Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Troszkę sie martwie tym jego podsikiwaniem. Nie wiem jaka jest na to dobra metoda. Może nie trzeba tego zauważać i wtedy przestanie :roll:.
Czasami pies chce zwrócić uwagę człowieka na siebie i dlatego robi różne niedozwolone rzeczy. A jak się nie utrwala tych zachowań, tylko je ignoruje to one zanikają.
Ale jak to wygląda ze znaczeniem terenu to nie jestem pewna.
A czy on nie dogaduje się w takim razie z psami czy z suczkami, czy to tylko tak dla szpanu robi :p ?

• Replies 785
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Tattoi']Jak taki super, to se go weź. Wredna małpa i tyle. Na wymarciu ta ja jestem i z pół dogomanii- ale nie on. Góry przeskoczy i kremówki zapoda:-)
Ale obiecuję rzetelnie, że w dupę dostanie, ile razy go przyuważę na laniu. Bo to nie jest sikanie:"że mi się chce". To jest ewidentne znaczenie terenu.[/QUOTE]

A cioteczka Aśka co robi? - No oczywiście wyje z zachwytu nad wredną małpą... i wymarciem połowy dogomanii...

Tattoi - jeżeli nie przestaniesz, to mnie coś trafi (ale to chyba będzie na przyjemnie, co???)...a kremówki zapodane... nie, ja będę musiała dozować wątek Bobusia od dzisiaj... ;-)

Posted

Hej, Słuchajcie ja mam z moim psem ten problem, też sobie podsikuje :) kupiłam wczoraj zaklinacza psów - poradnik, może tam coś doczytam jak z tym sobie radzić jak coś będę wiedziała to napiszę :)

Posted

No dobra- trochę powagi- on jest razem z dwoma samcami (wprawdzie też bez jajek) i trzema sukami.
I myślę, że jeśli był kastrowany ileś lat temu, a dalej znaczy- to jest już nawyk. No i trzeba sie pokazać pannom przecież.
Prawdopodobnie gdyby znalazł się w domu jako sam jeden, to by tego nie robił. Bo nie byłoby komu sie pokazywać.
To są moje obserwacje z hodowli i z mojego stada- wszystkie samce znaczą, kastraty też. Bo w domu są suki- to raz, a dwa- sa inne samce- więc im wyżej siknę, tym jestem ważniejszy. W innych hodowlach jest podobnie.
Zobaczymy. Mnie to tak naprawde nie przeszkadza jakoś specjalnie, bo sie do tego przyzwyczaiłam u siebie w domu, ale gonić go trochę muszę, bo niech wie, że tak nie wolno. Chodzi o ewentualna adopcję.

Posted

Dogo- wyłącznie w kwestii znaczenia. On sie dogaduje z psami, które się go nie czepiają, z sukami super, ale wydaje mi się, że wtedy może znaczyć. Dzisiaj przyjechała do hotelu suczka onka, z gatunku "goniących" inne psy, jak uciekają. Zamknęłam całe towarzystwo, Bubu zostawiłam. Siedział na fotelu, suka doleciała z podniesionym ogonem a Bubu spojrzał na nia za przeproszeniem- jak na gówno i zapytał: "jakiś problem posiadasz kobieto?" Suka stanęła, obwąchała go DELIKATNIE i poszła w cholerę.
Następnie Bubu zlazł z fotela i na jej oczach ( a raczej przy nodze fotela) stanął i siknął. Nic nie rzekłam, udałam, że nie widzę, ale wiecie- dla mnie to sytuacja była jasna i prosta- niech większa od niego suka się nie panoszy, bo może stanowić zagrożenie. Suka zrozumiała, ja też, problem z potencjalnymi nowymi właścicielami.

Kameralna- myślałam o zrobieniu mu badania moczu, ale poczekajmy. Wg mnie to jest pospolite znaczenie. On w kojcu był zdołowany przez inne psy, tu te inne go nie dołują. Więc się "odbudowywuje" psychicznie.
Poza tym teren jest znacznie większy, niż w schronisku- one wszystkie mają większą swobodę ruchu- zawsze można odejść, schować się, oddalić itd.
Te Wasze psiaki maja do dyspozycji mieszkanie prawie 200 m kw, poziomowe, do tego taras 40 m, więc jest gdzie łazić.
No i ogród prawie 2000 m. Zresztą, jak już, to lepiej zrobić krew- lepsze i szersze wyniki, a pęcherz i nerki tez w nim widać.
Trzymamy rękę na pulsie, jest pod dobrą opieką:-)

Posted

Tattoi, tak lubię czytać Twoje posty- rzeczowe i napisane tak, ze nawet [I]:evil_lol:mutny:evil_lol:[/I] temat podsikiwania foteli, staje się humorystyczna opowiastką.
Rzeczywiście szkoda, ze jestem tak daleko, bo spojrzałabyś obiektywnie i fachowo na mojego dziadka -agresorka. Ma z pewnością psie ADHD, chociaz ja nadzwyczajnie spokojna jestem :angryy: :angryy:
Warunki te psiaki maja u Ciebie królewskie. Moze mnie adoptujesz,; dogadamy się, bo widać, ze funkcjonujemy w podobnych godzinach tzn nocnych...dla niektórych to problem..:shake:

Posted

Danka- czasami błądze po nocach, czy jeszcze ktoś żyje, ale wampirów jakoś jak na lekarstwo...
Jak sie dogadasz ze stadem- to wal śmiało. Miejsca mamy dużo:-)

Posted

Dzięki, ja zosia- samosia raczej jestem czyli wolny strzelec, więc nie muszę dogadywać się ze stadem....szykuj dla mnie kącik jakiś i dla mojego ADHD-a; niech go naucza moresu Twohe fitra.
Spokojnie, wampirów nie ma na dogo. Tez tak wędruję i czasem tylko spotkam zabłąkaną jakąś bratnią duszę.
Ruszam dalej na obchód moich bud psich. Niektóre są tak lichutkie, ze serce boli....

Posted

Nobi Atsumi wraz ze swoja rodziną i hodowlą ocalał. Dom jest zrujnowany, ale wszyscy przeżyli- oni i psy. Tsunami ich nie dopadło- 30 km od wybrzeża...
45 km od reaktora Fukushima....Tylko 45 km.

Posted

Znowu???? Ileż można ? I tak go całuje w mordę niemytą na powitanie...:-)
Jak wszystkich.

A dzisiaj sobie zażyczył polsat po nocy, bo mi powiedział, że chce jakąś walkę obejrzeć. No to ma. Na fotelu został. Tylko pilota mu (świnia) schowałam, bo lubi się nim posługiwać:-).
Ciekawe, co powie lekarz rano...

Posted

[quote name='Tattoi']Znowu???? Ileż można ? I tak go całuje w mordę niemytą na powitanie...:-)
[B]Jak wszystkich[/B].[/QUOTE]

Dobranoc towarzyszko nonych wędrówek po dogo. Bobusia całuję w mordę umytą na spoczynek nocny i dziękuję za " pocałunki" - tak zrozumiałam Twój post:evil_lol::evil_lol:- za znaczam, ze mordę umyłam.....:evil_lol: :evil_lol:
No i vice versa ...myłas???

Posted

[B]Przepraszam za offa ale sprawa bardzo pilna.
Udało się w końcu złapać sunię z tego wątku:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/204237-Cudowna-maleńka-sunia-na-ulicy-!!-Pilnie-DT-prosimy-o-pomoc-!-([/url]
I nie ma co z nią zrobić w miejscu w którym jest teraz zostać nie może bo jest w nim kot który nie lubi towarzystwa.
Mamy możliwość DT ale na łańcuch, a suńka maleńka z 7 kg max :(
DT pilnie potrzebne.[/B]

Posted

Zmieńcie tytuł- juz ja mu załatwię zapomnienie.
Zabije Gnoja :angryy:

Wypuściłam je wieczorem stadkiem do ogrodu, jak zwykle. 6 sztuk. Poszłam sprzątać ich "włości".
Wracam na dół po pół godzinie, wołam- wszyscy są, zmachani, zmęczeni. A tam- wszyscy- Bubu nie ma.
Ciemno było, chodzę, wołam, błagam, gwiżdżę, grożę, obiecuję różne rzeczy- od kiełbaski żelowej do obdarcia ze skóry, nocowania w ogrodzie i morbitalu rano- nic.
Zapakowałam stadko na górę- myślę- tak będzie łatwiej. Usłyszę go lepiej, jak ogród będzie pusty. I słyszę takie "stuk, stuk, stuk" i "puk, puk, puk", jakby cos o ścianę czymś miękkim waliło. Wzięłam latarkę.
Zlazłam po schodach- a to obrzydliwe zwierzę siedzi na kupie drewna do kominka, która stoi przy samej ścianie pod daszkiem przy schodach i wali ogonem w ścianę.
I jeszcze zdziwiony, że ja w pretensjach: "ale o sso chodzi? przecież siedziałem tu od początku, jak tylko zaczęłaś wołać, zawsze tu siedzę, nie pamiętasz?" :mad::diabloti::angryy:
Dialog był taki: " pamiętam parszywcu, że tu siedzisz, bo wysoko i z góry możesz patrzyć z pogardą na resztę, ale w dzień Cię widać, a w nocy nie i właśnie jestem w trakcie dostawania zawału serca, że zwiałeś którędyś! Do domu, ale już!!!"
Bubu: "No też coś. Jakżesz można?"
I z obrażoną miną poszedł na górę na swój fotel.
Za karę telewizji nie było.
:snipersm::grab::zly7:

Posted

Jesteście rewelacyjni- Ty i Bubu..przepraszam za kolejność: PAN BUBOSŁAW i Ty gdzieś tam w tle z nadchodzącym zawałem.....:evil_lol:
Ocalimy Was od zapomnienia, dla naszego egoidstycznego pragnienia: Takich bajek na dobranoc nam na dogo trzeba, chociaż zawałowe to one dla Ciebie są...
Dobranoc