NikaEla Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 jaanna019 napisał(a):Kiedyś zaglądałam w klasówki mojej siostry (matma - ależ z niej była żyleta, cisnęła aż piszczało) i jak widziałam jakie bzdury są popisane to po kryjomu błędy poprawiałam bo mi szkoda było ;) Ja raz płaczę, raz się śmieję gdy widzę błędy. A najczęściej to się wściekam na bezmyślność. :shake: Ale w sumie, to nie dysputa na ten wątek. ;) Quote
Korenia Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Nikaragua napisał(a):Dzięki, niby już trzeci dzień ferii za mną, a ja jeszcze nie wyszłam na prostą z klasówkami :angryy: Ja Ci mogę szybciutko z nimi porządek zrobić! :) Quote
Dorothy Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 a czy cos wiadomo w sprawie tych koni? Na zdjeciu wygladalo na to, ze jedno to jest zrebak. One tam nadal stoja i chudna? Po co ten czlowiek ma konie jesli nie ma ich czym zywic? Moze chcialby sie ich pozbyc? Sprzedac albo co? Moze lepiej zapytac, zanim zapyta go handlarz... Co sie z nimi dzieje czy ktos to monitoruje?? Quote
Edi100 Posted February 17, 2011 Author Posted February 17, 2011 Dorothy napisał(a):a czy cos wiadomo w sprawie tych koni? Na zdjeciu wygladalo na to, ze jedno to jest zrebak. One tam nadal stoja i chudna? Po co ten czlowiek ma konie jesli nie ma ich czym zywic? Moze chcialby sie ich pozbyc? Sprzedac albo co? Moze lepiej zapytac, zanim zapyta go handlarz... Co sie z nimi dzieje czy ktos to monitoruje?? Pan wie, ze mamy być w sobote. To kawałek drogi ode mnie i piechotą raczej trudno wieczorem:( Jedziemy tam w sobotę i o wszystko zapytamy, dowiemy się. Na razie jest bazarek na ten cel, by i koniom brzuchy nakarmić. Pojechaliśmy tam we czworo xmatrix, KropkaKropka, arkadiusz i ja. Kropkakropka to moja szesnastoletnia córa. xmartix po nas przyjechała bo ja nie mam auta. Bylismy tam na interwencji w sprawie psów i nie sądziliśmy że są tam i inne zwierzęta:(Odebraliśmy jednego piesia i zapowiedzieliśmy się w sobotę. Jestem zielona w sprawie koni, ale nie zostawię ich samym sobie:( Quote
NikaEla Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Gar jedzenia dla Dredzika i Togusia przekazałam Ulv. W przyszłym tygodniu mnie nie ma, to może ktoś inny mógłby im ugotować paszę????? Quote
Edi100 Posted February 17, 2011 Author Posted February 17, 2011 Nikaragua napisał(a):Gar jedzenia dla Dredzika i Togusia przekazałam Ulv. W przyszłym tygodniu mnie nie ma, to może ktoś inny mógłby im ugotować paszę????? Oj dziekuję:) Byłas u ulv? Jak Dredzik, jak Toguś? Napisz proszę. Nie ma DT dla Dredzika:( Quote
Dorothy Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 OK, to ja czekam na wiadomosci w sprawie tych koni. Zapelnienie im brzuchow to jedna sprawa, zapewnienie godnej przyszlosci bedzie trudniejsze i chcialabym wiedziec co w tej sprawie. Trzymam kciuki za powodzenie wyprawy. Quote
NikaEla Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Edi100 napisał(a):Oj dziekuję:) Byłas u ulv? Jak Dredzik, jak Toguś? Napisz proszę. Nie ma DT dla Dredzika:( To raczej ona była u mnie :) z Kraksą :) Mówi, ze maluch uroczy, kochany, same superlatywy. Jeśli po feriach jeszcze u niej będzie to na pewno pojadę z synem go odwiedzić i zabrać na spacerek. Dredzik che rządzić, ale jakoś dają radę. Quote
Edi100 Posted February 17, 2011 Author Posted February 17, 2011 Dorothy napisał(a):OK, to ja czekam na wiadomosci w sprawie tych koni. Zapelnienie im brzuchow to jedna sprawa, zapewnienie godnej przyszlosci bedzie trudniejsze i chcialabym wiedziec co w tej sprawie. Trzymam kciuki za powodzenie wyprawy. Zaraz po powrocie z tamtego miejsca, zdamy relację. Kciuki bardzo potrzebne! Quote
Edi100 Posted February 17, 2011 Author Posted February 17, 2011 Nikaragua napisał(a):To raczej ona była u mnie :) z Kraksą :) Mówi, ze maluch uroczy, kochany, same superlatywy. Jeśli po feriach jeszcze u niej będzie to na pewno pojadę z synem go odwiedzić i zabrać na spacerek. Dredzik che rządzić, ale jakoś dają radę. Magda jest kochana i zawsze poratuje. Nie wiem jak ona daje radę:(:(? Dredziu wypiękniony szuka DT na juz:( Quote
NikaEla Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Wysłałam w środę mailem ogłoszenie Togusia do GW, myślałam, że może dziś będzie, ale nie ma :( Quote
KropkaKropka Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Kota o imieniu Biały (hm, ciekawe skąd to imię..) nie było, gdzieś polazł, a już było szaro i śniegu pełno no i go nie znaleźliśmy, jutro z Arkiem podjedziemy tam po niego, umówiłam sie z panem że go przymknie w chałupie żeby nie nawiał. Co do źrebaka, to owszem pan go sprzedać chce, "ludziom". Gdzie koń trafi to pan nie wie. Jutro dowiem się więcej. Quote
Edi100 Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 Malutka sunia się schowała, a ze ciemno to nie została znaleziona:( Moze jutro sie ujawni. Duży psiak jest cudny, rozdaje całusy, przytula się, grzeczny i szczęśliwy jak tylko go człowiek dotyka i szuka domu bardzo bardzo pilnie:( Quote
xmartix Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Duży zabrany, szukamy dla niego dt lub ds. W nd będę miała ładne zdjęcia jego to poogłaszamy. Pies przytulaśny, jak go odpinalismy to chciał nas zalizac na śmierć :) a właściwie Arka :D dawał się wsadzić mi na kolana do auta, podnieść na ręce i tylko mruczał, zero agresji, uwielbia głaskanie, jest młody, myślę że gdzieś ze 3 lata ma, jak nie mniej. Mała sunia dzikuska - nawet jej nie widzieliśmy, może juitro w ciagu dnia uda sie ją namierzyć. Biały kot odebrany będzie jutro i trafi do Demi a potem do dt do Krakowa. Konie - wg mojego TŻ to ona może być taka chuda bo źrebak ciagnie, ale nie wiem, ogólnie u tego faceta wszystkie zwierzęta chudsze, ale nie wychudzone, mysle, że on im daje tyle ile ma, a za wiele nie ma, ale specjalnie im krzywdy nie robi na pewno. Quote
NikaEla Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Toguś: http://allegro.pl/uroczy-roczny-3kg-piesek-szuka-domu-pokochaj-i1469853099.html Quote
Edi100 Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 Nikaragua napisał(a):Toguś: http://allegro.pl/uroczy-roczny-3kg-piesek-szuka-domu-pokochaj-i1469853099.html Śliczne:) Dziękuję Kropka z akadiuszem wybrali się własnie po Kotka. Oby był! Quote
xmartix Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 kota nie było niestety.... ale mają tę suczkę drugą 3 kg, wystraszona na maxa, szukamy dla niej pilnie dt chociaż na parę dni, nie mamy gdzie ją dać, biedulka załatwiła się ze strachu :( Quote
Edi100 Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 xmartix napisał(a):kota nie było niestety.... ale mają tę suczkę drugą 3 kg, wystraszona na maxa, szukamy dla niej pilnie dt chociaż na parę dni, nie mamy gdzie ją dać, biedulka załatwiła się ze strachu :( Siedzi w kenelu i przeprasza że żyje:( Wstawiłam miski z mięskiem i nie rusza:( Nawet nie spojrzy:(:( Quote
agusiazet Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 To czy karma dla dużego psa nadal potrzebna? Bo zamówiona, ma być wysłana w poniedziałek, przynajmniej takie info mam od sprzedającego. Ma iść na adres edi!!!! Quote
Edi100 Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 Tu kropka. Jak pisała Marta kota nie było, ale pan kazał nam przyjechać w niedziele po obiedzie :) oczywiście pojedziemy. Może u nas być "chwilowo" w kennelu bo to cudak jest i ja go chętnie przytulę na chwilkę ;) Mamy za to sunie. Roboczo nazwałam ją SZAŁMA, szału nie ma, ale.......ach nie będę mówić o co chodzi.. Mała siedzi w kenelu i przeprasza że żyje. Wcisnęła się w kąt i się trzęsie bidulka. Nie chce ani jeść ani pić. Ale to dlatego że sie boi. Ze stachu było i 2xsiu i koo, ale cóż sie dziwić, pan mówił że nigdy łapana nie była. Ponoć była tam u niego 1,5 roku. Cieszył się bardzo że będziemy jej szukać domku. Aparat mi sie trybi, zrobiłam foty telefonem Źrebak do sprzedania będzie jak będzie miał rok, bo pan mówi że tak trzeba, narazie ma pół roku. Ceny pan nie uzgodnił jeszcze. Hm.. BARDZO BARDZO POTRZEBNY CZŁOWIEK! SUNIA TO DZICZ! NA CITO DT :( BŁAGAMY!!!!!!!!! Quote
agusiazet Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Dzika sunia to tylko jakiś wspaniały DT potrzebny! Ja mam tylko bardzo bojaźliwą i na początku było strasznie!!! Quote
Edi100 Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 agusiazet napisał(a):Dzika sunia to tylko jakiś wspaniały DT potrzebny! Ja mam tylko bardzo bojaźliwą i na początku było strasznie!!! Tak:( Pilnie szukamy:(:(Moja Foka jak trafiła do mnie to tak 3 dni siedziała bez ruchu:( Quote
xmartix Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Dziewczyny i Arek ile ona waży? tzn jest większa od Togusia? bo chyba nie a na zdjęciach taka duza wyszla Quote
Recommended Posts