*Magda* Posted September 28, 2015 Author Posted September 28, 2015 Oj Theoś ma wzięcie :) Mały Casanova :D Pierwsza randka :D Tak, w przedszkolu, pod nadzorem opiekunek :D Quote
Aleksa. Posted September 28, 2015 Posted September 28, 2015 Całe szczescie ze pod nadzorem..bez to nie wiadomo co by się działo :P Quote
*Magda* Posted September 28, 2015 Author Posted September 28, 2015 A Theoś lubi się całować.... Quote
marta1624 Posted September 28, 2015 Posted September 28, 2015 Magda babcią zostaniesz wcześnie :D Quote
marta1624 Posted September 28, 2015 Posted September 28, 2015 E tam to w sumie ma dużo plusów :) Quote
łamAga Posted September 29, 2015 Posted September 29, 2015 Ja tez zacmienie przespalam :D O jejuuuuuuu niech Theodor sie jej trzyma , bedziesz miała na prawde mega piekne wnuki <3 Quote
*Magda* Posted September 29, 2015 Author Posted September 29, 2015 Aga, a co Ty na dogo robisz o tej porze? Masz drugą zmianę? Quote
*Magda* Posted September 29, 2015 Author Posted September 29, 2015 Hejka :) Chyba zaraz zniknę spać :P Quote
kalyna Posted September 30, 2015 Posted September 30, 2015 Alina ale musisz sie okreslic co znaczy u Ciebie "starsi" :P Magdzie podobaja sie tacy w wieku 37-38 a mi nawet 45-48 :P lekka różnica :P patrząc, że jestem od Was ciut młodsza... to u mnie starsi zaczynają się od 30 :P no ale nie szalejmy to tak max do 35 :P Quote
*Magda* Posted September 30, 2015 Author Posted September 30, 2015 Czyli jesteś między mną a łamAgą, bo ten Twój przedział to 5-10 lat starszy ;) Quote
*Magda* Posted October 1, 2015 Author Posted October 1, 2015 Ta moja sucz, to potrafi mnie zestresować :/ Nic wcześniej nie pisałam, bo liczyłam, że sprawa na dniach się wyjaśni. No i wyjaśniała się przez ostatnie 4 miesiące :/ Otóż, Tora ma cieczki co 9 miesięcy. Ostatnią miała we wrześniu zeszłego roku. Więc w tym roku powinna mieć ją około czerwca. Jednak minął czerwiec, lipiec, sierpień, a wczoraj skończył się wrzesień, a cieczki jak nie było tak nie było :( Pomyślałam, że jak nie dostanie jej do końca roku, to w końcu będzie trzeba zbadać hormony. Bo to raczej nie jest normalne, żeby suka nie miała cieczki ponad rok :myśli: Suka jednak nie była inna. Jadła normalnie, bawiła się normalnie, sierść normalna.... A dziś z rana "miła" niespodzianka, bo na podłodze plama :) Dla pewności jeszcze wzięłam papier i poszłam sukę sprawdzić, no i jest! Tak więc, kamień z serca spadł :) Quote
marta1624 Posted October 1, 2015 Posted October 1, 2015 Tora nie chciała cieczki w lato, ot co! Hejka :) Dobrze że już dostała :) Quote
*Magda* Posted October 1, 2015 Author Posted October 1, 2015 Dla mnie to było "na plus", bo wiecie, wypad nad morze i cieczka, to nie fajne połączenie :D Ale nad morzem byliśmy na początku lipca, a dziś już październik ;) No ale najważniejsze, że już się nie trzeba martwić ;) A jakby tego było mało, to dziś (pierwszy) kleszcz! Jutro byłoby 6 tyg. jak aplikowałam jej krople. I zawsze daję krople co 6 tygodni. A dziś, chcę wychodzić z suczą na spacer, a na faflach widzę coś w kolorze gluta z nosa. Najpierw myślała, że grzebała w ziemi i się ośliniła. No ale pochylam się nad nią, a tam napity kleszcz. Wczoraj albo go tam nie było, albo był tak mały, że go nie widziałam. Dobrze, że właśnie wbił się na faflach, to łatwy do zauważenia i wyciągnięcia :) Wróciłam od razu do domu, Bodzian przytrzymał jej głowę, a ja wyciągnęłam i odkaziłam skórę :) Quote
marta1624 Posted October 1, 2015 Posted October 1, 2015 U mnie na szczęście kleszcze jakoś się pokończyły ;) I oby tak zostało :) Chociaż psy i tak cierpią przez moją chorobę, mają 2 spacery niezbyt długie i praktycznie 0 zabawy, a ja co z łóżka wstaję to wpadam w zabawki... Dzisiaj chyba je trochę wezmę na dłużej :) Quote
Ania :) Posted October 1, 2015 Posted October 1, 2015 O rany no to się naczekaliscie na tą cieczke :) dobrze że wszystko się wyjaśniło :) Quote
łamAga Posted October 2, 2015 Posted October 2, 2015 Dzień doberek mamusiu ;) Może Torka pozazdrościła Qwendi i też postanowiła mieć cieczkę raz do roku :D Quote
*Magda* Posted October 2, 2015 Author Posted October 2, 2015 Dzień dobry ściemniaro :P Wiesz, nawet jak ma co 9 miesięcy, to nie ma tragedii ;) Ale raz na rok, to w ogóle była by rewelacja :) Quote
*Magda* Posted October 2, 2015 Author Posted October 2, 2015 Zrób jej sterylke i z głowy :P Nie! :P Dla mnie sama cieczka, nie jest problemem! Quote
Recommended Posts