_Aga_ Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 Trisza - póki co nie ma gdzie go zawieźć................... Quote
Paja Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Jeśli pies ma jakieś swoje pieniadze nie czekała bym na nic tylko wystawiła ogłoszenia wyróznione. tj. allegro,morusek,iokazje,szerlok,gumtree koszt ok 50zł odzew powinien byc szybki.Ja wystawiałam swojemu tymczasowi wczoraj a dzis juz miałam o niego 3 tel.ale ludzie z bloku a on sie do bloku nie nadaje. Quote
Trisza Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 On siedzi zamknięty zapewne przed suką...........:(((((((((((((.Błagamy, błagamy......Kto ma możliwości aby go przyjąć?.... Quote
_Aga_ Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 [quote name='_Aga_']Merime - Paja napisała, że można z nim podjechać i sprawdzić, jak reagują na niego psiaki Paji i on na nie.. Możesz się z Pają umówić? Np. na jutro? Merime - możesz się umówić z Pają?? Quote
Trisza Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Ja po prostu jestem załamana.....Gdyby jeszcze 100 zł dozbierac deklaracji i umieścić w hoteliku za 350 zł miesiąc?...Jest taki?... Quote
Merime Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Badi jest nastawiony pozytywnie tak do kotów, jak i do psów. Szybko łapie i odnajduje się w mieszkaniu. Posikuje rzadziej. Poza tym z nim nie ma większych problemów, jak na psa, który nic nie widzi radzi sobie naprawdę dobrze. Ma problemy z chodzeniem na smyczy, ale widać, że powoli sie przyzwyczaja. Kiedy się denerwuje powarkuje sobie jak stary dziadek i zaczyna dreptać w kółeczko. Dziewczyny przytrzymam ich tak długo jak długo się da. Suri ma kaganiec, robimy wszystko tak jak mówiła behawiorystka. Byliśmy na neutralnym gruncie, ale nie mogliśmy puścić Suri na Badiego, on jest po prostu za mały na tą metodę, którą nam poleciła. Nie wiem co w nią wstąpiło, jeszcze nigdy nie mieliśmy z jej strony takiego zachowania. NIGDY. Nie pozwolę odesłać Badiego do azylu, to jest naprawdę wspaniały pies! Może ulv pomoże, napisałam do niej pw. W miedzy czasie szukam też sama DT. Mogę się umówić z Pają. Quote
Trisza Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Kto potrafi zrobić to allegro wyróznione?>??? Quote
Paja Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 piękne allegro robi piechcia15 napiszcie do niej pm z prożba o zrobienie wyróznione kosztuje 13zł Quote
danka4u1 Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 [quote name='Negrita8']no nie, nie można go "zwrócić" do azylu A może ten drugi hotelik w dolnośląskim by przyjął Badiego ? Tam są kojce.........To hotelik zuziM, dobry i sprawdzony, ale z kojcami Poczekajmy na spotkanie Pai z Merime. Trudno- psy trzeba izolować, skoro nie przewidziałyśmy tego wcześniej....... Piszę do ludzi, których znam o pomoc. Biorę pod uwagę Wrocław i okolice. Allegro niestety nie umiem zrobić. Moze ktos z Was? Quote
Renata N Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 [quote name='danka4u1']Tam są kojce.........To hotelik zuziM, dobry i sprawdzony, ale z kojcami Poczekajmy na spotkanie Pai z Merime. Trudno- psy trzeba izolować, skoro nie przewidziałyśmy tego wcześniej....... Piszę do ludzi, których znam o pomoc. Biorę pod uwagę Wrocław i okolice. Allegro niestety nie umiem zrobić. Moze ktos z Was? Badi świetnie czuje się w kojcu i w budzie, jak już się oswoi siedzi sobie cichutko. Przecież w azylu właśnie w takich warunkach przebywał. Tylko nie wiem czy u zuziM jest miejsce. To bardzo dobry hotelik. Quote
xmartix Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 na spokojnie mogę napisać, Badi stresował się podróżą, musiał jechać w kenelu bo na moich kolanach ciagle się wyrywał, bał się, było mu nie wygodnie, no więc kenel, tam położył się i było mu dobrze, przyjechalismy do Merime, obsikał wszystkie kąty.. niestety psy nie poznały się na neutralnym gruncie jak proponowałam Merime, on wszedł do domu i obsikał, ja się nie dziwię że Suri teraz jest wkurzona na maxa, jakiś obcy samiec znaczy JEJ teren, trzeba było na neutralnym gruncie to zrobić, z sikaniem - to normalka, powinien się nauczyć, ale taki piesek ze schronu to zawsze więcej pracy z nim niż z innym, co do lubienia innych psów, na sunię z transportu też zareagowal agresywnie, mimo że poznali się poza autem na luźnej smyczy, na spaniela Brego tak nie reagował :shake: pare zdjęć.. Quote
Merime Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 xmatrix chyba czegoś nie zrozumiałaś. Suri nie zachowuje się agresywnie z powodu tego, że Badi obsikał mieszkanie. Jej to wisiało i powiewało. Poza tym psy spotkały się na neutralnym gruncie. Jak przywiozłaś Badiego, Suri była zamknięta jak sama widziałaś. Quote
xmartix Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 ale Merime cały dom jest jej, jak Badi obsikał ten pokój jeden to na jej terenie to zrobił, to nie neutralna sytuacja tylko prowokująca, poza tym uważam że dawanie mu posłania w Waszej sypialni nie jest wskazane, tam jest miejsce Suri, a on przyszedł później, nie może mieć lepszego miejsca nagle od niej, takie moje zdanie eh ale uogólniając pisałam już że na sunię z transportu też nie miło zareagował, jak przywiozłam Badiego do Merime to też warknął Suri pod drzwiami, pewnie ze stresu, dlatego takie neutralny spacerek poza domem mógł pomóc Quote
Merime Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Suri nie sypia w sypialni, jej miejsce jest na kocu przy kaloryferku. Dlatego Badi dostał miejsce w sypialni. Z resztą nie ważne już. Suri i Badi poznali się na dworze na luźnych smyczach tak jak radziłaś. Pisałam, że byli do siebie nastawieni neutralnie. To jeden incydent zdecydował o wszystkim, ale tego nie dało się przewidzieć. Z Pają jestem umówiona jutro na rano. Mam nadzieje, że psy się dogadają, wtedy będę mogła go odwiedzać. Quote
danka4u1 Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 [quote name='Merime']Z Pają jestem umówiona jutro na rano. Mam nadzieje, że psy się dogadają, wtedy będę mogła go odwiedzać. My tez mamy taka nadzieję...... Poker odpisała; nie ma miejsca. Quote
Renata N Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 danka4u1 napisał(a):Napisałam do Poker w sprawie Dt. Niestety, Poker pisała mi, że nie ma miejsca. Quote
xmartix Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 wiem wiem Merime że tam nie śpi,ale Wy jesteście Jej, ok, w sumie już nieważne, oby się nie zjadły, jak będę coś wiedzieć z dt to napiszę, chociaż u nad po domach to ciężko, najlepiej jakiś hotelik,a do Lilu pisałyście? Quote
_Aga_ Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 Merime napisał(a): Suri nie zachowuje się agresywnie z powodu tego, że Badi obsikał mieszkanie. Jej to wisiało i powiewało. Poza tym psy spotkały się na neutralnym gruncie. Jak przywiozłaś Badiego, Suri była zamknięta jak sama widziałaś. Zamknięta? W pokoju? To nie to samo Merime co grunt neutralny. Nie wierzę, że Suri wisi i powiewa to, że Badi sika w mieszkaniu.. Przecież to JEJ mieszkanie. Quote
Merime Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Paja napisała, że jeżeli psy się zaakceptują, Badi będzie mógł zostać od razu. Z pieniędzy, które dostałam, po zakupie akcesoriów dla Badiego zostało 102zł i wpłacę to jako zaliczkę. Na początku kwietnia dorzucę do tego jeszcze 100zł. Badi zabiera ze sobą wszystkie rzeczy, a to co dopiero przyjdzie pocztą, albo mu dowiozę, albo wystawie na bazarek dla innej waszej bidy, jak będziecie chciały. _Aga_, a co miałam zrobić z psem i kotem? Zamknęłam je żeby Badi miał swobodny dostęp do reszty mieszkania. Przykro mi, że tak wyszło pisałam Wam, że nie ma doświadczenia. Chciałam pomóc, miałam warunki. No wyszło jak wyszło, przecież nie zrobiłam tego celowo. Quote
Recommended Posts