Gusiaczek Posted November 2, 2015 Posted November 2, 2015 Piękne te jesienne zdjęcia, zwierzaki w jesiennym wydaniu również :) U nas na Roztoczu również jesień w pełni, również urzeka kolorami. Pozdrawiam jesiennie :) Tola, Roztoczanka jesteś ?!? :) Roztocze .... moje ukochanie .... w tym roku od wieeeeeelu lat nie mogłam tam być :( Quote
Tola Posted November 2, 2015 Posted November 2, 2015 Tola, Roztoczanka jesteś ?!? :) Roztocze .... moje ukochanie .... w tym roku od wieeeeeelu lat nie mogłam tam być :( Tak jakby :) Na Roztocze mam tzw rzut beretem, mam tam chałupę, to moje ukochane miejsce na ziemi ;) Zajrzyj - zapraszam ;) http://www.dogomania.com/forum/topic/11471-miniaturowa-sunia-na-sta%C5%82e-w-dt/page-121 Quote
Maciek777 Posted November 2, 2015 Posted November 2, 2015 Piękne te jesienne zdjęcia, zwierzaki w jesiennym wydaniu również :) U nas na Roztoczu również jesień w pełni, również urzeka kolorami. Pozdrawiam jesiennie :) http://images75.fotosik.pl/31/4f1cf779f9d217d1med.jpg Patrzę tę fotkę i upewniam się, że jesień zapewnia najfajniejsze widoki :) Pozdrawiamy :) Nadrobiłam zaległości . Aresik się trzyma i tak nadal trzymać :). Uśmiałam się widząc że i tutaj podobnie jak u moich Muszkieterów była dyskusja na temat dogo. Najlepiej to na dogo aktualnie fruwają reklamy :D. To pewnie jest właśnie ta słynna zmiana na lepsze :D. Pozdrawiam całe Bajutkowe towarzystwo . Zmiany na dogo od ponad roku idą tylko w jedną stronę ;) A ja nie mam żadnej wyskakującej reklamy. Nawet ofert allegro na bokach. AdBlock sprawdza się doskonale :) I my pozdrawiamy :) Quote
Dana i Muszkieterowie Posted November 10, 2015 Posted November 10, 2015 Co u Was ? Mam nadzieję, że wszystko w porządku :). Quote
Tola Posted November 11, 2015 Posted November 11, 2015 Co u Was ? Mam nadzieję, że wszystko w porządku :). też jestem ciekawa co u maćka i zwierzaków :) Quote
Maciek777 Posted November 11, 2015 Posted November 11, 2015 Dzięki, że pytacie :) Jednak nic się takiego nie dzieje, a tym bardziej nic złego, a to najważniejsze :) Wszyscy cierpimy przez zmianę czasu i staramy się dostosować do wczesnego zmroku. U Bajutka wszystko dobrze - biega, obszczekuje, kula się w piachu, zawsze chętny do kontaktu i spaceru itd. Cały on :) Quote
terra Posted November 12, 2015 Posted November 12, 2015 To dobrze, że wszystko w porządku. Dzień krótki, bieda ze wszystkim zdążyć, wstaję jak ciemno, kładę się jak ciemno, byle do wiosny ;) Mizianka dla stadka :) Quote
Tola Posted November 16, 2015 Posted November 16, 2015 Cieszę się, ze wszystko u Was dobrze, jakoś musimy przetrwać ten jesienno - zimowy czas ;) Quote
Dana i Muszkieterowie Posted November 17, 2015 Posted November 17, 2015 Jakiś taki ciężki ten listopad... A jak się czuje Aresik ? Quote
Maciek777 Posted November 17, 2015 Posted November 17, 2015 Dzień krótki, bieda ze wszystkim zdążyć, wstaję jak ciemno, kładę się jak ciemno, byle do wiosny ;) Mizianka dla stadka :) To jeszcze masz całkiem dobrze. Ja rok temu jeździłem do pracy jak było ciemno i wracałem po ciemku :) Dziękujemy i dla Twojego również :) Cieszę się, ze wszystko u Was dobrze, jakoś musimy przetrwać ten jesienno - zimowy czas ;) Zwierzakom to zbytnio nie przeszkadza :) Nawet deszcz, niestety :wacko: I bym zapomniał - Baj wreszcie zmienia futro na zimowe:) Jakiś taki ciężki ten listopad... A jak się czuje Aresik ? Taki ciężki się ostatnio zrobił bo pada już trzeci dzień. Wcześniej był (jak dla mnie) całkiem niezły:) Aresik czuje się dobrze. Dawno u weta nie byliśmy bo powodu nie było. Apetyt jako tako ma, ale od wczoraj nie chce zjadać tabletek, bez znaczenia w co mu je włożę. Więc muszą lądować prosto w jego gardle... Quote
Gusiaczek Posted November 18, 2015 Posted November 18, 2015 Zaglądam do Maćkowa z pozdrowieniami :) Quote
Maciek777 Posted December 4, 2015 Posted December 4, 2015 Zaglądam do Maćkowa z pozdrowieniami :) Ja też zaglądam i pozdrawiam. Dziękujemy i również pozdrawiamy :) Ale ten czas leci. Chyba na wszystkich wątkach mam zaległości:/ Jako takich nowości chyba brak. Przynajmniej tych dobrych. Z Aresikiem nie najlepiej. W poniedziałek zaczęło u nas mocno wiać i chyba go przewiało. Dostał jakiegoś zapalenia, podpuchły mu ozy i prawa strona pyska. Bardzo osłabł. Przede wszystkim spał. Byłem z nim we wtorek u weta i od tamtego dnia dostaje zastrzyki. Do wczoraj było z nim coraz gorzej. Duża opuchlizna, brak reakcji na dotyk - tylko cały czas spał. Przynajmniej spokojnie bez bólów. Byłem pewien, że po pracy pojadę z nim do weta...wiadomo po co. A ja przyjeżdżam z pracy,a on chodzi i szczeka:) Jeszcze daleko od normy (nawet tej chociaż sprzed tygodnia), ale opuchlizna schodzi i Ares jest żywszy. Nocuje ze mną w domu by przyspieszyć efekty antybiotyku. Koty go obwąchują;) A on kotów nie lubił, ale teraz są mu obojętne. Zdaję sobie sprawę, że trzeba cieszyć się ostrożnie bo zawsze na końcu się poprawia. Z drugiej strony ja już w ciągu tego półrocza kilka razy byłem przekonany, że to koniec, a jednak Aresik się jakoś trzyma:) Quote
Dana i Muszkieterowie Posted December 4, 2015 Posted December 4, 2015 Aresiku, tak trzymaj :). Poprawa zawsze cieszy :). Oby to była poprawa na dłużej. Na pewno pobyt w domu też pomoże w rekonwalescencji. A z kotami się powoli zaprzyjaźni ;). Pozdrawiam i życzę zdrówka :). Quote
terra Posted December 4, 2015 Posted December 4, 2015 Trzymajcie się, a Aresik niech wraca do zdrowia. Quote
Maciek777 Posted December 12, 2015 Posted December 12, 2015 Aresiku - dużo zdrówka! Pozdrawiamy! Dziękujemy. Ares przedwczoraj miał pogorszenie i tak słabego zdrowia. Pojechałem z nim do weta, tam dostał kroplówki i zastrzyki plus to samo do domu. Akurat nie było jego weta prowadzącego. Spotkałem go dopiero na koniec. Mówił, że gdyby Aresikowi się pogorszyło, jeśli by zupełnie osłabł, to mam przyjechać wiadomo po co. I mu się pogorszyło. Wczoraj z nim byłem na eutanazji. Jeśli można tu mówić o jakimś pocieszeniu przez, które jest łatwiej pogodzić się z tym faktem to na pewno jest to wiek Aresika (17 lat) i długa walka z chorobą, która już nie raz przyzwyczajała mnie do tej właśnie chwili. Sam Aresik chyba nie cierpiał w swoich ostatnich dniach. Przynajmniej nie tak bardzo by np piszczał. On przede wszystkim opadał z sił. Właściwie to nie wiem czy kiedykolwiek słyszałem by on zapiszczał. Zawsze był dzielny i pozytywnie nastawiony. Quote
Tola Posted December 12, 2015 Posted December 12, 2015 Maciek, tak bardzo mi przykro :( Nie zajrzałam tutaj tylko odpisałam Ci na PV, teraz rozumiem brak Twoich wpisów :( Zawsze trudno pogodzić się z odejściem ukochanego zwierzaka i dla nas, właścicieli, zawsze będzie za wcześnie :( Aresik odszedł kochany, dożył wspaniałego wieku, a my tutaj zapamiętamy go na zawsze z Twoich zdjęć i wpisów. Żegnaj Aresik [*] Quote
terra Posted December 13, 2015 Posted December 13, 2015 Aresiku, ['] Tak bardzo mi przykro Maciek, trzymaj się. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted December 13, 2015 Posted December 13, 2015 Dziękujemy. Ares przedwczoraj miał pogorszenie i tak słabego zdrowia. Pojechałem z nim do weta, tam dostał kroplówki i zastrzyki plus to samo do domu. Akurat nie było jego weta prowadzącego. Spotkałem go dopiero na koniec. Mówił, że gdyby Aresikowi się pogorszyło, jeśli by zupełnie osłabł, to mam przyjechać wiadomo po co. I mu się pogorszyło. Wczoraj z nim byłem na eutanazji. Jeśli można tu mówić o jakimś pocieszeniu przez, które jest łatwiej pogodzić się z tym faktem to na pewno jest to wiek Aresika (17 lat) i długa walka z chorobą, która już nie raz przyzwyczajała mnie do tej właśnie chwili. Sam Aresik chyba nie cierpiał w swoich ostatnich dniach. Przynajmniej nie tak bardzo by np piszczał. On przede wszystkim opadał z sił. Właściwie to nie wiem czy kiedykolwiek słyszałem by on zapiszczał. Zawsze był dzielny i pozytywnie nastawiony. Zaglądałam tutaj kilka razy, także wczoraj i nic nie napisałam czując, że brak Twoich wpisów o czymś :( świadczy... Smutno, żal ... Żegnaj Aresiku [*]. Jestem z Tobą Maćku, trzymaj się. Quote
Maciek777 Posted December 13, 2015 Posted December 13, 2015 Dziękuję Wam za wpisy. Nie pisałem tu nic bo co napisać. Sam nie wiedziałem do końca w która stronę to się kierowało bo codziennie było inaczej. Raz zmierzało ku dobrem, innym razem się pogarszało. Aresik ma już spokój i to liczy się najbardziej. Oczywiście brakuje mi go, ale i tak mogę być wdzięczny, że żył dłużej niż przeciętny pies. Tym bardziej z ostatnimi schorzeniami. Od lata już kilka razy się z nim żegnałem i teraz też się wydaje, że to jeden z tych poprzednich razów, a jemu znowu się poprawiło i sobie chodzi. Dopiero co jego weterynarzowi mówiłem, że on jest jak kot - ma 9 żyć:) To wszystko chyba jeszcze nie w pełni do mnie dotarło. Najważniejsze jednak, że wszystko co złe, już się dla niego skończyło. Quote
agusiazet Posted December 14, 2015 Author Posted December 14, 2015 Bardzo współczuję. Mój Sony też dobija do 17 lat i jest coraz słabszy, łapki odmawiają posłuszeństwa i inne choroby też dręczą, lekarstwa bierzemy i cały czas mamy nadzieję na jeszcze odrobinę czasu razem! Quote
Maciek777 Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 Bardzo współczuję. Mój Sony też dobija do 17 lat i jest coraz słabszy, łapki odmawiają posłuszeństwa i inne choroby też dręczą, lekarstwa bierzemy i cały czas mamy nadzieję na jeszcze odrobinę czasu razem! Dziękuję. Niech Sony cieszy się życiem jak najdłużej. Mam nadzieję, że to tylko jakieś przejściowe kryzysy. Quote
agusiazet Posted December 15, 2015 Author Posted December 15, 2015 Dziękuję. Niech Sony cieszy się życiem jak najdłużej. Mam nadzieję, że to tylko jakieś przejściowe kryzysy. Nie, niestety dolegliwości są stałe, ale walczymy i wierzymy w jeszcze trochę czasu razem:) Quote
Recommended Posts