*Magda* Posted March 31, 2014 Author Posted March 31, 2014 Jaka jestem wyspana :loveu: Położyłam się wczoraj o 21, a wstałam dziś o 6:00 :) Dawno tak długo nie spałam :D Quote
marta1624 Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 Ja zasnęłam o 23:00 (bo oglądałam Kości :)), a wstałam o 7:40, dzięki kochanej Kajci :loveu: Quote
łamAga Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 A ja poszłam spać po 22giej a wstałam o 9tej :evil_lol: Quote
maxishine. Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 Meldujemy się z powrotem, ale nie na długo. :roll: Quote
maxishine. Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 magdabroy napisał(a):Jaka jestem wyspana :loveu: Położyłam się wczoraj o 21, a wstałam dziś o 6:00 :) Dawno tak długo nie spałam :D Ja poszłam spać o 22:30. :diabloti: A wstałam sb o siódmej. I już o 9 byłam z psami na godzinnym spacerze. :loveu: Quote
*Magda* Posted March 31, 2014 Author Posted March 31, 2014 Yuki_ napisał(a):Meldujemy się z powrotem, ale nie na długo. :roll: A gdzie się znowu wybierasz? :mad: Podpisaliśmy dziś umowę z niańką ;) A przed chwilą byliśmy na spacerku z Torą. Spotkaliśmy panią, którą widujemy z czarnym DONkiem :loveu: ale dziś była sama ;) Zawsze nas okrążali, żeby psy się nie spotkały :shake: Dziś wiem dlaczego :eviltong: Pani myślała, że Tora to samiec :D Następnym razem jak się spotkamy, to nasze pieski się poznają i może przypadną sobie do gustu :loveu::multi: Quote
maxishine. Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 magdabroy napisał(a):A gdzie się znowu wybierasz? :mad: Do szkoły (w czwartek), do porządków w domu, wybiegać psy i obiad zrobić. No i nauka. :roll: Quote
łamAga Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 magdabroy napisał(a): Podpisaliśmy dziś umowę z niańką ;) A przed chwilą byliśmy na spacerku z Torą. Spotkaliśmy panią, którą widujemy z czarnym DONkiem :loveu: ale dziś była sama ;) Zawsze nas okrążali, żeby psy się nie spotkały :shake: Dziś wiem dlaczego :eviltong: Pani myślała, że Tora to samiec :D Następnym razem jak się spotkamy, to nasze pieski się poznają i może przypadną sobie do gustu :loveu::multi: Super :multi: Buahahahahah niezła babka :lol::lol: Kilka domów przed nami mają czarną suczkę Onka , i własnie ma szczeniaczki :loveu: naliczyłam trzy ale może jest och więcej , na oko mają może z miesiąc , ale słodziaki niesamowite :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
maxishine. Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 dOgLoV napisał(a): Kilka domów przed nami mają czarną suczkę Onka , i własnie ma szczeniaczki :loveu: naliczyłam trzy ale może jest och więcej , na oko mają może z miesiąc , ale słodziaki niesamowite :loveu::loveu::loveu::loveu: Hodowla jakaś? U mojego brata koleżanki zrobiła się celowa pseudohodowla. Ręce opadają, rodzice i brat nie widzą nic w tym złego :mdleje:. No to skoro tak, to może ja kupię sukę z pseudo i ja dopuszczę, co? I teraz, czy ja mogę napisać do ZKwP który oddział mieści się w Legnicy napisać zawiadomienie o tym że jest nielegalna hodowla, i że suka nie ma uprawnień ani rodowodu, tak samo jak właściciele nie mają uprawnień do tworzenia hodowli? :???: Quote
łamAga Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 Yuki_ napisał(a):Hodowla jakaś? Z tego co nam wiadomo to ta suka ma rodowód , pytaliśmy naszej wetki która zna tych ludzi , ale nigdy z nimi nie rozmawiałam więc pewnosci nie mam :shake: w ogóle z początku myślałam ze to jest belg a nie onek :oops: dopiero jak sie bliżej przyjrzałam to zauważyłam różnice :lol: Quote
maxishine. Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 Teraz będzie dużo pseudo wokół nas. Jak ja nie cierpię takiego okresu... :placz: Cierpią na tym psy. W tym tygodniu idąc do szkoły zauwazyłam że pod jedną kamienic kręci się koszmarnie wychudzona suka pit bulla/amstafa. Do tego ma szczeniaki, i jeszcze w kamienicy obok mieszka jej matka. Mama napisała meila o psedo i głodzeniu suki do TOZu w legnicy i mam nadzieję że coś z tym zrobią. Nie dość że głodzą sukę to jeszcze ją rozmnażają. :angryy: Quote
*Magda* Posted March 31, 2014 Author Posted March 31, 2014 Yuki_ napisał(a):I teraz, czy ja mogę napisać do ZKwP który oddział mieści się w Legnicy napisać zawiadomienie o tym że jest nielegalna hodowla, i że suka nie ma uprawnień ani rodowodu, tak samo jak właściciele nie mają uprawnień do tworzenia hodowli? :???: Jeśli pies/suka nie ma uprawnień hodowlanych z ZK, to nic im nie mogą zrobić. Co innego gdyby pies czy suka miała uprawnienia z ZK i rozmnażają "na lewo", to wtedy ZK cofnie uprawnienia takim psom. Quote
maxishine. Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 magdabroy napisał(a):Jeśli pies/suka nie ma uprawnień hodowlanych z ZK, to nic im nie mogą zrobić. Co innego gdyby pies czy suka miała uprawnienia z ZK i rozmnażają "na lewo", to wtedy ZK cofnie uprawnienia takim psom. To gdzie to mogę zgłosić? Quote
agaga21 Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 niestety rozmnażać można, tyle, że nie wolno sprzedawać jeśli nie mają rodowodów. tyle, że takie cwaniaki sprzedają obrożę za 500zł a w gratisie dają psa i można im naskoczyć:angryy: Quote
łamAga Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 [quote name='agaga21']niestety rozmnażać można, tyle, że nie wolno sprzedawać jeśli nie mają rodowodów. tyle, że takie cwaniaki sprzedają obrożę za 500zł a w gratisie dają psa i można im naskoczyć:angryy: Dokładnie , na taką aukcje kiedyś trafił Sebastian na ale gratce , smycz koszt 400 zł plus pies gratis , ręce opadają :roll: Quote
marta1624 Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 Takich ogłoszeń jest dużo niestety :shake: Z takiego ogłoszenia mamy jamnika, tylko że nikt go nie chciał i chcieli się go pozbyć za darmo (symbolicznie daliśmy na szczęście ;)) Magda gratuluje niani ;) I nowego kolegi dla Tory :) Quote
*Magda* Posted March 31, 2014 Author Posted March 31, 2014 marta1624 napisał(a): Magda gratuluje niani ;) I nowego kolegi dla Tory :) Dzięki ;) A czy będzie nowy kolega, to zobaczymy po pierwszym spotkaniu :) Kuźwa, jak ja się źle czuję :roll: Poszłam spać z Theosiem i odkąd wstałam, to czuję się gorzej niż przed pójściem spać :shake: Quote
marta1624 Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 magdabroy napisał(a):Dzięki ;) A czy będzie nowy kolega, to zobaczymy po pierwszym spotkaniu :) Kuźwa, jak ja się źle czuję :roll: Poszłam spać z Theosiem i odkąd wstałam, to czuję się gorzej niż przed pójściem spać :shake: Mnie "tylko" łamie alergia, i zaczął mi się okres :roll: Ale też mam kiepskie samopoczucie :shake: Tora jest grzeczną sunią, na pewno się polubią ;) Quote
*Magda* Posted March 31, 2014 Author Posted March 31, 2014 A mnie chyba bierze grypa żołądkowa :placz: Jeśli tak, to mam nadzieję, że młodego ominie szerokim łukiem :roll: Jak nie będzie jej "napastował", to pewnie się polubią ;) A wtedy będę dobijać Martę od Luny, zdjęciami czarnego DONka :diabloti: Quote
*Magda* Posted March 31, 2014 Author Posted March 31, 2014 Dobra, reszta domowych zdjęć ;) Robimy fikołka :D Chcesz sznurek? Nie dam ci :evil_lol: Quote
agaga21 Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 magdabroy napisał(a):A mnie chyba bierze grypa żołądkowa :placz: oj współczuję. a może strułaś się na imprezie, tylko twój żołądek działa z opóźnionym zapłonem? :D Quote
*Magda* Posted March 31, 2014 Author Posted March 31, 2014 I Lumpiasty też się załapał ;) Hahahaha Tak mi dobrze, tak mi rób :D Koniec! Quote
*Magda* Posted March 31, 2014 Author Posted March 31, 2014 agaga21 napisał(a):oj współczuję. a może strułaś się na imprezie, tylko twój żołądek działa z opóźnionym zapłonem? :D Wypiłam 5 czy 6 piw, w ciągu 8h, więc spać poszłam zupełnie trzeźwa :) Chyba, że to mięso, które sobie wczoraj usmażyłam, bo zostało trochę w maszynce z robienia kiełbasy :roll::hmmmm: A tylko ja je jadłam. Quote
Recommended Posts