Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kalyna']no właśnie są tabliczki :(

no też fakt, ale z drugiej strony to wola takie maleństwo ciągle w wózkach trzymać... zresztą wiadomo, ze jak się dziecko odchowa to się wszystko sprzedaje...

moje psy jeszcze nigdy nie pływały...

a jak to był kaukaz to nie dość, że wielki to jeszcze ciężki...[/QUOTE]

A nie masz gdzieś jakiegoś strumyka, rzeczki lub tego typu wody? Szkoda, że psiaki nie mają jak się pochlapać :( Ja co prawda muszę dojechać na jezioro, ale to jest 10 min. i jesteśmy ;) Sami też nogi pomoczymy ;) Bogdan to się nawet tam kąpie :)

Ten kaukaz był 2 razy większy od niej. Aż dziwne, że mnie nie ugryzł jak go z niej ściągałam :crazyeye: Choć marnie mi to szło :D Po chwili właścicielka go zabrała ;) I jeszcze zadała mi głupie pytanie, czy ona ma cieczkę?! No co za debilizm :roll: Pewnie, z premedytacją puściłabym sukę z cieczką do 4 psów :angryy:

Posted

Przyszły tabletki z PL dla Tory ;) Kuracja na 7 dni. Już pierwszą dawkę dostała ;) Zobaczymy jak szybko i czy pomogą :roll:

Ktoś ma pomysł jak dać psu ten specyfik na stawy co kupiłam w poniedziałek? To jest proszek i wedłóg tabelki, Tora ma dostać 2 miarki (łyżeczki) dziennie. To tak capi, że masakra i Tora nie chce tego jeść :mad: Dodawałam do jogurtu, do oleju, do jajka i kończy się tym, że albo muszę ją zmuszać, żeby to zjadła (czyt. na chama do pyska) albo zostaje nietknięte w misce :roll::mad:

Posted

Tora wracaj do zdrowia !

Ja też niestety musiałam psu na chama dawać taki proszek, bo nie chciał jeść tego wcale :roll: dobrze, że krótko to dostawał.

Posted

[quote name='understandme']Tora wracaj do zdrowia !

Ja też niestety musiałam psu na chama dawać taki proszek, bo nie chciał jeść tego wcale :roll: dobrze, że krótko to dostawał.[/QUOTE]

To opakowanie jest na 3 miesiące, więc to trochę długotrwałe męczenie i psa i siebie :roll: Najwyżej będę dawać jej to raz na kilka dni, tak profilaktycznie ;)

[quote name='Aleksandra95']zdrowia, też mam zawsze z Dorą taki problem przy tabletkach :/ trzymajcie się :)[/QUOTE]

Z tabletkami nie ma problemu :shake: Tabletka w kiełbasę, mięso itp. i Tora zjada ;) Problem mam z proszkiem na stawy, który chciałam jej podać, żeby je troszkę zregenerować po urazie.

[quote name='Pestka']Świetne wodne fotki :loveu:[/QUOTE]

Dziękuję :)

Jutro jadę na wystawę :bigcool::bigcool::bigcool::bigcool::bigcool:

Posted

Mnie jedyne co ratowało to wlasnie jajko , Neron tak uwielbia jajko ze co bym mu do niego nie wsypala to wylize miske i prosi o jeszcze , jezeli to nie skutkuje to juz nie wiem co by Ci polecić :roll:

[quote name='magdabroy']
Jutro jadę na wystawę :bigcool::bigcool::bigcool::bigcool::bigcool:[/QUOTE]

Aaaaaaaaaaaaaaaa :multi::multi::multi::multi:

juz sie nie moge doczekac relacji i zdjęc :multi::multi::multi::multi:

Posted

A już myślałam, że nigdzie nie pojadę, bo Bogdan nie był zbyt chętny :shake: Ale dziś zdecydował, że ze mną pojedzie :multi:
Postaram się zrobić jak najwięcej zdjęć się da ;) Oczywiście pierwszeństwo będą miały ONy i DONy :loveu: ale reszte ras też obfocę :)

Posted

oooo to już jutro :o ale czas leci..
no to ja czekam na fotki ;)

a jakbyś podawała jej to w papce? wtedy jak jest większa ilość to zapach się rozłoży na całe jedzenie i a nuż zje..

i ja z tabletkami się nie bawię w podawanie. Otwieram pysk, wrzucam, zamykam... czekam aż połknie i smaczek :D

choć jak byłam u weta z tymczaską to mnie zaskoczyli... Bo pyszczek miała taki jak Ciap, więc ja tabletkę na..... 4 części rozłupuję i podaję po jednej.. ostatnio odrobaczałam Ciapa to miałam na 6 razy :D a oni jej całą tabletkę na raz dali i stwierdzili, że nic jej nie będzie :o no i dlatego też ja wetem być nie mogę....

Posted

Wczoraj jej wsypałam do papki, to cały dzień głodowała :mdleje: Więc w papce też to czuje. Zresztą nawet ja czuję jak to śmierdzi :evil_lol: A poza tym, nawet jakby jakimś cudem z papką zjadła, to papkę dostaje raz na tydzień/półtora tygodnia, a ten proszek ma być podawany codziennie :roll:

Posted

[quote name='magdabroy']A już myślałam, że nigdzie nie pojadę, bo Bogdan nie był zbyt chętny :shake: Ale dziś zdecydował, że ze mną pojedzie :multi:
Postaram się zrobić jak najwięcej zdjęć się da ;) Oczywiście pierwszeństwo będą miały ONy i DONy :loveu: ale reszte ras też obfocę :)[/QUOTE]

Chyba bym pojechala do niemiec i bym mu nakopała:eviltong: odmawac ciezarnej i to prawie rodzacej no no :evil_lol:

[quote name='magdabroy']Wczoraj jej wsypałam do papki, to cały dzień głodowała :mdleje: Więc w papce też to czuje. Zresztą nawet ja czuję jak to śmierdzi :evil_lol: A poza tym, nawet jakby jakimś cudem z papką zjadła, to papkę dostaje raz na tydzień/półtora tygodnia, a ten proszek ma być podawany codziennie :roll:[/QUOTE]

Oj to pewnie przez ten zapach nie chce tego jesc :/

Posted

[quote name='dOgLoV']Chyba bym pojechala do niemiec i bym mu nakopała:eviltong: odmawac ciezarnej i to prawie rodzacej no no :evil_lol:
[/QUOTE]

Musiałabyś wysoko podskoczyć, żeby mu nakopać, bo on troszkę wyższy od Ciebie :evil_lol:

Posted

[quote name='magdabroy']Musiałabyś wysoko podskoczyć, żeby mu nakopać, bo on troszkę wyższy od Ciebie :evil_lol:[/QUOTE]

Ode mnie kazdy jest wyższy :evil_lol: wziela bym drabine albio jaki pojemnik ze soba :evil_lol:

Posted

[quote name='dOgLoV']Ode mnie kazdy jest wyższy :evil_lol: wziela bym drabine albio jaki pojemnik ze soba :evil_lol:[/QUOTE]

Pożyczyłabym Ci na miejscu taboret :eviltong:

Posted

[quote name='magdabroy']Pożyczyłabym Ci na miejscu taboret :eviltong:[/QUOTE]

dzieki dzieki :multi::multi::multi::multi:

ale na szczescie żadne taborety nie sa mi potrzebne bo sie zgodzil jechac :multi:

Posted

[quote name='dOgLoV']dzieki dzieki :multi::multi::multi::multi:

ale na szczescie żadne taborety nie sa mi potrzebne bo sie zgodzil jechac :multi:[/QUOTE]

Jestem ciekawa co by musiał zrobić/czego nie zrobić, żebyś tu jednak zawitała ;) Ja się mogę do tego przyczynić jeśli jest taka potrzeba :evil_lol:

Posted

Magda, ale piękna kołyska :-) Chciałam taką Biani kupić, ale że to nasze ostatnie dziecko, bo przysępiłam ... i żałuję, bo to jest śliczne :-)
A ten kaukaz ogromny!!!!!!! Cudownie :-) Kocham takie maleństwa ;-)

Co do proszku, to dawaj na chama jak nie chce i już. Moja Birra po tylu latach przywykła i zjada, chociaż nad miską musi się pomodlić odpowiednio długo..... A ten nasz też śmierdzi niemiłosiernie..

Posted

[quote name='magdabroy']Jestem ciekawa co by musiał zrobić/czego nie zrobić, żebyś tu jednak zawitała ;) Ja się mogę do tego przyczynić jeśli jest taka potrzeba :evil_lol:[/QUOTE]

Jak bym miala okazje to bym bez powodu przyjechała , ale niestety na razie nie ma jak :placz:

Posted

[quote name='bira']Magda, ale piękna kołyska :-) Chciałam taką Biani kupić, ale że to nasze ostatnie dziecko, bo przysępiłam ... i żałuję, bo to jest śliczne :-)
A ten kaukaz ogromny!!!!!!! Cudownie :-) Kocham takie maleństwa ;-)

Co do proszku, to dawaj na chama jak nie chce i już. Moja Birra po tylu latach przywykła i zjada, chociaż nad miską musi się pomodlić odpowiednio długo..... A ten nasz też śmierdzi niemiłosiernie..[/QUOTE]

E tam ostatnie ;) Moja mam też mówiła, że ja jestem ostatnia, a jakoś mam 9 lat młodszą siostrę :evil_lol:

Jutro spróbuję jej to podać strzykawką rozpuszczone w wodzie ;) Może tak będzie łatwiej :)

[quote name='dOgLoV']Jak bym miala okazje to bym bez powodu przyjechała , ale niestety na razie nie ma jak :placz:[/QUOTE]

Brak okazji, to też okazja ;)

Posted

[quote name='dOgLoV']Jak bym miala okazje to bym bez powodu przyjechała , ale niestety na razie nie ma jak :placz:[/QUOTE]

Aga to pojedziemy razem :D ja na socjal z Gandim :)

Posted

[quote name='dOgLoV']Dokładnie ;)

kolorowych snów życze i uciekam szykowac sie do pracy :roll:

dobranoc ;)[/QUOTE]

Miłej pracy ;)

[quote name='kalyna']Aga to pojedziemy razem :D ja na socjal z Gandim :)[/QUOTE]

No to dawajcie, czekam :)