Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Rinuś']ten biały jest boski :loveu:[/QUOTE]

Biały z wyglądu też mi najbardziej się podoba. Kolorystycznie, jak Albin, tylko więcej czarnych plamek no i ta urrrrrrocza czarna plama na doopsku :loveu:

[img]https://lh3.googleusercontent.com/-95kYYNh7U8Q/UXAOb95Vj9I/AAAAAAAAAYQ/o1Vgj5mKMVE/s640/DSC_1191m.jpg[/img]

Posted

Boziu,troszkę mnie nie było i miałam 10 stron do nadrobienia :D Po pierwsze:

[url]https://lh5.googleusercontent.com/-Y4ov8H5XCCw/UWqxtf-fQFI/AAAAAAAAASg/7gXnd02N6Fw/s640/DSC_1055.jpg[/url]

Zdjęcie boskie :loveu: Ciekawe kto tu kogo prowadzi ;)

Po drugie takie zaległości miałam,że nie byłam w stanie zabrać głosu we wszystkim,o czym była mowa,bo i tak od ponad godziny siedzę na waszym wątki i nadrabiam,ale choć w kilku się odezwę:

[quote name='Bolsbokser']Mojej znajomej brak kupił Buldożka francuskiego.
Więc pytałam ją o hodowlę, bo inna znajoma chce kupić.
Spytałam Dorotę, z jakiej hodowli jest ten buldożek brata. To, zanim sobie przypomniała, wspomniała, że zaglądali do pewnej hodowli i dowiadywali się o szczeniaka, ale zrezygnowali, bo babka miała pi_erdolca na punkcie psów i zastrzegła sobie, aby przesyłali jej zdjęcia pieska, opisywali zachowanie, a nawet chętnie by odwiedziła go w nowym domku.
Masakra. Napisałam jej, że właśnie dobrze, jak hodowca się interesuje psem, który wyszedł spod jego skrzydeł.
ja nie mam problemu z tym, żeby wysyłać co jakiś czas hodowcy zdjęcia Bravusia. Babka do mnie dzwoni co jakiś czas i jest spoko.[/QUOTE]

Ja wzięłam koszatniczki od faceta,który wyjeżdżał za granicę na stałe i musiał się ich pozbyć:co kilka miesięcy wysyłam mu zdjęcia i opis co u nas słychać,choć nie muszę-dla mnie sama przyjemność pochwalić się jak się żyje moim zwierzakom.

[quote name='Alicja']To jeszcze ja dorzucę w temacie wyboru psów .
W naszej rodzinie były najczęściej kundelki , u cioci w Bytomiu jedynie rodowodowy fox . Ja kupiłam sobie swoją psicę spanielkę jako maturalny prezent , Kama była po ciężkich przejściach , żyła u nas 13 lat więc miała 14 lat jak odeszła , potem był Max królik , potem tymczasowo wyżlica , suka pracująca , moze by została na stałe ale ja byłam po poważnej operacji i ciężko było z wyprowadzaniem . Jak doszłam do siebie to padł temat psa na nowo ....chcieliśmy asta ....ale nie miałam możliwości bliskiego kontaktu z psami tej rasy i oawiałam się , ze możemy nie dać rady ...tak więc zrezygnowaliśmy i zamieszkałbokser .
Jak napisałam o tym na dogo , na forum III grupy , ze zrezygnowałam z zakupu asta na rzecz boksera bo nie czułam się na siłach to dostałam legalną zjebkę , ze to nie tak ze się człowiek czuje na siłach czy nie , bo albo sie chce jakąś rase albo nie . A ja nadal twierdzę , ze to wtedy była najlepsza decyzja , bo Harley nauczył mnie wiele przez te 4 lata i jak nastał Ozzy to byłam o wiele psich prawd mądrzejsza[/QUOTE]

Ja jak zamieszkałam z mężem w wieku 22 lat na swoim bardzo chciałam huskiego(w domu u rodziców i dziadków zawsze były kundelki ze schronisk),ja jeździłam na rowerze,mąż biegał,więc ruchu miałby sporo,już miałam nawet upatrzonego szaraka z oczami kolorowymi jak Albin,niestety mój mąż nie pała miłością do kudłaczy(tak nazywa psy z bujną sierścią),za to miał styczność z bokserami,z którymi ja nigdy nie miałam do czynienia,nawet chyba nigdy nie widziałam boksera wcześniej.I zanim się obejrzałam mąż sprawił mi prezent w formie bokserki.Od 14 lat u nas w domu boksery i pewnie można liczyć na jeszcze wiele lat z tą rasą.Teraz nie wyobrażam sobie mieć innej rasy psiaka,może jakiegoś buldożka w pakiecie :D

[quote name='Bolsbokser']Nie, jeszcze nie. Dzisiaj dotarł szczenior CAO mojego teścia. Jutro fotki porobię. Jeszcze nie wiem, jakie imię. Leszek się uparł na Bandziora, ale ja nie lubiam się w takich pospulstwach. Coś wymyślę[/QUOTE]

Też nie lubię imion pospolitych,moja pierwsza NIkita dostała swoje imię 14 lat temu od swojej serialowej popularnej wtedy imienniczki "Nikity",kto oglądał ,ten pamięta piękną blondynę serialową-uwielbiałam ten film :)

[quote name='Kaaasia']Nazwij go Kruszynka :loveu:

Ja imię już miałam upatrzone dawno ale ostatnio jakoś dużo psów się tak nazywa, więc pewnie zmienię :roll:. Moja mama chce Stefan :mad:[/QUOTE]

Nie lubię imion ludzkich dla psa,choć niektóre ludzkie bardziej pasują dla psa,niż dla człowieka ;)

[quote name='wedara']A ja czekam na zdjęcia !! :multi:
Co do imienia aby oryginalne i krótkie aby pies szybko przyswoił :)[/QUOTE]

[quote name='magdabroy']Amira-księżniczka,
Ishtar-bogini babilońska,
Salma-pokój,
Afra-biała,
Szarifa-szlachetna,
Almas-diament,
Nadżat-bezpieczeństwo,
Jamila-piękna,
Layla-noc

:)[/QUOTE]

Salma mi nijak nie pasuje do tej rasy :p

[quote name='Kaaasia']Niezły cyrk się zapowiada :evil_lol:. Ale bezpieczni to będziecie na pewno ;)[/QUOTE]

Bezpiecznie to nawet ja mam,choć moja bardziej cykor,niż odważna.Ty bolsbokser to będziesz mogła teraz dom bez zamków mieć :D

Posted

[quote name='tatankas'] Boziu,troszkę mnie nie było i miałam 10 stron do nadrobienia :D [/QUOTE]
Nietsety z wieloma galeriami mam tak samo, a nie mam kiedy nadrobić tego i głupio mi czasem odezwać się, nie na temat, a jedynie pochwalić fotkę.

[quote name='tatankas'] [URL]https://lh5.googleusercontent.com/-Y4ov8H5XCCw/UWqxtf-fQFI/AAAAAAAAASg/7gXnd02N6Fw/s640/DSC_1055.jpg[/URL]

Zdjęcie boskie :loveu: Ciekawe kto tu kogo prowadzi ;) [/QUOTE]
Jak to kto ? Brawo wprzód, a Albin w tył :evil_lol:

[quote name='tatankas']
Ja wzięłam koszatniczki od faceta,który wyjeżdżał za granicę na stałe i musiał się ich pozbyć:co kilka miesięcy wysyłam mu zdjęcia i opis co u nas słychać,choć nie muszę-dla mnie sama przyjemność pochwalić się jak się żyje moim zwierzakom. [/QUOTE]
też lubię, jak właściciele, co oddają, czy hodowcy interesują się swoimi "podopiecznymi"

[quote name='tatankas']
Ja jak zamieszkałam z mężem w wieku 22 lat na swoim bardzo chciałam huskiego(w domu u rodziców i dziadków zawsze były kundelki ze schronisk),ja jeździłam na rowerze,mąż biegał,więc ruchu miałby sporo,już miałam nawet upatrzonego szaraka z oczami kolorowymi jak Albin,niestety mój mąż nie pała miłością do kudłaczy(tak nazywa psy z bujną sierścią),za to miał styczność z bokserami,z którymi ja nigdy nie miałam do czynienia,nawet chyba nigdy nie widziałam boksera wcześniej.I zanim się obejrzałam mąż sprawił mi prezent w formie bokserki.Od 14 lat u nas w domu boksery i pewnie można liczyć na jeszcze wiele lat z tą rasą.Teraz nie wyobrażam sobie mieć innej rasy psiaka,może jakiegoś buldożka w pakiecie :D [/QUOTE]
Ja nadal koffffam boksery, to odzwierciedlenie mnie samej, więc na pewno boksery będą się jeszcze przewijać u mnie, ale jest Albin, a Albin robi za kilka bokserów. Poza tym, z jego temperamentem i problemami behawioralnymi, które powoli wychodzą na prostą, to drugi bokser, co ma taką samą eneregię, odpada :( Na razie.

[quote name='tatankas']
Też nie lubię imion pospolitych,moja pierwsza NIkita dostała swoje imię 14 lat temu od swojej serialowej popularnej wtedy imienniczki "Nikity",kto oglądał ,ten pamięta piękną blondynę serialową-uwielbiałam ten film :) [/QUOTE]
Ja bardzo nie lubię pospolitych. Mója ONka
[*] WHISKY i Bokser
[*] BOLS :loveu: tak do kompletu :)

[quote name='tatankas']
Nie lubię imion ludzkich dla psa,choć niektóre ludzkie bardziej pasują dla psa,niż dla człowieka ;) [/QUOTE]
Też się podpisuję, ale gwoli ścisłości, Albin to właśnie ludzkie imię. Zostało mu nadane jako imię robocze, potrzebne na cele fundacji. I tak zostało, bo każdy się przyzwyczaił. Skojarzenie mojego taty było takie, że biały bokser = albinos, więc Albin. Choć Albin to wcale nie albinos :eviltong:

[quote name='tatankas']
Salma mi nijak nie pasuje do tej rasy :p [/QUOTE]
No właśnie, niesamowite jest to, że do CAO rzeczywiście nie pasią mi takie imiona, a zwłaszcza pospolite. Tylko bardziej orientalne.

[quote name='tatankas']
Bezpiecznie to nawet ja mam,choć moja bardziej cykor,niż odważna.Ty bolsbokser to będziesz mogła teraz dom bez zamków mieć :D[/QUOTE]
No oczywiście. Dom, samochód, piwnica bez zamków. Nawet alarm mi nie potrzebny. Twierdza nie do zdobycia :diabloti:

Na razie [B]NADŻAT [/B]góruje, ale spokojnie ... fotki pozostałych psiurów również mam. A w niedzielę przyjeżdża ta biało-ruda :)

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-yNsNp9YGbAY/UXBUTjkoE2I/AAAAAAAAAYc/WoBFt7fkCmw/s640/DSC_1194m.jpg[/IMG]

[img]https://lh4.googleusercontent.com/-ytKSXNOSpg0/UXBUWnYbc0I/AAAAAAAAAYk/-RX_3VuRMwc/s640/DSC_1238m.jpg[/img]

Posted

[quote name='Kaaasia'][URL]https://lh4.googleusercontent.com/-ytKSXNOSpg0/UXBUWnYbc0I/AAAAAAAAAYk/-RX_3VuRMwc/s640/DSC_1238m.jpg[/URL] Co by tu wykombinować?:cool3:[/QUOTE]

Kurczę nudzi mi się :diabloti::diabloti:

Posted

[quote name='Bolsbokser']

Ja nadal koffffam boksery, to odzwierciedlenie mnie samej, więc na pewno boksery będą się jeszcze przewijać u mnie, ale jest Albin, a Albin robi za kilka bokserów. Poza tym, z jego temperamentem i problemami behawioralnymi, które powoli wychodzą na prostą, to drugi bokser, co ma taką samą eneregię, odpada :( Na razie.[/QUOTE]

A mi chyba mało problemów przy trójce dzieci,bokserze i 4 koszatniczkach :D

Ja bardzo nie lubię pospolitych. Mója ONka
[*] WHISKY i Bokser
[*] BOLS :loveu: tak do kompletu :)[/QUOTE]

Whisky-:loveu:

U mnie na tymczasie była sunia,która podczas porodu straciła mamę i rodzeństwo,przynieśli mi takie 3 godzinne szczenie z warsztatu i kazali ratować,udało się i miałam wiadomości o niej do 4 lat,później straciliśmy kontakt.Nazwałam ją KOKA :D,męża siostra miała rodwailerkę-ŻABĘ

Też się podpisuję, ale gwoli ścisłości, Albin to właśnie ludzkie imię. Zostało mu nadane jako imię robocze, potrzebne na cele fundacji. I tak zostało, bo każdy się przyzwyczaił. Skojarzenie mojego taty było takie, że biały bokser = albinos, więc Albin. Choć Albin to wcale nie albinos :eviltong:

[/QUOTE]

W życiu bym nie pomyślała,że Albin to imię,właśnie z albinosem skojarzyłam :)
Zresztą najbardziej mnie denerwują polskie imiona nadawane w Polsce,jak ktoś nazwie swojego psa Hans ,czy jakieś inne,jakie podała magdabroy to pal licho,gorzej gdy ktoś woła na dworze Aga lub Ada i odwracam się ja,lub moja siostra:mad::evil_lol:

Posted

Imię Albin jest pochodzenia łacińskiego i było nadawane nawet w Polsce, ale jak kilka innych imion wygasło prawie zupełnie.

[url]http://pl.wikipedia.org/wiki/Albin[/url]

Posted

[quote name='Amber']Imię Albin jest pochodzenia łacińskiego i było nadawane nawet w Polsce, ale jak kilka innych imion wygasło prawie zupełnie.

[URL]http://pl.wikipedia.org/wiki/Albin[/URL][/QUOTE]

mój TZ ma wujka o imieniu Albin ....i tym imieniem też mój syn nazywał zabawkowego konika w dzieciństwie :lol:i jakoś nikomu nie przeszkadzało :lol:

jak dla mnie to nazywanie polskimi ludzkimi imionami to tak samo jak nazywanie zagranicznymi ( nawet egzotycznymi) , co zresztą wcale mi nie przeszkadza
Ozzy często wołany jest Ziutek , zdrobnienie od Józefa , Kama , kuzynki maż nazywał ją Kamila , a ja na nią wołałam Helcia , bo babcia miała na imię Helena a Kama to typowy przykład reinkarnacji ...identyczny charakterek jak babcia :lol:

Posted

A ja lubię jak imię pasuje do psa pod względem charakteru i wizualnie. Nie ważne czy pospolite czy nie. Chociaż znałam suńkę która wabiła się Ola i nijak mi to nie pasowało ale po pewnym czasie się przyzwyczaiłam. Mam piesa Murzyna najzwyklejszego kundla z charakterem haszczako-charcio-amstafim i wabi się tak dlatego że jest cały czarny (nie jestem rasistką;)) mój bokser miał się nazywać Snickers bo pasowało by to do jego pręgowanego umaszczenia ale że się nikomu w domu nie podobało to został Rockym Balboa;) Mój Łapcio(*) dostał takie imię ze względu na masakrycznie krzywe łapy a Loczek(*) dlatego że wyglądał jak owieczka... Lubię jak imię pasuje do psa:) Ale egzotyczne imiona też lubię;)

Posted

[quote name='Amber']Imię Albin jest pochodzenia łacińskiego i było nadawane nawet w Polsce, ale jak kilka innych imion wygasło prawie zupełnie.

[URL]http://pl.wikipedia.org/wiki/Albin[/URL][/QUOTE]

No ale nie Polskie,więc spoko :)

[quote name='Alicja']mój TZ ma wujka o imieniu Albin ....i tym imieniem też mój syn nazywał zabawkowego konika w dzieciństwie :lol:i jakoś nikomu nie przeszkadzało :lol:

jak dla mnie to nazywanie polskimi ludzkimi imionami to tak samo jak nazywanie zagranicznymi ( nawet egzotycznymi) , co zresztą wcale mi nie przeszkadza
Ozzy często wołany jest Ziutek , zdrobnienie od Józefa , Kama , kuzynki maż nazywał ją Kamila , a ja na nią wołałam Helcia , bo babcia miała na imię Helena a Kama to typowy przykład reinkarnacji ...identyczny charakterek jak babcia :lol:[/QUOTE]

Alicja,ale czy nie wściekłabyś się,gdybyś była na spacerze,a ktoś by krzyknął:"Ala do nogi" i jeszcze gwizdał?

[quote name='(:Buńka:)']A ja lubię jak imię pasuje do psa pod względem charakteru i wizualnie. Nie ważne czy pospolite czy nie. Chociaż znałam suńkę która wabiła się Ola i nijak mi to nie pasowało ale po pewnym czasie się przyzwyczaiłam. Mam piesa Murzyna najzwyklejszego kundla z charakterem haszczako-charcio-amstafim i wabi się tak dlatego że jest cały czarny (nie jestem rasistką;)) mój bokser miał się nazywać Snickers bo pasowało by to do jego pręgowanego umaszczenia ale że się nikomu w domu nie podobało to został Rockym Balboa;) Mój Łapcio(*) dostał takie imię ze względu na masakrycznie krzywe łapy a Loczek(*) dlatego że wyglądał jak owieczka... Lubię jak imię pasuje do psa:) Ale egzotyczne imiona też lubię;)[/QUOTE]

No i da się nadać imię nawet dla trzech psiaków,bez nadawania imion ludzkich ;)

Posted

[quote name='tatankas']

Alicja,ale czy nie wściekłabyś się,gdybyś była na spacerze,a ktoś by krzyknął:"Ala do nogi" i jeszcze gwizdał?
[/QUOTE]

ja nie jestem taka zadufana w sobie aby się o takie rzeczy wściekać , mój TZ ma np na imię Cezary , większość mówi do niego Czarek lub Cezar ....a burków o tych imionach tata jak kopruchów latem i jakoś nikt z tego powodu żył nie podciął sobie jeszcze :lol: syn Jakub popularnie zwany Kuba ....psów o tym imieniu jak ....psów :lol:
z dzieciństwa pamiętam boksera który zawsze biegł przy wózku inwalidzkim swojego pana ....boksio miał na imię Boluś , przeszło 40 lat temu imię męskie popularne i nikt się nie czepiał . Trzeba mieć dystans do świata , nie dajmy się zwariować ;)

Posted

[quote name='tatankas']

[/QUOTE]

osobiście w żaden sposób mi nie przeszkadzają ludzkie imiona i nawet jakby ktoś wołał Alicja waruj czy cos innego, to nie widzę problemu. Nie jedna Alicja jest na świecie.

Moj brat ma bardzo mało popularne imię i kiedys była sytuacja że jakaś pani ciągle go wołała a my nigdy nie wiedzielismy dlaczego. Pani krzyczała wściekła " xxxx chodz do mnie, no dalej chodz, ale Ci wleje jak przyjdziesz" a my w nogi :D

pozniej się okazało ze pani psa wołała hehehe

Posted (edited)

[quote name='Kaaasia'][URL]https://lh4.googleusercontent.com/-ytKSXNOSpg0/UXBUWnYbc0I/AAAAAAAAAYk/-RX_3VuRMwc/s640/DSC_1238m.jpg[/URL] Co by tu wykombinować?:cool3:[/QUOTE]
[quote name='wedara']Kurczę nudzi mi się :diabloti::diabloti:[/QUOTE]
3-sekundowy odpoczynet, strzał migawką ... ot całe jej dumanie nad tym, co zbroić :evil_lol:

[quote name='(:Buńka:)']Ale słodziaski:loveu:[/QUOTE]
Co nie :loveu:

[quote name='tatankas'] A mi chyba mało problemów przy trójce dzieci,bokserze i 4 koszatniczkach :-D[/QUOTE]
No mi chyba też mało obowiązków i problemów, bo obecnie mamy 5 psów, z czego 3 to ludojady i jednego kundelka na tymczasie :diabloti: Azjaty teścia, to nasze azjaty. Tym bardziej, że teściowie są koło nas 3 mce, a my cały rok. I Azjaty zapewne będziemy wystawiać, a skoro azjaty, to i Bravusia pewnie z rozpędu. A co :razz:

[quote name='tatankas']męża siostra miała rodwailerkę-ŻABĘ [/QUOTE]
Żaba fajne imię ;)

[quote name='tatankas']Zresztą najbardziej mnie denerwują polskie imiona nadawane w Polsce (...) gorzej gdy ktoś woła na dworze Aga lub Ada i odwracam się ja,lub moja siostra:mad::evil_lol:[/QUOTE]
Mnie nie tyle denerwują, co nie podobają mi się, bo uważam, że są mało oryginalne. Ot co, oklepane. Jeszcze nie spotkałam się z tym, żeby sunia była nazwana Asia. Ale ... chyba wolałabym, żeby pies był nazwany moim imieniem, niż zobaczyć jakąś menelówę, narkomankę, złodziejkę, czy po prostu wredną sukę [czyt. babę] nazwaną Joanna. To dopiero poczwarz :roll:

[quote name='Amber']TŻ czasami na Cortinę mówi Izabela :evil_lol: Nie wiem skąd mu się to wzięło :eviltong:[/QUOTE]
No ja też nie wiem :hmmmm: dziwne ... bardzo, dziwne :evil_lol:
Ale znam takie przypadki, tyle że mój Dziadek ŚP mówił notorycznie na mnie Karolina. Może to jego jakaś pierwsza miłość ?!

[quote name='(:Buńka:)']A ja lubię jak imię pasuje do psa pod względem charakteru i wizualnie. Nie ważne czy pospolite czy nie. Chociaż znałam suńkę która wabiła się Ola i nijak mi to nie pasowało ale po pewnym czasie się przyzwyczaiłam. Mam piesa Murzyna najzwyklejszego kundla z charakterem haszczako-charcio-amstafim i wabi się tak dlatego że jest cały czarny (nie jestem rasistką;-)) mój bokser miał się nazywać Snickers bo pasowało by to do jego pręgowanego umaszczenia ale że się nikomu w domu nie podobało to został Rockym Balboa;-) Mój Łapcio(*) dostał takie imię ze względu na masakrycznie krzywe łapy a Loczek(*) dlatego że wyglądał jak owieczka... Lubię jak imię pasuje do psa:smile: Ale egzotyczne imiona też lubię;-)[/QUOTE]
Osobiście Murzyna, Rockyego, podobnie jak Korę, Bunię, Spike'a, Borysa, Brutusa i wiele innych bym odrzuciła. Czemu ? Ponieważ nie jednemu psu Burek na imię, a ja chcę imię takie, które rzadko bądź w ogóle się pojawia u psów.

Snickers - fajne, to jedno z tych, które są trochę znane, ale mało popularne.

[quote name='tatankas']No ale nie Polskie,więc spoko :smile:[/QUOTE]
ale w Polsce żyje wielu ludzi o niepolskim imieniu, mam na myśli zarówno popularne i z góry uważane za polskie,np moje imię. To akurat hebrajskie.
Ale również mam na myśli obcokrajowców, czy Polaków o iście zagranicznym imieniu, np. Nicole, Max etc.

[quote name='tatankas']Alicja,ale czy nie wściekłabyś się,gdybyś była na spacerze,a ktoś by krzyknął:"Ala do nogi" i jeszcze gwizdał?[/QUOTE]
Ja bym się nie wściekła.

[quote name='tatankas']No i da się nadać imię nawet dla trzech psiaków,bez nadawania imion ludzkich ;-)[/QUOTE]
da się, pewnie, że się da, ale Łapcio, Loczek to dla mnie jak Pimpuś, Lejek czy Klocek, bo kloce wali :evil_lol: Nie odmawiam takim imionom, pod warunkiem, że uznam, iż nigdy nie słyszałam o psie czy kocie o takim samym imieniu. Pierwszego Ruska nazwałam Ptysio. Ponieważ był tak słodki jak ptyś z kremem. Też pasowało do charakteru, nie było imieniem ludzkim, nie spotkałam, nie słyszałam nigdy o psie czy kocie o takim imieniu, więc git.

[quote name='Alicja']ja nie jestem taka zadufana w sobie aby się o takie rzeczy wściekać , mój TZ ma np na imię Cezary , większość mówi do niego Czarek lub Cezar ....a burków o tych imionach tata jak kopruchów latem i jakoś nikt z tego powodu żył nie podciął sobie jeszcze. syn Jakub popularnie zwany Kuba ....psów o tym imieniu jak ....psów
z dzieciństwa pamiętam boksera który zawsze biegł przy wózku inwalidzkim swojego pana ....boksio miał na imię Boluś , przeszło 40 lat temu imię męskie popularne i nikt się nie czepiał . Trzeba mieć dystans do świata , nie dajmy się zwariować [/QUOTE]
Myślę, że nie trzeba być zadufanym w sobie, by reagować na tego typu kwestię, obruszeniem. Ale na pewno trzeba mieć pewien dystans i pewne rzeczy brać na luz.
[quote name='Amber']tatankas lepiej nie odwiedzaj galerii Vectry :eviltong:[/QUOTE]

[quote name='motylek1007']osobiście w żaden sposób mi nie przeszkadzają ludzkie imiona i nawet jakby ktoś wołał Alicja waruj czy cos innego, to nie widzę problemu. Nie jedna Alicja jest na świecie.[/QUOTE]
Uwielbiam to imię :loveu: Kiedyś i Julia wraz z Izabelą były do kompletu mojej św. trójcy imion żeńskich. Ale ... obecnie, co 2-ga dziewczynka ma nadawane imię Julia. Zbrzydło mi, w dodatku - zbyt pospolite się stało.
Abstrachując troszeczkę - tylko nie obraźcie się na mnie - NIENAWIDZĘ, z pełną świadomością, imienia ANNA :angryy: Jak na razie w moim życiu jest jedna Anka, kuzynka, którą lubię, chociaż kudły sobie wyrywałyśmy, podczas bójki, jak byłyśmy małe. Tak poza nią, żadnej Anki nie trawię :angryy: A poznałam ich dużo, bo przecież Anna to najpospolitsze imię. Miód dla moich i męża uszu, jak w reklamie czy serialu usłyszymy inne imię niż Anna. No rzesz ... :angryy::mad:

[B]Moja nienawiść do Anek oparta jest na wieloletnich własnych doświadczenia, więc jeżeli wśród Was tutaj jest jakaś Anna, to proszę o wybaczenie.[/B]
PS. Moja mama i teściowa to Anki. Wredne jak wszystkie Anki, jakie znam.

[quote name='motylek1007']Moj brat ma bardzo mało popularne imię i kiedys była sytuacja że jakaś pani ciągle go wołała a my nigdy nie wiedzielismy dlaczego. Pani krzyczała wściekła " xxxx chodz do mnie, no dalej chodz, ale Ci wleje jak przyjdziesz" a my w nogi

pozniej się okazało ze pani psa wołała hehehe[/QUOTE]
jakie imię ???

Edited by Bolsbokser
Posted

To tymczasowicz NAKI z naszą NADŻAT

[img]https://lh3.googleusercontent.com/-jDiGLBm4gWo/UXOVmPLzBsI/AAAAAAAAAZY/qIOmtfoRIXc/s640/DSC_1273-3m.jpg[/img]

[img]https://lh5.googleusercontent.com/-sfG6R2GZOiU/UXOVpCLXXPI/AAAAAAAAAZk/lgReWNWMHRg/s640/DSC_1289m.jpg[/img]

[img]https://lh3.googleusercontent.com/-7N1RTZYmOFo/UXOVpckW-HI/AAAAAAAAAZo/xpdwUwzK3YA/s640/DSC_1299_3m.jpg[/img]

[img]https://lh6.googleusercontent.com/-xyXuXgdZdjQ/UXOVsSEhY6I/AAAAAAAAAZw/r-wU94DR6i4/s640/DSC_1303m.jpg[/img]

[img]https://lh3.googleusercontent.com/-szqBMo0Uagc/UXOVwRemsHI/AAAAAAAAAZ4/CGvXiw_c6f0/s640/DSC_1311-2m.jpg[/img]

[img]https://lh6.googleusercontent.com/-YggMZA0lb_k/UXOVxBbsKCI/AAAAAAAAAaA/l5b8Spi8rr8/s640/DSC_1316m.jpg[/img]

Posted

i zaległe fotki, których zasięg mi nie pozwolił wrzucić.

[img]https://lh5.googleusercontent.com/-UTcQ9SuBwJw/UWqzS5Z186I/AAAAAAAAAUY/KsC5Qd_4R5k/s640/DSC_1101.jpg[/img]

[img]https://lh3.googleusercontent.com/-iqQuiP7PpbQ/UWqzXyFLHVI/AAAAAAAAAUg/UTxIBDCNkP0/s640/DSC_1106.jpg[/img]

No kiedy uda mi się smycz przegryźć ???
[img]https://lh4.googleusercontent.com/-M6z6qt2n_-Y/UWqzep1RTyI/AAAAAAAAAUo/eDxvxxuMQQI/s640/DSC_1107.jpg[/img]

[img]https://lh5.googleusercontent.com/-R1mYeCOzCj0/UWqzpwjxLoI/AAAAAAAAAUw/pOZJJbrayvA/s640/DSC_1108.jpg[/img]

[img]https://lh5.googleusercontent.com/-rWihDzJnUUg/UWq0GjySASI/AAAAAAAAAU4/EGfAgFpZJnY/s640/DSC_1110.jpg[/img]

Posted

......................

[img]https://lh4.googleusercontent.com/-eW5guXV1WnQ/UWq0LRxerYI/AAAAAAAAAVA/UNYUFGGygSI/s640/DSC_1111.jpg[/img]

[img]https://lh4.googleusercontent.com/-u0wS-3yX1Ak/UWq0NdhGRsI/AAAAAAAAAVI/1MX4PfHnmaQ/s640/DSC_1112.jpg[/img]

[img]https://lh6.googleusercontent.com/-dNFtfzvo0BU/UWq0XVhIRsI/AAAAAAAAAVQ/ppmv9F_sTtE/s640/DSC_1114.jpg[/img]

Kto pierwszy do pańci ...

[img]https://lh4.googleusercontent.com/-Q4bVoyMrVfw/UWq0gRuWHzI/AAAAAAAAAVY/7PUqyDUghCw/s640/DSC_1115.jpg[/img]

[img]https://lh6.googleusercontent.com/-RWgxpfjjlKE/UWq05R905RI/AAAAAAAAAVg/aZF5UHpD-FI/s798/DSC_1117.jpg[/img]

Posted

Molosy - Tytani wśród psów :)

[img]https://lh6.googleusercontent.com/-GJHKbloIIjg/UWq1DvKTPsI/AAAAAAAAAVo/9gm_i6labcA/s798/DSC_1119.jpg[/img]

[img]https://lh3.googleusercontent.com/-y_T0QBwns98/UWq1QgI0d6I/AAAAAAAAAVw/jVkX3kIUEPk/s798/DSC_1120.jpg[/img]

[img]https://lh3.googleusercontent.com/-c-9Ym2aIsdA/UWq1hvtEG1I/AAAAAAAAAV4/2wkxBD3-pf4/s798/DSC_1121.jpg[/img]

[img]https://lh4.googleusercontent.com/-BxYNnZy79E8/UWq2JF9t9iI/AAAAAAAAAWA/VqR4g5c4oDo/s798/DSC_1122_.jpg[/img]

[img]https://lh5.googleusercontent.com/-a2w1mKxO5JI/UWq2SLFw7bI/AAAAAAAAAWI/3dpHDzhMHfM/s640/DSC_1127.jpg[/img]

Posted

Krótka przerwa była ? Była. To teraz znowu wariacje

[img]https://lh3.googleusercontent.com/-77eX3ntTtWE/UWq2TQ5JghI/AAAAAAAAAWQ/SF_bbqaMwXw/s640/DSC_1130.jpg[/img]

[img]https://lh5.googleusercontent.com/-005gbeZ7ay0/UWq2lXWD9MI/AAAAAAAAAWY/eXeZRvy9A2U/s640/DSC_1133.jpg[/img]

[img]https://lh4.googleusercontent.com/-EZW7PKgBKuw/UWq2nVo6v0I/AAAAAAAAAWg/rY25ZtWi9Ms/s640/DSC_1136.jpg[/img]

[img]https://lh6.googleusercontent.com/-zNzBA6L9-44/UWq2vWvIdiI/AAAAAAAAAWo/jSsqX_XZo0E/s640/DSC_1141.jpg[/img]

[img]https://lh6.googleusercontent.com/-EVXrk9-AbWs/UWq27mKb_0I/AAAAAAAAAWw/horLqPYlC58/s640/DSC_1142.jpg[/img]

Posted

jeszcze jedno ze spacerku

[img]https://lh4.googleusercontent.com/-5OzBNN4NV94/UWq3D_fQycI/AAAAAAAAAW4/739kvxw5VR8/s640/DSC_1144.jpg[/img]

no i SAHIB, mały niedźwiadek

[img]https://lh4.googleusercontent.com/-suIAec46afw/UXPdXUAnscI/AAAAAAAAAaU/cms8EVHwj4c/s798/DSC_1159m.jpg[/img]

[img]https://lh5.googleusercontent.com/-MtE0SR4brzQ/UXPdbKQ9ICI/AAAAAAAAAac/-ZAV5TnGI98/s640/DSC_1165m.jpg[/img]