Jump to content
Dogomania

Bella - labradorka bez ogona, bez języka... szuka DS!!! MA DS !!!

Recommended Posts

• Replies 164
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to jedno już za, teraz szukanie DS.
Wiecie - ostatnio DS znalazła Beka - niektórzy ją tu znają - starowinka, wiele lat w schronie i znalazla w końcu swoj kochany domek! Cuda się zdarzają!

Guest Ryniu123
Posted

Bella jedzie do Bytomia. Transport łączony i wizyta u mnie.

Pożegnania z Monią - dotychczasowym DT

Powiem jedno do wszystkich co adoptują pieski nie dając Belli szansy, nie wiedzą co tracą. Bella to jak moja była tymczasowiczka Majka jeden wielki przytulas, nieodstępujący ludzi na krok, dotyczy to wszystkich mieszkańców. Na spacer bez smyczy wyszła... jezu jakby mieszkała tu od lat. Przez ogród prosto do tylnej furtki. Szła z nami jak u siebie. Jest b. grzeczna. Mnie chwilach szczęścia podgryzała, ale.. delikatnie, ledwie wyczuwalnie to nawet bardzo miłe. Podobno robi to mocniej, ja nie zauważyłem.
W domu jak jedliśmy obiad, absolutnie nie była natrętna, nie żebrała. Fajnie to wygląda jak się porozumiewa z nią. Odruchowo wołałem na spacerek i nic :) Wystarczyło, że sięgnąłem bluzę i już się zameldowała :) Chciałbym mieć takiego psa. Podobno rozrabia jak zostaje sama w domu, no ja też bym na jej miejscu rozrabiał, przecież to jedno wielkie tęskniące labowe serducho, które lgnie do ludzia.

Te nadmierne ślinienie to jeden wielki mit. :) Znajomy labek prześciga Bellę kilkakrotnie :) Moja Pola mniej nie rozchlapuje wody wokół miski :)
Do samochodu syna weszła bez problemu, tylko żal, że odjeżdża tak szybko :(

Wszystkie trzy biszkoptowe cycki u mnie :)

Tam chyba coś jest :)

Prawdziwa miłość to nie to jak kto wygląda, tylko co ma w środku w duszy. A Bella ma tego w nadmiarze.

Posted

Ryniu123 napisał:
Podobno rozrabia jak zostaje sama w domu

nie tyle rozrabia, co wyje i szczeka, jeśli nie ma drugiego psa, ale jest to do wypracowania :)

Moje Serduszko już jest tak daleko ode mnie :placz:

Posted

Bella dojechała do Bytomia...

początek był trochę problemowy, Bella się zestresowała, nie chciała wsiąść do samochodu, ale w końcu się udało. Po drodze spała grzecznie na tylnym siedzeniu. Po przyjeździe do Bytomia, znowu po górkę, Belli się przypomniało, że nie lubi schodów ...upss... na szczęście jak zobaczyła Arniego (psa Krysi), to poleciała na górę :multi:

Mam nadzieję, że jutro będzie już lepiej ze schodami

Maleństwo zwiedziło mieszkanie, zdążyła się napić i przewrócić miskę z wodą teraz tuli się z Arielem

Posted

nowości z życia Belli... Bellunia spala z Szymkiem (synem Krysi), jak Ariel wychodził do pracy w nocy, to wstała go pożegnać i poszła spać dalej, wczoraj jeszcze byli na spacerku i Mała weszła cacy do góry, dzisiaj rano ze schodami znowu był problem, ale w końcu zdecydowała się wbiec na górę.
Bella wczoraj trochę powarkiwała na Arniego, jak przeginał z chęcią do zabawy ale na szczęście po warknięciu dał jej spokój. Bella oczywiście w nocy zasikała swoje posłanie- normalka ale rano za to wytrzymała do pierwszego spacerku. Wszyscy są Bellunią zachwyceni i co najważniejsze Bella chwyta w pysk rękę Krysi i Ariela, ale Szymka nie chwyci, tylko trąca noskiem, więc czuje, że to dziecko jeszcze jest :*

Posted

to dobrze, bo jest tu na dogo mix haszczaka, szczeniak i on ma taką przypadłość - nie wiadomo jeszcze czemu, ze non stop pod siebie sika - jest juz na tyle duzym pieskiem, ze nie musi tego robić a robi. Dziewczyna u której jest na DT porobiła mu badania moczu i właściwie nic nie wykazało jakiś odstępstw, dostała dla niego co prawda jakieś tabletki ale maluch nadal leje. Ktos mówił, ze to moze byc genetyczne.
Ale skoro Belli mija po jakimś czasie - to dobrze.

Posted

u Belluni wszystko w porządku, nadal są problemy ze schodami, raz wchodzi, raz nie ale poza tym jest OK.
W piątek jedzie do weta na kontrolę, bo kończy antybiotyk. Bellunia wraz ze swoją Tymczasową rodzinką wszystkich pozdrawia :lol: