Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Anja2201 napisał(a):
a i czy jeśli ze schronem nie wypali ( bo 100 % pewności nie mamy ) to sunia będzie mogła zostać u PACZKA czy nie ??
Szukaj domu stałego nie ogladaj sie na schron.Ja kilka wiosen juz mam a pies jest młody i nie chce zeby psina sierota została.Z Twojego opisu wynika ze sytuacja jest podbramkowa i psu trzeba pomóc natychmiast i tak to traktuje.A tak na marginesie to te pajece co sie na psa zmawiaja(jak mówi Twoja sasiadka)to przypadkiem nie jej synowie lub koledzy jej dzieci lub jej samej.Bo skad taka wiedza o planach bohaterów co na jedna wystraszona sunie musza sie zmawiac.To chyba to kozactwo wsółczesnej młodziezy co tylko w grupie kopac lezacego potrafi.Teraz o ich planach wiedza tez ci przedstawiciele władzy którzy monitoruja neta wiec moze niech lepiej nie zmawiaja sie na psa bo choc nie doskonała ale ustawa o ochronie zwierzat obowiazuje.

• Replies 385
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja już nic nie rozumiem , czyli jeśli sunia pojedzie do Ciebie to będzie miała DT czy tylko te parę dni ? Bo jeśli parę dni to chyba lepiej od razu do Donki . Domu oczywiście będę szukać , ale najpierw muszę coś o suni wiedzieć , jak się zachowa w normalnych warunkach .Przepraszam , że tak rzadko jestem i się gubię , ale od paru dni załatwiam sprawy urzędowe bardzo ważne i nie wyrabiam.

Posted

Anja2201 napisał(a):
Ja już nic nie rozumiem , czyli jeśli sunia pojedzie do Ciebie to będzie miała DT czy tylko te parę dni ? Bo jeśli parę dni to chyba lepiej od razu do Donki . Domu oczywiście będę szukać , ale najpierw muszę coś o suni wiedzieć , jak się zachowa w normalnych warunkach .Przepraszam , że tak rzadko jestem i się gubię , ale od paru dni załatwiam sprawy urzędowe bardzo ważne i nie wyrabiam.
Chetnie wytłumacze ale wole przez tel . bo jak widzisz pisanie idzie mi marnie. A normalne warunki Ada bedzie miał w swoim domu u swojego człowieka.

Posted

Jeśli coś mogę sugerować, to lepiej Adę zawieźć tam, gdzie będzie mogła zostać na dłużej, aż znajdzie swój domek (albo domek ją;)
A jeśli oba proponowane miejsca są długoterminowe to lepiej wybrać tańszą opcję.
No i działać szybko. Kaska ode mnie już poszła.

Posted

Negrita8 napisał(a):
Jeśli coś mogę sugerować, to lepiej Adę zawieźć tam, gdzie będzie mogła zostać na dłużej, aż znajdzie swój domek (albo domek ją;)
A jeśli oba proponowane miejsca są długoterminowe to lepiej wybrać tańszą opcję.
No i działać szybko. Kaska ode mnie już poszła.
Oczywiscie masz racje.Z opisu wynikało ze trzeba działac natychmiast i z tad moja propozycja.Donka prowadzi znany i dobry DT ja po prostu myslałem ze psa trzeba zabrac natychmiast a nie bardzo jest gdzie.Najzwyczajniej boje sie o Ade.

Posted

Czyli twoja propozycja była na parę dni tak ? Jeśli tak to chyba do Donki lepiej tym bardziej , że mamy transport , a na dłuższą trasę niestety go nie ma .

Posted

Anja2201 napisał(a):
Czyli twoja propozycja była na parę dni tak ? Jeśli tak to chyba do Donki lepiej tym bardziej , że mamy transport , a na dłuższą trasę niestety go nie ma .
Serce mi pęka wzięlibyśmy Ade na stałe,ale niestety nie mamy warunków na trzecią ONkę.Oczywiście jak maci kasę Donka jest najlepszym rozwiązaniem.

Posted

[quote name='PACZEK']Serce mi pęka wzięlibyśmy Ade na stałe,ale niestety nie mamy warunków na trzecią ONkę.Oczywiście jak maci kasę Donka jest najlepszym rozwiązaniem.

Kasy oczywiście nie ma, ale problemem jest jak zwykle transport - ponieważ Onkę trzeba zabrać "od ręki", a transport jest tylko do Donki, no to poki co, trzeba Adę do Donki.

Anja- miejsce u Donki już jest, można sunię wieźć w każdej chwili, nie czekać, aż miejscowy "kwiat młodzieży" coś jej zrobi .

Hotel Kudłate i Łaciate, Promna Kolonia 120a, 26-803 Promna,
tel. 605112881

Mnie na dogo nie ma w weekend, jakby co: 505105026.

Ale ponieważ wydaje mi się, że problem z kasą jednak będzie, nie odrzucajmy propozycji bezpłatnego kojca u PACZKA - może transport sie znajdzie.

Najważniejsze, żeby Adę jak najszybciej gdzieś "zadekować" i myśleć, co dalej.

Posted

[quote name='Ania i Kajber']Kasy oczywiście nie ma, ale problemem jest jak zwykle transport - ponieważ Onkę trzeba zabrać "od ręki", a transport jest tylko do Donki, no to poki co, trzeba Adę do Donki.

Anja- miejsce u Donki już jest, można sunię wieźć w każdej chwili, nie czekać, aż miejscowy "kwiat młodzieży" coś jej zrobi .

Hotel Kudłate i Łaciate, Promna Kolonia 120a, 26-803 Promna,
tel. 605112881

Mnie na dogo nie ma w weekend, jakby co: 505105026.

Ale ponieważ wydaje mi się, że problem z kasą jednak będzie, nie odrzucajmy propozycji bezpłatnego kojca u PACZKA - może transport sie znajdzie.

Najważniejsze, żeby Adę jak najszybciej gdzieś "zadekować" i myśleć, co dalej.

Ja nie odrzucam propozycji PACZKA ja tylko próbuje się dowiedzieć czy jego DT jest bezterminowe , czy tylko (albo aż) do 1 kwietnia , może udało by mi się znaleźć jakiś transport , ale jeśli dt jest na 10dni to bez sensu .

Posted

Anja2201 napisał(a):
Mamy pierwsze pieniążki :
WIKTORIA F. 70 zł

cieszę się, że szybko doszło; 70=50+20 [50,00 deklarowane ode mnie, a 20,00 widać Wiki sama dorzuciła -pewnie się wzruszyła losem bidusi ...]

Posted

Anja2201 napisał(a):
Ja nie odrzucam propozycji PACZKA ja tylko próbuje się dowiedzieć czy jego DT jest bezterminowe , czy tylko (albo aż) do 1 kwietnia , może udało by mi się znaleźć jakiś transport , ale jeśli dt jest na 10dni to bez sensu .

Myślę, że na razie trzeba Adę dać tam, gdzie transport jest najszybciej - z watku wynika, że do Donki-żeby już nie była na ulicy.
PACZEK z tego co wiem, zaoferował kojec,wiedząc, że może się nie udać umieszczenie Ady w schronie 1 kwietnia, więc pewnie ma świedomośc, że jej pobyt w DT będzie trwał dłużej niż 2 tygodnie, chodzi chyba o to, by nie był to z założenia pobyt bezterminowy albo wielomiesięczny.

Sprawa trudna, bo tak naprawdę nie wiemy jaka sunia jest i jak długo bedziemy szukać jej domu.
Ja jestem niestety z charakteru i doświadczenia życiowego pesymistką i ( pewnie z powodu pesymistycznego nastawienia) prawa Marphy'ego zawsze się w przypadku moich przedsięwzięć sprawdzają, więc obawiam się i długomiesiecznego pobytu Ady w DT/hoteliku i braku kasy na ten pobyt.

Posted

Anja2201 napisał(a):
ok , czyli na razie w niedzielę zawożę małą do Donki , a później będziemy myśleć co dalej .

Dzięki Anja , daj mi proszę znać choć SMS-em ( 505105026) w niedzielę, jak Ada będzie już bezp., bo chyba nie będę przy kompie.

Posted

Ania i Kajber napisał(a):
Dzięki Anja , daj mi proszę znać choć SMS-em ( 505105026) w niedzielę, jak Ada będzie już bezp., bo chyba nie będę przy kompie.

Ale chyba jednak podamy jej coś na uspokojenie bo jechać będzie mój tz (lat 25 ) i nie chciała bym po drodze jakiś problemów .

Posted

Anja2201 wybacz ze dopiero teraz pisze dobrze ze decyzja zapadła Ania i Kajber dobrze zrozumiała moje intencje.Wiem ze wybor był trudny ale decyzja była niezbedna ze wzgledu na Ade.Nie jestes sama zorganizuj bazarek a chetnie cos dorzuce na pewno pare zeta na psine wpadnie bedziemy walczyc o lepszy los dla Ady.Jak mozesz napisz czy u psiny bez zmian bo sie martwimy plees.trzymamy kciuki za transport.

Posted

właśnie wróciłam od Ady , dobrze , że ją w niedzielę zabieramy bo jest coraz bardziej przestraszona , nie chciała do mnie podejść , ale nakarmiłam ją z ręki i znów jest między nami ok :)
Wpływy na konto :
WIKTORIA F.- 20 zł
Negrita8 - 50 zł
ARIM- 30 zł

Razem : 100 zł

Posted

Myślę , że do jutra będzie bezpieczna bo wszystkim opowiadam , że jutro ją zabieram .

Kupiłam suni smycz , obroże i sedalin - 15 zł (niestety nie mam rachunku , ale jak ktoś bardzo chce zobaczyć to w poniedziałek pojadę i wezmę )