Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dobrze, że już lepiej z Julianem. 

Trzymam kciuki za Alfreda. 

Dzięki :)

Już wróciliśmy :) Wyniki badania krwi Alfreda wyszły świetnie :) Morfologia jak i biochemia bez zarzutu :) Minimalnie cukier podniesiony, ale to nic.

Ma zrobiony porządek w pysku i teraz zęby ma piękne :) Niestety trzeba było wyrwać aż 7, ale na zdrowie mu to wyjdzie. Na szczęście wszystkie kły zachował :) Dziwne, że było aż tak źle bo dobry rok temu miał czyszczone zęby i coś wyrywane. Albo jest bardzo podatny na takie dolegliwości, albo wtedy nie zostało to zrobione w pełni jak należy. Wtedy byliśmy u innego (ówczesnego) weta.

• 2 weeks later...
Posted

Najważniejsze, że wyniki są świetne :). Aż 7 ząbków, biedny Alfred :(. A jak się czują Julian i Ares ?

Zdrowie najważniejsze i oby jak najdłużej.

podpinam się z pozdrowieniami

Dzięki :)

Tak więc Julian już zapomniał, że był chory :) Co do Aresa to już nie jest tak dobrze. Niedawno dużo jadł i trochę przybrał na wadze, ale później, pomimo apetytu, znowu chudł i chudnie dalej. Tak jakby nie przyswajał tego pokarmu. W międzyczasie też zbrzydło mu gotowane jedzenie, puszki i surowe mięso. Przez ostatnie dni smakowały mu wędliny, ale też ma ich powoli dość. Teraz głównie smakuje mu...suche Pedigree. Nie mam pojęcia co oni do tego dodają by psom smakowało. No i tego też nie je zbyt wiele - ok pół normalnej porcji. Przynajmniej woda mu się nie zbiera. Jego nastrój jest całkiem pogodny, kontaktowy, ale widać, że jest osłabiony.

Posted

Dziękuję Wam!

Dana, trochę poczytałem o spirulinie i teoretycznie ma super działanie :) Przeciwwskazania też Aresa nie dotyczą. Nie wiem tylko czy nie jest za późno na to bo efekty pewnie są widoczne po tygodniach stosowania, ale kupię, sprawdzę. Dzięki!

Posted

Dziękuję Wam!

Dana, trochę poczytałem o spirulinie i teoretycznie ma super działanie :) Przeciwwskazania też Aresa nie dotyczą. Nie wiem tylko czy nie jest za późno na to bo efekty pewnie są widoczne po tygodniach stosowania, ale kupię, sprawdzę. Dzięki!

Podaję Bariemu Spirulinę  już kilka tygodni. Na pewno  pomoże i nigdy nie jest za późno. Jak się  dzisiaj czuje Aresik ?  :)

Posted

Podaję Bariemu Spirulinę  już kilka tygodni. Na pewno  pomoże i nigdy nie jest za późno. Jak się  dzisiaj czuje Aresik ?  :)

A zauważyłaś jakieś efekty? Jeśli tak to po jakim czasie? Ares już ją dostaje i mam nadzieję, że będzie lepiej choć właściwie nie wiem jakiego rodzaju poprawy się spodziewać. Chyba takiej, że będzie miał więcej energii. Dzisiaj czuje się tak w miarę dobrze. W sumie bez zmian. Dzięki :) Tylko coś mu ta karma przestaje smakować bo je ją mniej chętnie niż na początku. Chyba trzeba będzie zacząć podawać znowu od początku całą serię jego karm ;)

Posted

Trudno mi powiedzieć, na co wpływ miała konkretnie sama Spirulina, bo Baritka otrzymuje aktualnie kilka leków. Wyniki są lepsze, a to najważniejsze.

Super, że Aresik się dobrze czuje i tak trzymać :)    :).  A z karmą dla Aresa trzeba będzie znowu poeksperymentować ;)  :).

Posted

Spirulina ma duże wartości odżywcze, zawiera też sporo różnych mikroelementów.

Ma dobry wpływ na żywy organizm. Nie wiem czy w przypadku piesków jest tak jak u człowieka, ale na pewno nie zaszkodzi.

A jak wspomoże Aresika w ten trudny dla niego czas to już połowa sukcesu.

Posted

Trudno mi powiedzieć, na co wpływ miała konkretnie sama Spirulina, bo Baritka otrzymuje aktualnie kilka leków. Wyniki są lepsze, a to najważniejsze.

Super, że Aresik się dobrze czuje i tak trzymać :)    :).  A z karmą dla Aresa trzeba będzie znowu poeksperymentować ;)  :).

Najważniejsze by pomagało :) 

Z suchego Pedigree przeszliśmy na gotowane i znowu na Pedigree, które jednak mu najlepiej smakuje. W końcu polecane przez najlepszych hodowców :D

Spirulina ma duże wartości odżywcze, zawiera też sporo różnych mikroelementów.

Ma dobry wpływ na żywy organizm. Nie wiem czy w przypadku piesków jest tak jak u człowieka, ale na pewno nie zaszkodzi.

A jak wspomoże Aresika w ten trudny dla niego czas to już połowa sukcesu.

Właśnie chyba coś go wspomogła bo jest bardziej ożywiony. A może to tylko taka chwilowa co jakiś czas powracająca poprawa. Mam nadzieję, że jednak pomaga :)

Posted

Najważniejsze, że Aresik dobrze się czuje i tak trzymać :). A co u Baja i reszty ? :)

Odpiszę tylko tak na szybko, a w najbliższych dniach postaram się o fotorelację ;)

Jeśli jutro nie wydarzy się kto wie co lub zwyczajnie nie zapomnę nie dać Bajutkowi jedzenia to po południu jedzie na badania krwi :)  

Ares czuje się całkiem całkiem, jak pisałem wyżej :)

Alfred biegająco-szczekający :)

Sasza i Julian, jak na koty przystało, tylko śpią :)

Roger ostatnio wystraszył kota sąsiadów, który uciekł od niego w popłochu, po czym drugi kot czaił się na niego i powoli się skradał więc Roger zaczął skakać w jego kierunku i kot zwątpił i się wycofał :D

Posted

Dzisiejszy wyjazd :)

Baj w drodze do weta :) Tradycyjnie musiał piszczeć całą drogę jak i cały pobyt u weta :D

34phmys.jpg

W poczekalni zainteresowało go kilka suczek ;) Wszystkie siedziały na kolanach swoich pań więc nic z tego. Suczka weta chodziła luzem, ale jak Bajutek się do niej zbliżył to dała mu do zrozumienia, że nie ma ochoty na tę znajomość ;)

Później dzielnie dał sobie pobrać krew.

Tu chodzimy po okolicy i czekamy na wyniki. Trzeba wyło wyjść na zewnątrz bo lamentów nie było końca ;)

28c1pc2.jpg

W końcu dostaliśmy wyniki.

Wet określił wyniki na bardzo dobre, zwłaszcza w jego wieku, a przypomnę, że Bajutek ma już 9 lat.

Z białymi krwinkami mogłoby być lepiej i to efekt jakiegoś osłabienia, ale nie ma się czym przejmować bo to minimalnie poniżej normy.

2z9mb0p.jpg

ALT z kolei trochę za wysoki co by wskazywało na problemy z wątrobą, ale ponoć w tym wieku to raczej normalny wynik i wet powiedział, że jeśli koniecznie chcę to mogę podawać mu przez 3-4 tygodnie Essentiale Forte choć nie jest to konieczne. Będzie dostawał :) Dodał jeszcze, że normy podane na wydruku pochodzą sprzed ok 10 lat i są trochę nieaktualne ponieważ zmienił się sposób przyrządzania pożywienia i teraz m. in. ALT jest na wyższym poziomie więc jego norma może sięgać nawet nie 50, a już 80. Co nie zmienia faktu, że Baj i tak to przekroczył. Ale nieznacznie...

1zz056t.jpg

O dziwo podróż z powrotem przebiegła bez jednego pisknięcia :D

Wszystko tak tu opisałem i wkleiłem jakby Baj do adopcji był :lol: Jeszcze tylko brakuje skanu rachunku ;)

Posted

Pięknie dziękujemy za raport z Bajutkowych badań :)

Super, że wyniki nie są złe, też myślę, że zawsze warto wspomóc wątróbkę kiedy tego potrzebuje.

Biedny Baj, może on się boi igły i dlatego płakał w drodze do weta i w poczekalni?

W każdym razie dzielny chłopak, podwójne mizianka dla niego.

Ha, Maciek ma obronnego królika :)

Posted

Pięknie dziękujemy za raport z Bajutkowych badań

Super, że wyniki nie są złe, też myślę, że zawsze warto wspomóc wątróbkę kiedy tego potrzebuje.

Biedny Baj, może on się boi igły i dlatego płakał w drodze do weta i w poczekalni?

W każdym razie dzielny chłopak, podwójne mizianka dla niego.

Ha, Maciek ma obronnego królika

Przyjemność po mojej stronie :)

Sam jestem ciekaw skąd te jego śpiewy :)

Podwójne dzięki :)

Roger to nie taki pierwszy lepszy królik :P

Zdrówka Bajuś

Baj dziękuje :)

Baj mnie pocieszył, że nie tylko moja Sucz wyśpiewuje godzinki

Zdrówka dla wszystkich mieszkańców Maćkowa z pozdrowieniami

Może te terrierowate tak mają ;)

Dziękujemy i pozdrawiamy :)