Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kalyna napisał(a):
oby z tą łapką było wszystko w porządku...
hmm a jak chodzi jakoś inaczej?
a kiedy najbardziej jej doskwiera ta łapa?

No właśnie chodzi normalnie, biega, bawi się... Normalnie nie widać, że coś ją boli :shake: Dopiero jak jest skok, to wtedy jest pisk i unosi na jakiś czas łąpę :(
Ciągle się zastanawiam, czy to nie tak jak u ludzi, że źle się stanie czy coś, a potem jeszcze długo człowiek czuje, że z nogą coś nie tak...

Posted

dOgLoV napisał(a):
Biedna Torcia :roll: moze sobie naciągnęła tylko jakieś ścięgno albo coś jej weszło między poduszki :roll:

No biedna :( A ja razem z nią, bo nie wiem co robić :niewiem: Dlatego jutro pojadę do sklepu, kupię coś na wzmocnienie stawów i zadzwonię do wetki w PL ;) Jeśli mi powie, że mam iść tu do weta, to pójdę. Ale jeśli powie, że coś na stawy i kilka tygodni oszczędzania łapy wystarczy, to jej posłucham ;) Ten wet tu to naciągacz i nie chcę Tory niepotrzebne faszerować czymś co jest zbędne ;)
Między poduszkami nic nie ma :shake:

Posted

magdabroy napisał(a):
No biedna :( A ja razem z nią, bo nie wiem co robić :niewiem: Dlatego jutro pojadę do sklepu, kupię coś na wzmocnienie stawów i zadzwonię do wetki w PL ;) Jeśli mi powie, że mam iść tu do weta, to pójdę. Ale jeśli powie, że coś na stawy i kilka tygodni oszczędzania łapy wystarczy, to jej posłucham ;) Ten wet tu to naciągacz i nie chcę Tory niepotrzebne faszerować czymś co jest zbędne ;)
Między poduszkami nic nie ma :shake:

Ostatnio Qwendi miala problem z łapą , utykała i miała problem z chodzeniem , widac bylo ze ją łapa boli , dostala zastrzyki przeciwbólowe i właśnie cos na wzmocnienie stawow i oczywiscie zakaz biegania i długich spacerów , te zastrzyki przeciwbólowe powodowały brak bólu a co za tym idzie na spaerach mogla by zaczac biegac i nadwyrezyla by jeszcze bardziej łąpe a jak znieczulenie by zeszlo pewnie nie mogla by sie ruszyc :/ 2 tygodnie dostawala te wspomagacze i przeszlo ....

Posted

magdabroy napisał(a):
No właśnie chodzi normalnie, biega, bawi się... Normalnie nie widać, że coś ją boli :shake: Dopiero jak jest skok, to wtedy jest pisk i unosi na jakiś czas łąpę :(
Ciągle się zastanawiam, czy to nie tak jak u ludzi, że źle się stanie czy coś, a potem jeszcze długo człowiek czuje, że z nogą coś nie tak...

Nie znam się dobrze ale tez właśnie tak myślę, że to jak u ludzi. Skręcenie, zwichnięcie czy obicie boli nieraz parę tygodni. Ona chodzi dużo i niby jest ok bo nie kuleje ale po czasie jak łapka się zmęczy czy większym wysiłku jak skok itd, może ją zaboleć.
Mam nadzieję, że szybko jej przejdzie:)

Posted

to pięknych snów :)
a Torce daj może nawet zwykłą aspiryne bayerowską - moim psom pomagało przy jakiś bólach. Możesz też próbowac masażu - jak dasz radę oczywiście - głaskanie, uklepywanie.

Posted

to tak jak moja tymczasowiczka ma stłuczone stawy... dostawała zastrzyki i powinno być ok a ta utyka...miała macane przez wetów itp i nic nie stwierdzono.... jedyne co powiedzieli to oszczędzać ją, nie biegać itp i powinno jej przejść..

oby wsio było dobrze ;)

Posted

Dzień dobry wszystkim :)

Kupiłam dzisiaj proszek na stawy ;) Codziennie będzie dostawać 2 miarki i zobaczymy co będzie ;) Tylko czemu takie dodatki są tak cholernie drogie :crazyeye:

Posted

magdabroy napisał(a):
Dzień dobry wszystkim :)

Kupiłam dzisiaj proszek na stawy ;) Codziennie będzie dostawać 2 miarki i zobaczymy co będzie ;) Tylko czemu takie dodatki są tak cholernie drogie :crazyeye:

witamy ;)
a do wetki w PL dzwoniłaś?
jaki proszek jej kupiłaś? może link podaj...

Posted

witam się i ja :)
foty u mnie będą, ale w czwartek pewnie.... oj (tam...)
daj nazwę tego specyfiku - może się przyda? kto wie? Mam przeca szczylka w domu który rośnie.

Posted

kalyna napisał(a):
witamy ;)
a do wetki w PL dzwoniłaś?
jaki proszek jej kupiłaś? może link podaj...

Będę dzwonić za chwilę, bo dziś przyjmuje od 11, a znająć życie to na dzień dobry ma kilka pacjentów, więc nie będzie miała czasu teraz gadać :D Poczekam chwilę jak się w gabinecie poluzuje ;)

Nie wiem czy w PL jest ta firma :niewiem: Ja mam z firmy PetBalance Gelenk Power+ ;) I kupiłam w sklepie, a na internecie nie mogę znaleźć :shake: Ale będę szukać i jak znajdę to wkleję linka :)

Posted

jak ja się zapytałam czy mały potrzebuje czegoś więcej oprócz karmy dla szczeniąt to mi wet powiedziała... to Owczarek niemiecki, one mają problemy z stawami to najlepiej kupić RC dla Owczarków Niemieckich :mdleje:
wszystko mi opadło, bo ta Pani była dla mnie jako super wet...

Posted

kalyna napisał(a):
jak ja się zapytałam czy mały potrzebuje czegoś więcej oprócz karmy dla szczeniąt to mi wet powiedziała... to Owczarek niemiecki, one mają problemy z stawami to najlepiej kupić RC dla Owczarków Niemieckich :mdleje:

Post wyżej masz już linka do tego preparatu ;)
Jak się dobrze przyjrzeć składowi to RC dla ONków nie różni się praktycznie niczym od innych RC :shake: Chwyt reklamowy z tymi rasami w karmach :roll: Sama poszukaj dobrej karmy i już ;)

Posted

magdabroy napisał(a):
Jak się dobrze przyjrzeć składowi to RC dla ONków nie różni się praktycznie niczym od innych RC :shake: Chwyt reklamowy z tymi rasami w karmach :roll: Sama poszukaj dobrej karmy i już ;)

hm - oczywiście - która firma produkująca żarcie dla psów by miała milion pięćset sto dziewięćset taśm produkujących różne karmy dla każdej rasy????? Łatwiej zrobić 200 róznych wzorów worków i wydrukować a potem dobry PR i reklama :) i klient zadowolony po pachy :)

Posted

magdabroy napisał(a):

wiem... ale żeby wet mi tak powiedziała.. a potem, że mogę spróbować Purinę Pro Plan.. na razie mały dostaje to co polecał hodowca, najpierw puppy, potem junior... a późńiej się zobaczy jakiej firmy..
na własną rękę nie chcę nic dawać, aby nie przegiąć z nadmiarem....

Posted

magdabroy napisał(a):
Panbazyl dobre opinie w internecie ma preparat Caniviton, ale kosztuje ponad 200zł :/

ale cena......

kalyna napisał(a):

ciekawe czy Rc robi 'specjalną" karme dla ogarów polskich :diabloti: bo dla labków to tak :eviltong:
Pani Hodowczyni od której mam ogara za to polecała mi od początku żywić małego SUROWYMI korpusami kurzymi :) no i innymi rzeczami też. Ale bardzo spodobalo mi się że już 2 miesięczny wychodzący z hodowli ma jeść całe surowe korpusy. Ja też swój miot odchowałam na barfie, ale cieszę się że i hodowle widzą w surowym sens :)

Posted

kalyna napisał(a):
wiem... ale żeby wet mi tak powiedziała.. a potem, że mogę spróbować Purinę Pro Plan.. na razie mały dostaje to co polecał hodowca, najpierw puppy, potem junior... a późńiej się zobaczy jakiej firmy..
na własną rękę nie chcę nic dawać, aby nie przegiąć z nadmiarem....

To powiedz wetowi, że karmisz gotowanym i niech Ci da preparat w tabletkach ;) Moja Tora jak była mała dostawała to:
http://www.sklep.veterynaria.pl/?209,wita-vet-ca-p-2-tabletki-a-8g-psy-80-tabletek