Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

xmartix napisał(a):
jutro TŻ może zawieźć yorczka od Bianki do Ulv, ja jechałam dziś do Wro, mogłam go wieźć.. no ale się nie zgraliśmy, nie ważne
i

O której godzinie ?Szkoda , że go nie zabrałas , bo przez to mam zakaz brania tymczasów .

• Replies 320
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nikaragua nie szalej! :) Kra otwiera lodówkę, jak łyknie zapas na miesiąc z lodówki, to... :) chyba, że lodówkę łańcuchem jak dla krowy obwiążecie i 10 kłódek z szyfrem, to może do jutra to jedzenie przetrwa :)

Posted

Basia1244 napisał(a):
Nikaragua nie szalej! :) Kra otwiera lodówkę, jak łyknie zapas na miesiąc z lodówki, to... :) chyba, że lodówkę łańcuchem jak dla krowy obwiążecie i 10 kłódek z szyfrem, to może do jutra to jedzenie przetrwa :)

W woreczki pakuję :) I zamrozić można :) A w gotowaniu waga maleje o 20-25% :) Ewentualnie mogę zamrozić u siebie i dostarczyć po feriach :)

Posted

Basia1244 napisał(a):
no to poczytaj watek o szkodnikach http://www.dogomania.pl/threads/192687-SZKODNIKI-czyli-doce%C5%84-zwierza-swego-bo-mog%C5%82a%C5%9B-mie%C4%87-gorszego/page52 miłej lektury :) A tak poza tym, dobrze, że gotujesz głodomorkom, gotuj kochana ile wlezie, ja w cale nie mówie, że nie potrzeba, potrzeba i to bardzo, bo jak domowego pojedzą , to zaraz na brzucholkach lepiej :)

Jak komu :) Moja po kurczaku ma rozwolnienie, a po żeberkach wymiotuje. Ale uwielbia je jeść :) Na stałe dostaje Eukanuba Intestinal, - je, ale nie lubi.

Posted

Basia1244 napisał(a):
no to poczytaj watek o szkodnikach http://www.dogomania.pl/threads/192687-SZKODNIKI-czyli-doce%C5%84-zwierza-swego-bo-mog%C5%82a%C5%9B-mie%C4%87-gorszego/page52 miłej lektury :) A tak poza tym, dobrze, że gotujesz głodomorkom, gotuj kochana ile wlezie, ja w cale nie mówie, że nie potrzeba, potrzeba i to bardzo, bo jak domowego pojedzą , to zaraz na brzucholkach lepiej :)

Poczytałam, nawet się dopisałam ;)

Posted

Kochane byłam u ULV i widziałam psiaki. Byłyśmy na małym spacerku z czeredą. Maluch piękny cud-miód, ale imię TOGO do niego absolutnie nie pasuje (za mały, za śliczny). Zalękniony, najchętniej na rączkach. Lekki jak piórko, ledwo 3kg. Jutro jedzie do weta na przegląd. Zostawiłam dla głodomorów ponad 4kg ugotowanego mięsko z marchewką i obiecałam w piątek kolejną porcję. Dołożyłam się też nieco finansowo (szczepienia czy co tam trzeba). Przy mnie przywieźli Dredzika z opinią: dominujący, agresywny, gryzie. Będzie miała Ulv jazdę bez trzymanki.

Posted

Edi100 napisał(a):
O kuchnia:( Jak to gryzie:(, agresywny?:(
Ulv, miała dla niego chyba DT.
ulv, odezwij się proszę.
Nikaragua dziękuję za wsparcie z serducha.
Fotki cudenka masz?;)

mam i walczę z wklejaniem, ale cos mi nie idzie :( Ulv zapsiona maksymalnie. Do małego serce mi sie rwie ale rodzina z domu mnie wyrzuca..

Posted

Nikaragua napisał(a):
Kochane byłam u ULV i widziałam psiaki. Byłyśmy na małym spacerku z czeredą. Maluch piękny cud-miód, ale imię TOGO do niego absolutnie nie pasuje (za mały, za śliczny). Zalękniony, najchętniej na rączkach. Lekki jak piórko, ledwo 3kg. Jutro jedzie do weta na przegląd. Zostawiłam dla głodomorów ponad 4kg ugotowanego mięsko z marchewką i obiecałam w piątek kolejną porcję. Dołożyłam się też nieco finansowo (szczepienia czy co tam trzeba). Przy mnie przywieźli Dredzika z opinią: dominujący, agresywny, gryzie. Będzie miała Ulv jazdę bez trzymanki.

O kuchnia:( Jak to gryzie:(, agresywny?:(
Ulv, miała dla niego chyba DT.
ulv, odezwij się proszę.
Nikaragua dziękuję za wsparcie z serducha.
Fotki cudenka masz?;)

Posted

Basia1244 napisał(a):
To on jest mniejszy od jamnisi! Ale drobiazg! No to teraz Magda ma już komplet mikropsów , a jak Maciek na tych nowych kolegów zareagował?

On na dłoni się mieści! Chowa się pod nogi opiekunki. Maciek gania, małego nie rusza. A Dredzika przy mnie nie rozpakowali z kociej klatki.

Posted

Edi100 napisał(a):
Nikaragua prosiła ;)

:loveu:

Na zdjęciach wygląda duży, a na prawdę to malizna. Taki Toguś, Tobiś, musi mieć miękkie imię np z literką ś w imieniu bo słodziak jest.

Posted

A mój trznsporterek ? Miałam go jutro dostać z powrotem .
Biedny Dredzik , czemu jest w transporterku . On jest bardzo fajny . Mądry , pojetny . bardzo skierowany na człowieka . Jest zazdrosny o inne zwierzaki . Warczy i atakuje , jeśli inny pies czy kot przytulił sie do mnie . A moje sie odgryzały , i kilka razy była jatka . Jeśli uważa , że cos się dzieje przeciw niemu , to potrafi uchlać . Dla właściciela , gdzie nie bedzie konkurencji , bedzie cudownym , oddanym psem . Jemu na gwałt potrzebny dom , bo się całkiem psina zmarnuje .

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Biedny Dredzik , czemu jest w transporterku . On jest bardzo fajny . Mądry , pojetny . bardzo skierowany na człowieka . Jest zazdrosny o inne zwierzaki . Warczy i atakuje , jeśli inny pies czy kot przytulił sie do mnie . A moje sie odgryzały , i kilka razy była jatka . Jeśli uważa , że cos się dzieje przeciw niemu , to potrafi uchlać . Dla właściciela , gdzie nie bedzie konkurencji , bedzie cudownym , oddanym psem . Jemu na gwałt potrzebny dom , bo się całkiem psina zmarnuje .

Na pewno dostaniesz :) Magda miała go zaraz rozpakować i oddać :) Ja byłam tylko przy przewiezieniu psa (na dworze), a że już strasznie zmarzłam to pojechałam do domu.

Posted

BIANKA1 napisał(a):

Poprosimy cioteczki kochane o ogłoszonka. Da się?