Ania i Kajber Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Negrita8 napisał(a):jasno widać, że nie ma na co czekać tylko trzeba szybko uzbierać na paliwo i wysłać sunię do Donki, a potem zbierać na opłacenie pobytu :help1: powiększę swoje długi o 50,00 zł i dam na transport, dorzućcie coś proszę - jakby każdy dał po 5tce to by się na paliwo uzbierało..., no i inne Cioteczki by trzeba zwołać, tylko ja nowa - kontaktów żadnych nie mam :shake: Kto będzie skarbnikiem suni? (Ady czy Arii?) Nie można by kogoś na miejscu ubłagać, żeby te kilka dni do czasu podróży przechować suńkę w jakimś garażu albo na ogrodzonej posesji, żeby się nic złego nie stało? więcej pomysłów nie mam, ale jakby więcej ludzi zwołać to może by co wymyślili lepszego? Bardzo dziękujemy. bela51 napisał(a):Dorzuce do transportu 10 zl. Na razie nie dam rady wiecej. Bardzo dziękujemy , Izo, jesteś dobrym duszkiem wszystkich skrzywdzonych On-eczek :-) , szkoda, że nas tak mało . Anja2201 napisał(a):Dzięki dziewczyny za zainteresowanie , narazie mamy : Deklaracje : Anja2201 – 50 zł ( ale dopiero w kwietniu ) Negrita8 - 50 zł bela51 – 10 zł Razem : 110 zł I nie chcę obiecywać bo to nic pewnego , ale może załatwiła bym transport za 50 zł , ale to tylko pomysł na razie . Mało to, ale coś zawsze. Będzie na transport i może się coś w międzyczasie dozbiera na pobyt. Anja pilnuj, proszę, by sunia nie zniknęła i jakbyś mogła z tym transportem... Czy ewentualne konto do wpłat moze być Twoje, jako założycielki wątku? Quote
Tymonka Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 Konto może być moje . Suni pilnuję . Quote
arim Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Podajcie mi konto na pw wysle na transport 30zl Quote
Tymonka Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 Konto porozsyłam wieczorem . Czyli mamy Deklaracje : Anja2201 – 50 zł ( ale dopiero w kwietniu ) Negrita8 - 50 zł bela51 – 10 zł arim - 30zł Razem :140 zł Quote
Ania i Kajber Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 arim napisał(a):Podajcie mi konto na pw wysle na transport 30zl Dziękujemy, Anja pewnie konto prześle. A możę poprosić Kundelkową Skarbonkę o wsparcie? Quote
Ania i Kajber Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 :modla:I tradycyjna prośba do wprawnych Cioteczek o wydarzenie na FB- może tą drogą choć ktoś wspomoże finansowo- a moze bezpłatny DT lub DS się objawi ( wiem, z tym DT/DS pzresadziłam,cuda się nie zdarzają, ale mozna pomarzyć :-)....) Trzeba by jakiś tekst np. " W okolicach Tomaszowa Mazowieckiego od jakiegoś czasu błąka się bezdomna sunia owczarka niemeickiego. Jest dokarmiana przez jedną z mieszkających tam osób, której jje los lezy bardzo na sercu. Dzięki temu sunia przetrwała jakoś czas najwiekszych mrozów i pokochała swoją karmicielkę, okazując jej swe pzrywiazanie całym psim serduszkiem. Sunia ( nazwana tymczasowo Ada) przytula sie do tymczasowej opiekunki, które jednak nie moze dąc jej domu, w rezultacie Ada śpi na ulicy. Grozi jej duze niebezpieczeństwo - śmierć pod kołami samochodu, od pałki, kija lub siekiery okolicznych mieszkańców, w kazdej chwili też sunia może "wyprodukowąć" kolejne bezdomne szczeniaki. Dla Ady szukamy domu stałego lub tymczasego, a na razie znaleźliśmy jej miejsce w płatnym hoteliku. Prosimy o wsparcie na trasport suni, karmę, pobyt w hotelu, sterylizacją. Każda złotowka może uratować jej życie , a jednocześnie uchronić ją i jje potencjalne potomstwo pzred bezdomnością." Chyba trzeba będzie podąc też konto Anji, jeżeli się zgodzi, zdjęcie Ady jest na 1-szej stronie. :modla: Czy ktoś z Ciotek lub Wujków mogłby wrzucić Adę na FB :modla: ? Quote
Tymonka Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 Nie wiem czy na FB można zbierać kasę na prywatne konto ? Może jakaś fundacja zgodziła by się użyczyć konta ?? A czy donka wie , że sunia jest agresywna do ludzi ?? Quote
Ania i Kajber Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Anja2201 napisał(a):Nie wiem czy na FB można zbierać kasę na prywatne konto ? Może jakaś fundacja zgodziła by się użyczyć konta ?? A czy donka wie , że sunia jest agresywna do ludzi ?? No nie wiem, jak z tym kontem na FB, można faktycznie konta nie podawać, tylko kontakt, a ewentualnym darczyńcom konto przesyłać indyw. A co to znaczy, że jest agresywna do ludzi- pisałaś, że ( cytuję) : "... jest świetna , przytula się , podaje łapkę ...". A asik007 tak ją ocenia: "Sunia jest piękna i według mnie bardzo młoda. I rzeczywiście to zachowanie musiało być czymś spowodowane. Bo niunia to taka trochę wystraszona ale bardzo kochana sunia. Da do siebie podejść, pogłaskać. Trochę się kuli ale to pewnie ze strachu. Podaje łapkę, dziękuje Ani za jedzenie." Czy uważasz, że jeżeli będzie u Donki w boxie nie da się do niej wejść, nakarmić , postrzątać, założyć petli i wziąć na spacer ? Bo ja zrozumiałam, że ewentualne próby "przyatakowania " dotyczyły przechodzących osób obcych i jeżeli to się potwierdzi w hoteliku, to będzie ważna informacja przy ewentualnym szukaniu domu. Quote
Tymonka Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 Spokojnie powinnam napisać niektórych ludzi , chodzi mi właśnie o te próby atakowania ludzi (nikogo nie ugryzła ) do mnie się przytula i jest super , ale zdarza jej się kogoś przyatakować ale tylko w jednym miejscu , jak leży gdzieś indziej to nic jej nie rusza , ale uważam , że Donka powinna o tym wiedzieć bo nie mam pojęcia jak sunia zachowa się np do Oli (córki Donki) , wiem , że wybitnie nie lubi młodych chłopaków ( takich 17-25 lat ) Nie mam za to pojęcia jak sunia zachowa się na smyczy czy pozwoli sobie założyć obrożę itp. ale myślę , że osoba z doświadczeniem da sobie radę . Quote
PACZEK Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Aniu watek chwycił tylko mysle ze na Tomaszow wiekszosc Cioteczek nie reaguje dobrze.Kasy oczywiscie nie mam ale na bazarek towar znajde.Mieszkam daleko moze trzeba sie przeprowadzic blizej i troche społecznie popracowac:mad:.Sunia sliczna jak nie bedzie wyjscia to na pare dni(15-20)kojec mam ale walczcie Cioteczki bo psina Was potrzebuje. Quote
PACZEK Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 I nazwijcie Cioteczki psinke niech nie bedzie anonimowa. Quote
Ania i Kajber Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Myślę, że Donka nie będzie na poczatek zabierała na spacer Oli, z Jasperkiem, niewidomym Onkiem,który był przywieziony na Sadolinie, bo nie dał sie nawet dotknąć też dopiero po jakimś czasie spacerowały razem, a na początku sama Donka do niego wchodziła. A teraz , po 9 miesiącach pobytu u Donki Jasper bardzo poprawnie i spokojnie zachowywał sie przy dwu obcych chłopakach, ktorzy przyjechali go odwiedzić w niedzielę. Tylko jeśli sunia nie da na początek założyć sobie nawet petli, kagańca, a potem obroży i smyczy, to może być kłopot z jej przewiazieniem - może też rozważmy sadolin. No i być może Ada będzie musiała być w boxie cały czas z przypiętą długą smyczą, jeżeli nie będzie potrafiła na niej chodzić. Quote
Tymonka Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 jeśli chodzi o łapanie to mam w domu specjalistę od ciężkich przypadków :) ale sunia na czas wsadzania jej do auta i podróży dostanie kaganiec na wszelki wypadek , a sedalinu nie polecam , kiedyś wiozłam asta któremu podałam sedalin i 3 tygodnie dochodził do siebie Quote
Negrita8 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 PACZEK napisał(a):I nazwijcie Cioteczki psinke niech nie bedzie anonimowa. z powyższych postów wygląda, że już ma imię. To Ada :) Super, że sprawa nabiera rozpędu - to co, przesyłać kasę? Na jakie konto? Quote
Tymonka Posted March 17, 2011 Author Posted March 17, 2011 Jeśli uda nam się uzbierać pieniążki do niedzieli to mam transport za zwrot kosztów czyli około 50 - 70 zł . Quote
Tymonka Posted March 17, 2011 Author Posted March 17, 2011 Była u mnie sąsiadka żeby powiedzieć , że mam sukę zabierać bo się chłopaki na nią zgadują . Obiecałam , że w niedzielę ją zabiorę . Zabieram się za rozsyłanie pw do ludzi musimy szybciutko zbierać pieniążki Quote
arabiansaneta Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 To już wiemy, dlaczego ona nie lubi młodych chłopaków! Quote
Ania i Kajber Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Anja2201 napisał(a):Była u mnie sąsiadka żeby powiedzieć , że mam sukę zabierać bo się chłopaki na nią zgadują . Obiecałam , że w niedzielę ją zabiorę . Zabieram się za rozsyłanie pw do ludzi musimy szybciutko zbierać pieniążki No właśnie, gdyby wszyscy deklarujący wpłacili do niedzieli, to byłoby na transport i coś by jeszcze zostało, żeby dać Donce na poczet pobytu. Tylko zeby Ada nagle przed niedzielą nie zniknęła, bo wtedy chyba razem z Kajbrem, Zuzią, Kornelem i Gotykiem zbudujemy sobie pięć malowniczych szubieniczek i się własnoręcznie, osobiście powiesimy....:-( . PACZEK napisał(a):Aniu watek chwycił tylko mysle ze na Tomaszow wiekszosc Cioteczek nie reaguje dobrze.Kasy oczywiscie nie mam ale na bazarek towar znajde.Mieszkam daleko moze trzeba sie przeprowadzic blizej i troche społecznie popracowac:mad:.Sunia sliczna jak nie bedzie wyjscia to na pare dni(15-20)kojec mam ale walczcie Cioteczki bo psina Was potrzebuje. PACZEK, dzięki za odzew i za propozycję kojca- ze wzgledu na Adę mam nadzieję,że nie wygladasz jak 17-25 letni chłopak ( wiem, że p.Ewa nie wygląda :evil_lol: ). Sama nie wiem, co robić - do Donki dużo blizej, co ważne, jeżeli opcja ze schronem w Tomaszowie wypali - oczywiście nie mamy na razie forsy na opłacenie hotelu, ale może coś jeszcze ktoś da. Do Ciebie tak ze 2,5 raza dalej, no ale kojec bezpłatny. Problem będzie, co zrobimy z Adą, gdy jednak nie uda się jej umieścić po 1 kwietnia w schronisku- co wtedy? Quote
asik007 Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Moja bardzo psio-lubana znajoma Agnieszka, która nas podgląda i mam nadzieję, że w końcu się zaloguje prosiła mnie o wpłatę w jej imieniu na sunie. Mamy 50 zł więcej.:multi: Zaraz przeleję. Quote
PACZEK Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Ania i Kajber napisał(a):No właśnie, gdyby wszyscy deklarujący wpłacili do niedzieli, to byłoby na transport i coś by jeszcze zostało, żeby dać Donce na poczet pobytu. Tylko zeby Ada nagle przed niedzielą nie zniknęła, bo wtedy chyba razem z Kajbrem, Zuzią, Kornelem i Gotykiem zbudujemy sobie pięć malowniczych szubieniczek i się własnoręcznie, osobiście powiesimy....:-( . PACZEK, dzięki za odzew i za propozycję kojca- ze wzgledu na Adę mam nadzieję,że nie wygladasz jak 17-25 letni chłopak ( wiem, że p.Ewa nie wygląda :evil_lol: ). Sama nie wiem, co robić - do Donki dużo blizej, co ważne, jeżeli opcja ze schronem w Tomaszowie wypali - oczywiście nie mamy na razie forsy na opłacenie hotelu, ale może coś jeszcze ktoś da. Do Ciebie tak ze 2,5 raza dalej, no ale kojec bezpłatny. Problem będzie, co zrobimy z Adą, gdy jednak nie uda się jej umieścić po 1 kwietnia w schronisku- co wtedy?Mimo ze umysł scisły to uroczo miła jestes,ale niestety nie wygladam jak 25latek.Róbcie jak uwazacie Cioteczki ja sie dostosuje.Jako umysł niegdys scisły zakładam najgorsze jesl chodzi o schronisko w Tomaszowie jesli przez 10 lat nie poradzono sobie z samowola i tyrania to albo brak sił albo nie chciano sobie poradzic.Dlatego uwazam ze psa nalezy jak najszybciej zabrac z ulicy.Zbierac kase na DT(moge dozucic towar na bazarek)Który jest niezbedny (szczepienie,odrobaczenie i chyba kastracja) i nie ogladac sie na Tomaszowski schron .Oczywiscie moze byc lepiej ale wole byc przygotowany na Kazda ewentualnosc. Quote
PACZEK Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 :oops:Zapomniałem kojec oczywiscie gratis,spacer,głaskanie i towarzystwo tez ale jesli jest mozliwosc to karma nie pogardzimy:oops: Quote
Ania i Kajber Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 PACZEK napisał(a):....,ale niestety nie wygladam jak 25latek..... Kochany Wujku PACZEK, nie obrażaj się, ale ja pytałam ze względu na Adę- ona podobno nie lubi, jak się zbyt młody przy niej kręci...... Także nie "niestety", tylko "bardzo dobrze". PACZEK napisał(a)::oops:Zapomniałem kojec oczywiscie gratis,spacer,głaskanie i towarzystwo tez ale jesli jest mozliwosc to karma nie pogardzimy:oops: Ja oczywiście ani przez chwilę nie wątpiłam, ze Ciocia i Wujek oferujĄ BDT, oczywiście ze wsparciem na weta i karmę. Co wy myślicie o tym Cioteczki- wg. mnie to świetna oferta, tylko trzeba transport- to jest ok.190 km, Tomaszów-Maków Mazowiecki. Quote
Tymonka Posted March 17, 2011 Author Posted March 17, 2011 Było by super , ale to daleko , a sunię trzeba już zabierać ,ja się boję czy do niedzieli nic się nie stanie Quote
Tymonka Posted March 17, 2011 Author Posted March 17, 2011 a i czy jeśli ze schronem nie wypali ( bo 100 % pewności nie mamy ) to sunia będzie mogła zostać u PACZKA czy nie ?? Quote
Recommended Posts