Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cześć, mam na imię Piotrek, jestem tutaj nowy, i dopiero wczoraj dowiedziałem się, że mogę zbierać podpisy pod petycją - a dzisiaj przeczytałem, że 31 października akcja się zakończyła. Jednak do 16 listopada mam czas, aby zebrać jeszcze trochę podpisów, zamierzałem od dzisiaj, ale niestety, czas nie pozwolił i jutro pójdę na maxa. Co do petycji, to uważam, iż wspaniale byłoby, gdyby podpisały ją również ważna osobositości, autorytety w kwestii zwierząt - myślę, że powinniśmy napisać do Brigitte Bardot o całej tej sprawie z Ozzy'm, oraz treścią petycji itd. - mogę wysłać ten list - w zeszłym tygodniu napisałem do Bardotki czwarty raz - zawsze odpowiada i jestem pewien, że list do Niej nie pozostanie bez odezwu! Jedynym problemem jest to, że ja słabo znam francuski i pisząc do Niej korzystam ze słownika, więc gdyby ktoś mógł napisać ten list po francusku, ja wysyłam i mamy większe szanse. Angielski znam, za to Bardotka słabo, więc list powinien być w języku francuskim. - Tylko pomyślcie, gdyby media się dowiedziały, że nawet B.B. jest z nami i próbuje coś zmienić w polskim prawie w sprawie zwierząt, prezydent byłby pod większą presją i musiałby petycję zaakceptować! Przecież w sprawie polskich wilków też się opowiadała i dzięki Niej nie ma odstrzału tych pięknych zwierzaków. Może by także spróbować z Violettą Villas - bądż co bądź, to też wielka obrończyni praw zwierząt i jej autorytet też może pomóc! Jak myślicie, piszemy do NICH??? Proszę o szybki kontakt! Pozdro! Piotr

• Replies 958
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam świeże informacje z lubińskiej prokuratury, może kogoś zainteresują. Są wyniki drugiej sekcji zwłok (zrobionej na zlecenie prokuratury). Pani rzecznik prokuratury określiła je jako niejednoznaczne. Co stwierdzili biegli? Referuję za panią rzecznik:
1. Ozzy był bity tępym narzędziem.
2. Obrażenia Ozzy`ego mogły powstać przed przekazaniem go Agnieszce W. i przed znalezieniem go na ulicy w Lubaniu. Jednocześnie biegli nie wykluczają, że był bity już po oddaniu go Agnieszce W.
3. Do śmierci psa mógł się przyczynić stres związany z transportem.
4. Biegli wykonujący sekcję na zlecenie prokuratury nie mogli zbadać, czy w ciele psa są ślady podania morbitalu, bo wnętrzności zostały już zutylizowane. Stwierdzili jedynie brak śladów wkłucia w serce.
Jutro w Słowie Polskim Gazecie Wrocławskiej będzie artykuł na ten temat. Pozdrawiam.

Posted

nie no jeszcze co wymyślą :/ że psa pobił Krzysiek, co???:angryy: nieee no parodia, normalnie:mad:
śmierć na skutek stresu związanego z transportem....no błagam :/

Posted

Asior napisał(a):
nie no jeszcze co wymyślą :/ że psa pobił Krzysiek, co???:angryy: nieee no parodia, normalnie:mad:
śmierć na skutek stresu związanego z transportem....no błagam :/

no tak jak zwykle ukreca lep sprawie:angryy: jak to juz u nas bywa:shake:

Posted

Powiem krótko, wypowiedzi wiekszości rzeczników są jakie są :eviltong: . Opierajmy się na konkretach, czyli dokumentach. Nadal czekamy na kopie drugiej ekspertyzy. Jeśli wyniki będą przeciwstawne - sąd musi powołac biegłych niezależnych. A o "ukręceniu łba sprawie" nie ma mowy. Na razie nie wiemy jaki "autorytet" wykonywał drugie badanie - bo co do autorytetu pierwszyego to nie wiem kto odważy się polemizować.

Posted

Ta cała parodia była do przewidzenia-niestety, choć starałam się o tym nie myśleć:(

Nasz wymiar sprawiedliwości w każdym zakątku Polski jest kulawy i niedopracowany dlategop jestem w stanie spodziewać się wszystkiego, każdego rodzaju potoczenia się sprawy...

• 2 weeks later...
Posted

Zadam pytanie z serii głupich (ale tylko dlatego, że mnie tu dawno nie było i jestem nie doinformowana)- czy ktos moze mnie oświecić co z Panna Agnieszka W?

Posted

yokaz napisał(a):
... czy ktos moze mnie oświecić co z Panna Agnieszka W?

Obawiam się, że nic, póki co nie słyszałam o jakichkolwiek konsekwencjach, a i dochodzenie chyba stoi w miejscu:watpliwy:

Posted

yokaz napisał(a):
Zadam pytanie z serii głupich (ale tylko dlatego, że mnie tu dawno nie było i jestem nie doinformowana)- czy ktos moze mnie oświecić co z Panna Agnieszka W?

z tempa jakie ma Prokuratura.. widac, ze Agnieszka W moze spac spokojnie.. czy my nie mozemy przypieszyc tej sprawy? jak dlugo prokuratura moze zbierac dowody? czy jest jakis termin do ktorego musza cos zrobic? Czy po naszej stronie gromadzone sa dowody, czy sa jakies "tajne spotkania":) sztabu, czy niczym nie moze Aga i je odwokat zaskoczyc?
Medar, Emir prosze odpowiedzcie jako osoby najbardziej tutaj kompetentne

Posted

aisaK napisał(a):
Czt czytaliście zeznania Agnieszki? Weta, który podobno uspił psa? Co mówią? Czy są jakieś wnioski? Kiedy będą znane wyniki drugiej sekcji?

są przecież wyniki drugiej sekcji :cool1: Ciotka patrz strona wcześniej , post pio..

Nie piszcie o tej.......... Aga.plissssss (Szymon)...

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
są przecież wyniki drugiej sekcji :cool1: Ciotka patrz strona wcześniej , post pio..

:oops: Faktycznie, a czytałam je...wybacz...:oops:

Posted

Aga_Mazury napisał(a):

ale mi chodzi o pelne, oficjalne wyniki. To mam wrazenie sa jakies wyrywki. No a nie powiem, jak bardzo jestem ciekawy zeznan Agnieszki:evil_lol: czy weta.

Aga:lol: oczywiscie juz sie to nie powtorzy:lol:

Posted

Jeszcze dojdzie do tego,że umorzą sprawę z powodu nie znalezienia sprawcy:shake: ,ciekawe jak prokurator czy policja nie pamiętam już chcą zbadać losy Ozzy'ego zanim został znaleziony w Lubaniu....:watpliwy:

Posted

Dark Lord napisał(a):
Jeszcze dojdzie do tego,że umorzą sprawę z powodu nie znalezienia sprawcy:shake: ,ciekawe jak prokurator czy policja nie pamiętam już chcą zbadać losy Ozzy'ego zanim został znaleziony w Lubaniu....:watpliwy:

a czy moga umorzyc bez jej rozpoczenia? jestem calkowitym laikiem w tych sprawach..
no i co z odpowiedziami na nasze pytania?

Posted

Asior napisał(a):
umorzyć na pewno nie mogą...postępowanie już się zaczęło...

no tak, ale mogę umorzyć na zakończenie postępowania, jeśli nie znajdą wystarczających dowodów, świadków itd. itp. i tego sie obawiam:mad::shake:

Posted

Szymon_xxx napisał(a):
no ale wyniki sekcji sa chyba wystarczajacym dowodem.. KTOS sie nad psem znecal..

ująłeś to idealnie Szymonie "ktoś" brzmi pewnie, ale kto?? Przecież oni mają spory problem z udowodnieniem winy:mad: :shake:

Posted

a ja widzę, ze z postępowaniem stało się dokładnie to,co przewidywałam. Na samym poczatku mowilam- pisalam PW do osób zajmujących się sprawą, by nie zwlekac z zawiadomieniem Prokuratury, że nie ma co robić prywatnej opinii, sekcji, bo dla Prokuratury, sądu nie będzie miała ona procesowego znaczenia, ze i tak będzie trzeba formalnie w postępowaniu wykonać taką opinię, a im więcej czasu minie od momentu wykopania zwłok tym gorzej dla opinii. Chyba te moje uwagi nie zostały potraktowane poważnie, a raczej jako nadgorliwosc kolejnego z oszołomów i tak zostało zrobione "po swojemu"
Cóz- choćby utylizacja wnętrzności, niemożnosc zbadania zawartych w nich substancji jest tego konsekwencją.
A Sąd nie bedzie musial dopuszczać zadnej nowej opinii- bo to, co zostało prywatnie zlecone, nie jest w rozumieniu przepisów kpk żadną opinią. Zresztą obecnie- po tylu miesiącach od zdarzenia- powoływanie jakichkolwiek nowych biegłych mija się totalnie z celem, ewentualne wnioski musieliby oni wyciagac na podstawie oględzin dokonanych przez tych poprzednich.

• 4 weeks later...
Posted

czy moge sie dowiedziec co dalej sie dzieje w sprawie Ozziego? nie samych petycji (super czytalo sie 20 stron krzykow itp)
bo wyglada na to ze sprawa ucichla... a przynajmniej ZADNEJ informacji nie ma a bylo ibecane ze na biezaco beda informacje na forum - dziekuje za uwage