*Magda* Posted May 6, 2012 Author Posted May 6, 2012 kalyna napisał(a):oby z tą łapką było wszystko w porządku... hmm a jak chodzi jakoś inaczej? a kiedy najbardziej jej doskwiera ta łapa? No właśnie chodzi normalnie, biega, bawi się... Normalnie nie widać, że coś ją boli :shake: Dopiero jak jest skok, to wtedy jest pisk i unosi na jakiś czas łąpę :( Ciągle się zastanawiam, czy to nie tak jak u ludzi, że źle się stanie czy coś, a potem jeszcze długo człowiek czuje, że z nogą coś nie tak... Quote
łamAga Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Biedna Torcia :roll: moze sobie naciągnęła tylko jakieś ścięgno albo coś jej weszło między poduszki :roll: Quote
*Magda* Posted May 6, 2012 Author Posted May 6, 2012 dOgLoV napisał(a):Biedna Torcia :roll: moze sobie naciągnęła tylko jakieś ścięgno albo coś jej weszło między poduszki :roll: No biedna :( A ja razem z nią, bo nie wiem co robić :niewiem: Dlatego jutro pojadę do sklepu, kupię coś na wzmocnienie stawów i zadzwonię do wetki w PL ;) Jeśli mi powie, że mam iść tu do weta, to pójdę. Ale jeśli powie, że coś na stawy i kilka tygodni oszczędzania łapy wystarczy, to jej posłucham ;) Ten wet tu to naciągacz i nie chcę Tory niepotrzebne faszerować czymś co jest zbędne ;) Między poduszkami nic nie ma :shake: Quote
łamAga Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 magdabroy napisał(a):No biedna :( A ja razem z nią, bo nie wiem co robić :niewiem: Dlatego jutro pojadę do sklepu, kupię coś na wzmocnienie stawów i zadzwonię do wetki w PL ;) Jeśli mi powie, że mam iść tu do weta, to pójdę. Ale jeśli powie, że coś na stawy i kilka tygodni oszczędzania łapy wystarczy, to jej posłucham ;) Ten wet tu to naciągacz i nie chcę Tory niepotrzebne faszerować czymś co jest zbędne ;) Między poduszkami nic nie ma :shake: Ostatnio Qwendi miala problem z łapą , utykała i miała problem z chodzeniem , widac bylo ze ją łapa boli , dostala zastrzyki przeciwbólowe i właśnie cos na wzmocnienie stawow i oczywiscie zakaz biegania i długich spacerów , te zastrzyki przeciwbólowe powodowały brak bólu a co za tym idzie na spaerach mogla by zaczac biegac i nadwyrezyla by jeszcze bardziej łąpe a jak znieczulenie by zeszlo pewnie nie mogla by sie ruszyc :/ 2 tygodnie dostawala te wspomagacze i przeszlo .... Quote
Ptysiak Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 magdabroy napisał(a):No właśnie chodzi normalnie, biega, bawi się... Normalnie nie widać, że coś ją boli :shake: Dopiero jak jest skok, to wtedy jest pisk i unosi na jakiś czas łąpę :( Ciągle się zastanawiam, czy to nie tak jak u ludzi, że źle się stanie czy coś, a potem jeszcze długo człowiek czuje, że z nogą coś nie tak... Nie znam się dobrze ale tez właśnie tak myślę, że to jak u ludzi. Skręcenie, zwichnięcie czy obicie boli nieraz parę tygodni. Ona chodzi dużo i niby jest ok bo nie kuleje ale po czasie jak łapka się zmęczy czy większym wysiłku jak skok itd, może ją zaboleć. Mam nadzieję, że szybko jej przejdzie:) Quote
łamAga Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 magdabroy napisał(a):My uciekamy spać ;) Do jutra :hand: Dobranoc :bye: Quote
panbazyl Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 to pięknych snów :) a Torce daj może nawet zwykłą aspiryne bayerowską - moim psom pomagało przy jakiś bólach. Możesz też próbowac masażu - jak dasz radę oczywiście - głaskanie, uklepywanie. Quote
kalyna Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 to tak jak moja tymczasowiczka ma stłuczone stawy... dostawała zastrzyki i powinno być ok a ta utyka...miała macane przez wetów itp i nic nie stwierdzono.... jedyne co powiedzieli to oszczędzać ją, nie biegać itp i powinno jej przejść.. oby wsio było dobrze ;) Quote
*Magda* Posted May 7, 2012 Author Posted May 7, 2012 Dzień dobry wszystkim :) Kupiłam dzisiaj proszek na stawy ;) Codziennie będzie dostawać 2 miarki i zobaczymy co będzie ;) Tylko czemu takie dodatki są tak cholernie drogie :crazyeye: Quote
kalyna Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 magdabroy napisał(a):Dzień dobry wszystkim :) Kupiłam dzisiaj proszek na stawy ;) Codziennie będzie dostawać 2 miarki i zobaczymy co będzie ;) Tylko czemu takie dodatki są tak cholernie drogie :crazyeye: witamy ;) a do wetki w PL dzwoniłaś? jaki proszek jej kupiłaś? może link podaj... Quote
panbazyl Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 witam się i ja :) foty u mnie będą, ale w czwartek pewnie.... oj (tam...) daj nazwę tego specyfiku - może się przyda? kto wie? Mam przeca szczylka w domu który rośnie. Quote
*Magda* Posted May 7, 2012 Author Posted May 7, 2012 kalyna napisał(a):witamy ;) a do wetki w PL dzwoniłaś? jaki proszek jej kupiłaś? może link podaj... Będę dzwonić za chwilę, bo dziś przyjmuje od 11, a znająć życie to na dzień dobry ma kilka pacjentów, więc nie będzie miała czasu teraz gadać :D Poczekam chwilę jak się w gabinecie poluzuje ;) Nie wiem czy w PL jest ta firma :niewiem: Ja mam z firmy PetBalance Gelenk Power+ ;) I kupiłam w sklepie, a na internecie nie mogę znaleźć :shake: Ale będę szukać i jak znajdę to wkleję linka :) Quote
*Magda* Posted May 7, 2012 Author Posted May 7, 2012 Panbazyl dobre opinie w internecie ma preparat Caniviton, ale kosztuje ponad 200zł :/ Quote
Ptysiak Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 http://www.fressnapf.de/shop/petbalance-hund-gelenk-power To jest to? Quote
*Magda* Posted May 7, 2012 Author Posted May 7, 2012 Ptysiak napisał(a):http://www.fressnapf.de/shop/petbalance-hund-gelenk-power To jest to? Tak, dzięki ;) Ja szukałam najpierw na ebay'u, ale nie znalazłam :oops: Quote
kalyna Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 jak ja się zapytałam czy mały potrzebuje czegoś więcej oprócz karmy dla szczeniąt to mi wet powiedziała... to Owczarek niemiecki, one mają problemy z stawami to najlepiej kupić RC dla Owczarków Niemieckich :mdleje: wszystko mi opadło, bo ta Pani była dla mnie jako super wet... Quote
*Magda* Posted May 7, 2012 Author Posted May 7, 2012 kalyna napisał(a):jak ja się zapytałam czy mały potrzebuje czegoś więcej oprócz karmy dla szczeniąt to mi wet powiedziała... to Owczarek niemiecki, one mają problemy z stawami to najlepiej kupić RC dla Owczarków Niemieckich :mdleje: wszystko mi opadło, bo ta Pani była dla mnie jako super wet... Post wyżej masz już linka do tego preparatu ;) Jak się dobrze przyjrzeć składowi to RC dla ONków nie różni się praktycznie niczym od innych RC :shake: Chwyt reklamowy z tymi rasami w karmach :roll: Sama poszukaj dobrej karmy i już ;) Quote
panbazyl Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 magdabroy napisał(a):Post wyżej masz już linka do tego preparatu ;) Jak się dobrze przyjrzeć składowi to RC dla ONków nie różni się praktycznie niczym od innych RC :shake: Chwyt reklamowy z tymi rasami w karmach :roll: Sama poszukaj dobrej karmy i już ;) hm - oczywiście - która firma produkująca żarcie dla psów by miała milion pięćset sto dziewięćset taśm produkujących różne karmy dla każdej rasy????? Łatwiej zrobić 200 róznych wzorów worków i wydrukować a potem dobry PR i reklama :) i klient zadowolony po pachy :) Quote
kalyna Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 magdabroy napisał(a):Post wyżej masz już linka do tego preparatu ;) Jak się dobrze przyjrzeć składowi to RC dla ONków nie różni się praktycznie niczym od innych RC :shake: Chwyt reklamowy z tymi rasami w karmach :roll: Sama poszukaj dobrej karmy i już ;) wiem... ale żeby wet mi tak powiedziała.. a potem, że mogę spróbować Purinę Pro Plan.. na razie mały dostaje to co polecał hodowca, najpierw puppy, potem junior... a późńiej się zobaczy jakiej firmy.. na własną rękę nie chcę nic dawać, aby nie przegiąć z nadmiarem.... Quote
panbazyl Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 magdabroy napisał(a):Panbazyl dobre opinie w internecie ma preparat Caniviton, ale kosztuje ponad 200zł :/ ale cena...... kalyna napisał(a):jak ja się zapytałam czy mały potrzebuje czegoś więcej oprócz karmy dla szczeniąt to mi wet powiedziała... to Owczarek niemiecki, one mają problemy z stawami to najlepiej kupić RC dla Owczarków Niemieckich :mdleje: wszystko mi opadło, bo ta Pani była dla mnie jako super wet... ciekawe czy Rc robi 'specjalną" karme dla ogarów polskich :diabloti: bo dla labków to tak :eviltong: Pani Hodowczyni od której mam ogara za to polecała mi od początku żywić małego SUROWYMI korpusami kurzymi :) no i innymi rzeczami też. Ale bardzo spodobalo mi się że już 2 miesięczny wychodzący z hodowli ma jeść całe surowe korpusy. Ja też swój miot odchowałam na barfie, ale cieszę się że i hodowle widzą w surowym sens :) Quote
*Magda* Posted May 7, 2012 Author Posted May 7, 2012 kalyna napisał(a):wiem... ale żeby wet mi tak powiedziała.. a potem, że mogę spróbować Purinę Pro Plan.. na razie mały dostaje to co polecał hodowca, najpierw puppy, potem junior... a późńiej się zobaczy jakiej firmy.. na własną rękę nie chcę nic dawać, aby nie przegiąć z nadmiarem.... To powiedz wetowi, że karmisz gotowanym i niech Ci da preparat w tabletkach ;) Moja Tora jak była mała dostawała to: http://www.sklep.veterynaria.pl/?209,wita-vet-ca-p-2-tabletki-a-8g-psy-80-tabletek Quote
Recommended Posts