ata Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 [quote name='agaga21']jesli macie deklaracje na sunię, to pytajcie mariamc, może zgodzi się ją przyjąć do kojca, bo w boksach ma ponad komplet.[/QUOTE] Ja już od dawna o tym śpiewałam ...;) Quote
Pit-R6 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='tripti']wychodzi na to, że astka skończy w schronisku, zapukałam już do wielu drzwi, ale niestety z marnym skutkiem, bez sensu, żeby siedziała sama w tym kojcu bez kontaktu z człowiekiem i psami. Pozostałe dwie mogą opuścić to miejsce, a w sumie nie muszą dalej męczyć się, przez to, że dla największej pręgowanej nie ma miejsca. Trzeba po prostu przyznać, że się nie udało :( Dzięki Waszym darowiznom uda się jeszcze ją zaszczepić na wirusówki pewnie, tak aby poszła do schronu zabezpieczona w miarę. Przykre to wszystko, ale trzeba spojrzeć realnie.[/QUOTE] No to może, ponieważ pojawia się wizja oddania suni po długiej dzięsięciodniowej walce, do schroniska, zapytam konkretniej: - ile zebrałyście deklaracji i wpłat i ile z nich jest przeznaczone dla astkowawej? Quote
obraczus87 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='agaga21']jesli macie deklaracje na sunię, to pytajcie mariamc, może zgodzi się ją przyjąć do kojca, bo w boksach ma ponad komplet.[/QUOTE] [quote name='ata']Ja już od dawna o tym śpiewałam ...;)[/QUOTE] Dziewczyny, deklaracji nie ma! ZERO. Kompletne ZERO. Ja wiem, że u mariamc sa świetne warunki, ale NIKT nie będzie wykładać 550-650zł za sam transport. My nawet nie mamy kasy na utrzymanie jednej za 6zł doba (czyli praktycznie za samą karmę Nutra Nugetts). A co dopiero wykłądac taką kasę. Bardzo proszę PILNIE szukać miejsca dla AST-owatej suni. Ona jest do adopcji na JUŻ. Ale dobrze byłoby Ją wysterylizować, zaszczepić... zdaję sobie sprawę z tego, że adopcje AST-owatych stoją w miejscu... ale Ona taka do człowieka jest, przede wszystkim piekna sunia z Niej.. wiem, że sie rozmarzyłam... Quote
obraczus87 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='Pit-R6']No to może, ponieważ pojawia się wizja oddania suni po długiej dzięsięciodniowej walce, do schroniska, zapytam konkretniej: - ile zebrałyście deklaracji i wpłat i ile z nich jest przeznaczone dla astkowawej?[/QUOTE] Nie ma deklaracji..... Tripti wysłała pewnie grubo ponad 100PW z prośba o pomoc, obdzwoniła wszystkich, których mogła obdzwonić. JA wysłałam około 60 PW.... Powiem którko. To jest nauczka na przyszłość i tyle. Niestety jednemu psu łatwiej się pomaga niż psim rodzinom, niż kulku psom jednocześnie. Szkoda, że wiele z tych osób nie rozumie, że łatwiej jest pomóc szczeniakowi, bo zapewne szybciej znajdzie dom niż dorosły pies. To się wyżaliłam, a teraz idę dalej słać zapytania. W przypadku suki AST zbawieniem dla nas jest nawet tymczas na dwa tygodnie. Wtedy mamy więcej czasu na to, aby znaleźć coś innego. Ostatnią rzeczą o jakiej marzę jest oddanie Jej do schroniska! Quote
Pit-R6 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='obraczus87']Nie ma deklaracji..... Tripti wysłała pewnie grubo ponad 100PW z prośba o pomoc, obdzwoniła wszystkich, których mogła obdzwonić. JA wysłałam około 60 PW.... Powiem którko. To jest nauczka na przyszłość i tyle. Niestety jednemu psu łatwiej się pomaga niż psim rodzinom, niż kulku psom jednocześnie. Szkoda, że wiele z tych osób nie rozumie, że łatwiej jest pomóc szczeniakowi, bo zapewne szybciej znajdzie dom niż dorosły pies. To się wyżaliłam, a teraz idę dalej słać zapytania. W przypadku suki AST zbawieniem dla nas jest nawet tymczas na dwa tygodnie. Wtedy mamy więcej czasu na to, aby znaleźć coś innego. Ostatnią rzeczą o jakiej marzę jest oddanie Jej do schroniska![/QUOTE] Ok. Mam zatem taką propozycję - ja postaram się zapewnić suni DT na 10-14, całkiem bezpłatne, a Wy w tym czasie zbierzecie deklaracje lub poszukacie DT na dłużej. Dodam jeszcze, że suni można szukać DT (lub ją ogłaszać) jako kundelka, bo z amstaffa nic nie ma. Jeśli ludzie się Amstaffów boją, to po co naciągać ją pod tą rasę? Tym bardziej, że sunię widziałem i mogę z pełną odpowiedzialnością zapewnić Was, że jest to zwykły miły kundelek o umaszczeniu boksera pręgowanego. Co więcej, będę w sobotę w Szczecinku i być może uda mi się porozmawiać nt. umieszczenia tam suni. Dostaniecie ode mnie zdjęcia oraz informacje nt. suni, jej zachowań, leków. Czyli podane na tacy materiały do ogłaszania, szukania deklaracji itd. Oczekuję, że ponieważ innym osobom obecnym tutaj, to zbieranie deklaracji czy załatwianie DT się zwykle udaje - Wam też się uda. Quote
tusinka22 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 deklaracji stałych nie ma żadnych, są jednorazowe wpłaty..... bez sensu jest zostawienie suni w Jeziórku samej- zero człowieka, sama.... ona najbardziej z całej 3 pragnie człowieka.....jest najbardziej proludzka... nie wiem co robić, ona sama tam zdziczeje albo się zapłacze.... Quote
Lidan Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='Pit-R6']Ok. Mam zatem taką propozycję - ja postaram się zapewnić suni DT na 10-14, całkiem bezpłatne, a Wy w tym czasie zbierzecie deklaracje lub poszukacie DT na dłużej. Dodam jeszcze, że suni można szukać DT (lub ją ogłaszać) jako kundelka, bo z amstaffa nic nie ma. Jeśli ludzie się Amstaffów boją, to po co naciągać ją pod tą rasę? Tym bardziej, że sunię widziałem i mogę z pełną odpowiedzialnością zapewnić Was, że jest to zwykły miły kundelek o umaszczeniu boksera pręgowanego. Co więcej, będę w sobotę w Szczecinku i być może uda mi się porozmawiać nt. umieszczenia tam suni. Dostaniecie ode mnie zdjęcia oraz informacje nt. suni, jej zachowań, leków. Czyli podane na tacy materiały do ogłaszania, szukania deklaracji itd. Oczekuję, że ponieważ innym osobom obecnym tutaj, to zbieranie deklaracji czy załatwianie DT się zwykle udaje - Wam też się uda.[/QUOTE] Jestem tego samego zdania, żeby nie szukać domu dla amstaffa tylko dla młodej miłej suki umaszczeniem przypominającej boksera. Wszelkie informacje i zdjęcia mile widziane. Obiecuje pomoc przy ogłaszaniu, zacznę może nawet dzisiaj wieczorem od allegro ale gdyby ktoś przypadkiem miał wene twórczą i wymyślił tekst to bardzo proszę bo u mnie różnie z tym bywa. Do kiedy suczka zostaje w obecnym miejscu? Ona jest niedaleko Warszawy, tak? Czy namiary w ogłoszeniach nadal te same? Quote
obraczus87 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Pit - ja tez bym Ją ogłaszała jak zwykłego kundelka. Takie miałam plany. Ktos tam napisał, że ona w typie Ast a ja to pociągnęłam, zupełnie niepotrzebnie. To nie jest tak, że nie szukałysmy deklaracji. W świat poszło blisko 200PW. Przy takiej ilości PW - jeszcze kilka miesięcy temu udawało się mi uzbierać komplety deklaracji dla około 4 psów. Ale teraz wiem, że łatwo nie jest. I nikt mnie nie przekona, że jest. Dla kurdupla małego nie mogłam i dalej nie moge uzbierać kasy. Ale oczywiście starać się będziemy. PIT - gdzie mieszkasz, na kiedy mam szukać transportu ?? Wielkie dzięki za oferte i pomoc. Quote
Pit-R6 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='obraczus87']Pit - ja tez bym Ją ogłaszała jak zwykłego kundelka. Takie miałam plany. Ktos tam napisał, że ona w typie Ast a ja to pociągnęłam, zupełnie niepotrzebnie. To nie jest tak, że nie szukałysmy deklaracji. W świat poszło blisko 200PW. Przy takiej ilości PW - jeszcze kilka miesięcy temu udawało się mi uzbierać komplety deklaracji dla około 4 psów. Ale teraz wiem, że łatwo nie jest. I nikt mnie nie przekona, że jest. Dla kurdupla małego nie mogłam i dalej nie moge uzbierać kasy. Ale oczywiście starać się będziemy. PIT - gdzie mieszkasz, na kiedy mam szukać transportu ?? Wielkie dzięki za oferte i pomoc.[/QUOTE] Niczego szukać nie musicie, z transportem sobie sam poradzę. Dziś po południa potwierdzę, że wszystko jest dograne. Quote
obraczus87 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='Lidan']Jestem tego samego zdania, żeby nie szukać domu dla amstaffa tylko dla młodej miłej suki umaszczeniem przypominającej boksera. Wszelkie informacje i zdjęcia mile widziane. Obiecuje pomoc przy ogłaszaniu, zacznę może nawet dzisiaj wieczorem od allegro ale gdyby ktoś przypadkiem miał wene twórczą i wymyślił tekst to bardzo proszę bo u mnie różnie z tym bywa. Do kiedy suczka zostaje w obecnym miejscu? Ona jest niedaleko Warszawy, tak? Czy namiary w ogłoszeniach nadal te same?[/QUOTE] Musimy poczekać na info od Pit-a. Nie wiem gdzie sunia bedzie mieszkac, ale pewnie w okolicach Warszawy i tak najlepiej Ja ogłaszać. Z wena twórcza u mnie też jest kiepsko, ale wspólnymi siłami musimy coś wymyśleć. Dziękuje Lidan. Quote
koosiek Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Może w takim razie warto założyć tej suni osobny wątek? Może wtedy ludzie będą chętniej składali deklaracje, niż na trzy psy... Quote
tripti Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 Pit-R6 -> dziękuje! (i Delph też) lokalizacja do ogłoszeń - południowe obrzeża Warszawy? tak jakoś neutralnie. Nie będzie ogłaszana jako ast, po prostu szukaliśmy pomocy i liczyliśmy, że jak jest minimalnie podobna to może ktoś nam chętniej pomoże niż zwykłemu kundelkowi. Quote
tripti Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 Golf jedzie właśnie po rudą sunie, odbierze ją za jakieś 20 min. Pit-R6 - jak umawiać się z tym człowiekiem z hotelu, tzn na kiedy? ja już trzymam się kurczowo tej Twojej propozycji pomocy, ponieważ innej opcji nie mamy, a powiedz mi jeszcze czy ta sunia pręgowana będzie testowana w domu na inne psy, czy będzie na podwórku? jak to wszystko będzie wyglądało? czy dałbyś radę w miarę szybko zrobić jakieś zdjęcia? tak, aby duuuużo ogłoszeń wyszło przed weekendem? Quote
paula82 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 to do mnie któraś przyjedzie, czy już wszystkie mają tymczas zapewniony docelowy? Bo się juz pogubiłam. Quote
tripti Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 [quote name='paula82']to do mnie któraś przyjedzie, czy już wszystkie mają tymczas zapewniony docelowy? Bo się juz pogubiłam.[/QUOTE] wysłałam Ci dłuuugie pw, ale już Cię nie ma :( to najwyżej jeszcze zadzwonię. Quote
Nutusia Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='tripti']jak to wszystko będzie wyglądało? czy dałbyś radę w miarę szybko zrobić jakieś zdjęcia? tak, aby duuuużo ogłoszeń wyszło przed weekendem?[/QUOTE] Jeśli sunia pręgowana będzie w miejscowości z awatarku Pit-R6, mogę pomóc przy zdjęciach - mieszkam po sąsiedzku. Quote
Pit-R6 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Potwierdzam DT na suni na okres 10-14 dni. Zabiorę ją jutro lub pojutrze. Proszę na pw o kontakt do osoby, która sprawuje z Waszej strony opiekę nad sunią. Niunia będzie mieszkać w W-wie w mieszkaniu (nie będzie mieszkać u nas w Dębinie). I przypominam jeszcze raz, że ten DT jest na określony czas, niemniej dwa tygodnie to naprawdę sporo czasu, żeby znaleźć jakieś alternatywy. Quote
Lidan Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Super! Jestem pełna podziwu dla szybkości w działaniu Pit-R6 :happy1: Tylko nieśmiało przypominam, że sunia nie potrafi chodzić na smyczy, a może się również okazać, że nie potrafi zachowywać czystości w mieszkaniu i kto wie jakie niespodzianki jeszcze czekają DT :niewiem: Czy to nie będzie zbyt dużym problemem w bloku? Bo to jednak spory i energiczny psiak. Pit-R6 czy miałeś już psy na tymczasie? Piszę z telefonu i widzę tylko to co teraz piszę dlatego przepraszam za niepełne nazwę użytkownika Pit-R6. Wiem, że jest cd ale nie pamiętam dokładnie co jest dalej, a edycja przez telefon jest czasochłonna szczególnie odkąd na dogomani wyskakują okienka z reklamami. Będę edytować w domu ;-) Quote
tripti Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 PIT-R6 z tego wszystkiego zdaje sobie sprawę, łącznie ze smyczą, ponieważ oglądał sunię z Delph na własne oczy, tzn miał z nią kontakt, domyślam się, że sunia tak jak nam tak też i Pitowi i Delph przykleiła się na smyczy do ziemi. Sunia będzie w Warszawie u znajomem PITa-R6. (czuję się jakbym nadawała jakmiś kodem;) ) Quote
Pit-R6 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='Lidan']Super! Jestem pełna podziwu dla szybkości w działaniu Pit :happy1: Tylko nieśmiało przypominam, że sunia nie potrafi chodzić na smyczy, a może się również okazać, że nie potrafi zachowywać czystości w mieszkaniu i kto wie jakie niespodzianki jeszcze czekają DT :niewiem: Czy to nie będzie zbyt dużym problemem w bloku? Bo to jednak spory i energiczny psiak. Pit czy miałeś już psy na tymczasie? Pisze z telefonu i widzę tylko to co teraz piszę dlatego przepraszam za niepełne nazwę użytkownika Pit. Wiem, że jest cd ale nie pamiętam dokładnie co jest dalej, a edycja przez telefon jest czasochłonna szczególnie odkąd na dogomani wyskakują okienka z reklamami. Będę edytować w domu ;-)[/QUOTE] Wiem o tym wszystkim. Psy na DT miałem. DT myślący i o wszystkim uprzedzony. Quote
magdajedral Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Kolejne wpłaty: katarzyna09 - 30zł KMURDZ - 20zł DZIĘKUJEMY!!!!!! Quote
Pit-R6 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='magdajedral']Kolejne wpłaty: katarzyna09 - 30zł KMURDZ - 20zł DZIĘKUJEMY!!!!!! Słuchajcie, ma ta sunia jakieś wpłaty, czy nie? Wet będzie konieczny, bo mała kaszle, przynajmniej kasłała jak byliśmy z Julią i Michałem. Quote
tripti Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 oprócz tych wpłat dwóch ostatnich wszystko jest w pierwszym poście. Czyli teraz wszystkie trzy mają około 350 zł. Hotel dla tej małej szarej 180 zł miesięcznie. Co do tego kaszlu, dziewczyny były w niedzielę i raz zakaszlała, ale poluzowały jej obroże i ona chyba je siano, więc może się ksztusi. Trzeba chyba rozdzielić wątki, bo tak to daleko to pójdziemy. Na wizytę u weta i jakieś leki pewnie starczy. Quote
magdajedral Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Sumarycznie zebrałyśmy 370zł, wydałyśmy 15zł na odrobaczenie sunie. Pozostało więc 355zł. Najrozsądniej będzie przeznaczyć te pieniążki na szczepiania. Co Wy na to? Quote
Recommended Posts