Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

super, że bideńka już w domku bezpieczna, ale błagam dajcie znać co z jej kompanem. Dziadzisko-nieboszczyk, ufff, pewnie i tego drugiego pieska tak zapuścił!!!!! Trzeba i jemu pomóc:)

• Replies 282
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Herspri']tak czy siak tatuażu niema ;)
Po wizycie u weta -> zęby do zrobienia na jutro o 9 się umówiliśmy. Reakcja pani weterynarz jak zobaczyła to co mała ma w buźce ' o Jezu :shake: '. W takim razie dokończę ją jutro obcinać jak będzie pod narkozą... chociaż serduszko już też nie to ale zęby tak czy inaczej zrobić trzeba bo przez nie jeść nie może normalnie.
Co tu będę czarować, ona ma swoje lata już i to widać chociaż na spacerkach to jest na prawdę ożywiona i widać że się cieszy :loveu: W domu większość czasu przesypia.

Za czym poddacie ją narkozie pobierzcie najpierw krew... Mam obecnie staruszka, który właściwie cały czas śpi jedynie na dworze się ożywia i niestety po zbadaniu krwi okazało się, że Eklerek prawdopodobnie nawet głupiego jasia by nie wytrzymał. Dostał antybiotyki i jakoś się trzyma...

Tutaj jego wątek... http://www.dogomania.pl/threads/191718-%C5%9Alepy-staruszek-Pu%C5%82kownik-Eklerek-prosi-o-finansow%C4%85-pomoc.?p=15272284#post15272284

Na pierwszej stronie możecie zobaczyć wyniki

Posted

[quote name='ata']Za czym poddacie ją narkozie pobierzcie najpierw krew... Mam obecnie staruszka, który właściwie cały czas śpi jedynie na dworze się ożywia i niestety po zbadaniu krwi okazało się, że Eklerek prawdopodobnie nawet głupiego jasia by nie wytrzymał. Dostał antybiotyki i jakoś się trzyma...

Tutaj jego wątek... http://www.dogomania.pl/threads/191718-%C5%9Alepy-staruszek-Pu%C5%82kownik-Eklerek-prosi-o-finansow%C4%85-pomoc.?p=15272284#post15272284

Też myślę, że bez zbadania stanu zdrowia, narkoza jest bardzo niebezpieczna :-(...
Tym bardziej w jej stanie psychicznym :-(...

Posted

[quote name='ata']Za czym poddacie ją narkozie pobierzcie najpierw krew... Mam obecnie staruszka, który właściwie cały czas śpi jedynie na dworze się ożywia i niestety po zbadaniu krwi okazało się, że Eklerek prawdopodobnie nawet głupiego jasia by nie wytrzymał. Dostał antybiotyki i jakoś się trzyma...

Na pierwszej stronie możecie zobaczyć wyniki

będzie miała pobraną krew na pewno

Posted

[quote name='Marycha35']super, że bideńka już w domku bezpieczna, ale błagam dajcie znać co z jej kompanem. Dziadzisko-nieboszczyk, ufff, pewnie i tego drugiego pieska tak zapuścił!!!!! Trzeba i jemu pomóc:)[/QUOTE]

Dea będzie dzisiaj w schronie to się dowiemy i będą fotki

Posted

Więc tak.
Krew była oglądana przed zabiegiem, pani weterynarz powiedziała, że nie jest aż tak źle jakby się mogło wydawać.
W każdym razie dostała jakąś lżejszą narkozę + wcześniej osłonowo na serce coś. Jak mała już padła i mogłam wreszcie spokojnie zobaczyć co tam ma w pyszczku to aż mnie cofnęło (a wcale do takich wrażliwców nie należę ;)), okropieństwo jednym słowem, z przodu dziąsło dolne to wyglądało jakby gniło i miało zaraz odpaść. W życiu czegoś takiego nie widziałam... w każdym razie teraz przynajmniej małej się normalnie pyszczek zamyka nie to co wcześniej.
Przy okazji miała sterylkę. Teraz jest trochę wymęczona i sobie odpoczywa pod kocykiem.

Posted

supero wieści, biedna sunia, do czego ten podły, zimny już dziad ją doprowadził!!!!! Czekamy na foty bidy drugiej, aż się boję... A suniaczek niechaj wraca szybko do zdrowia:)

Posted

Nic złego się nie dzieje ^^ Co do drugiego pieska to nie wiem jak tam z nim.
Figa ma się dobrze, doszła już do siebie po tych zabiegach. Trochę jej ucieka język z pyszczka teraz ale widać, że jej ulżyło po zrobieniu porządku z zębami i dziąsłami.

Posted

[quote name='Marycha35']super, że bideńka już w domku bezpieczna, ale błagam dajcie znać co z jej kompanem. Dziadzisko-nieboszczyk, ufff, pewnie i tego drugiego pieska tak zapuścił!!!!! Trzeba i jemu pomóc:)[/QUOTE]

Dea będzie jutro w schronisku

Posted

Z wczorajszego wieczora, widać w końcu pyszczek ;)
Niestety na razie na lepsze fotki niema co liczyć... ale poczekacie jeszcze trochę to się doczekacie :cool3:

Posted

Poniżej zdjęcia i to co o nim napisała Dea:
Zosiu to ten psiak od Figi, ma około 8 lat. Na smyczy zachowuje się spokojnie, tylko w kojcu jest problem z podejściem do niego, cofa się i szczeka. Myślę, że gdy nabierze zaufania do danej osoby nie będzie tak robił. Panu zbyszkowi już ufa, więc dzisiaj normalnie wyciągnął go z kojca.