mestudio Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 Taki jestem piękny i miły chłopaczek. [img]http://img708.imageshack.us/img708/6955/img2852x.jpg[/img] [img]http://img851.imageshack.us/img851/2190/img2856x.jpg[/img] I ten intrygujący koteczek, czasami udaje im się pobyć dłużej w jednym pomieszczeniu:-) ale pod ścisłym nadzorem. [img]http://img191.imageshack.us/img191/3394/img2847t.jpg[/img] Quote
Diora Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [URL]http://img191.imageshack.us/img191/3394/img2847t.jpg[/URL] hahaha, kicia się tak zbunkrowała, że nie zauważyłam jej w pierwszej chwili ;) :) Quote
mestudio Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 [quote name='Diora'][URL]http://img191.imageshack.us/img191/3394/img2847t.jpg[/URL] hahaha, kicia się tak zbunkrowała, że nie zauważyłam jej w pierwszej chwili ;) :)[/QUOTE] To jedyny kot, który z Bursztynem coś tam do siebie mają - z pozostałymi pięcioma jest ok, a nawet bardzo ok, a ten się Bursztyna boi i prowadzą wojnę podjazdową z dodatkiem wariackich ataków. Ostatnie kilka dni odrobinkę wyprostowały sytuację i kotek robi się odważniejszy bo do tej pory przy Bursztynie to zmykał za szafę lub na szafę. Ten poziom czajenia się przez kotka jest zaskakująco odważny. Nie zmienia to jednak tego, że Bursztyn na koty to chętnie by polował i jak one śpią to go denerwują. Wtedy uparcie je szturcha nochalem aby się ruszały, a najlepiej to uciekały. Quote
ludwa Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Z dziecmi święta racja. Mój dzieć nieraz już leżał, bo sucz go z zadka potraktowała. I najbardziej sie zawsze boję jak psy szaleją a dzieć chce w tym uczestniczyć, bo jest mały i nie ma szans. No i jest draka, bo glutek mały nie rozumie a potem leży i beczy...No i to raczej w 98% dzieci są zagrożeniem dla psów a nie odwrotnie. Moja sucz miała wczoraj w oku tulipana...Na szczęście delikatnie, to byłam w okolicy a i sucz szybko wiała;) Ale czasem ciężko jest nad tym wszystkim zapanować i osoby chętne na Bursztyna muszą to naprawdę dobrze przemyśleć, bo dzieć będzie pewnie próbował wprowadzić zamiary w czyn przy każdej okazji...A jak mi by ktoś chciał tulipana w oko wsadzić, to w przeciwieństwie do mojej suczy bym nie uciekła, tylko palnęła solidnie... Quote
randall Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [IMG]http://img705.imageshack.us/img705/4529/bursztynekv1.jpg[/IMG] To jest projekt plakaciku wykonany dla bursztynka Quote
randall Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Można wydrukować sobie ten plakacik i porobić ulotki ogłoszeniowe:cool3: link bezpośredni do pobrania plakaciku: [url]http://img705.imageshack.us/img705/4529/bursztynekv1.jpg[/url] Quote
mestudio Posted May 5, 2011 Author Posted May 5, 2011 Piękny plakat, coś pomyślimy z rozwieszaniem, tylko że w mojej okolicy nie ma odpowiednich ludzi dla tego psa, może ktoś w pobliskim mieście go wypatrzy, zobaczymy. W końcu Kozienice to taki podwarszawski kurort wypoczynkowy. Quote
obraczus87 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 CZy wydrukowac dla kogoś te plakaty w kolorze i wysłac pocztą?? Quote
Havanka Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Plakat ładny, przyciąga wzrok. Poproszę siostrę, zeby mi kilka wydrukowała i powieszę we Wrocławiu. W mojej miejscowości nie ma szans. Quote
Magdalena Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Bursztynku kochany życzę Ci abys szybciutko znalazł wymarzony domek Quote
kaja69 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Nie no ...z takim plakacikiem to domek musi sie znaleźć...takie lansowanko musi przynieść rezultat... Quote
Diora Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Mestudio, pisałaś kiedyś, że Bursztyn ma jakieś guzki. Jak on się teraz miewa? Nie bolą go one? Co powiedział weterynarz? (pamiętam,że się wybierałaś na wizytę). Quote
mestudio Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 Jakiś czas temu napisałam, że wszystko zginęło i guzów już od pewnego czasu nie ma i nic się nie dzieje na szczęście. Quote
randall Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Mam wydrukowane plakaciki i będę u siebie promować chłopaka :-) Mam pytanie jak to zrobić aby przy kliknięciu na bannerek otwierał się link do ich wątku na Dogo? Quote
Havanka Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='randall']Mam wydrukowane plakaciki i będę u siebie promować chłopaka :-) Mam pytanie jak to zrobić aby przy kliknięciu na bannerek otwierał się link do ich wątku na Dogo?[/QUOTE] Trzeba go podlinkować. Ja zwykle kopiuję już podlinkowany baner od kogoś, kto go już ma i wklejam u siebie w opcji "edytuj sygnaturę". Quote
Diora Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='mestudio']Jakiś czas temu napisałam, że wszystko zginęło i guzów już od pewnego czasu nie ma i nic się nie dzieje na szczęście.[/QUOTE] Musiałam przeoczyć :) Quote
mestudio Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 Dziewczyny miłe dziękuję za pomoc przy promowaniu Bursztyna:-).Bardzo bym chciała aby szybko znalazł dom, najpóźniej w czerwcu bo potem będę miała na głowie pewne niemiłe sprawy prywatne i nie chcę go zaniedbywać z tego powodu. Z allegro dalej cisza, załamać się można. Quote
Havanka Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='mestudio']Dziewczyny miłe dziękuję za pomoc przy promowaniu Bursztyna:-).Bardzo bym chciała aby szybko znalazł dom, najpóźniej w czerwcu bo potem będę miała na głowie pewne niemiłe sprawy prywatne i nie chcę go zaniedbywać z tego powodu. Z allegro dalej cisza, załamać się można.[/QUOTE] Ja jeszcze mam nadzieję, ze płatne ogłoszenie w gazecie poskutkuje. Quote
obraczus87 Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='randall']Mam wydrukowane plakaciki i będę u siebie promować chłopaka :-) Mam pytanie jak to zrobić aby przy kliknięciu na bannerek otwierał się link do ich wątku na Dogo?[/QUOTE] Ciesze sie ze plakaty dotarly. Jakby trzeba bylo jeszcze podrukowac, to krzycz :) na ta chwile tyle moglam. A co do banerka, to chyba nie mozna podlinkowac jednego banerka do dwóch watkow. Quote
randall Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Wstawię dwa osobne banerki i podlinkuje każdy oddzielnie Quote
mala_czarna Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Nadal cisza? Kompletnie nikt nie dzwoni?? :( Słuchajcie, a może zrobić mu wydarzenie na FB? Quote
Havanka Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 [quote name='mala_czarna']Nadal cisza? Kompletnie nikt nie dzwoni?? :( Słuchajcie, a może zrobić mu wydarzenie na FB?[/QUOTE] To dobry pomysł ! Wiele psów otrzymało pomoc tą drogą. Ja niestety kompletnie nie umiem się tam poruszać, choć jestem zalogowana.:shake: Quote
mestudio Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 Zadzwonił jeden pan z okolic Krakowa. Pan mieszka z teściową, która nie bardzo chce psa (mają wspólny dom), jest też 5 letnie dziecko. Pan mówił o kojcu niby na lato i twierdził, że bardzo chce tego psa bo miał 2 lata temu podobnego. Ma nakłaniać teściową. Pan nie bardzo chce wykastrować psa bo psy niekastrowane są weselsze wg niego. Moje wstępne zdanie jest takie, że Bursztyn byłby niechciany tam przez większą część rodziny i pewnie spędzałby czas w kojcu. Chcę znaleźć mu dom, w którym wszyscy go polubią i będą go chcieli. Tak jest u nas. Cała nasza trójka bardzo lubi tego psa- co jest niesamowite bo córka nie przepada za moimi ściąganymi wiecznie podopiecznymi:-). Facebook to dobry pomysł. Ja zrobiłam kiedyś wydarzenie na próbę, ale nic się nie działo. Pewnie dlatego, że nie mam tysiąca znajomych:-). Quote
Havanka Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 [quote name='mestudio']Zadzwonił jeden pan z okolic Krakowa. Pan mieszka z teściową, która nie bardzo chce psa (mają wspólny dom), jest też 5 letnie dziecko. Pan mówił o kojcu niby na lato i twierdził, że bardzo chce tego psa bo miał 2 lata temu podobnego. Ma nakłaniać teściową. Pan nie bardzo chce wykastrować psa bo psy niekastrowane są weselsze wg niego. Moje wstępne zdanie jest takie, że Bursztyn byłby niechciany tam przez większą część rodziny i pewnie spędzałby czas w kojcu. Chcę znaleźć mu dom, w którym wszyscy go polubią i będą go chcieli. Tak jest u nas. Cała nasza trójka bardzo lubi tego psa- co jest niesamowite bo córka nie przepada za moimi ściąganymi wiecznie podopiecznymi:-). Facebook to dobry pomysł. Ja zrobiłam kiedyś wydarzenie na próbę, ale nic się nie działo. Pewnie dlatego, że nie mam tysiąca znajomych:-).[/QUOTE] Tak, wszystko na to wskazuje, ze Bursztyn siedziałby w tym kojcu bardzo często sam. Jeżeli pan pisze, że tylko przez lato... a co w zimie? Żaden pies nie nadaje się do życia w samotności, odizolowany od wszystkich. Może któraś z obecnych na wątku osób, będzie mogła pomóc z tym FB. Bazarek na ogłoszenie już sie zakończył. Pieniądze są już wpłacane. Chciałabym jeszcze przed wyjazdem do wód, zrobić przelew na konto. Czy wpłacić pieniądze na to Lisiowe ? Quote
Recommended Posts