Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='magdabroy']Mama wybrała, a tatuś zapłacił w imieniu Theosia :eviltong:[/QUOTE]

ja chciałam mojej mamie taką kupić, ale jak mi wywaliła z ceną to się rozmyśliłam :evil_lol:

Posted

[quote name='Angi']ja chciałam mojej mamie taką kupić, ale jak mi wywaliła z ceną to się rozmyśliłam :evil_lol:[/QUOTE]

Przy storczykach nigdy nie patrzę na cenę :evil_lol:

Guest wolfheart
Posted

[quote name='magdabroy']Moja siostra jej zrobiła ;) Ale sobie moja siostra robi sama :) Nie mam pojęcia jak ona to robi sama na swojej głowie :roll:[/QUOTE]

ja nie lubię robić czegoś z włosami,ani jak ktoś by mnie czesał,ale to uczesanie wydaje się być solidne,a moje kłaki zawsze żyją swoim życiem:evil_lol:

Posted

[quote name='magdabroy']

Ale to jest i jego i moja chrześniaczka :mad: A Ty chcesz tylko jego zdjęcie z Milenką :mad:
Zdjęcia będą jak mi podeśle szwagierka, bo ja byłam bardzo inteligentna i nie naładowałam baterii :oops:

Olał Cię, bo woli mnie :eviltong:

Nic Ci nie będzie wynagradzał :eviltong:

[/QUOTE]

A to ja myślałam ze to tylko Bogdana chrzesniczka :eviltong:

co za facet no , tyle lat po ślubie a on żone woli :splat:

śliczne dziewczynki :loveu::loveu::loveu::loveu:

a kwiatuszek od Theosia rewelacyjny :loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

A to ja myślałam ze to tylko Bogdana chrzesniczka

co za facet no , tyle lat po ślubie a on żone woli

śliczne dziewczynki :loveu::loveu: :loveu::loveu:

a kwiatuszek od Theosia rewelacyjny :loveu::loveu: :loveu::loveu:

To źle myślałaś :eviltong:

Musisz poczekać jeszcze jakieś kolejne 10 lat :evil_lol:

Już stoi u niego w pokoju ;) Nie mam już gdzie ich stawiać
Posted

[quote name='magdabroy']To źle myślałaś :eviltong:

Musisz poczekać jeszcze jakieś kolejne 10 lat :evil_lol:

Ale coś nie chciały mi dziewczynki pozować :mad: zajęte były prezentami :evil_lol:

Już stoi u niego w pokoju ;) Nie mam już gdzie ich stawiać :oops::evil_lol:[/QUOTE]

to ja poczekam :eviltong:

ja bym chciała storczyki w pokoju ale po raz mamy zaciemniony pokoj i nie beda sie trzymały a po dwa koty cały czas leza na parapecie :roll:

Magda nie wiesz czasem co to moze być jak nam na liściach drzew wychodzą takie jak by podskurne bąble i robią sie takie nieapetyczne brązowe ?? :roll:

Posted

[quote name='dOgLoV']
Magda nie wiesz czasem co to moze być jak nam na liściach drzew wychodzą takie jak by podskurne bąble i robią sie takie nieapetyczne brązowe ?? :roll:[/QUOTE]

To mogą być mszyce albo jakieś inne szkodniki :roll:
Zrób mieszankę wody z płynem do mycia naczyń (nie żałuj go :evil_lol:) i pryskaj liście codziennie ;) Jak masz tego mało, to powinno pomóc ;) A jak nie pomoże, to będziesz musiała kupić coś w ogrodniczym :roll:

Posted

[quote name='magdabroy']To mogą być mszyce albo jakieś inne szkodniki :roll:
Zrób mieszankę wody z płynem do mycia naczyń (nie żałuj go :evil_lol:) i pryskaj liście codziennie ;) Jak masz tego mało, to powinno pomóc ;) A jak nie pomoże, to będziesz musiała kupić coś w ogrodniczym :roll:

tego jest mnóstwo , a drzewa mam wielgachne wiec trudno to spryskać czym kolwiek , to jest coś w podobie

Posted

[quote name='dOgLoV']tego jest mnóstwo , a drzewa mam wielgachne wiec trudno to spryskać czym kolwiek , to jest coś w podobie

[/QUOTE]

To będzie mszyca :roll: W takim razie zapytajcie w jakimś ogrodniczym, może są jakieś środki odstraszające itp. ;)
No to nie liczcie na dużą ilość owoców w tym roku :shake:
My mamy jeszcze małe drzewka, ale będę podcinane tak, żeby nie urosły wyższe niż max.3m ;) Potem jest właśnie problem ze zrywaniem owoców, jakimiś pielęgnacjami itp. :roll:

Posted

ehhhh to niedobrze , wszystkie drzwa nam zaatakowało , a wisnia miała tyle zalążków owoców ze szok :roll: My juz z takimi duzymi drzewami ten dom kupiliśmy :roll:

Posted

[quote name='dOgLoV']ehhhh to niedobrze , wszystkie drzwa nam zaatakowało , a wisnia miała tyle zalążków owoców ze szok :roll: My juz z takimi duzymi drzewami ten dom kupiliśmy :roll:[/QUOTE]

To w styczniu (najlepsza pora) przytnijcie/zetnijcie górne gałęzie ;) Będzie lepiej owocowało i będzie troszkę niższe ;)

Posted

[quote name='magdabroy']To w styczniu (najlepsza pora) przytnijcie/zetnijcie górne gałęzie ;) Będzie lepiej owocowało i będzie troszkę niższe ;)[/QUOTE]

Sebastian w tym roku lekko przyciął ale niewiele bo mu szkoda :roll: ja to bym tam całe wycieła zwłaszcza grusze która nam zabiera całe światło :angryy:

Posted

[quote name='dOgLoV']Sebastian w tym roku lekko przyciął ale niewiele bo mu szkoda :roll: ja to bym tam całe wycieła zwłaszcza grusze która nam zabiera całe światło :angryy:[/QUOTE]

Niech nie żałuje ;) Słuchaj mnie, żony ogrodnika :grins:
Bogdan kiedyś przyciął szwagierce jabłoń tak, że ta miała łzy w oczach jak to zobaczyła :evil_lol: A potem mu dziękowała, bo miała ładniejsze owoce :)