Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 785
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z bazarkow zrobionych przez Dogo na Bobusia wpłyneły:
Bazarek ogłoszeniowy:41zł:loveu:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/203674-Ogłoszenia-na-Bobusia.-Bazarek-ZAKOŃCZONY.?p=16544688#post16544688[/url]

Bazarek m.in.ksiazki:65,50zł:loveu:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/203410-Ciuszki-i-książki-DODANO-K.-IBISZ-na-Bobusia-bazarek-do-11.03.2011.-Zakończony./page3[/url]

Posted

[quote name='Olena84']Moge tylko podniesc gadka, bo napisac cokolwiek to sie boje;)[/QUOTE]

Olena, zaintrygowałaś mnie :cool3:
Podziwiam "kanapowe" fotki. Bobik wygląda na zadowolonego :)

Posted

[quote name='kameralna']Olena, zaintrygowałaś mnie :cool3:
Podziwiam "kanapowe" fotki. Bobik wygląda na zadowolonego :)[/QUOTE]

Nic z tego kochana, to niestety nie chodzi o dom:(. Po prostu boje sie pani Tattoi;)

Posted

[quote name='Olena84']Nic z tego kochana, to niestety nie chodzi o dom:(. [B]Po prostu boje sie pani Tattoi[/B];)[/QUOTE]

A myslałam, ze tylko ja jestem taka strachliwa...;)też się boję i chciałabym ,i się boję..;)a chciałabym ...bajeczkę z życia Tatttoi i Bobusia wziętą...:multi:

Posted

Ale że co ? Że mokrym mopem dostaniesz? Dostaniesz, jak będziesz sikać przy fotelu zamiast w wc :-)))
Zgupłaś?
po pierwsze- co za pani?
Wpadaj kiedy chcesz- zapraszam. Jak się boisz sama, to na pierwszy rzut możesz z Kamilą - w sobotę lub niedzielę:-)

Te foty- tak się przyglądam i nawet mówiłam Kamili- że sa z tego samego fotela, zupełnie, jak u Aliny S. z tej słynnej kuchni.
A ten dom jest poziomowy i te fotele są w salonie, czy jak to zwał, jak ktoś przychodzi, to ja tam zapraszam, tam mam laptopa itd., kawę, kuchnię, cukier po 5 złotych itp.
Przedtem, jak Bub przyjechał, to było zimno, więc psy głównie siedziały w domu, wychodziły na sik i kup i własciwie same chciały wracać. Nie było za bardzo możliwości robienia fot.
To w większości psy, które przeżyły schronisko lub bezdomność i dla nich trawka nie jest tak cenna, jak dla wypasionego "blokowca". Rozumiecie, co mam na myśli?
Dla nich ważniejsze jest ciepło, miękko i sucho. A kupę to się robi szybko i na biegu (albo w domu- wrrr).
I na ten przykład Bubu wcale nie jest taki znowu zachwycony trawką. On jest zakochany w fotelu.
A teraz na poważnie- robi się fajny. Na początku to tak łaził, warczał, nie wiedział, o co chodzi, wycofywał się, generalnie uniki robił.
Teraz macha ogonem, wita się, cieszy, miski pilnuje, śpi na stole, zacząl sie domagać- taki "roszczeniowy" sie zrobił.
No ale to wszystko ok, znaczy- normalnieje. Robi się fajny, normalny pies.
Wczoraj i dzisiaj był na spacerze w lesie, bez smyczy, z linką. Nie ucieka, w ogóle takiego pomysłu nie ma, jak straciliśmy dom z oczu, to kręcił sie przy mnie- "ale po co tak daleko chodzić? Może juz wrócimy?"
No i odkręcam mu taki nawyk słynny, każdy, kto miał psa zastraszonego to widział- wołam- idzie, ale metr ode mnie się zatrzymuje i debatuje- "iść- nie iść. A jak mi przywali?" I stoi sierota boża. Ale jest coraz lepiej, bo w końcu lezie.
Nie chodzi mi o to, by ktoś zrozumiał, że on był bity, czy coś, ale z całą pewnością miał idiotycznych właścicieli, czy opiekunów.
Wdrukowali mu, że podejście do człeka może być nie do końca przyjemne. Przekonał się na tyle, że w końcu podchodzi (Jezu- jaką ja mam anielską cierpliwość- doceńcie, bo choleryk jestem)- i zaraz się wywala na grzbiet, a ogonem wali o podłogę.
To rozwala człowieka, bo widać, że to jest tak- "ja ci ufam, ale na wszelki wypadek ci powiem, że juz tak było, podchodziłem, oberwałem, więc ty tak nie robisz, ale ja mam 7 lat i zawsze tak było i trudno mi się przyzwyczaić, że może być inaczej". No to podchodzę i niose te 12 kilo, i co sobie myślę, to moje.
I moim osobistym sukcesem będzie, jak on przestanie się wywalać na grzbiet, kiedy do mnie podchodzi.
Jezu- ale się nagadałam.
Koniec.
Nie, nie koniec- Olena- przyjedź koniecznie, bo w obliczu ostatnich wydarzeń w hotelu u Arktyki (dostałam ostrzeżenie i posty zostały usunięte- nie mam pretensji- nie były miłe)- chciałabym, żeby ktoś "obcy" do mnie przyjechał.
Zależy mi.

Posted

Tattoi, tak obrazowo piszesz,że prawie widziałam Bobusia, który robi te podchody- podejść/nie podejść i potem właśnie to poddańcze wywalenie się na grzbiet...
Mój długo tak robił. To przykry widok. Podszedłem, zaryzykowałem ci, zaufałem i ...co będzie, to będzie. Teraz juz podbiega, ale trwało...
Ola jest ze mną związana emocjonalnie, a ja z nią, tak że przygotuj w salonie, czy jak go tam zwał, dwie kawy. [B]Nie słodzę[/B], co cenne w tych czasach ...:evil_lol:

Posted

Wpadaj. W starych dobrych czasach kupiłam kilo cukru i jeszcze jest, bo ja nie słodzę:-)

Tylko 10 kwietnia wyłączcie, bo będę gdzie indziej i w tym dniu trzeba się precyzyjniej ze mna umawiać.
Chyba, że mnie wsadzą do pierdla, to wtedy komórka mojego męża- 501 784 967 (choć, jak znam życie, to jak nas zamkną, to razem).

Posted

wyślę Ci sms- ja to na pewno drożdżówkę z malinami i fajki, a Paweł to twardy facet jest...
Takiej ilości policji i straży miejskiej to nie ma w całej Polsce...

Buziaki-

Posted

A, miło. Witaj w klubie [IMG]http://www.obrazki.info/miniatury/SugarwareZ-252.gif[/IMG]
Pierwszą partię już Ci przesyłam [IMG]http://achatcigarettes.com/images/items/achat-state-express-555-ks-cigarettes-2048.gif[/IMG]

Posted

Dziewczyny sie rozgadaly, powiem szczerze u nas w W-wie cukier po 6,20zl!!! Tez nie slodze, ale jak tak zdrozal to mi sie zachcialo. W sumei nie bylam w zadnym hoteliku, wiec moglabym sie wybrac. Tylko co zrobie jak sie w tych psach wszystkich zakocham.

Posted

[quote name='delfy2000']Danka - Ty palisz??? Brrrrrrrrrr, to już lepiej cukier jeść - taniej i zdrowiej ;-)[/QUOTE]
Cukier...???? Brrrrrr.....lepiej śledziki, korniszonki itp na wyostrzenie.... apetytu i ...języka :angryy:

Posted

[quote name='danka4u1']Cukier...???? Brrrrrr.....lepiej śledziki, korniszonki itp na wyostrzenie.... apetytu i ...języka :angryy:[/QUOTE]

No wszystkie wyostrzacze się przydadzą ;-) ... ale szlugi ?????????????

Posted

[quote name='danka4u1']Po większej ilości szlugów języczek jest też wyostrzony- jak u kotka ostry- spróbuj...:multi: :evil_lol: :multi:[/QUOTE]

Próbowałam przez lata... omal mnie nie zabiło... i teraz wolę jednak inne wyostrzacze ;-)

...ale jak to mówią w niekórych rejonach - każdy ma swoje kółko zainteresowań :)

Bubuś szykuj fotelik dla gości....