Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U nas to trochę za blisko domów jest, żeby tu strzelali.
Ale masz racje- świrów nie brakuje.
Ja się bradziej obawiam debili na kładach (nie wiem, jak się to fachowo pisze).

• Replies 785
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Tattoi']U nas to trochę za blisko domów jest, żeby tu strzelali.
Ale masz racje- świrów nie brakuje.
Ja się bradziej obawiam debili na kładach (nie wiem, jak się to fachowo pisze).[/QUOTE]

QUAD to oryginalna wersja ... i nie jestem pewna czy powinno się spolszczać ;-) Danusia - poradź, bo ja juz po tylu latach wymiękam (ale ciągle się uczę tych nowych słów, np. wymiękam - jak ładnie, co?)

Posted

Asiu, za eksperta językowego mam robić...jak się przyjęło ,to spolszczyć. ....miałam kiedyś zapytać Cię, skąd Ty tak dobrze jesteś zorientowana we współczesnej polszczyżnie ? Wszystkie wyrażenia, zwroty, popularne powiedzonka czyli żywa, obiegowa polszczyzna. Jak to robisz?

Posted

[quote name='danka4u1']Asiu, za eksperta językowego mam robić...jak się przyjęło to spolszczyć. ....miałam kiedyś zapytać Cię, skąd Ty tak dobrze jesteś zorientowana we współczesnej polszczyżnie ? Wszystkie wyrażenia, zwroty, popularne powiedzonka czyli żywa, obiegowa polszczyzna. Jak to robisz?[/QUOTE]

Proste - cioteczki na dogo mnie uświadamiają....;-) Ale coraz częściej mam wątpliwości co do mojej gramatyki i ortografii....

Posted

[quote name='Dogo07']Narazie trwa zaznajamianie się i zaprzyjaźnianie :). Jak wszystko dobrze pójdzie, a czekamy do maja, to Bobuś będzie miał domek.[/QUOTE]

Jeszcze nie skaczę z radości (bo przecież sprawy w toku) ale już mi tak lżej na serduchu :)

Posted

Jutro po południu Bubu jedzie na spotkanie z kotem.
Kasia się dziś przeprowadziła, rozstawiają graty, a jutro kąpiemy Bubu i go...
Kot podobno dostał tydzień na przystosowanie się.
Zobaczymy :-)

Posted

[quote name='danka4u1']Odliczamy..[FONT=tahoma][IMG]http://stoper.blox.pl/resource/zegar.gif[/IMG][/FONT].KOT rób, co możesz:evil_lol: Bobuś, żebyś ładnie zaprezentował się:loveu:[/QUOTE]

Ło matko - biedny Bubuś...kocie tylko tak łagodnie z naszym bidulem, co?

Posted

Z bazarku zrobionego przez Dogo dla Bobusia uzbierało sie 82zł
[url]http://www.dogomania.pl/threads/205162-Hand-made-torebka-i-różności-na-Bobusia-i-dwa-ostrowiaki.-Bazarek-zakończony.?p=16749498#post16749498[/url]
Bardzo dziekujemy

Posted

Uwaga Uwaga!
Doszło do spotkania ......................................................... i jest super

Ale od początku przyjechałyśmy po Bubusia i zabrałyśmy go SKMką do Warszawy. Większośc podróży spędził na moich kolanach a pod koniec na podłodze wpatrując się w drzwi. Ten pies jest zafacynowany techniką przyglądał się jak to jes zrobione. Poszliśmy do domu. Wchodzimy i Buba pozwiedzał pooglądał i został wykąpany. Po kąpieli pies wpadł w szał radości, biegał skakal i tarzał sie po łóżku. Wpadał wielkim susem na łożko i zaczynał się tarzać i zakopywac w poduszkach.
Sytuacja z kotem wygląda tak, że nie ma takiej sytuacji. Bubuś udaje, że nie widzi elegancko przechodzi obok i nic sobie nie robi. Kot za to na początku się czaił a teraz się wkurzył, że jest ignorowany i podchodzi to psiaka od tyłu i zaczepia ogon. Więc wszytko wygląda lepiej niż sobie wyobrażałyśmy!!!
Więc proszę nie trzymać za nas kciuków bo u nas jest fantastycznie.
Pozdrawiamy
Kasia&Bubuś
P.S.
zamiast fotela Bubuś zamieszkał na łóżku

Posted

Mam świeże wieści telefoniczne :-)
Bubu olał kota totalnie, albo go nie widzi, albo udaje, że nie widzi. Kot strzelił focha, że jak to? Mnie nie widzisz? I lata za Bubu i poluje mu na ogon. Ale Bubu sie utwardził. Miał kapiel, podobno było zabawnie, ale potem był zachwycony i tarzał się w pościeli.
Więcej napisze Kasia z Agatą, jak przyjdą.

Widzę teraz, że pisałyśmy jednocześnie :-)