_Aga_ Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 [quote name='Merime'] Suri jednak ma permanentną niechęć do każdego zwierza, który skoczy na nią od tyłu. Gdybyśmy mieli dom z ogrodem, rozeszłoby się po kościach, tak jak to było z psem TŻ-a, który też próbował w konkury uderzać. [/QUOTE] Dlaczego tego nie napisałaś?? Skoro wiedziałaś, że nie lubi psów, a przecież Badi jest psem, trzeba było założyć, że może w konkury uderzać... Załamałam się... Quote
danka4u1 Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 [quote name='Merime'][URL="http://www.dogomania.pl/threads/201133-DT-okolice-Wroc%C5%82awia-informacyjny"][B]http://www.dogomania.pl/threads/201133-DT-okolice-Wroc%C5%82awia-informacyjny[/B][/URL] [URL]http://www.dogomania.pl/threads/199448-Bezpieczne-miejsce-dla-psiakow-ze-schronisk-dolnoslaskie[/URL] Te dwa znalazłam. Pierwszy link, to DT jest dość blisko mnie. Ten drugi link, nieco dalej. Może warto by napisać do nich?[/QUOTE] Aga, napisz teraz do [B]tego pierwszego domu[/B]. To jest DT Pai. Na wątku pisze- data chyba wczorajsza- że jest wolne miejsce dla małego pieska, warunki domowe, cena do uzgodnienia. Moze jest tam telefon podany. Nie sprawdziłam, bo bardzo spieszę się, żeby pomóc tej sierocie w znalezieniu bezpiecznego miejsca na ziemi. Tak mi jej żal... Quote
Merime Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 [quote name='_Aga_']Dlaczego tego nie napisałaś?? Skoro wiedziałaś, że nie lubi psów, a przecież Badi jest psem, trzeba było założyć, że może w konkury uderzać... Załamałam się...[/QUOTE] Aga bo w między czasie mieliśmy też na przechowanie dwa inne psy, które startowały do dziewczyny ale nie było problemu. Myśleliśmy, że tamto wydarzenie to jakiś jednorazowy wyskok. Napisałam też do ulv, czy w razie czego przechowałaby Badiego, zanim nie dogadamy sprawy z DT. Quote
_Aga_ Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 Jakiej wielkości jest Badi? Do kolan, wyższy?? Quote
Trisza Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 :((((((((((((((.Normalnie siedzę i wyję...Wzięty z acylu, ciężka noc, ciężka i długa podróż a teraz to.... Quote
_Aga_ Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 Trisza - masz zapchaną skrzynkę, zrób miejsce. Quote
Renata N Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Dostałyśmy nauczkę! Każdy dom trzeba prześwietlić na dziesiątą stronę, niestety nie wystarczą dobre chęci. Znaleźć DT szybko i na odległość nie jest prosto. A jeśli następny powie, ze niestety, nie da rady. Badi jest PSEM ZE SCHRONISKA, a do tego ślepy i jego przystosowanie się do środowiska może trochę potrwać. Napisałam do wrocławskich dziewczyn, może pomogą... Quote
Merime Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Sytuacja jest gorsza. Suri stara się wyważyć drzwi, co jakiś czas udaje się jej skoczyć na klamkę i wtedy trzeba ją łapać. Ma ubrany kaganiec, ale ona jest dwa razy taka jak on i podejrzewam, że waży też dwa razy tyle. Ona się nigdy tak nie zachowywała, to jest jakiś ewenement. Tu nie chodzi o Badiego, on jest nastawiony jak najbardziej pozytywnie. Szybko łapie co i jak. Wie już gdzie jest jego miejsce, gdzie stoi miska. To naprawdę wspaniały psiak. Ale sytuacje mamy podbramkową ;( ;( ;( Quote
Trisza Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Podstawcie te drzwi czyms zeby go nie zagryzła...... Quote
Trisza Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Błagamy dziewczyny z Wrocławia o pomoc w znalezieniu domu dla BADIEGO........ Quote
danka4u1 Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 [quote name='Renata N']Dostałyśmy nauczkę! Każdy dom trzeba prześwietlić na dziesiątą stronę, niestety nie wystarczą dobre chęci. Znaleźć DT szybko i na odległość nie jest prosto. A jeśli następny powie, ze niestety, nie da rady. Badi jest PSEM ZE SCHRONISKA, a do tego ślepy i jego przystosowanie się do środowiska może trochę potrwać. [B]Napisałam do wrocławskich dziewczyn, może pomogą[/B]...[/QUOTE] Działałyśmy tak szybko pod presją ostatnich wydarzeń w azylu.......:shake: ale masz rację. Dzięki za pomoc. Ja też wertuję wrocławskie znajomości. Quote
edek Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Merime a nie znasz w okolicy jakiegoś hoteliku sprawdzonego przez Cioteczki z dogo ??? Quote
Paja Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Ja niestety raczej nie pomoge w domu śpia 3 psy juz,a widzę iz Badi nie toleruje ich.Gdyby tolerował nie było by problemu.Druga sprawa wyczytałam,ze niedowidzi i tu tez jest moja obawa czy nie wleciał by na padok konia który jest na podwórku. Quote
_Aga_ Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 Paja - już Ci napisałam, to nie on nie toleruje, to jego nie toleruje suka Merime!! On jest przyjaźnie nastawiony i do psów i do kotów.. Quote
Alter Ego Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Ale on chyba toleruje, tylko jego nie toleruja :( Zaraz zamieszcze link na watku innego psiaka ktory wlasnie dojechal do Wroclawia na DS, moze tam cos pomoga Quote
edek Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 [quote name='Paja']Ja niestety raczej nie pomoge w domu śpia 3 psy juz,a widzę iz Badi nie toleruje ich.Gdyby tolerował nie było by problemu.Druga sprawa wyczytałam,ze niedowidzi i tu tez jest moja obawa czy nie wleciał by na padok konia który jest na podwórku.[/QUOTE] Merime napisała, że to nie jest wina Badiego, tylko suni :( Quote
danka4u1 Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Paja, dziękujemy za odpowiedź. Wprawdzie Badi toleruje inne psy- to jego atakuje Suri- ale fakt, ze niedowidzi..... Co teraz??? Do Tarnowa....? Quote
edek Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Boże nie możemy go oddać z powrotem do azylu :( on zaraz tam zaginie :(. Merime jak długo dasz radę ich odseparować, żeby nic się nie stało?? Quote
Trisza Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Niestety jeżeli Badi ma siedzieć zamknięty w strachu przed bokserką, to najlepiej zaraz go przewieźć do hoteliku i dozbierać deklaracje ( może zabrać od Biszkopcika na razie?..). Ja liczę,że Biszkopcik znajdzie domek a Badi sobie nie poradzi w swoim niewidomym świecie.Potwornie biedny pies.............. Quote
_Aga_ Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 Merime - Paja napisała, że można z nim podjechać i sprawdzić, jak reagują na niego psiaki Paji i on na nie.. Możesz się z Pają umówić? Np. na jutro? Quote
Negrita8 Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 no nie, nie można go "zwrócić" do azylu A może ten drugi hotelik w dolnośląskim by przyjął Badiego ? Quote
Recommended Posts