Jump to content
Dogomania

Bella - labradorka bez ogona, bez języka... szuka DS!!! MA DS !!!

Recommended Posts

Posted

moniax85 napisał(a):
trzymać, trzymać, bo aż dwa domki chętne są :multi: trzeba wybrać ten najlepszy, choć oba obiecujące :lol:

łojej!!!! Gdyby chętny domek się znalazł - to na labradory w potrzebie jest jeszcze w kim wybierać (niestety), nie można zostawić domku chętnego bez psa :)

• Replies 164
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

panbazyl napisał(a):
łojej!!!! Gdyby chętny domek się znalazł - to na labradory w potrzebie jest jeszcze w kim wybierać (niestety), nie można zostawić domku chętnego bez psa :)

na pewno nikogo nie zostawimy z pustymi rękami :lol::cool1:

Posted

Basia poprosiła,żeby zdała relację, więc to czynię.

Bella musiała mieć wyciągany z żołądka 5 cm plastik
Bellunia u Krysi zachowuje się trochę inaczej niż u mnie i z 3 razy zdarzyło jej się zrobić "demolki" z Arnim pod nieobecność ludzi w domu U mnie czegoś takiego nie robiła, ale Krysia mówi też, że Bella mogła się tego nauczyć od Arniego, który czasami ma takie odpały. Może też to być wynik dłuższych niż u mnie nieobecności domowników albo za małego wybiegania. Nie mówię, że Krysia za mało chodzi z Bellunią, ale u mnie ona codziennie była w lesie na dłuuuggiimm spacerze, więc potem nie miała pewnie siły rojbrować. A może po prostu tęskni za domownikami i z Arnim dają czadu. Wynikiem niestety owego rozrabiania był plastik w żołądku, który należało usunąć.

Trudno powiedzieć czy Bella w nowym domu będzie zachowywała się jak u mnie, czy jak u Krysi, pewnie wiele czynników będzie miało na to wpływ, ale potencjalne nowe domki, muszą być świadome, że Bellunia czasami potrafi narozrabiać, jak to lab

Poza tym Bella ma wrzód żołądka, który może być przyczyną ulewania. Belli zapisano leki i po zaleczenia wrzodu powinno być lepiej Na pewno w przełyku nic złego się nie dzieje i Bellunia poza tym wrzodem jest zdrowa

Moje Serduszko dziś trochę się nacierpiało

Posted

no super fotki!!!
I jeszcze jedno - problemów z dyspalzją na pewno mieć nie będzie - na jednym zdjęciu leży rozpłaszczona jak dywanik :) To też ważne dla nowych właścicieli - że za ileś tam lat nie będą musieli jej dźwigać w celu wyjścia na dwór.

Posted

panbazyl napisał(a):
no super fotki!!!
I jeszcze jedno - problemów z dyspalzją na pewno mieć nie będzie - na jednym zdjęciu leży rozpłaszczona jak dywanik :) To też ważne dla nowych właścicieli - że za ileś tam lat nie będą musieli jej dźwigać w celu wyjścia na dwór.

Tak, też tą śliczną żabkę zauważyłam. :lol:.

Posted

wszystkie domki przeszły wizyty pozytywnie....

na razie Bellunia przechodzi jeszcze badania i konsultacje weterynaryjne, więc o domku nic nie mówię, żeby nie zapeszyć ;)

cierpliwości, jedno jest pewne, Bella, jeśli wszystko pójdzie dobrze, w najbliższym czasie znajdzie SWOJE miejsce na świecie :multi: