Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[FONT=Times New Roman]Figa została adoptowana i ma się naprawdę dobrze:)[/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]
[FONT=Times New Roman]Figa aktualnie przebywa w domu tymczasowym w Cieszynie u Izy. Szukamy dla niej domu stałego.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]FIGA- została przywieziona do cieszyńskiego schroniska razem z drugim pieskiem, gdy zmarł ich właściciel. Właściciel nie dbał o swoje PSY- prowadził melinę.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Figa - JEST PRZERAŻONYM KŁĘBKIEM STRACHU, SKRAJNIE ZANIEDBANYM.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]NIE JE, NIE PIJE, NIE WYCHODZI Z BUDY. JAK JEJ NIE WYCIĄGNIEMY TO NIE PRZEŻYJE.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]BŁAGAM O POMOC DLA FIGI- DOM TYMCZASOWY LUB HOTELIK.......[/FONT]
[FONT=Times New Roman]NIE WIEM CO ROBIĆ.....[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Deklaracje stałe:[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Zofija-10zł[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Deklaracje jednorazowe:[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Wtatara-100zł[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Figa:[/FONT]

Edited by Zofija
  • Replies 282
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

coronaaj napisał(a):
Umiesc wedlug wzoru na Kudlaczach i pudlach..okropnie zaniednana...reklamuj watek ..rozeslij do ciotek ...

rozsyłam. Czy możesz mi podesłać wątek kudłaczy???

Posted

ciapuś napisał(a):
Ona jest chyba maleńka więc jak się ją obetnie i wykąpie to nie powinno być problemu z domem

tak jest maleńka. Ale w schronisku nie przeżyje. Jutro jadę ją zobaczyć.

Posted

Na początku przyszłego tygodnia postaramy się poobcinać jej te najgorsze dredy, żeby suni było chociaż łatwiej chodzić. Jest drobna i mała.
Drugi piesek jest nieufny, nie ma na razie szansa na zdjęcia, szczeka i się cofa. To mały gładkowłosy czarny kundelek bez jednego oka.

Posted

Więcej o Fidze:
[FONT=Arial]Figa[/FONT]
[FONT=Arial] Ta kupka psiego nieszczęścia i sierści przyjechała do schroniska około 3 tygodnie temu. Razem z drugim pieskiem - jednookim kundelkiem mieszkała w pijackiej melinie, pod wątpliwą opieką swojego właściciela. Właściciel zmarł, a pieski zabrano. Patrząc na nią, można sobie wyobrazić, jakie życie miała. Suczka jest bardzo zaniedbana, sierść brudna, zbita w ciężkie kule, zwłaszcza na łapkach. Przy jej drobnym ciałku te twarde brudne "kamienie" muszą utrudniać poruszanie się. W niektórych miejscach ma lekkie wyłysienia. Do tego Figa jest bardzo wystraszona, nie wychodzi z budy, nawet na zawołanie karmiącego psy opiekuna w schronisku. Prawdopodobnie trochę niedowidzi. W warunkach schroniskowych, gdzie w kojcach mieszka po parę psów takie nie maleństwo nie ma szans, mimo, że za towarzyszy ma same małe psy. Figa jest mała, drobna, łagodna i bardzo wystraszona. Sądząc po zębach ma około 7 lat. Jej towarzyszz tego samego miejsca został umieszczony w tym samym kojcu, aby było im raźniej. On jednak nie daje do siebie podejść, szczeka i się cofa, ale merda przy tym ogonkiem, więc jest szansa na to, że w końcu nabierze zaufania. Jest małym gładkowłosym kundelkiem w wybitym jednym okiem. [/FONT]
[FONT=Arial] Na razie, dopóki jest w schronisku możemy jedynie jej pomóc poprzez zrobienie częściowego porządku z sierścią - obcięcie dredów i częściowe wyczesanie jej. Na początku przyszłego tygodnia na pewno to zrobimy. Pilnie potrzebujemy choćby domu tymczasowego dla niej aby miała szansę na nowe życie[/FONT]

Posted

Jedno wielkie nieszczęscie a taka mala ,drobna sunia -straszna bida .:shake:.......Brak slów wlaściwie. Coronaaj mi wątek przyslala. Skromny grosik dorzucę ,bo jak można inaczej ?

Posted

Zofija dziękuję za zaproszenie, niestety zero kasiory:( Sunia biedna, kupka nieszczęścia, co za gnój doprowadził do takiego stanu!!!!! Porozsyłam wątek. Ratuj te psiny biedne, drugiego też!!!

Posted

Trafiłam tu w wątku psiaków z Radomska, niestety u mnie narazie wielki dół finansowy więc nie mogę pomóc. Przykro mi bardzo :-(
Tyle już takich przypadków widziałam o tylu słyszałam, ale za każdym razem i ciągle przeżywam to samo. Jak ktoś kto zwie siebie człowiekiem może coś takiego robić ?!?!?! Za każdym razem jestem w szoku i brak mi już słów ?!?!?!