Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 160
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hoshi miał zabieg, podwijały mu się rzęsy i drażniły oko, jedno oko zagoiło się już bardzo ładnie, ale te drugie miała otwartą ranę, nie wiem dlaczego, ale wyglądało wczoraj nie za ładnie,wet. na pewno to obejrzał i zobaczymy co na to powie. Może tak a reakcja jest normalna...

Posted

Zauważyłam, że Hoshi ostatnio przytył, zrobił się z niego prawdziwy przystojniak, co mam nadzieję przyciągnie potencjalnych kandydatów na nowych właścicieli.
Może to troszeczkę dziwne, ale Hoshi podczas zabawy wydaje z siebie dziwne, "niedźwiedzie dźwięki"(może ma w sobie coś z tego zwierzaczka):)

Oto kilka nowych zdjęć:

Posted

Fajnie jakby Hoshi poszedł do domku, nie ma to jak patrzeć na psa odjeżdżającego/odchodzącego do domu, normalnie nie zastąpione:)

A jak tam z tym okiem, bo na zdjęciach nic nie widzę, a jakoś dzisiaj nie zwracałam na Hoshiego uwagi, byłam zbyt zainteresowana Habrem xD

Posted

Hoshi wykazuje niesamowitą motywację do nauki, zadziwił mnie chłopak :) Chcę podkreślić, że warto przy nim używać klikera, cichych słów, delikatnych ruchów i jak najwięcej dawać mu swobody, bo on jest bardzo ostrożny w kontakcie. Lekkie dotykanie po bokach i po klatce z przodu mu pasuje, a przy szybszych ruchach albo za wcześnie to skóra mu specyficznie drga, spina się chłopak. Lubi wąchać po twarzy, włosach.
Hoshi bardzo delikatnie brał mi jedzenie z ręki, fajnie też wchodzi w przeciąganie sznurem (sznur musi się żywo ruszać!!) i bezproblemowo puszczał, oczywiście by za chwilę dalej się świetnie bawić.
Fajny pies!!

Posted

Tak, Hoshi zdecydowanie lubi zabawę sznurem, przeciąganie, kradnięcie i kombinowanie co zrobić żeby mi go nie oddać, a co do nauki to faktycznie ostatnio stał się ambitny, co mnie bardzo cieszy:).

Posted

A ci ludzie co mieli przyjść, żeby z nim na spacer iść, to nie przyszli bo im się nie chciało z powodu pogody czy nie mogli ewentualnie zrezygnowali(oczywiście nie zapeszając!!!)?

Posted

Mam nadzieję, że nie zrezygnowali bo to naprawdę fajny dom, ale jeśli nie, to na pewno znajdzie się ktoś inny:)

Hoshi był dzisiaj bardzo hmm... radosny(?), bawił się z Ejlą, a swoimi "niedźwiedzimi pomrukiwaniami" przeszedł sam siebie. Może to Ejla tak na niego działa. Ale tak poza tym to mam wrażenie, że nasza współpraca układa się coraz lepiej, Hoshi to naprawdę mądry pies:D.

Posted

I co tam u ciebie Hoshi?

Widziałam, że ostatnio (czyt. wczoraj) ładnie warowałeś na śniegu, chociaż miałeś opory, ale było nieźle jak na ciebie wielkoludzie:D

Posted

największe wyzwanie Hoshiego na najbliższy czas to przejść tunel agility bez wstawania w środku :)
ale piruety też by ciekawie wyglądały :)

Posted

Tak może z tymi piruetami to w czwartek coś zdziałamy :)
ale perfekcyjnie wyjdą za jakieś 2 m-ce :D, zapraszamy też Plamkę do wspólnych piruetów... a może Hoshi będzie robił za tunel dla Plamki :)