KT Arts Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 kalyna napisał(a):u nas w wannie kąpie się tylko tata... no i Ciapek :diabloti: nie wyobrażam sobie Ciapulca szorować pod prysznicem... Kasia szacun ;) trzeba sobie radzić jak wanny się nie ma, na dworze za zimno zeby z węża kąpać, a psa umyć trzeba :) heh Quote
vege* Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 [quote name='kalyna']edit. też biorę prysznic... od wanny się odzwyczaiłam.. mniej roboty i szybciej no i oszczędniej :eviltong: ale dla mnie kąpanie=mycie się... A potem w nocy myję głowę i idę spać :loveu: Ja myję głowę rano bo od razu muszę układać włosy, żeby wyglądały normalnie :evil_lol: [quote name='dOgLoV']Ja tez wole prysznic ale zamowiłam sobie w avonie płyn do kapieli KONWALIOWY !!!! i bede sie kąpać w nim namiętnie , kocham konwalie , chciałam perfum konwaliowy ale jedynie gdzie znalazłam to w ive rocher czy jakos sie to tam pisze ale podobno nie pachnie jak konwalia za bardzo i takie za 300 zł to podziekuje a ze w avonie był perfum pomaranczowo konwaliowo cedrowy to zamowilam , najwyzej jak mi sie nie spodoba to w kiblu bede nim pryskała :diabloti: Mi właśnie dziś koleżanka przyniosła perfumy Versace Versense i dla mojej mamy Versace Crystal Noir, piękne :loveu: Ahahahaha :roflt: [quote name='Niufciak']ooo, ale mi sie marzy wanna :loveu: Ostatnio Toro kąpałam w prysznicu 0,5 na 0,5 :P ale wykapałam :D hyhyhyh Na serio go wykąpałaś w prysznicu? :crazyeye: A ja jak w przyszłości chcę NF to się włąśnie bałam jak ja go będę kąpała, teraz już wiem:evil_lol: Quote
KT Arts Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 na prawdę go wykąpałam w prysznicu, nawet mam zdjęcie :) Quote
vege* Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 Niufciak napisał(a):na prawdę go wykąpałam w prysznicu, nawet mam zdjęcie :) no to dawaj :) Quote
KT Arts Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 vege* napisał(a):no to dawaj :) To za raz wstawię u siebie w galerii ;) Quote
*Magda* Posted April 25, 2013 Author Posted April 25, 2013 Niufciak napisał(a):To za raz wstawię u siebie w galerii ;) A ja już myślałam, że będę miała zdjęcie niufka w swojej galerii :( Quote
KT Arts Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 magdabroy napisał(a):A ja już myślałam, że będę miała zdjęcie niufka w swojej galerii :( oki, oki, wstawię Ci niufeczka tutaj :loveu: tylko musicie chwilkę poczekać bo z telefonu muszę to przesłać na kompa przez pocztę :) Quote
vege* Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 Niufciak napisał(a):To za raz wstawię u siebie w galerii ;) to już lecę do ciebie :multi: magdabroy napisał(a):A ja już myślałam, że będę miała zdjęcie niufka w swojej galerii :( nie ma tak dobrze :diabloti: Quote
*Magda* Posted April 25, 2013 Author Posted April 25, 2013 [quote name='vege*'] nie ma tak dobrze :diabloti: A jednak jest :eviltong: bo [quote name='Niufciak']oki, oki, wstawię Ci niufeczka tutaj tylko musicie chwilkę poczekać bo z telefonu muszę to przesłać na kompa przez pocztę Quote
vege* Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 magdabroy napisał(a):A jednak jest :eviltong: bo to się ciesz :evil_lol: Niufciak napisał(a):to wstawię i u siebie i u Magdy ;) czekamy :) Quote
*Magda* Posted April 25, 2013 Author Posted April 25, 2013 vege* napisał(a):to się ciesz :evil_lol: Cieszę się i to bardzo :multi: Quote
KT Arts Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 no to wyczekiwany przez Was obrażony Toro, bo Pańcia go wykąpała :) Uploaded with ImageShack.us Quote
vege* Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 Jaki biedaczek :loveu: To teraz wiem, że nie ma żadnej przeszkody w przyszłości na NF :evil_lol: Quote
KT Arts Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 vege* napisał(a):Jaki biedaczek :loveu: To teraz wiem, że nie ma żadnej przeszkody w przyszłości na NF :evil_lol: ja to zawsze mówie tak, jak komuś na prawdę zalerzy żeby mieć nowofundlanda to nie ma dla niego żadnej przeszkody ;) Toro ma prawie 75 cm w kłębie, waży około 70 kg a: śpi ze mną i Krosią w jednoosobowym łożku, jeździ seicento na tylnym siedzeniu razem ze mną (!), kąpie go pod prysznicem, chodze z nim po 4 km najczęściej, je 800 g karmy dziennie, przesypia 90 % dnia, czesze go srednio raz w tyg. tak mega porządnie, w domu sie nie ślini w większości :) i mogłabym tak wymieniać i wymieniać :) magdabroy napisał(a):Jaka mina :D Słodziaśny :loveu: kąpiel to dla niego największa kara :P hahaha :) Quote
*Magda* Posted April 25, 2013 Author Posted April 25, 2013 Niufciak napisał(a):ja to zawsze mówie tak, jak komuś na prawdę zalerzy żeby mieć nowofundlanda to nie ma dla niego żadnej przeszkody ;) Toro ma prawie 75 cm w kłębie, waży około 70 kg a: śpi ze mną i Krosią w jednoosobowym łożku, jeździ seicento na tylnym siedzeniu razem ze mną (!), kąpie go pod prysznicem, chodze z nim po 4 km najczęściej, je 800 g karmy dziennie, przesypia 90 % dnia, czesze go srednio raz w tyg. tak mega porządnie, w domu sie nie ślini w większości :) i mogłabym tak wymieniać i wymieniać :) kąpiel to dla niego największa kara :P hahaha :) Tora zjada 500g surowego, więc 800g karmy, to nie tak strasznie :) Chciałbym drugiego psa i nawet niufka :loveu: A jak przed wczoraj wspomniałam Bogdanowi o drugim psie, to powiedział, że mnie wyprowadzi do garażu :mad::( Pies stworzony do wody, nie lubi kąpieli :roll::evil_lol: Quote
KT Arts Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 magdabroy napisał(a):Tora zjada 500g surowego, więc 800g karmy, to nie tak strasznie :) Chciałbym drugiego psa i nawet niufka :loveu: A jak przed wczoraj wspomniałam Bogdanowi o drugim psie, to powiedział, że mnie wyprowadzi do garażu :mad::( Pies stworzony do wody, nie lubi kąpieli :roll::evil_lol: niufki są super :) i wbrew pozorom nie są takie wymagające jak wszyscy w koło trąbią. Wiadomo, to duży pies i wizyty u weta i leki są droższe bo musi zamiast 1 czy 2 tabletek zjeść 6 lub 8 :) Toro jak dostaje na odrobaczenie sezonowe to aplikuje mu cały pakiet 6 tabletek na raz :) nie bawie się w proszenie go, tylko otwieram paszcze i pół ręki mu prawie do gardła wkładam :P on robi tylko duże oczy, jedno połknięcie i po sprawie :) A co do wody, to kąpać się lubi, ale w błocie :) Quote
*Magda* Posted April 25, 2013 Author Posted April 25, 2013 Tora zjada 3 tablety na odrobaczenie i w pasztecie zje wszystko :diabloti: Ogólnie to ta moja suka, to wszystko przy sobie powoli zrobić ;) Waga psa i wizyty u weta mnie nie przerażają ;) Bardziej się zastanawiam czy znalazłby się na tym świecie hodowca, który sprzedałby mi psa ze swojej hodowli?! Bo moje pojęcie o niufkach jest bliskie zeru :evil_lol::oops: Quote
KT Arts Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 magdabroy napisał(a):Tora zjada 3 tablety na odrobaczenie i w pasztecie zje wszystko :diabloti: Ogólnie to ta moja suka, to wszystko przy sobie powoli zrobić ;) Waga psa i wizyty u weta mnie nie przerażają ;) Bardziej się zastanawiam czy znalazłby się na tym świecie hodowca, który sprzedałby mi psa ze swojej hodowli?! Bo moje pojęcie o niufkach jest bliskie zeru :evil_lol::oops: Toro tak samo, też pozwala przy sobie zrobić wszystko, dosłownie :) Jak pani wet czysci mu gruczoły czasami, to on nawet się nie rusza, stoi takie cielątko :loveu: kiedyś miał skrobane grudki na 3 powiece, to bez głupiego jasia mu wet to robił, a Toro leżał i nawet nie drgnął :) heheh na pewno by się znalazł ;) przy mnie szybko się nauczysz prawdy o niufkach ;) hihihi Quote
*Magda* Posted April 25, 2013 Author Posted April 25, 2013 Tora kiedyś miała dziurę na udzie, bo coś jej się wbiło i sobie wygryzła wielką ranę :roll: Wet kazał codziennie do środka wlewać sól fizjologiczną i ona sobie pozwalała takie zabiegi robić ;) Niufek, to chyba odległa przyszłość :( Trzymać kciuki, bo jak się uda, to moja siostra będzie już we wtorek, a nie w środę :multi: Idę spać, dobranoc :) Quote
KT Arts Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 kochane są te nasze psiaki ;) dobrej nocki ;) Quote
vege* Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 Niufciak napisał(a):ja to zawsze mówie tak, jak komuś na prawdę zalerzy żeby mieć nowofundlanda to nie ma dla niego żadnej przeszkody ;) Toro ma prawie 75 cm w kłębie, waży około 70 kg a: śpi ze mną i Krosią w jednoosobowym łożku, jeździ seicento na tylnym siedzeniu razem ze mną (!), kąpie go pod prysznicem, chodze z nim po 4 km najczęściej, je 800 g karmy dziennie, przesypia 90 % dnia, czesze go srednio raz w tyg. tak mega porządnie, w domu sie nie ślini w większości i mogłabym tak wymieniać i wymieniać kąpiel to dla niego największa kara :P hahaha A ja planowałam kupić w przyszłości kombi, żeby zmieścić misia do bagażnika, jak widać nie muszę :evil_lol: Najpierw to będę musiała po studiach znaleźć pracę, żeby mieć pieniądze na utrzymanie go :) magdabroy napisał(a):Tora zjada 500g surowego, więc 800g karmy, to nie tak strasznie :) Chciałbym drugiego psa i nawet niufka :loveu: A jak przed wczoraj wspomniałam Bogdanowi o drugim psie, to powiedział, że mnie wyprowadzi do garażu :mad::( Pies stworzony do wody, nie lubi kąpieli :evil_lol: To powiedz Bogdanowi, że w takim razie nici z drugiego dziecka :diabloti: Niufciak napisał(a):niufki są super i wbrew pozorom nie są takie wymagające jak wszyscy w koło trąbią. Wiadomo, to duży pies i wizyty u weta i leki są droższe bo musi zamiast 1 czy 2 tabletek zjeść 6 lub 8 :) Toro jak dostaje na odrobaczenie sezonowe to aplikuje mu cały pakiet 6 tabletek na raz :) nie bawie się w proszenie go, tylko otwieram paszcze i pół ręki mu prawie do gardła wkładam :P on robi tylko duże oczy, jedno połknięcie i po sprawie :) A co do wody, to kąpać się lubi, ale w błocie :) Nuce muszę dawać w jakimś serku topionym żeby zjadła :evil_lol: magdabroy napisał(a):Tora zjada 3 tablety na odrobaczenie i w pasztecie zje wszystko :diabloti: Ogólnie to ta moja suka, to wszystko przy sobie powoli zrobić ;) Waga psa i wizyty u weta mnie nie przerażają ;) Bardziej się zastanawiam czy znalazłby się na tym świecie hodowca, który sprzedałby mi psa ze swojej hodowli?! Bo moje pojęcie o niufkach jest bliskie zeru :evil_lol: No to czytaj, czytaj i jeszcze raz czytaj. Na wystawy pojedź i porozmawiaj z hodowcami :) Ja na NF choruję 13 lat i wiem, że go kiedyś będę miała bo czuję, że mi tego brakuje :) Niufciak napisał(a):Toro tak samo, też pozwala przy sobie zrobić wszystko, dosłownie :) Jak pani wet czysci mu gruczoły czasami, to on nawet się nie rusza, stoi takie cielątko :loveu: kiedyś miał skrobane grudki na 3 powiece, to bez głupiego jasia mu wet to robił, a Toro leżał i nawet nie drgnął :) heheh na pewno by się znalazł ;) przy mnie szybko się nauczysz prawdy o niufkach ;) hihihi Hodowca jasne, że się znajdzie :) magdabroy napisał(a):Tora kiedyś miała dziurę na udzie, bo coś jej się wbiło i sobie wygryzła wielką ranę :roll: Wet kazał codziennie do środka wlewać sól fizjologiczną i ona sobie pozwalała takie zabiegi robić Niufek, to chyba odległa przyszłość :( Trzymać kciuki, bo jak się uda, to moja siostra będzie już we wtorek, a nie w środę Idę spać, dobranoc :) Marzenia są do spełnienia :) Dobranoc Quote
KT Arts Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 vege* napisał(a):A ja planowałam kupić w przyszłości kombi, żeby zmieścić misia do bagażnika, jak widać nie muszę :evil_lol: Najpierw to będę musiała po studiach znaleźć pracę, żeby mieć pieniądze na utrzymanie go :) No to czytaj, czytaj i jeszcze raz czytaj. Na wystawy pojedź i porozmawiaj z hodowcami :) Ja na NF choruję 13 lat i wiem, że go kiedyś będę miała bo czuję, że mi tego brakuje :) Hodowca jasne, że się znajdzie :) Marzenia są do spełnienia :) też choruje już 13 lat około, tylko 5 z tych 13-tu moją chorobę mam przy sobie :P ja miałam kombi to na 2 przejażdżce je rozwaliłam i kombi poszło sie no wiesz :) niufa nie obchodzi czym jeździ i jaki duży ma dom i to jest piekne ;) Quote
vege* Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 Niufciak napisał(a):też choruje już 13 lat około, tylko 5 z tych 13-tu moją chorobę mam przy sobie :P ja miałam kombi to na 2 przejażdżce je rozwaliłam i kombi poszło sie no wiesz :) niufa nie obchodzi czym jeździ i jaki duży ma dom i to jest piekne ;) Wiem, że metraż się nie liczy ;) Ale jeśli chodzi o samochody czuję się bezpieczniej w większym samochodzie :) Quote
Recommended Posts