Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

magda, jak kamil był mały to mu wprowadzałam wszystko "książkowo", czyli najpierw pojedynczo marchewke, jabłka, brokuły itd potem dopiero łączone z mięskiem. z leną zaczęłam od marchewki ale jej nie zasmakowała, więc dostała starte jabłko, bananka, potem dodawałam wszystko jak leci, tzn. jak miała powiedzmy 7miesięcy to jadła słoiczki od 4 do 8 miesiąca, zawsze dawałam jej również te dla dzieci trochę starszych. w wieku 10 miesięcy jadła dla roczniaków. nic jej nigdy nie było :)
w dodatku co gorsza daję jej produkty z mleka krowiego, codziennie rano obowiązkowo jogurt lub serek typu bakuś i to wcale nie przeznaczone dla niemowląt, bo te dla niemowląt są po prostu niesmaczne i lena ich nie chciała.

Posted

[quote name='Avaloth']Tyle mnie u Was nie było, że dopiero teraz gratuluję maluszka, który już wcale takim maluszkiem nie jest :loveu: Cudny chłopak, w blond włoskach też mu będzie do twarzy

[URL]http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/DSC_8200.jpg?t=1351975938[/URL] Tora biedny, bity piesek :shake::evil_lol:[/QUOTE]

Ło matko, to Ciebie tak długo tu nie było? :crazyeye:
Dziękuję :)

Jak się należy, to lanie musi być :evil_lol:

[quote name='bira']Dobry wieczór [/QUOTE]

Dobry wieczór :)

[quote name='Ptysiak']Dobrej nocy Madziu [/QUOTE]

Dziękuję :)

[quote name='marta.k9080']witamy, późnym mokrym u nas popołudniem [/QUOTE]

[quote name='dOgLoV']hejka ;)

u was tez tak szaro buro i ponuro ?? [/QUOTE]

Hejka :)

U nas raz deszcz, a raz słońce :roll:

[quote name='unikatowydiament']Madziu,Wasz Synuś czy ma włoski rude czy nie jest bardzo śliczniusi[/QUOTE]

Dziękuję :loveu:

[quote name='agaga21']magda, jak kamil był mały to mu wprowadzałam wszystko "książkowo", czyli najpierw pojedynczo marchewke, jabłka, brokuły itd potem dopiero łączone z mięskiem. z leną zaczęłam od marchewki ale jej nie zasmakowała, więc dostała starte jabłko, bananka, potem dodawałam wszystko jak leci, tzn. jak miała powiedzmy 7miesięcy to jadła słoiczki od 4 do 8 miesiąca, zawsze dawałam jej również te dla dzieci trochę starszych. w wieku 10 miesięcy jadła dla roczniaków. nic jej nigdy nie było
w dodatku co gorsza daję jej produkty z mleka krowiego, codziennie rano obowiązkowo jogurt lub serek typu bakuś i to wcale nie przeznaczone dla niemowląt, bo te dla niemowląt są po prostu niesmaczne i lena ich nie chciała.[/QUOTE]

Dzięki Agata :)
Mamy zaliczone marchewkę, ziemniaka, jabłko i banana ;) A 4 miesiące skończy dopiero za 3 dni, więc i tak szybko go wprowadzam w nowe smaki ;)
Ja rozumiem, że można dać 6-7 miesięcznemu dziecku słoiczek od 4 miesiąca ;) Ale dziwi mnie, że tak małemu dziecku już chcą dać mięso i to w dodatku czerwone :crazyeye:
Mój brat, jak Lilianka słończyła roczek, to zaczeli jej podawać mleko krowie i też jej nic nie było :multi:
A właśnie, od którego miesiąca można podawać właśnie jogurty?

[quote name='biscuit']miłego wieczoru [/QUOTE]

[quote name='Angi']witaaaaaaaaaaaaaaj. [/QUOTE]

Dobry wieczór dziewczyny :)

[quote name=':: FiGa ::']Hej Madziu
Czy Theos bedzie rudy czy nie... oby byl zdrowy! :) I piekny :diabloti:[/QUOTE]

Hej Sylwia :)
Racja :) O tak :diabloti:

Mam newsa :lol: Moja koleżanka jest w 7 tygodniu ciąży :multi: A to znaczy, że jej dzieciątko urodzi się +/- 2 tygodnie przed pierwszym roczkiem Theodorka :)
I to kolejna dziewczyna z mojej byłej pracy ;) Ona jest 4 dziewczyną w ciągu 2 lat, która zaszła w ciążę. A kolejne 2 się starają o dziecko (firma nie wie :diabloti:). Nie długo przestaną zatrudniać tam kobiety :evil_lol:

Posted

Cześć :)

[url]http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/DSC_8167.jpg?t=1351539483[/url] uwielbiam dzieciaki w takich welurowych śpioszkach :loveu: (chyba dobrze widzę?;))

[url]http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/DSC_8194.jpg?t=1351975932[/url] i tu znowu :loveu::loveu:

Posted

[quote name='agaciaaa']Cześć :)

[URL]http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/DSC_8167.jpg?t=1351539483[/URL] uwielbiam dzieciaki w takich welurowych śpioszkach :loveu: (chyba dobrze widzę?;))

[URL]http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/DSC_8194.jpg?t=1351975932[/URL] i tu znowu :loveu::loveu:[/QUOTE]

Cześć :)

Dobrze widzisz ;) Takie śpioszki są cieplutkie i milutkie w dotyku :loveu:

Posted

[quote name='magdabroy']
Ja rozumiem, że można dać 6-7 miesięcznemu dziecku słoiczek od 4 miesiąca ;) Ale dziwi mnie, że tak małemu dziecku już chcą dać mięso i to w dodatku czerwone :crazyeye:
[/QUOTE]na poczatku powinno się wprowadzać białe mięso i masz rację, że to trochę za wcześnie. myślę że najlepiej polegać na swoim zdrowym rozsądku, to od ciebie zależy co theodorek będzie jadł :)

Posted

[quote name='magdabroy']
Mam newsa :lol: Moja koleżanka jest w 7 tygodniu ciąży :multi: A to znaczy, że jej dzieciątko urodzi się +/- 2 tygodnie przed pierwszym roczkiem Theodorka :)
I to kolejna dziewczyna z mojej byłej pracy ;) Ona jest 4 dziewczyną w ciągu 2 lat, która zaszła w ciążę. A kolejne 2 się starają o dziecko (firma nie wie :diabloti:). Nie długo przestaną zatrudniać tam kobiety :evil_lol:[/QUOTE]

I to oznacza ze niedługo beda tu znowu niemowlece zdjecia :loveu::loveu::loveu::loveu:

U nas w ciagu tego roku bylo z 8 ślubów ( w tym mój :evil_lol:) i juz sie pracowdawcy boją co tobedzie jak kazda za chwile zajdzie w ciążę :evil_lol:

Posted

[quote name='agaga21']na poczatku powinno się wprowadzać białe mięso i masz rację, że to trochę za wcześnie. myślę że najlepiej polegać na swoim zdrowym rozsądku, to od ciebie zależy co theodorek będzie jadł :)[/QUOTE]

Będzie jadł wszystko ;) Flaki i golonkę też :evil_lol: [SIZE=1](Tak mi tydzień temu narobiłaś ochoty jak wspomniałaś o golonce, że wczoraj gotowałam :D) [SIZE=2]Oczywiście wszystko w swoim czasie ;) Już zaznaczyłam Bogdanowi, że nawet nie ma gadać przy młodym, że czegoś nie lubi :mad: Jak już młody będzie świadomy słów ;) Bo mój mąż to trochę wybredny, a ja chcę, żeby Theodor poznał wszystkie smaki ;) I sam zdecydował co lubi, a co nie :)[/SIZE][/SIZE]

Posted

[quote name='dOgLoV']I to oznacza ze niedługo beda tu znowu niemowlece zdjecia :loveu::loveu::loveu::loveu:

U nas w ciagu tego roku bylo z 8 ślubów ( w tym mój :evil_lol:) i juz sie pracowdawcy boją co tobedzie jak kazda za chwile zajdzie w ciążę :evil_lol:[/QUOTE]

Do zdjęć jeszcze trochę czasu ;)

Tylko, że u nas w zakładzie, to w ciążę pozachodziły tylko polki :evil_lol: A hiszpanki i węgierki robią karierę :D

Posted

Dziś jak mi koleżanka zadzwoniła, że jest w ciąży, to zgodnie stwierdziłyśmy, że muszą otworzyć żłobek przyzakładowy :evil_lol: Bo jeszcze 3 kolegów z zakładu w ciągu roku zostało/zostanie ojcami (oczywiście polacy :diabloti:)

Posted

[quote name='magdabroy']Dziś jak mi koleżanka zadzwoniła, że jest w ciąży, to zgodnie stwierdziłyśmy, że muszą otworzyć żłobek przyzakładowy :evil_lol: Bo jeszcze 3 kolegów z zakładu w ciągu roku zostało/zostanie ojcami (oczywiście polacy :diabloti:)[/QUOTE]

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

jak polacy z alkoholem byli kojarzeni tak teraz jeszcze sex do tego dojdzie :evil_lol:

az se kawe ide zrobić :evil_lol:

Posted

Haha to ładnie pracodawcę załatwiliście :D

Pojawiłam się gdzieś tu po drodze, ale chyba się nie odzywałam, już dłuższy czas w żadnych galeriach nie bywałam. Teraz o ile czas pozwoli mam zamiar powrócić ;)

Posted

[quote name='Avaloth']Haha to ładnie pracodawcę załatwiliście :D

Pojawiłam się gdzieś tu po drodze, ale chyba się nie odzywałam, już dłuższy czas w żadnych galeriach nie bywałam. Teraz o ile czas pozwoli mam zamiar powrócić ;)[/QUOTE]

Trzeba się rozmnażać, bo ktoś na emeryturę musi pracować :evil_lol:

Trzymam kciuki za czas ;)

Posted

[quote name='magdabroy']Trzeba się rozmnażać, bo ktoś na [B]emeryturę[/B] musi pracować :evil_lol:

Trzymam kciuki za czas ;)[/QUOTE]

madzie , jak my Bedziemy miały iśc na emeryture to już nic takiego nie będzie istniało :eviltong: