Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na jednym z filmików Dumka jest na spacerku ze swoim towarzyszem z boksu - uśmiałam się jaki z niego wariat (nawet bardziej niż mój młodziak). Z drugiej strony smutny jest widok jak ona jest wystraszona, że nawet szaleństwo psa obok jej nie odstresowuje :(

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wpadam podnieść Dumeczkę - cały czas udostępniam ją na fb, strasznie żałuję, że nie mam jak jej zabrać:( ale nie traćmy nadziei - a może w dt poczułaby się pewniej? Ciągle w tej klatce biedulka:( Tylko fundusze wtedy trzeba by mieć :/ Mogę zrobić dla niej ładną animowaną prezentację ze zdjęć - przydałoby się trochę więcej wtedy popstrykać, podobno przykuwa uwagę, może wreszcie jej człowiek ją wypatrzy?

Posted

oczywiście, bardzo chętnie postaramy się wysłać ją do dt, tylko że Dumka z jakiegoś powodu nie lubi suczek i ktokolwiek zgodziłby się ją przyjąć musi mieć tego świadomość i po prostu próbować uczyć ją "tolerancji" lub mieć w domu same samce. możliwe też,że jak trafi do domu to się zmieni, bo naprawdę nie wiadomo z czego wynika ta jej agresja.... ale trzeba to mieć na uwadze

Posted

martka1982 napisał(a):
oczywiście, bardzo chętnie postaramy się wysłać ją do dt, tylko że Dumka z jakiegoś powodu nie lubi suczek i ktokolwiek zgodziłby się ją przyjąć musi mieć tego świadomość i po prostu próbować uczyć ją "tolerancji" lub mieć w domu same samce. możliwe też,że jak trafi do domu to się zmieni, bo naprawdę nie wiadomo z czego wynika ta jej agresja.... ale trzeba to mieć na uwadze

A na spacerze sprawdzaliście jej stosunek do suczek ?
Ona w schronisku tak reaguje, tak mi się wydaję. Kiedyś jak biegała po podwórku, ale to był bardzo krótki okres. Owszem wdawała się w konflikty, ale w jakiś sposób tolerowała te psy: i samce i suczki. Tyle pamiętam.....

Posted

na spacerze to jest wypłoszona i bardziej boi się tego co naokoło niż myśli o jakichkolwiek suczkach. Spacerowała dziś z Weroną i Jarzynka i w ogóle nie zwracała na nie uwagi. Poszliśmy na długi spacer, po lasach, Dumka szła, bo musiała ale mam nadzieję,że już niedługo będzie szła, bo będzie chciała! Specjalnie nie zabieraliśmy Dizla bo musi uczyć się funkcjonować bez niego.
Z Dumką to jest tak,że jak się czuje pewnie, to rządzi wśród suczek, przynajmniej ja tak zrozumiałam wypowiedź osób, które znają ją z czasów gdy biegała po podwórku. Możliwe,że teraz ze względu na wiek nie chciałoby jej się już wdawać w konflikty. Poza schroniskiem nie czuje się pewnie,więc żadne konfliktowanie się nie wchodziło w grę.

Posted

biedactwo, a może jednak rozglądajmy się za jakimś dt, który spełniałby warunki, nie mogę znieść myśli, ze ona tam całe życie czeka na coś co powinna mieć zapewnione - na miłość i dom, ona musi dostać szansę choć na koniec, wspaniale, że bierzecie ją na spacerki, to na pewno dużo pomoże się przełamać, ośmielić, bidulka śliczna:/

Posted

Kalva napisał(a):
biedactwo, a może jednak rozglądajmy się za jakimś dt, który spełniałby warunki, nie mogę znieść myśli, ze ona tam całe życie czeka na coś co powinna mieć zapewnione - na miłość i dom, ona musi dostać szansę choć na koniec, wspaniale, że bierzecie ją na spacerki, to na pewno dużo pomoże się przełamać, ośmielić, bidulka śliczna:/

ja się cały czas rozglądam, pytałam w wielu miejscach, może teraz po prostu powtórzę swoje zapytanie ale pewnie sytuacja się nie zmieniła
słyszałam dobre info o furciaczek, do niej nie pisałam

Posted

Kamila_s napisał(a):
jezeli znajdzie sie dt ja moge zdeklarowac 100zl miesiecznie:-)

o manio! dziękujemy za hojność! wpisuję w pierwszy post. może to zapoczątkuje lawinę innych chętnych:)

Posted

super :)
mocno trzymam kciuki za dalsze deklaracje
a na razie wznowiłam Dumce swoje allegro - wymyślcie proszę jakiś chwytliwy tytuł bo malutko ma wejść
w do spacerów szybko się przyzwyczai
ważne że była z innymi suniami i się okazało ze z tą agresją to trochę przesadzone było

Posted

to zależy od wielkości pieska - od dwieścieparę wzwyż- plus karma, chyba że mają gotowane, każde dt ustala samo i trzeba się dogadywać, to zbieramy deklaracje dla DUmeczki:)
a jeśli chodzi o furciaczek to wspaniale się opiekuje zwierzakami - to ona wyratowała psiaki zagłodzone przez Arktykę i postawiła je na nogi - oczywiście przy współpracy paru osób, ale to bardzo cierpliwa, troskliwa i oddana psom opiekunka, potrafi zajmować się i przestraszonymi i starszymi - tyle wiem

Posted

byłam wczoraj obecna na jej spacerze - wolontariusz wyciągnąć ja musiał siłą z kojca, ale jak już wyszła, dawała radę, i to bez Dizla - im dalej od schronu, tym lepiej właściwie. mnie nie zna więc się trochę bała. bardzo fajna sunia, sama słodycz. tym większy żal że tak się stało, że całe życie w schronie spędziła :( trzymam kciuki za dt, mocno :kciuki:

Posted

si_bcw już zaprezentowała. jeden dt sie odezwal, ma miejsce od czerwca ale w kojcu.
mam kilka fotek z dzisiejszego spaceru z Dumką.

przed spacerkiem

przystanek i chwila dla fotoreportera

patrzę w dal....

było bardzo gorączko, należało zwilżyć wareczki

Dumka jest super pod tym względem,że w ogóle nie boi się aparatu, mogę robić jej zdjęcia bardzo blisko a ją to nie odchodzi