Zofija Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 Asior napisał(a):Zofijo, a wagowo ile on waży?? Bo ten damek tymczasowy może mieć tylko małe psiaki na tymczasie. I jak dogada się z kotami?? Bo jeśli dogada się to by pewnie wzięła tą bidę :( widziałam go już wczoraj i strasznie mi zapadł w serducho.... jest mały, tak jak Figa- za kostkę. Jeszcze się upewnię. Ale raczej na 100%. Dopytam jak do kotków!!! Quote
Asior Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 czy jest zdrowy?? Bo tam są inne zwierzaki w domu Quote
Zofija Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 Asior napisał(a):czy jest zdrowy?? Bo tam są inne zwierzaki w domu raczej tak. Mogę poprosić wetkę, zeby go jeszcze raz obejrzała- na pewno oczko ma ropiejące. Będę wiedziałą co nieco w poniedziałek- czy mozemy poczekać??? Quote
Herspri Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Figa ma się jak najbardziej dobrze, ale mówimy na nią foczka, znaczy tak się przyjęło bo jej szczekanie przypomina trochę szczekanie foki ;) Mała doszła już zupełnie do siebie, czasem sobie szczeknie na kota albo poszczeka z moim psem jak ktoś się rozbija po klatce schodowej. Ogólnie nie jest hałaśliwa ale głos ma i jak to większość psów czasem go używa (np. kiedy chce wyżebrać jedzenie albo niecierpliwi się na spacer) . Okazuje radość kiedy wracam do domu, kiedy się jej poświęca uwagę. Przychodzi i nadstawia główkę do głaskania i lubi sobie posiedzieć na kolanach i być drapana za uszkiem albo po pleckach ( szczególnie, że teraz jeszcze nosi ubranko więc sznurki na plecach trochę ją drażnią). Kiedy ją wezmę na kolana zazwyczaj pierwsze chce dać buziaka :diabloti: tylko średnio jej to wychodzi bo języczek jej tak bardziej ucieka z boku niż wysuwa się z przodu. Ogólnie jest bardzo grzecznym pieskiem. Zdjęcia jakieś porządniejsze dopiero będą, teraz czytam że nie wiadomo co z fryzjerem ale nawet jeśli by nie wyszło to będę szukała kogoś z maszynką bo ogon trzeba raczej w paru miejscach wygolić tak samo łapki bo te kołtuny w tych miejscach były straszne. W ogóle, zrobienie jej zdjęcia wcale nie jest takie proste jakby się mogło wydawać bo cały czas się odwraca. Więc takie zdjęcie jak robi siku wam dam... przynajmniej dobrze widać ją od przodu :evil_lol: i kilka z kamerki bo właśnie Figa pisze razem ze mną, ciągle wpychając mi nos pod rękę żeby ją głaskać ... no chyba, że chce wam coś przekazać a ja głupi człowiek nie rozumiem co takiego ;) może pozdrowienia ? A ten języczek to jej tak ucieka bo nie wiem czy tu było pisane ale Fidze na dzień dzisiejszy został jeden ząbek. Quote
Marycha35 Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 sunia śliczna, o jasna cholera z tymi ząbkami:( ale dobrze, że jest u Ciebie, widać, że odżyła:) oby tylko i jej kumpel znalazł taki fajny DT Quote
kora78 Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 tylko jeden zabek? nie pisalas. bylo,ze wet robil porzadek w paszczece, ale nie, ze az takiiiiii ojejjj ale czupurek fajny :) Quote
Zofija Posted March 21, 2011 Author Posted March 21, 2011 Zęby miała w stanie trgaicznym-dlatego nie jadła- były nie do uratowania tzn. Jeden jest Quote
Merime Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Pomoc za pomoc, razem możemy szybciej znaleźć im dom! http://www.dogomania.pl/threads/204535-Pomoc-za-pomoc!-%29?p=16536340#post16536340 Quote
Marycha35 Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 jeden, ale zdrowy;) jak ona sobie radzi z jedzonkiem? płynne tylko dostaje? Quote
Herspri Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 jak ona sobie radzi z jedzonkiem? płynne tylko dostaje? Nie, dostaje albo mokre jeszcze rozpaćkane widelcem na taki krem albo rozmoczony suchy i daje sobie świetnie radę. Jak jest coś miękkiego w kawałku a jest to coś smakowitego ( chleb na przykład :razz: ) to też sobie daje radę ;) Chociaż czasem mnie denerwuje bo nie chce jeść za bardzo a ja nie lubię jak pies nie chce jeść bo jestem przyzwyczajona że moja Etna zje wszystko, zawsze i wiecznie ma mało ;) i wtedy czasem mi się zdarzy ją karmić z ręki... lepiej jej 'wchodzi' :razz: ale nie jest to konieczne. Ostatnio polubiła spać na kolanach i się wręcz domaga żeby ją na kolanach trzymać i głaskać. Coś mi się wydaje, że ją strasznie rozpuszczę :roll: ale... przynajmniej nie włazi na łóżko tylko grzecznie śpi na swoim miejscu w nocy. Quote
Herspri Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 No, jesteśmy świeżo po fryzjerze tak więc jutro będę robiła zdjęcia takie normalne :razz: Znaczy postaram się żeby były normalne, jak nie to Zosia zrobi ;) Trochę to wszystko u fryzjera trwało, pani była na prawdę cierpliwa a Figa nie ułatwiała bo tak za bardzo to nie chciała stać spokojnie ;) nie mówiąc o tym, że patrzyła na mnie wzrokiem ' zabierz mnie już stąd '. Z między łapek jeszcze sporo brzydkich sklejek wyszło i teraz małej się lepiej chodzi, wszelkie pozostałości kołtunów też zostały wycięte. Tak na szybko żeby mniej więcej było pojęcie o jakimś efekcie : a ogon to ma bardzo artystyczny :cool3: ale to postaram się uwiecznić jutro ;) Co prawda wyglądała słodko jak miała długie włosy na pyszczku ale o wiele praktyczniejsze jest krótkie obcięcie bo ten włos jest słabej jakości jak na razie... ale to kwestia czasu miejmy nadzieję ;) Quote
mshume Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Sliczna niunia, ona ma dużo z grzywacza powder puff :) Quote
Zofija Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 Ale Figunia wypiękniała olala!!!!Nie poznałąbym jej;) Quote
Herspri Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Zdjęcia ze spaceru, wydaje mi się że przynajmniej dwa pierwsze się nadają do ogłoszeń ;) a jutro jeszcze zrobię jakieś domowe to też wrzucę. Quote
Zofija Posted March 24, 2011 Author Posted March 24, 2011 Pomóżcie mi proszę! Pilnie poszukuję osoby do wizyty przedadopcyjnej w Pszczynie. To wielka szansa dla tej suni!!! http://www.dogomania.pl/threads/204299-Pinia-centkowane-cudo-po-wypadku-zbieramy-na-HOTEL!!! Proszę o kontakt na pw, maila: [email protected], tel.: 508-063-271 Quote
Marycha35 Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 owieczka prima sort:) przepraszam Was za wcinkę, ale Radomsko przegrywa w ankiecie, tam psy umierają z głodu, to nie frazes, to fakt:( proszę dajcie głos! http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=13353 Quote
szafra Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Tam pisze, że zamknięte !!! Jak oddać głos ???? Quote
Herspri Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Un... ja wiem, że cel szczytny i w ogóle ale na prawdę dyskusja na temat głosowania musi się odbywać w temacie Figi :roll: :shake: ? Quote
jola_li Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 [quote name='Zofija']Pomóżcie mi proszę! Pilnie poszukuję osoby do wizyty przedadopcyjnej w Pszczynie. To wielka szansa dla tej suni!!! http://www.dogomania.pl/threads/204299-Pinia-centkowane-cudo-po-wypadku-zbieramy-na-HOTEL!!! Proszę o kontakt na pw, maila: [email protected], tel.: 508-063-271 Z Pszczyny są: Klaudus__ anial szufladowykram Quote
Recommended Posts