*Magda* Posted October 7, 2015 Author Posted October 7, 2015 Wiesz TyŚ, gdybym miała tu chociaż dziadków, to problemu by nie było ;) Problem jest w tym, że wszyscy są te 1000km od nas. I nikt z nich nie weźmie jakiś 3 tyg. urlopu, żeby to siedzieć i czatować aż ja łaskawie zacznę rodzić :D Quote
łamAga Posted October 7, 2015 Posted October 7, 2015 Hejka ;) No ja też czasu "po" cesarce nie wspominam fajnie :/ ale też nie wiemy jak to jest "po" sn ;) Quote
*Magda* Posted October 8, 2015 Author Posted October 8, 2015 Padam na ryjek :P Byłam 3h w lesie na grzybach. Oczywiście z Torą :) Nogi, to już mi odmawiają posłuszeństwa :D Quote
marta1624 Posted October 8, 2015 Posted October 8, 2015 Ja też byłam :D Ale nie planowałam grzybów tylko rowering, więc nazbierałam 4 woreczki na psie koopy :lol: I to w 30 minut :D Quote
*Magda* Posted October 8, 2015 Author Posted October 8, 2015 Ja zebrałam 1.5kg i jutro robię krokiety :D Marta, a Ty stara grzybiara, a nie wiesz, że się grzybów do folii nie zbiera?! :P Quote
marta1624 Posted October 8, 2015 Posted October 8, 2015 Nie miałam do czego :p Pojechałam na rower z psami, a że w takim mini lasku było podgrzybków i opieniek przy dróżce to było jedyne do czego mogłam zebrać :D I miałam 2 kaptury, w każdym po woreczku z grzybami, a 2 woreczki w ręce (dobrze że mam wysięgnik, to Lucka miałam z głowy, a Kajka luzem :)). Następnym razem biorę koszyk na spacer i rower :lol: Quote
*Magda* Posted October 8, 2015 Author Posted October 8, 2015 Ja dziś widziałam masę opieniek, ale nigdy ich sama osobiście nie zbierałam i trochę się bałam :/ No i zostały w lesie :( Za to mam podgrzybki, prawdziwki i 1 kanie :) "Pochwalę się", że dostałam dziś mandat za własną głupotę :D Quote
marta1624 Posted October 8, 2015 Posted October 8, 2015 Haha co zrobiłaś? Opienki znam dzięki rodzicom, bardzo je lubią :) I jeszcze trochę zostawiłam bo nie miałam już gdzie woreczki wziąć :lol: Ale jutro wrócę :) Quote
Guest TyŚka Posted October 8, 2015 Posted October 8, 2015 O, to ładnie z tym mandatem. :p A ja kocham grzyby... jeść. Zbierać nie zbieram, bo bym częstowała muchomorami :p Quote
łamAga Posted October 8, 2015 Posted October 8, 2015 To chyba tylko ja nie lubie ani tego jeśc ani zbierać :P Magda pisz co nawywijałaś :D Quote
*Magda* Posted October 8, 2015 Author Posted October 8, 2015 Marta, ja opieńki ostatni raz widziałam jeszcze jak mieszkałam w PL, czyli jakieś 12-13 lat temu :/ Zresztą, nawet ich osobiście nie zbierałam tylko wspomniany kiedyś sąsiad pijaczynka :P Ano, co do mandatu :D Jechałam dziś do Lidla po kozaki dla młodego. I jak wracałam, to przejechałam przez rondo na wprost-dosłownie. To takie rondo bez jakiejś tam wysepki na środku. Normalnie prosta nawierzchnia, prawie równa z ulicą. Nigdy mi się nie chce tego brać po łuku jak należy i zawsze przejeżdżałam prosto. Do dzisiaj :D Kilkanaście metrów dalej, we wstecznym lusterku zobaczyłam "światełka" i napis "polizai" :D Patrzę na licznik, 60km/h. To se myślę, pewnie im o prędkość chodzi. Zjechałam na bok, dałam dokumenty, a oni mi z tym rondem wyskakują :D Że dookoła ronda jest linia ciągła i nie mogę sobie tak przejeżdżać przez rondo na wprost. I jestem 25euro biedniejsza ;) Quote
Ania :) Posted October 8, 2015 Posted October 8, 2015 Ja zbierać grzybów nie lubię, ale jeść jak najbardziej :) Najbardziej lubię w occie :D Ooo to nawywijałaś dzisiaj haha :D widzisz, nie zawsze można iść (jechać:P) na skróty :P Quote
marta1624 Posted October 8, 2015 Posted October 8, 2015 Haha ale nabroiłaś :D Mnie ostatnio palcem kiwnęli, i o ironio też przez rondo :lol: Quote
*Magda* Posted October 8, 2015 Author Posted October 8, 2015 Prędzej bym się spodziewała, że mnie za tą prędkość ukarzą, a nie za przejazd przez rondo na wprost :D Mam wielkie auto, a te ronda są małe i źle się taką krową kręci :/ No ale teraz będę grzecznie rondo objeżdżać jak należy :) Quote
łamAga Posted October 8, 2015 Posted October 8, 2015 Jak sie u nas atrzy to każdy przejeżdza rondo na wprost :D Quote
*Magda* Posted October 8, 2015 Author Posted October 8, 2015 Zawsze człowiek uczy się na błędach :D Jak 10 lat temu, na ograniczeniu 30km/h, pojechałam 54 i dostałam mandat, to od tamtej pory zawsze jeżdżę 30km/h :D Jak sie u nas atrzy to każdy przejeżdza rondo na wprost :D Powiem Ci Aga, że jak jadę focusem od Bodziana, to jadę po rondzie przepisowo ;) Ale sharan jest dłuższy, szerszy, a te ronda miniaturowe :D Quote
*Magda* Posted October 8, 2015 Author Posted October 8, 2015 Musicie sie autami zamienić :P Nie ma takiej opcji :P Mój sharan to za wygodne auto, żebym się przesiadła do focusa :P Poza tym, głównie ja jeżdżę na zakupu, nie długo będzie drugi fotelik w aucie, wózek.... Muszę mieć większe auto :) Quote
marta1624 Posted October 8, 2015 Posted October 8, 2015 To nie narzekaj tylko na rondzie objeżdżaj :p Musi się dać :p Quote
*Magda* Posted October 8, 2015 Author Posted October 8, 2015 To nie narzekaj tylko na rondzie objeżdżaj :P Musi się dać :P Albo nie jeździć do Lidla :D Quote
Recommended Posts