Jump to content
Dogomania

Sunia ratlerek SPRAWY SIE POKOMPLIKOWALY potrzebne fundusze na operacje

Recommended Posts

Posted

wlasnie dzwonil do mnie kolega ktory ma mala na dt odbieram a on mi mowi ze mala pogryzla meble zasikala pol mieszkania....malo na zawal nie walnelam...

a za chwile smiech i zartowalem...

jedynym minusem dziewczynki jest to ze placze chodzi i ciuchutko piszczy...a i jest cwana zostala w zagrodzonej kuchni na czas wyjscia domownikow z domu jak wrocili psa nie ma...chrapala na kanapie zawinieta w kocyk...

poprosilam o lepsze fotki wiec mysle ze poczekamy na nie i dopiero zaczniemy oglaszac(_beatka_ na bank zglosze sie o pomoc) bo te co sa byly robione na szybko i na jednym wyglada jakby miala wscieklizne bo ma snieg na brodzie :)

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Baaardzo śmieszne, baaardzo.
Do mojego męża zadzwonił znajomy chłopina ze wsi i mówi, ze pod jego domem leży pies-olbrzymi, biały podhalańczyk, ma oczy jak orzechy, nie rusza się - i żeby Tomek przyjechał, zrobił mu zdjęcia i poszukał domu. Tomek w samochód i na wieś. No i okazało się , ze to jego dorosłe w końcu córki ulepiły ze śniegu lezącego psa, jako oczy dały orzechy, z szalika obrozę........

Posted

macie jakiś pomysł jak małej ulżyć?płakała całą noc :( mi do glowy przychodzi tylko zawiniecie w kocyk budzika jak to sie robi szczeniakom ale watpie w czarodziejska moc tego procederu

zaraz wstawie nowe zdjecia

Posted

Cześć :) Czy jest możliwość, żeby Sunie zważyć? I jakiego rodzaju jest to przepuklina?
Pokazałam ją mamie i myślimy może nad jej adopcją. :) Jest bardzo podobna do naszej poprzedniej Suni, która odeszła w styczniu. :(

Posted

inga.mm napisał(a):
oferuję tymczas, jeśli lekarz stwierdzi, że nie ma parwo.
Jednak ze względu na osobistą sytuację, nie będę w stanie jej zapewnić bdt.
Oczywiście nie chodzi o pieniądze za pobyt tylko na sterylkę z przepukliną, inne ewentualne koszty leczenia + karma.
Proszę o propozycje, jak zdobyć pieniądze.
U mojej wetki orientacyjna kwota samego zabiegu łączonego wynosi ok. 500 zł (szacunek bardzo orientacyjny).
Może ktoś zna taniej? Tylko u sprawdzonego lekarza.

Inga,

Chciałabym zaproponować dr Krystynę Ratajską, doskonałego i sprawdzonego chirurga (wykonywała sterylizację mojej suni oraz dwie skomplikowane operacje oczu). Specjalizuje się w operacjach kręgosłupa u jamników. Ceny ma bardzo przystępne. Dr Ratajska przyjmuje we czwartki na ul. Różanej (należy się wcześniej zapisać)
Lecznica Zwierząt ANIMA
02-569 Warszawa, ul. Różana 71
tel. 022 845 01 96

Posted

Chyba do czwartku mam u siebie pieska w dt, wczoraj rozmawiałam z Kasią i powiedziała, że podrzucili im jakiegoś jamnika do schroniska i czy mógłby zostać moim następnym tymczasowiczem.. Jeżeli zaadoptuje psa, wtedy nie będę mogła dawać dt. :/
Fajna ta sunia :) Nie chcę robić nadziei, więc napiszę, że będę śledziła jej losy, jeżeli ewentualnie będziecie potrzebowali dla niej dt, to możesz do mnie napisać, a nad adopcją jeszcze pomyślę (mama pomyśli, bo ona ją chce) :)

Posted

a dlaczego ona śpi na jutowym jutowym worku, u nas na wsi sie kartofle w takich sprzedaje......
Czy sunia jest w dt sama, czy jest tez inny pies? Czy zostaje długo sama? Czy śpi z człowiekiem, czy jest zamykana gdzieś na noc?

Posted

malagos napisał(a):
a dlaczego ona śpi na jutowym jutowym worku, u nas na wsi sie kartofle w takich sprzedaje......
Czy sunia jest w dt sama, czy jest tez inny pies? Czy zostaje długo sama? Czy śpi z człowiekiem, czy jest zamykana gdzieś na noc?

nie śpi, sama się tam położyła...
nie jest sama jest z innymi psami ale nie pragnie z nimi kontaktu może dlatego że są większe a i ona jest tam dopiero 2 dobę
zostaje tyle ile przeważnie psiaki 6-8h 1 dnia po przyjezdzie zostala na 4h i jak wyszli plakala jakby ja ktos zarzynal pozniej sie uspokoila i poszla spac
1 noc spała nie na lozku i był jeden wielki płacz wczoraj miala spac z kumplem zeby ten mogl sie wyspac ale jeszcze dzisiaj z nim nie rozmawialam i nie wiem jak minela noc

Posted

ok więc sprawa ma się tak dzisiaj Pcheła spała sama i nie jęczała, Inga czy możemy się tak umówic że za 2 dni dam Ci znać czy Pchła może zostac w tym dt do znalezienia nowego domu?Operacja bedzie najprawdopodobniej w przyszlym tygodniu

a teraz mam gigant prosbe o pomoc w ogloszeniach nie wiem dlaczego ale jest jakies marne zainteresowanie sunia jedno pytanie o to czy mala nadal do adopcji i koniec kontaktu z potencjalnym chetnym....

tekst do ogloszen:

Pchełka

Sunia w typie ratlerka ważąca ok 3 kg, ma około 4 lat. Została wyrzucona z samochodu prawdopodobnie przez poprzedniego właściciela.

Nie wykazuje agresji do ludzi i zwierząt. Może żyć z dziećmi chociaż nie polecamy jej do bardzo małych dzieci ze względu na jej mikroskopijne gabaryty.
Pchełka kocha kontakt z człowiekiem i dobrze aby trafiła do ludzi którzy mogą poświęcić jej dużo swojego czasu. Nie ma problemu z zachowaniem czystości w domu. Nie niszczy. Nie karna i posłuszna. Czeka na zabieg sterylizacji.

[FONT=&quot]Warunkiem wydania każdego psa jest podpisanie umowy adopcyjnej.[/FONT]

[FONT=&quot]Zapewniamy pomoc w transporcie.[/FONT]

[FONT=&quot] Wszystkie psy szukają nowych [/FONT][FONT=&quot]rodzin[/FONT][FONT=&quot],[/FONT][FONT=&quot] ale [/FONT][FONT=&quot]odpowiedzialnych[/FONT][FONT=&quot] i takich które wiedzą co znaczy mieć psa w domu! [/FONT]

[FONT=&quot]Nie sztuką jest wziąć psa! [/FONT]

[FONT=&quot]Trzeba umieć go wychować, zapewnić mu bezpieczeństwo i zagwarantować podstawowe potrzeby...Na co niestety nie wiele osób stać- dlatego te psy zostały porzucone a inne umierają w schroniskach![/FONT]

[FONT=&quot]Kontakt w sprawie adopcji:[/FONT]

[FONT=&quot]Sylwia Postek 504-226-339[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]nie odbieramy połączeń z numerów zastrzeżonych

[FONT=&quot][email protected][/FONT]

[FONT=&quot]adoptujpsiaka.pl[/FONT]

wszystkie zdjęcia Pchły w jednym miejscu do pobrania
http://adoptujpsiaka.pl/psiak,292.html

Posted

czekam na informacje o dalszych decyzjach.

Nie rozumiem "jedno pytanie o to czy mala nadal do adopcji i koniec kontaktu z potencjalnym chetnym...."
O co chodzi? Przecież pytają o adopcję? Chorzy jacyś czy ja nie kumam przesłania?

Posted

dzisiaj Pchla razem z Dominikiem jadą zapoznać się z Panią Magdą(Capi96) która wpisywała się tutaj w wątku, trzymam łapki za to światełko w tunelu;)

Posted

Jest taka podobna do mojej ukochanej, ś.p. Vikusi, z mojego awatarku...nawet waga ta sama.Jak siostra-bliźniaczka.Mojej Vikusi nie ma już ponad 3 lata, ale to już na zawsze moja ulubiona rasa.Gdyby Pchełka miała co najmniej 13 lat i najchętnie wzwyż, to nawet bym się nie zastanawiała.Mogłaby być nawet chora i robić pod siebie.Bardzo mnie to podobieństwo kusi, ale dla mnie jest, bardzo, za młoda.Mam 13letniego ślepka, Edzia, w typie jamnika i na BDT 18letnią, taką ok 6kilową, Żabulkę i nawet w typie mix ratlerka :lol::evil_lol:Miałam cudną, ponad 15letnią Majeczkę, malizna ważyła chyba z 1,5 kilo, niestety była tylko ponad 4 miesiące i odeszła sama, 22 września, zeszłego roku.Był też Lejeczek, taki większy ratlerek, ślepy, głuchy, bezzębny i z problemami neurologicznymi, zupełnie bez kontaktu.On był u mnie 15 miesięcy i to dzięki niemu tutaj jestem.Mój cudny śleputek-klekutek.Musiałam go dać uśpić 8 października zeszłego roku.Pchełka na pewno znajdzie cudny domek.Gdyby potrzebne było wsparcie na cokolwiek, to proszę o PW.Trzymam kciuki za przecudne maleństwo.Nie śpieszcie się z tym domkiem, niech stoją w kolejce...