Amber Posted October 4, 2015 Posted October 4, 2015 O, fajnie. Jakbyś w wolnej chwili mogła mi to miejsce zaznaczyć na mapie byłabym wdzięczna :) Pewnie się wybierzemy w przyszłym sezonie, skoro ludzi mało, a woda nie za głęboka :) Quote
Bolsbokser Posted October 4, 2015 Author Posted October 4, 2015 O, fajnie. Jakbyś w wolnej chwili mogła mi to miejsce zaznaczyć na mapie byłabym wdzięczna :) Pewnie się wybierzemy w przyszłym sezonie, skoro ludzi mało, a woda nie za głęboka :) Woda jest płytka. A jak ten Twój królewicz na takie kastraty jak Roni reaguje ? Quote
Bolsbokser Posted October 4, 2015 Author Posted October 4, 2015 RONI & PUCEL 30.04.2015 Bo za mało czasu na spacer nad rzekę, to błotkiem trza było się zadowolić :D Quote
Amber Posted October 4, 2015 Posted October 4, 2015 Jari sam jaj nie ma :D Z nami to nudne spacery, tj bez takich zabaw, ganianek i podgryzania - jak na twoich fotach, bo mój głupek za bardzo się nakręca i mu agresor wychodzi. Inne psy, też samce toleruje, ale jak się nie napraszają za bardzo. Próby zabawy niestety muszę wygaszać, bo nawet jak się zaczynają niewinnie, to kończą zadymą. Tak więc spacer tak - ale bez szaleństw. Z resztą Jari od zabaw z psami woli zabawy z patyczkiem :D Ma tę dużą zaletę, że nie pilnuje zasobów, także nawet jak mu pies patyk ukradnie to kłaki nie latają ;) Quote
Bolsbokser Posted October 4, 2015 Author Posted October 4, 2015 Jari sam jaj nie ma :D Z nami to nudne spacery, tj bez takich zabaw, ganianek i podgryzania - jak na twoich fotach, bo mój głupek za bardzo się nakręca i mu agresor wychodzi. Inne psy, też samce toleruje, ale jak się nie napraszają za bardzo. Próby zabawy niestety muszę wygaszać, bo nawet jak się zaczynają niewinnie, to kończą zadymą. Tak więc spacer tak - ale bez szaleństw. Z resztą Jari od zabaw z psami woli zabawy z patyczkiem :D Ma tę dużą zaletę, że nie pilnuje zasobów, także nawet jak mu pies patyk ukradnie to kłaki nie latają ;) Kurczę, Roni to trochę mniejsza torpeda jak Albin*. Jemu tylko zaczepianie, napraszanie, ganianie i podgryzanie w głowie. Taka słomka z uszu mu wystaje :D Żeby obok innego psa spokojnie....nie ma szans. Buuu .... :( No mapkę, w wolnej chwili zarzucę Tobie. Quote
Bolsbokser Posted October 4, 2015 Author Posted October 4, 2015 Przeglądając albumy, właśnie dostrzegłam jak wielu zdjęć jeszcze nie ogarnęłam. Ups. i tak z tego spaceru tylko 2 na razie mam he he ... he he :D RONI & PUCEL 05.05.2015 Quote
Amber Posted October 4, 2015 Posted October 4, 2015 Słomka to mojemu wystaje, bo on nie ma poczucia humoru i nie potrafi się bawić. Jak tylko wyczuje chęć dominacji (np. jak mu pies chce wskoczyć na plecy) od razu chce się gryźć. Zabawę uznaje tylko z człowiekiem. Dlatego na spacery szukamy psów spokojnych albo uległych, które nie będą go prowokować do "głupot". :P Quote
Bolsbokser Posted October 4, 2015 Author Posted October 4, 2015 No to jak będziesz się wybierać w moje strony nad rzekę, to dawaj znać. Chętnie pójdę na spacer z moim aparatem :P Quote
mar....ka Posted October 4, 2015 Posted October 4, 2015 Joasia, marnujesz swój talent malarski...Dushka super dziewczynka, tylko Ty mi zdradź jak ja nauczyłaś chodzić na luźnej smyczy, chyba nigdy z Shadowem nie dojdę do tego etapu (ładnie idzie, ale tylko gdy wymęczony :P) Quote
Bolsbokser Posted October 4, 2015 Author Posted October 4, 2015 Oooo....tu to dopiero dałam czadu. 1 zdjęcie :D RONI & PUCEL 29.05.2015 Quote
Bolsbokser Posted October 4, 2015 Author Posted October 4, 2015 Joasia, marnujesz swój talent malarski...Dushka super dziewczynka, tylko Ty mi zdradź jak ja nauczyłaś chodzić na luźnej smyczy, chyba nigdy z Shadowem nie dojdę do tego etapu (ładnie idzie, ale tylko gdy wymęczony :P) Buahahaha .... Dushka to CAO, więc inna obsługa niż bokserów. Nauczysz, jak trochę zmądrzeje. Z pewnością nie teraz. Roniemu nawet odpuściłam naukę, bo siano ma w głowie :P Poczekam, aż 3 lata skończy :P Quote
Bolsbokser Posted October 4, 2015 Author Posted October 4, 2015 No może i marnuję. Niestety mam chore ręce i nie mogę sobie rysować wtedy, kiedy mam czas. Inna sprawa, że pracuję i zajmuję się stadem psów, więc i czasu mniej :( Quote
mar....ka Posted October 4, 2015 Posted October 4, 2015 RONI & PUCEL 30.04.2015 Bo za mało czasu na spacer nad rzekę, to błotkiem trza było się zadowolić :D kocham <3 Quote
Bolsbokser Posted October 4, 2015 Author Posted October 4, 2015 Wlasnie jestesmy u weta z Bravo :( Brzuszek mu sie powiekszyl :( Normalna porcje dostal po 10 godz od poprzedniej. Mam zajoba na tym punkcie .... Na razie alarmu nie ma, ale wole profilaktycznie sie pojawic, zeby do czegos zlego nie doszlo .... Ech.... Quote
mar....ka Posted October 4, 2015 Posted October 4, 2015 daj znać co i jak, pewnie tylko panikujesz po Albinie, ale lepiej dmuchać na zimno Quote
Bolsbokser Posted October 4, 2015 Author Posted October 4, 2015 daj znać co i jak, pewnie tylko panikujesz po Albinie, ale lepiej dmuchać na zimno Wole zeby to byla moja panika. Quote
Amber Posted October 4, 2015 Posted October 4, 2015 Jari miał tylko raz w życiu rozszerzenie po tym jak najadł się kości wołowych, a potem za wcześnie wyszedł na spacer... Młody był wtedy, zaczął biegać, szaleć... A po przyjściu do domu nie mógł się uspokoić. Zamiast przestać ziajać, zaczął oddychać jeszcze szybciej no i brzuch się zaczął powiększać. Nie czekałam, w samochód i do weta. Całe szczęście skończyło się na wzdęciu, zastrzykach i RTG... Nie trzeba było sondować. Od tej pory boję się kości i jak je dostaje to w tym dniu już nie ma spaceru bez smyczy, a w sumie zwykle je daje wieczorem. Ale niestety gdyby to tylko kości były i ruch... Co innego rozszerzenie, wzdęcie, a co innego skręt :( Trzymam kciuki za Bravo! Quote
Bolsbokser Posted October 4, 2015 Author Posted October 4, 2015 Skretu nie ma, rozszerzenia nie ma. Czyli moja panika. Nie mniej jednak jakis problem jest. Mam podawac mu probiotyk i kal do badania z 3 dni. Odrobaczany jest co 3 mce. Moze byc tak, ze nie odrobaczyl sie dobrze. Ma wyczuwalne jelita i powiekszone wezly chlonne podkolanowe, temp. 38,9. Ma gazy, smierdzace. Quote
Bolsbokser Posted October 4, 2015 Author Posted October 4, 2015 A no i schudl mi troche w ostatnim tygodniu, a dostaje te same porcje. Quote
mar....ka Posted October 5, 2015 Posted October 5, 2015 coś pewnie jest na rzeczy, ale dobrze że to nie żaden skręt....może jakieś zapalenie jelit... Trzymam kciukasy za powrót do zdrowia :) Quote
Bolsbokser Posted October 5, 2015 Author Posted October 5, 2015 Jakis lekki stan zapalny jelit jest, skoro sa wycuwalne, zeberkowate. Ale trzeba nalezc przyczyne. Quote
Bolsbokser Posted October 5, 2015 Author Posted October 5, 2015 RONI & SINTRA 21.06.2015 Roni poznał Sintrę i teraz ma dziewczynę :P Quote
Recommended Posts