Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gospodyni galerii nie ma, to Aga rozrabia :lol:

ja wychodzę z założenia, że pies to nie wygląd, to charakter :eviltong:

A już na pewno nie pies, który jest niezależny... kocham psy współpracujące i nastawione na kontakt z człowiekiem :loveu: no ale każdy ma to co lubi :)

Posted

[quote name='marta.k9080']5.latek bez rodziców spaceruje z psem?:question:

są śliczne,ale wolę bardziej ostre z wyglądu psy...[/QUOTE]

taaak ;)

no moze ma z 8 lat , nie umiem tak określić wieku , fakt , jest chyba przepis albo dopiero wejdzie ze dziecko poniżej 16stego roku życia nie moze samo wyprowadzać psa na spacer .... no ale .... życie ;)

Guest wolfheart
Posted

[quote name='dOgLoV']taaak ;)

no moze ma z 8 lat , nie umiem tak określić wieku , fakt , jest chyba przepis albo dopiero wejdzie ze dziecko poniżej 16stego roku życia nie moze samo wyprowadzać psa na spacer .... no ale .... życie ;)[/QUOTE]

tak powinno być,a co może wiedzieć 5,8..letnie dziecko o psie...nic nie zrobi jak będzie jakaś niefajna sytuacja ,a jeszcze samo ucierpi.Ludzie nie myślą.U nas był 7latek wyprowadzający mix spaniela,do czasu aż jego pies wdał się w bójkę z jakimś kundelkiem...dzieciak był przerażony nie na żarty.

Posted

[quote name='kalyna']Gospodyni galerii nie ma, to Aga rozrabia :lol:

[/QUOTE]

No ba ! :diabloti:

[quote name='marta.k9080']tak powinno być,a co może wiedzieć 5,8..letnie dziecko o psie...nic nie zrobi jak będzie jakaś niefajna sytuacja ,a jeszcze samo ucierpi.Ludzie nie myślą.U nas był 7latek wyprowadzający mix spaniela,do czasu aż jego pies wdał się w bójkę z jakimś kundelkiem...dzieciak był przerażony nie na żarty.[/QUOTE]

dokładnie , ludzie sa bez wyobraźni , wychodza z założenia że dzieciak moze isc z tym psem na spacer bo piesek jest łagodny , a niech na swojej drodze ten chłopiec z tym spokojnym psem spotka psa agresywnego z nieodpowiedzialnym właścicielem , moze być tragedia ,ale o tym się nie myśli ....

Posted

u Nas trzy Onki,jeden DA,jeden Amstaff i jeden Golden są wyprowadzane przez dzieci wiek tak 10/13 lat,nie raz tak się zastanawiałam co będzie,jak któryś z nich postanowi sobie innego psa zaatakować:angryy:,zgrozo normalnie,zero wyobraźni,a jak się rodzica zwróci uwagę,to przesada,pieski grzeczne,łagodne i posłuszne no i oczywiście nikogo nie zaatakują

Guest wolfheart
Posted

[quote name='unikatowydiament']u Nas trzy Onki,jeden DA,jeden Amstaff i jeden Golden są wyprowadzane przez dzieci wiek tak 10/13 lat[/QUOTE]

to woła o pomstę do nieba...

hello Magda,miłego czytania naszego spamu:diabloti:

Posted

zdaje się że według prawa dopiero 7 letnie dziecko może przebywać gdziekolwiek bez opieki dorosłej osoby. dopiero 7 latka można samego zostawiać w domu. to, że tak małe dziecko wychodzi z psem (jakimkolwiek) jest nie do pomyślenia! wg prawa właśnie dopiero 16 latek może z psem sam wychodzić.

Posted

[quote name='Angi']Czyli ja, gdy wyprowadzałam rok temu moje psy to łamałam prawo? dobrze wiedzieć :P Wszystkiego najlepszego z okazji dnia matki, mamo :evil_lol: :loveu:[/QUOTE]

Angi niestety ale tak ! łamałaś prawo !

powinni karać za takie przewinienia , ludzie na prawde nie zdają sobie sprawy jakie to jest niebezpieczne i dla dziecka i dla psa no i oczywiście dla otoczenia ....

Posted

[quote name='dOgLoV']Angi niestety ale tak ! łamałaś prawo !

powinni karać za takie przewinienia , ludzie na prawde nie zdają sobie sprawy jakie to jest niebezpieczne i dla dziecka i dla psa no i oczywiście dla otoczenia ....[/QUOTE]

no bez przesady, zgadzam się z tym, że tak małe dzieci nie powinny wychodzić z psem, ale próg 16 lat to trochę przegięcie.
sama wychodziłam z psem mając 10 lat i myślę, że byłam odpowiedzialnym dzieckiem, moi rodzice też.

Posted

[quote name='Lucky.']no bez przesady, zgadzam się z tym, że tak małe dzieci nie powinny wychodzić z psem, ale próg 16 lat to trochę przegięcie.
sama wychodziłam z psem mając 10 lat i myślę, że byłam odpowiedzialnym dzieckiem, moi rodzice też.[/QUOTE]

no nie wiem czy byś tak myślała gdybyś spotkała na drodze psa agresywnego i tamten pies zaatakował by Twojego , wtedy wina była by i właściciela psa agresywnego i niestety Twoja bo byłaś za młoda na wyprowadzanie psa .... nie miała bys teoretycznie prawa sądzić tamtego czlowieka ani podac go na policję bo oby dwoje ponosili byście winę mimo iż była byś poszkodowana ....

Posted

[quote name='dOgLoV']no nie wiem czy byś tak myślała gdybyś spotkała na drodze psa agresywnego i tamten pies zaatakował by Twojego , wtedy wina była by i właściciela psa agresywnego i niestety Twoja bo byłaś za młoda na wyprowadzanie psa .... nie miała bys teoretycznie prawa sądzić tamtego czlowieka ani podac go na policję bo oby dwoje ponosili byście winę mimo iż była byś poszkodowana ....[/QUOTE]
no patrząc na to z tej prawnej strony to jest prawda, ale mając te 15 czy 16 lat już można się jakoś obronić i działać w takiej sytuacji racjonalnie.

Posted

[quote name='Lucky.']no patrząc na to z tej prawnej strony to jest prawda, ale mając te 15 czy 16 lat już można się jakoś obronić i działać w takiej sytuacji racjonalnie.[/QUOTE]

To jeszcze zależy od dzieciaka , jeden myśli racjonalnie drugi nie ;)

Posted

Hej wszystkim ;)
Wróciliśmy dziś o 5 rano :) A że Theoś postanowił wczoraj wstać o 5:20, do do tej chwili spała tylko 3h :roll: więc dziś tylko wpadam się przywitać, pokazać, że żyjemy i to wszystko :eviltong: Może wieczorkiem uda mi się wpaść, ale nie obiecuję, bo trzeba się wyspać :)

[quote name='dOgLoV']i mam nadzieję że ze zdjęciami :diabloti: bo jak nie to :mad: Bogdan z chrześniaczką na fotce obowiązkowo !!!!

Ale to jest i jego i moja chrześniaczka :mad: A Ty chcesz tylko jego zdjęcie z Milenką :mad:
Zdjęcia będą jak mi podeśle szwagierka, bo ja byłam bardzo inteligentna i nie naładowałam baterii :oops:

[quote name='dOgLoV']Ale dzisiaj zimno , chciałam wam okno otworzyć ale chyba nie bede ryzykowała bo storczyki wam zamarzną :eviltong:

A mam kolejnego w kolekcji :razz: Dostałam od Theosia na Dzień Matki :loveu:

[quote name='dOgLoV']No i gdzie ten Bogdan ?? :mad: wiadomo .... facet .... wystawił mnie do wiatru :placz:

Olał Cię, bo woli mnie :eviltong:

[quote name='dOgLoV']ciekawe jak mi to wynagrodzi :roll::diabloti:

Nic Ci nie będzie wynagradzał :eviltong:

[quote name='marta.k9080']
hello Magda,miłego czytania naszego spamu:diabloti:

Kiepsko spamujecie :eviltong:

[quote name='dOgLoV']ciekawe jaka maja pogodę ;)

Lepiej nie pytaj, bo to jakaś tragedia :mad:

[quote name='Angi']Wszystkiego najlepszego z okazji dnia matki, mamo :evil_lol: :loveu:

Dziękuję córeczko :loveu:

Guest wolfheart
Posted

dobry :)

następnym razem jakbyś nie była na dogo to walne Ci kilka stron spamu,skoro teraz Ci za mało:diabloti:

Posted

oo wróciliście z polskiej ziemi do tej swojej :eviltong:

[quote name='marta.k9080']
następnym razem jakbyś nie była na dogo to walne Ci kilka stron spamu,skoro teraz Ci za mało:diabloti:[/QUOTE]

pomogę Ci :diabloti:

Guest wolfheart
Posted

[quote name='kalyna']pomogę Ci :diabloti:[/QUOTE]

widzisz Magda rośniemy w siłę...:diabloti:

Posted

[quote name='marta.k9080']dobry :)

następnym razem jakbyś nie była na dogo to walne Ci kilka stron spamu,skoro teraz Ci za mało:diabloti:[/QUOTE]

[quote name='kalyna']oo wróciliście z polskiej ziemi do tej swojej :eviltong:

pomogę Ci :diabloti:[/QUOTE]

Trzymam Was za słowo :evil_lol:

Kalyna, nawet nie wiesz jak się cieszę, że jestem już u siebie :)

[quote name='marta.k9080']widzisz Magda rośniemy w siłę...:diabloti:[/QUOTE]

Zobaczymy co z tego będzie :eviltong:

[quote name='panbazyl']no witaj nam na ześwirowanym dogo :diabloti: (działa jak chce i kiedy chce)[/QUOTE]

Mi póki co działa bez zarzutów ;)

Guest wolfheart
Posted

a mi nie już parę razy miałam jakiś "bad gateway 502" :evil_lol: