MaDi Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Dzisiaj będąc w klinice spotkałam zaprzyjaźnionego lekarza weterynarii, który borykał się z problemem straszne zaniedbanej suni mieszkającej w jego rodzinnych stronach.Kiedyś miała "dom" razem z siostrą u pewnego pijaczka gdzie niestety nie dostawała nawet jedzenia, następnie pałętając się po wsi trafiły na kobietę o dobrym sercu, jednak bez funduszy na utrzymanie kilku psów. Jej siostra otrzymała schronienie jednak "Grzybka" ( robocze imię na dziś;)) została jedynie odkarmiona bo była podobno łysym szkieletem. Psina wreszcie dzięki Jego staraniom trafiła w bezpieczne miejsce gdzie zostanie wyleczona, a następnie będziemy szukali dla niej wspólnymi siłami odpowiedzialnego domu. To młoda około roczna przesympatyczna sunia która waży około 25 kilogramów. Postaram się o jak najwięcej informacji na jej temat. Oto ona: www.lsoz.org [FONT=arial]FUNDACJA Lubelska Straż Ochrony Zwierząt [/FONT][FONT=arial] 24-204 Wojciechów, Romanówka 22[/FONT][FONT=arial] KRS 0000343426[/FONT] Reksa można wspierać przekazując również darowizny na konto:Bank Pekao SA 81124023821111001036833419 Z dopiskiem "darowizna Grzybka" Możesz również przekazać 1% podatku KRS 0000343426 Quote
MaDi Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 ladySwallow napisał(a):Biedactwo... Czy to od TEGO lekarza? Nie:diabloti: TEN-TEGO pilnuje Reksa:evil_lol: Quote
MaDi Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 matahari81 napisał(a):melduje sie Witamy serdecznie. Quote
LadyS Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 MaDi napisał(a):Nie:diabloti: TEN-TEGO pilnuje Reksa:evil_lol: Hihihi, żebyś wiedziała. Pozamykane na wszystkie spusty, nawet chyba boksy od zewnątrz :evil_lol: I studenci się snują korytarzem na zmianę - na czatach :lol: Quote
MaDi Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 ladySwallow napisał(a):Hihihi, żebyś wiedziała. Pozamykane na wszystkie spusty, nawet chyba boksy od zewnątrz :evil_lol: I studenci się snują korytarzem na zmianę - na czatach :lol: To się nazywa klinika z usługami full wypas:diabloti: Quote
Nutusia Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Czy macie pewność, że to grzybica?... Nasza nieodżałowana Tosina tak wyglądała gdy trafiła do schronu z interwencji: Potem całkiem ładnie zaczęła porastać puchem, by po miesiącu znów wyglądać tak: Miała chorą tarczycę, a do tego w tym akurat okresie, z którego pochodzi zdjęcie powyżej - zmutowanego gronkowca intermediusa. Ponieważ była długotrwale niedożywiona i zaniedbana, wszelkie problemy, stany zapalne i inne "zachwiania w pierwszej kolejności odbijały się na skórze i psina łysiała :shake: Grzybka na szczęście jest młoda - mam nadzieję, że szybko, skutecznie i trwale zwycięży choróbsko, czego z całego serca jej życzę! Quote
MaDi Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 [quote name='Nutusia']Czy macie pewność, że to grzybica?... Nasza nieodżałowana Tosina tak wyglądała gdy trafiła do schronu z interwencji: Potem całkiem ładnie zaczęła porastać puchem, by po miesiącu znów wyglądać tak: Miała chorą tarczycę, a do tego w tym akurat okresie, z którego pochodzi zdjęcie powyżej - zmutowanego gronkowca intermediusa. Ponieważ była długotrwale niedożywiona i zaniedbana, wszelkie problemy, stany zapalne i inne "zachwiania w pierwszej kolejności odbijały się na skórze i psina łysiała :shake: Grzybka na szczęście jest młoda - mam nadzieję, że szybko, skutecznie i trwale zwycięży choróbsko, czego z całego serca jej życzę! Badania dermatologiczne wykazały grzybicę co oczywiście nie wyklucza innych chorób. Jestem uczulona na problemy z tarczycą bo mój psiak( z avatara) jest leczony w tym kierunku ze świetnym rezultatem. Quote
muzzy Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Jakby były potrzebne zdjęcia, zarówno teraz, jak i później (jak już trochę odrośnie, coby było porównanie), to... tak się tylko przypominam... :) Quote
MaDi Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 muzzy napisał(a):Jakby były potrzebne zdjęcia, zarówno teraz, jak i później (jak już trochę odrośnie, coby było porównanie), to... tak się tylko przypominam... :) Wiedziałam,że przyjdziesz:diabloti: liczyłam na to:evil_lol: Quote
matrioszka2 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Mąż nie ma nic przeciwko ? :razz: Quote
MaDi Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 matrioszka2 napisał(a):Mąż nie ma nic przeciwko ? :razz: Do domu jej przecież nie przywlekłam;) Quote
matrioszka2 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Matko , ależ nam dzisiaj ta komunikacja idzie ...:shake: O ten wpis mi chodziło. MaDi napisał(a):Wiedziałam,że przyjdziesz:diabloti: liczyłam na to:evil_lol: :razz: Quote
muzzy Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Mnie też do domu nie przywleka :D (sorry, Ola, się nam na żarciki zebrało :) Pozdrów Michała :) ) Quote
MaDi Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 matrioszka2 napisał(a):Matko , ależ nam dzisiaj ta komunikacja idzie ...:shake: O ten wpis mi chodziło. :razz: Michał śpi wiec ja szaleje:) Quote
MaDi Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 muzzy napisał(a):Mnie też do domu nie przywleka :D (sorry, Ola, się nam na żarciki zebrało :) Pozdrów Michała :) ) Żarciki to idealny sposób na odreagowanie tej szarej codzienności. Quote
muzzy Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 MaDi napisał(a):Wiedziałam,że przyjdziesz:diabloti: liczyłam na to:evil_lol: A ja liczyłem, że jak pojawią się jakieś psiaki z interwencji, to pozwolisz mi porobić im zdjęcia :) I nadal na to liczę :) Quote
matrioszka2 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 A, no to wiadoma rzecz.Niech śpi.:p A Ty szalej.:diabloti: Tylko bez przesady, bo kiedyś się obudzi ... i :mad: No - i żeby zdjęcia rozmazane nie były :evil_lol: Muzzy ... jaki czujny ....:crazyeye: Quote
MaDi Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 muzzy napisał(a):A ja liczyłem, że jak pojawią się jakieś psiaki z interwencji, to pozwolisz mi porobić im zdjęcia :) I nadal na to liczę :) Musimy umówić się jakoś na konkrety:diabloti: Quote
MaDi Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 matrioszka2 napisał(a):A, no to wiadoma rzecz.Niech śpi.:p A Ty szalej.:diabloti: Tylko bez przesady, bo kiedyś się obudzi ... i :mad: Dlatego szaleję na klawiaturze tak cichutko aby go nie obudzić bo chory bidulek. Quote
matrioszka2 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 W takiej sytuacji, to ja nie wiem, czy nie należy Ci go odebrać z interwencji.:cool1: Quote
MaDi Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 matrioszka2 napisał(a):W takiej sytuacji, to ja nie wiem, czy nie należy Ci go odebrać z interwencji.:cool1: Gdzie wysłać:cool3:? Leki dostał więc w sumie to go leczę i nawet obiad był;) Quote
as_ko Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Zapisuję sobie Grzybkę czy tam Pieczarkę... Quote
Recommended Posts