Soema Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 savahna napisał(a):Szybko się zmienia, bo ludzie mieli obawy,że będą musieli Soeme na tymczas przyjąć. Nie ma to jak dobra motywacja.:evil_lol: Człowiek pójdzie spokojnie spać, a tu takie rzeczy :shake: umiem załatwiać się w określonych miejscach, piorę, gotuję, czasem sprzątam i w ogóle, tu powinna być kolejka DT :obrazic: tylko chciałabym pokój większy od mojego (3x4) i może wannę, co by nogi czasem wyprostować (siedząc:p) a poza tym.... to już się zamykam :grins: Liluni bardzo potrzeba ciepła. Moja domowa ONka, nigdy nie była taka, żeby siąść, przytulić się, jakoś łeb oprzeć. Ona tylko zabawa, pacanie łapą itd. A te dwie są cudowne pod tym względem i nacieszyć się nie mogłam. :) chyba tu nie pisałam, że jak Lilu pije to uszy zamacza :) Quote
savahna Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Soema napisał(a): chyba tu nie pisałam, że jak Lilu pije to uszy zamacza :) No proszę, Soema już tęskni....:evil_lol: Quote
czikusiowa Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Soema napisał(a):Człowiek pójdzie spokojnie spać, a tu takie rzeczy :shake: umiem załatwiać się w określonych miejscach, piorę, gotuję, czasem sprzątam i w ogóle, tu powinna być kolejka DT :obrazic: tylko chciałabym pokój większy od mojego (3x4) i może wannę, co by nogi czasem wyprostować (siedząc:p) a poza tym.... to już się zamykam :grins: nic tylko adoptować:cool3: Quote
Soema Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 czikusiowa napisał(a):nic tylko adoptować:cool3: :grins: dzwoniła pani spod Krakowa.... ehh.. spytała, czy może wziąć Lilu na tydzień i zobaczyć jaka ona jest "no bo jak ona pozna jej charakter..?" Nie wiem, ma już psa, poza tym brzmiała sensownie, to mnie trochę wkurzyło, wytłumaczyłam co i jak, że nie ma "prób"... zastanawiam się czy się z nią umawiać na wizytę... Quote
pajda Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Jest tak dużo ogloszeń, w weekend mogą dzwonić zainteresowani. Może, jeśli Pani brzmiała sensownie umówić się z nią po weekendzie. Tak tylko głośno sobie myślę. Charakter Lilu ma wspaniały, może chodzi o sprawdzenie jak dogada się zwierzyniec? Quote
Soema Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 Pani chciała poznać charakter Lilu, jej pies jest łagodny i lubi się z innymi. Ja nie wiem... czasami dzwoni ktoś i wie się, że to TEN dom.. a tu niezadowolenie, bo ona nieszczepiona, a po surowicy.. to ona by musiała szczepić.. no i to załatwianie. Lilu coraz ładniej trzyma potrzeby i sygnalizuje, ale na pewno się jej wpadki jeszcze zdarzą. W poniedziałek Anashar jedzie z Krakowa przez Kielce do Warszawy, może zabrać małą do Pajdy, gdyby nie znalazła domu w między czasie. Prosił o dorzucenie się do paliwa.. ktoś chętny? Quote
Isadora7 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Soema napisał(a):Pani chciała poznać charakter Lilu, jej pies jest łagodny i lubi się z innymi. Ja nie wiem... czasami dzwoni ktoś i wie się, że to TEN dom.. a tu niezadowolenie, bo ona nieszczepiona, a po surowicy.. to ona by musiała szczepić.. no i to załatwianie. Lilu coraz ładniej trzyma potrzeby i sygnalizuje, ale na pewno się jej wpadki jeszcze zdarzą. W poniedziałek Anashar jedzie z Krakowa przez Kielce do Warszawy, może zabrać małą do Pajdy, gdyby nie znalazła domu w między czasie. Prosił o dorzucenie się do paliwa.. ktoś chętny? Przecież to dzieciak, wiadomo że wpadki jeszcze mogą być. Poza tym.... to nie mebel, czy urządzenie i prób się nie robi. A co będzie jak przez tydzień będzie ok a za miesiąc jak mała się poczuje pewna coś wyskoczy? Szukamy rozumiem dalej ona na bank znajdzie domek i będzie jeszcze w czym wybierać. Ja jestem pusta (do wypłaty) w tym miesiącu bardzo, ale pytanko ile ta benzyna wyniosłaby, to będę myśleć co z fantem zrobić. Quote
Soema Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 Anashar nie powiedział ile chce, wiezie jednego psiaka, jego właściciele dorzucili 100zł, za transport w obie strony wyjdzie mu 300zł.. U mnie kiepsko z kasą, ale coś wyskrobię, Molly się ze mną podzieli chrupkami :) a ja na próbę nikomu psa nie dam, przyjaciela się nie próbuje :shake: Quote
Soema Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 Dzwoniło do mnie... dziecko z opolskiego... ma porozmawiać z rodzicami :) grzecznie spytał o transport podziękowało i skończyło rozmowę :) Quote
Isadora7 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Soema napisał(a):Anashar nie powiedział ile chce, wiezie jednego psiaka, jego właściciele dorzucili 100zł, za transport w obie strony wyjdzie mu 300zł.. U mnie kiepsko z kasą, ale coś wyskrobię, Molly się ze mną podzieli chrupkami :) a ja na próbę nikomu psa nie dam, przyjaciela się nie próbuje :shake: Ani przez chwile nie podejrzewałam że zrobisz próbę z psa :):):). Dobra musze pomyśleć co z kasa na transport, ja do wypłaty nie wycisne nic ale może z czapeczką gdzieś stane :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Soema Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 Damy radę, Maciek myślę odroczy mi spłatę jakby co :) mamy weekend przed sobą.. ma jechać do Pajdy, może nie dojedzie :) :) Quote
Isadora7 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 [quote name='Soema']Damy radę, Maciek myślę odroczy mi spłatę jakby co :) mamy weekend przed sobą.. ma jechać do Pajdy, może nie dojedzie :) :) No jak Maciek sprolonguje do wypłaty to nie ma sprawy. Ale mam jednak na uwadze że ma jechać do pajdy więc może zgodnie z tradycją wcześniej dom znajdzie :) Quote
werenn Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 może ja jakieś 20 zł dorzucę, choć strasznie żałuję, że nie poznam Lilu :-) no ale u mnie mogło by się to skończyć w końcu totalnym zapsieniem ;-) Quote
ludka Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Moge przewiezc psiaka z Krakowa do Wawy jutro wieczorem ekspresem (2 1/2 godziny) w transporterku z opcją kolanka ;) Dorzucenie sie do miejscowki 12,50 mile widziane, ale nie obowiazkowe. Quote
Soema Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 ludka napisał(a):Moge przewiezc psiaka z Krakowa do Wawy jutro wieczorem ekspresem (2 1/2 godziny) w transporterku z opcją kolanka ;) Dorzucenie sie do miejscowki 12,50 mile widziane, ale nie obowiazkowe. WoW :) byłoby super, szczególnie z opcją kolanka ;) postaram się wszystko dograć, o której wyjazd? Quote
ludka Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Transporterek bym wziela, zeby uniknac wymogow w pociagu, typu bilet dla psa, szczepienia, kaganiec ...;) Godzina jeszcze do uzgodnienia, ok. 18 lub 19. Pajda nie ma problemu z odbiorem na Centralnym o np. 21.30? Nie za pozno? Soema, wyczysc troche skrzynke, bo nie przyjmujesz wiadomosci. Quote
kamilawa Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 emilia2280 zamówiła na moim bazarku ogłoszenia dla maleństwa: 1. www.eoferty.com.pl 2. www.oddamzadarmo.eu 3. www.mammisia.pl 4. www.wszystkotujest.pl 5. www.pajeczyna.pl 6. www.rozglos.net 7. www.e-zwierzak.pl 8. www.darmobranie.pl 9. www.cafeanimal.pl 10. www.ale.gratka.pl 11. www.adpillar.pl 12. www.petsy.pl 13. www.neeon.pl 14. www.i-okazje.pl 15. www.gumtree.pl 16. www.kupsprzedaj.pl 17. www.najpewniej.pl 18. www.kokosy.pl 19. www.ojej.pl 20. www.morusek.pl 21. www.kupiepsa.pl 22. www.bono-polska.com.pl 23. www.pineska.pl 24. www.afisze.pl 25. www.adin.pl 26. www.owi.pl 27. www.psy.pl 28. www.adopcjapsa.pl 29. www.nasipupile.pl 30. www.ofertka.pl Quote
Soema Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 Dziękujemy :) :) już się odetkałam. Jutro jest Marsz i muszę to jakoś wszystko ogarnąć i zadzwonić do Pajdy :) Quote
Soema Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 Chyba z żadnym psem nie miałam tyle zamieszania co z tym oszołomkiem :) są dwa domki,.... z Krakowa.. transport do Wwa jutro albo w poniedziałek. Kto wie? Może to kluczowy weekend? Quote
pajda Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Ludko, jeśli Lilunia rzeczywiście miałaby przyjechać do Warszawy to nie ma problemu z odbiorem na Centralnym. Czy widzisz możliwość wcześniejszego odbioru? Pytam, bo ostatni autobus do domu z Wiatracznej mam 20.50, i nie zdążę. Quote
ludka Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Jasne. Tak rozmawialam z Soema, ze pewnie pojechalabym wczesniej do Krakowa i wracala pociagiem o 16.05 lub 17.05. A jest juz decyzja, ze psiaczek jutro jedzie do Ciebie? :) Quote
Soema Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 ludka napisał(a):Jasne. Tak rozmawialam z Soema, ze pewnie pojechalabym wczesniej do Krakowa i wracala pociagiem o 16.05 lub 17.05. A jest juz decyzja, ze psiaczek jutro jedzie do Ciebie? :) Czekam na telefon od Evelki, co wyszło z rozmów z domkami, bo oba miały się kontaktować i umawiać z nią. Wszystko na wariata... przepraszam. Quote
ludka Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Jesli ktorys domek robi swietne wrazenie, to moze warto go na spokojnie sprawdzic. Ja moge pomoc w transporcie tez w innym terminie :) Quote
Soema Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 Evelka na razie nie odbiera telefonu, czekam na jakiekolwiek informację. Pewnie biega i coś załatwia... Quote
Soema Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 Rozmawiałam z Eweliną, jutro będą najprawdopodobniej dwie wizyty w Krakowie dla Lilu. Do Basi1968 zadzwoniła pani z Katowic, która też chciała zobaczyć małą. Więc jeszcze jutro z transportem się wstrzymamy, przepraszam, ale może małej nie trzeba będzie przerzucać i znajdzie stały domek. Trzymajcie kciuki, proszę. Wybierzemy dla niej najlepsze rozwiązanie. Quote
Recommended Posts