Jump to content
Dogomania

CZARNY TERIER? SZNAUCER? schronisko pod Jarocinem - wyadoptowany.

Recommended Posts

Posted

[quote name='terierfanka']no tak, kastracja to co prawda nie to co sterylka u suki, ale ze 2 dni w izolatce przynajmniej powinien być...[/QUOTE]

powinien powinien, bo niektóre psy gorzej znoszą kastrację jak im się zrobi stan zapalny, albo krwiak i moszna napuchnie jak bania :shake: to nie takie hop siup bo można psu krzywdę zrobić :(

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja myślę, że trzeba go ogłaszać po prostu i próbować mu znaleźć domek, można dać info, że pies zostanie wydany po kastracji... naprawdę wartościowy domek zrozumie i poczeka... tylko problem, jeśli ktoś go bez naszego pośrednictwa ze schronu weźmie i wtedy dooo.. blada :shake:
oczywiście idealnie byłoby znaleźć DT - wykąpało by się chłopaka i ostrzygło aż by się domki bić zaczęły;) no i wtedy można czekać z kastracją do znalezienia DS - miałyśmy taką suczkę w typie grzywacza we Wrocku na którą DS czekał chyba z miesiąc, bo musiała najpierw się podleczyć, potem mieć sterylkę i wydobrzeć po niej (i jeszcze DS pokrył koszty tej sterylki)
tylko skąd wziąć DT?

Posted

[quote name='furciaczek']A to dlaczego Prezes nie zmadrzal?:placz:[/QUOTE]
Bo tak już jest z prezesami, że na ogół z wiekiem wcale nie mądrzeją :roll: :diabloti:
Trzeba zmienić imię, to zaraz intelektu przybędzie :cool3:

Posted

[quote name='xxxx52']W Radlinie jest psi hotelik[/QUOTE]

W Radlinie nie ma hoteliku, nie wiem kto Ci to powiedział.
Psy z cięzkimi przypadkami trafiają do mnie do domu- do mojego hotelu.

Posted

[quote name='kuna66']W Radlinie nie ma hoteliku, nie wiem kto Ci to powiedział.
Psy z cięzkimi przypadkami trafiają do mnie do domu- do mojego hotelu.[/QUOTE]
Ty zawsze mowilas i pisalas ,ze pieski sa w hoteliku u "mojej mamy"

Posted

[quote name='xxxx52']Ty zawsze mowilas i pisalas ,ze pieski sa w hoteliku u "mojej mamy"[/QUOTE]

Ale nie wszystkie po kolei- przecież my nie mamy kasy żeby przechowywać wszystkie psy za free- no sorry.
W schronisku włożą psa do szpitaliku po kastracji i nic mu się nie stanie.

Posted

we wrzesinskim schronisku suczki po kastracji wkladaja od razu do bud ze sloma,juz boje sie pomyslec ile przezywa ,ile ma powiklania z powodu dostania sie do rany poperacyjnej bakteri.

Posted

[quote name='zuzolina']a wsadziłabyś tam swojego psa po kastracji? Wiesz ile tam jest bakterii i innych świństw? Jak dostanie zakażenia to się nie wypłacimy za leczenie:/[/QUOTE]

Niejeden pies był już w schronie kastrowany.
Skoro uważasz że nie ma dla niego warunków to zabierz go do siebie- mówiłaś że masz wolne miejsce.

No chyba że znajdzie się dla niego gdzie indziej miejsce- to przecież można go kastrować gdzie indziej, nie jest wymagana w schronie.

Posted

[quote name='zuzolina']a wsadziłabyś tam swojego psa po kastracji? Wiesz ile tam jest bakterii i innych świństw? [/QUOTE]

Nie wierzę, głos rozsądku z Radlina, bardzo mnie to cieszy. Uważaj zuzolina, zaraz będzie telefon od p. prezes i staniesz się zbędna w schronisku.

Posted

zuzolina wiesz może już coś więcej o jego przeszłości? bo jeżeli juz wiemy wszystko, co można o nim wiedzieć to można zacząć ogłaszać...ale jak długo w schronie jest to chyba można sprawdzić?