nie udała się Panu Bogu ..ani ta ludzka ani też ta psia ... Lękamy się jej: samotność niedołęstwo, choroby, Dom Starców - popularnie zwany poczekalnią śmierci...to wszystko jej towarzyszy... Opuszczenie człowieka w starości ciągle jeszcze budzi potępienie( i słusznie). Opuszczenie starego psa- nawet jeżeli spędził z nami całe swoje psie życie - jest normą społecznie akceptowalną i budzącą zrozumienie:" po co takiego trzymać" ...no po co???? Nobiles: starszy (11-13lat)duży pies w typie owczarka kaukaskiego, o smutnym i wzruszającym pyszczku ze śladami dawnej urody- został opuszczony w swej starości i wyrzucony jak śmieć na ulicę. Został znaleziony w połowie lutego przez tyską straż miejską w wąskim rowie . Nie wiadomo ile czasu pies spędził w tym rowie, zanim został zauważony i ktoś powiadomił straż miejską. Nie wiadomo jak długo błąkał się wcześniej. Był bardzo wychudzony. Żeby wydobyć zwierzę, rów trzeba było poszerzyć.[/FONT] [FONT="]Pies został przewieziony do Schroniska dla bezdomnych zwierząt. [/FONT][FONT="] Azyl - to takie miejsce, gdzie śmierć jest rozłożona na raty.., to taki śmietnik , nikomu już niepotrzebnych psich uczuć .[/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="]Nasz Staruszek, straszna bieda, ledwo chodzi, sama skóra i kości ukryte pod skołtunionym futrem, brudny, ledwo drepta, nawet do miski z jedzeniem z trudem się przemieszcza, ma stare złamanie z przemieszczeniem tylnej łapy, zaognione, otoczone starą okostną, dodatkowo złamanie miednicy z odłamaną główką panewki biodrowej , odłamki śrutu w tkance mięśniowej, stan zapalny.[/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="]Nie mogliśmy pozwolić aby pozostał w schronisku i dlatego trafił do kaukazkiego nieba Fundacji Zwierzę Nie Jest Rzeczą[/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="]Rozpoczynamy leczenie staruszka i bardzo potrzebujemy na to funduszy.[/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="]Prosimy o pomoc [/FONT] [FONT="]Fundacja "Zwierzę nie jest rzeczą" 31-273 Kraków ul. Batalionu "Skała" AK 8/[/FONT] [FONT="] NIE MOŻESZ WYRWAC Nobilesa Z CELI ŚMIERCI - JAKĄ JEST JUŻ SAMA STAROŚĆ , ALE MOŻESZ POZWOLIĆ MU GODNIE ŻYC i UMRZEĆ . MY DALIŚMY MU OBECNIE NASZĄ miłość, schronienie i poczucie bezpieczeństwa.[/FONT] [FONT="]Każdego dnia będziemy przy nim, lecząc go i nie pozwolimy aby kiedykolwiek został znów skrzywdzony.[/FONT] [FONT="]TY możesz nam pomóc swoją darowizną, prosimy![/FONT][FONT="] [/FONT] Quote
magda222 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Super tekst :) Tylko jeszcze się naradźcie czy podać do zbiórki moje konto czy fundacyjne. Bo chodzi też o to, żeby obcy ludzie zaufali i wpłacali a jak zobaczą, że to nie jest konto fundacji tylko osoby prywatnej to mogą podchodzić nieufnie do sprawy. Quote
3 x Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='magda222']Super tekst :) Tylko jeszcze się naradźcie czy podać do zbiórki moje konto czy fundacyjne. Bo chodzi też o to, żeby obcy ludzie zaufali i wpłacali a jak zobaczą, że to nie jest konto fundacji tylko osoby prywatnej to mogą podchodzić nieufnie do sprawy.[/QUOTE] zbierania na konto fundacyje wolimy unikąć nie możemy zagwarantować, regularnych rozliczeń a tego wymaga regulamin dogo wolałybyśmy aby do fundacji wpłynęła jedna zbiorcza kwota naprwdę nie damy rady prowadzić na bieżąco rozliczeń a jeśli udostępnisz swoje to z kona Fundacji wpiszemy się, ze o tym wiemy i że to jest uzgodnione i że mamy 100 % zaufania :) ew jeśli na fb wolisz nie podawać swojego konta to na fb może być fundacyjne Quote
magda222 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Ja nie mam nic przeciwko podawaniu mojego konta. Najważniejsza jest pomoc. Tylko martwiłam się tym czy ludzie zaufają. Quote
Biafra Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='ihabe'][FONT="][/FONT][FONT="] [/FONT][FONT="] ma stare złamanie z przemieszczeniem tylnej łapy, zaognione, otoczone starą okostną, dodatkowo złamanie miednicy z odłamaną główką panewki biodrowej , odłamki śrutu w tkance mięśniowej, stan zapalny.[/FONT] [FONT="] [/FONT] Ja tylko na sekundę, bo widzę że się tekst do ogłoszenia troszkę pomieszał. Pies ma wieloodłamowe złamanie kości udowej, Stare złamanie stawu biodrowego i uszkodzoną panewkę Wiele śrutu w nodze i zadzie Myślę, że ktoś go nie bardzo lubił, albo potrącił go czołg :roll: Chodzi fatalnie na obie nogi . Na jedną kuleje a drugą się podpiera ale nią powłóczy po ziemi. Raczej te zdjęcia będę powtarzać i robić bardziej szczegółowe. Nie wiem czy tej nogi nie trzeba będzie operować. Odłamki drażnią tkanki i pies ma cały czas stan zapalny Pomijam już fakt jak to bardzo boli :-( Quote
magda222 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Proszę o uwagi: http://allegro.pl/show_item.php?item=1504415123 Quote
kaja555 Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 bardzo fajne allegro! jestem trochę w szoku że się udało, jak on tak śmierdzi moczem to ciekawe jak jego nerki pewnie nigdy nie dowiemy się co ten pies przeszedł, skąd się wziął w Tychach w takim miejscu... Quote
magda222 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Słuchajcie, a czy nie jest tak, że jak podaję mój nr konta a dane fundacji to będzie ludziom przy wpłatach wyskakiwał błąd? Proszę o wszelkiego rodzaju uwagi i porady. Quote
kaja555 Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 [quote name='magda222']Słuchajcie, a czy nie jest tak, że jak podaję mój nr konta a dane fundacji to będzie ludziom przy wpłatach wyskakiwał błąd? Proszę o wszelkiego rodzaju uwagi i porady.[/QUOTE] też się nad tym zastanawiałam, ale chyba system przy przelewie wykrywa tylko poprawnośc numeru konta a nie ma do niego przypisanego adresu Quote
magda222 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Zrobiłyśmy z Alfą eksperyment. Przelała mi kasę i od niej poszło. Tylko teraz musimy poczekać czy mój bank to przyjmie. Quote
3 x Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='magda222']Słuchajcie, a czy nie jest tak, że jak podaję mój nr konta a dane fundacji to będzie ludziom przy wpłatach wyskakiwał błąd? Proszę o wszelkiego rodzaju uwagi i porady. ja bym nie podawala wogole w tresci aukcji nr konta ani danych takie rzeczy podaję w wiadomości do kupującego wysyłanej po kupieniu cegiełki może zostaw tylko w aukcji ze jest pod opieką fundacji "zwierze nie jest rzecza" i podaj stronę: www.zwierzeniejestrzecza.org.pl wówczas jak ktoś kliknie na stronie fundacji w banerek: "nasze aukcje" bedzie ona wyświetlana oczywiście jeśli ktoś będzie dzwonił i sprawdzał to "kolokwialnie" mówiącpotakniemy. Quote
3 x Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='magda222']Zrobiłyśmy z Alfą eksperyment. Przelała mi kasę i od niej poszło. Tylko teraz musimy poczekać czy mój bank to przyjmie.[/QUOTE] przyjmie, bo nie ma automatycznie ustawionego sprawdzania adresów ja np podaję do przelewów z bazarków adres pod którym mieszkam a nie pod którym jestem zamledowana i mam wszystkie dokumenty i konta na niego pootwierane Quote
Nanhoo Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Isadora7 , magda222, ihabe wielkie dzięki za pomoc i działania :D podałam już informację o allegro na FB słyszałam, że na FB popularne jest podanie paypal w celu szybkiego przesyłania pieniążków, szczególnie z zagranicy czy ktoś ma coś takiego ? można by było dodać na wydarzeniu. Quote
magda222 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='3 x']ja bym nie podawala wogole w tresci aukcji nr konta ani danych takie rzeczy podaję w wiadomości do kupującego wysyłanej po kupieniu cegiełki może zostaw tylko w aukcji ze jest pod opieką fundacji "zwierze nie jest rzecza" i podaj stronę: www.zwierzeniejestrzecza.org.pl wówczas jak ktoś kliknie na stronie fundacji w banerek: "nasze aukcje" bedzie ona wyświetlana oczywiście jeśli ktoś będzie dzwonił i sprawdzał to "kolokwialnie" mówiącpotakniemy. A jak to zrobić, żeby kupującemu została wysłana taka wiadomość? Sorry... Słabo się znam... Quote
magda222 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 To co mam zrobić?! Zaczynam panikować... Chcę żeby wszystko było jak najlepiej. Nie chcę być posądzona przez kogoś o jakieś machlojki :( Quote
magda222 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='AlfaLS']Może Isadora pomoże???????[/QUOTE] Nie ma jej ani na dogo ani na gg. Quote
3 x Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 wchodzisz w swoje allegro i w zakładkę "moja sprzedaż" na samym dole masz "ustawienia sprzedazy" i tam masz wiadomośc do kupującego najpierw zmień tresc w aukcji a ja na pw napisze ci zaraz tą wiadomość do sprzedającego Quote
Recommended Posts