Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przejeżdżajacy ludzie pochylili się nad małym, skulonym ciałkiem, które nie mogło się ruszać...
Przejeżdżający ludzie przywieźli nam zapakowane zawiniatko, które natychmiast zabrano do weta:-(

miała wielką wolę życia...rany były ok. 3 dniowe...

nie będę opisywać - tylko zobaczcie:placz:

niby nic nie widać było....

niby...ale nagle okazała się jedna wielka masakra:placz: to ta "lepsza" łapka i brzusio zmasakrowany:-(

dziursko:(

to ta gorsza łapka...nie dało się jej uratować:placz:

• Replies 736
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

brzusio...

i te oczy...pełne nadziei????

Sunia miała amputowaną łapkę, pocerowana, oczyszczone z lisci i ziemi rany...to cud, ze przeżyła...i co dalej? Może zostac w lecznicy jeszcze tydzien...i nie mamy co z nią zrobić:(:(:( nie mamy miejsca...z kasą na ratowanie takich trudnych przypadków też ciężko...pomózcie błagam:placz::placz::placz:

potrzebujemy finansów na pokrycie opieki wet.:( a najbardzie potrzebujemy dla niej domu za tydzień:placz::placz::placz:

Posted

[quote name='Poker']Koszmar :placz:, brak słów ile ona cierpiała i jeszcze cierpi :-(. Mogę wpłacić parę złotych na nią.

Dzięki Pokerku...ja tylko się boję, ze jakoś uciułamy na pokrycie kosztów leczenia...ale co dalej? gdzie ją dać? żaden hotel w okolicy nie nadaje się dla niej...to są kojce, a ona będzie musiała mieć płukaną tą ranę na drugiej łapce:( ja się chyba zastrzelę:(:(

Wpłaty można na STOZ - bo pod ich opieką jest sunia:(

Świętokrzyskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami „Zwierzak”
ul. Św. Leonarda 1/4
25-311 Kielce
PL 68 1240 1372 1111 0010 2812 7861
SWIFT: PKOPPLPW

z dopiskiem - sunia z wnyków

stan finansów na 11.03.2011

22.02 Karolina W. - 50 zł
22.02. Malwina B. - 10 zł
22.02 Dawid B. - 20 zł
23.02 Anna M.-W. - 30 zł
24.02 Paulina S. - 30 zł
25.02 Alina Ch. - 50 zł
28.02 Anna D.E. - 20 zł
28.02 Katarzyna S. - 10 zł
28.02 Tomasz P. - 9,50 zł
28.02 Melka-Me - 20 zł
01.03 Itske - 50 zł
02.03 Krystyna T-K - 10 zł
02.03 Edyta F - 50 zł
02.03 gienka5 - 20 zł
03.03 od dziewczyn z fb - 561,82 zł
03.03 z bazarku Poker - 50 zł
03.03 Małgorzata D. - 50 zł
03.03 Hanna N. - 10 zł
04.03 Cen w Gdańsku - 50 zł
04.03 Izabela M. - 100 zł

04.03 b_612 - 10 zł
07.03 Agnieszka P. - 20 zł
07.03 Katarzyna J. - 50 zł
07.03 Michał N. - 30 zł
07.03 Miron.h - 25 zł
08.03 anna-an9 - 10 zł
09.03 Grażyna-G16 - 10 zł
11.03 Andrzej K. - 50 zł
11.03 magwes75 - 15 zł
14.03 I.Torchała - 100 zł
14.03 Marian K. - 30 zł
15.03 Teresa2209 - 36,27 zł
15.03 Monika RM - 25 zł

Sunia ma łącznie 1662,59 zł.

:loveu::loveu::loveu: DZIĘKUJEMY!!!

rozliczenie Lizy od weta od 19.02 do 17.03 - 1040 zł, w tym 2 operacje (amputacja, czyszczenie ran z cerowaniem - 510 zł, sterylizacja aborcyjna - 280 zł)

Czyli na koncie Lizy zostało:

1662,59 zł
- 1040 zł wet
- 60 zł transport
......................

562,59 zł zostało:):)

Posted

Nie bardzo wiem jak mogę pomóc, finansów brak, ale...najwyżej jutro nie wstanę, a zrobiłam banerek, może się przyda. Już podlinkowany, jak coś mogę pozmieniać...
Biedna mała :(

Posted

Jestem...:placz::placz:Brak słow brak...Jak ma ktos fanty na bazarek to chetnie przyjmę i wystawie. Jak ktos z Kielc to ja powysylam paczuszki, a jak spoza Kielc ktos by chcial w ten sposob pomoc, to ja poprowadze, popodsumowuje i zbiore kase, a kogos bede prosila o wysylke tylko. Oczywiscie za przesylki pooddaje;)

Dalam narazie na nk.

A gdzie malutka przebywa? Moze ja czy ktos z dobrym aparatem by podjechal i zrobil malej zdjecia? Bo te sa niewyrazne i dosyc slaeb jednak...W sensie jakosci nie wyrazu...

I jeszcze pozwole sobie zaproponowac imie dla malizny - Lisa / Liza, od Lisowa...

Posted

Andzia, napisz do Uwagi TVN, oni teraz mocno prozwierzecy sie zrobili, moze zrobia reportaz i bedzie odzew. Polsat tez bylby dobry. Wiele ludzi oglada, moze ktos sie zlituje i da DT lub DS.

Posted

[quote name='Ulka18']Andzia, napisz do Uwagi TVN, oni teraz mocno prozwierzecy sie zrobili, moze zrobia reportaz i bedzie odzew. Polsat tez bylby dobry. Wiele ludzi oglada, moze ktos sie zlituje i da DT lub DS.

W sumie duzo takich tragedii jest przeciez, ale mozna to podciagnac pod temat wnykow, jakie to okrutne, nielegalne i nieludzkie i jakie sa tego konsekwencje...

Posted

divia_gg napisał(a):
W sumie duzo takich tragedii jest przeciez, ale mozna to podciagnac pod temat wnykow, jakie to okrutne, nielegalne i nieludzkie i jakie sa tego konsekwencje...

No dokładnie, moznaby próbować. A moze jeszcze połaczyć z tematem Dymin, o ktorych przeciez tvn robił materialy...
Ja wkleiłam apel na najwazniejszych portalach, ale na odzew stamtąd to nie specjalnie liczę (ale nie zaszkodzi przecież).:roll:
Divia a na Fb nie mozna dublować tematu? Bo ja to się w tym nie wyznaje zupełnie...:oops:

Posted

savahna napisał(a):
No dokładnie, moznaby próbować. A moze jeszcze połaczyć z tematem Dymin, o ktorych przeciez tvn robił materialy...
Ja wkleiłam apel na najwazniejszych portalach, ale na odzew stamtąd to nie specjalnie liczę (ale nie zaszkodzi przecież).:roll:
Divia a na Fb nie mozna dublować tematu? Bo ja to się w tym nie wyznaje zupełnie...:oops:

Tzn chyba zakazu jako takiego nie, ma, ale zrobi sie balagan, czesc ludzi bedzie tam czesc tu. Ja lubie porzadek nawet w takich sprawach tym bardziej,ze tam trzeba na biezaco informowac, bo tego oczekuja ludzie:)

Posted

nie wiem co mam pisać to co ciśnie się na myśl jest niecenzuralne....powiem tylko,że ja bym tego oprawcę od tych wnyków wsadziła w wór i o mur -bo o słupa można nie trafić :mad:

Posted

biedaczysko.... dziewczyny ale wy zrobiłyście wydarzenie na FB czy coś innego? Ja mogę zrobić wydarzenie jak by co.... I mogłabym się podjąć allegro cegiełkowego, bo już takowe robiłam

Posted

Kochani dziękuję za wszystko!:loveu: i jeśli ktoś może to wydarzenie na FB założyć to bardzo proszę...niestety oprócz tego, ze jestem tam zalogowana to nie bardzo umiem się tam poruszać:(

Dziura w tej drugiej łapince jest wielkości pięści...nie orzecha:(:( zdjęcia robiła na szybko pani wet komórką zanim ją nie położyła na stoł...postaram się o zdjęcia "teraźniejsze" Dzisiaj sunia czuje się dobrze, macha ogonkiem daje sobie płukać te rany bez mruknięcia...