Elizaa4 Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 [quote name='Krzys_KRK']Wyniki sekcji zostały wczoraj odebrane przeze mnie osobiscie, w zalakowanej kopercie. Dla dobra sprawy nie mozemy na tym etapie ujawnic dokladnej tresci dokumentu, natomiast na jego podstawie sporzadzone zostanie zawiadomienie do prokuratury o popelnionym przestepstwie. (..)[/quote] wiadomo, to trochę potrwa... jasne, że nie możecie, a nawet nie powinniście, najpierw wszystkie formalności, potem info... poczekamy dla dobra sprawy i dzięki za posta Pozdrawiam. Quote
Kićka Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Chciałam zapytać czy ze strony Ozziego czyli dogomanii jest wynajęty jakiś prawnik ?? O ile mozna udzielic takiej informacji pozdrawiam Quote
AMI Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 zostało tylko usiąść i :-( - to z serca a rozum ... :angryy: Quote
Ela_and_Krzys Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 [quote name='Kićka']Chciałam zapytać czy ze strony Ozziego czyli dogomanii jest wynajęty jakiś prawnik ?? O ile mozna udzielic takiej informacji pozdrawiam[/quote] Tak mamy prawnika. Dogomaniackiego. I jeszcze kilku deklarujących pomoc. Na to nie są potrzebne żadne środki. Quote
Elizaa4 Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 [quote name='Ela_and_Krzys']... I nie snujcie na razie domyslow i nie podgrzewajcie atmosfery - prosimy dla dobra sprawy.[/quote] otóż to, otóż to... Quote
Vika_Bari Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 [quote name='Krzys_KRK']Wyniki sekcji zostały wczoraj odebrane przeze mnie osobiscie, w zalakowanej kopercie. Dla dobra sprawy nie mozemy na tym etapie ujawnic dokladnej tresci dokumentu, natomiast na jego podstawie sporzadzone zostanie zawiadomienie do prokuratury o popelnionym przestepstwie. Nadmienie tylko, iz dokument z sekcji zostal przedstawiony trojce niezaleznych od siebie znanych weterynarzy, ktorzy jednoznacznie sami zachecali do natychmiastowego zawiadomienia prokuratury (nie znajac sprawy, opierajac sie tylko na wspomnianym dokumencie)[/quote] Dzieńki za wyniki. Nie musisz ich podawać i tak wszystko jasne.Sori że się przedstawiłam. Masz racie nie miesce i czas. Boli mi to tak samo jak i innym. W razie prawdziwej potrzeby jestem do usługGG 5700586 Quote
asia26 Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Wnioski nasuwaja sie same.Mi tez wyniki juz niepotrzebne.Jest mi po prostu okropnie przykro.:shake: Pozdrawiam.Asia Quote
Asior Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 [quote name='Krzys_KRK']Dla dobra sprawy nie mozemy na tym etapie ujawnic dokladnej tresci dokumentu, natomiast na jego podstawie sporzadzone zostanie zawiadomienie do prokuratury o popelnionym przestepstwie[/quote] Ale przecież wetka z forum (Fomica zdaje się ), że w niczym nie zaszkodzi ujawnienie wyników sekcji.. :( że nie powinno zaszkodzić sprawie, bo osoba która to zrobiła wie co zrobiła więc niczego nowego sie nie dowie.... Quote
Ela_and_Krzys Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 [quote name='Asior']Ale przecież wetka z forum (Fomica zdaje się ), że w niczym nie zaszkodzi ujawnienie wyników sekcji.. :( że nie powinno zaszkodzić sprawie, bo osoba która to zrobiła wie co zrobiła więc niczego nowego sie nie dowie....[/quote] Decyzja została podjęta po konsultacjach z prawnikiem właśnie. Proszę, uszanujcie. I nie kwestionujcie - dla dobra sprawy. Nic nie zostanie utajnione - tylko trochę cierpliwości. Quote
Asior Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 [quote name='Ela_and_Krzys']Decyzja została podjęta po konsultacjach z prawnikiem właśnie. Proszę, uszanujcie. I nie kwestionujcie - dla dobra sprawy. Nic nie zostanie utajnione - tylko trochę cierpliwości.[/quote] oki to dzięki za szybką odpowiedź :) Teraz będe czekać na jakieś info :) Quote
medar Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 [quote name='Asior'] ".... że nie powinno zaszkodzić sprawie, bo osoba która to zrobiła wie co zrobiła więc niczego nowego sie nie dowie...."[/quote] Tak, ale po co ta osoba ma wiedzieć "co my wiemy" ? Quote
GoniaP Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Podaję link do artykułu w GW. Sztabie generalny - dziękujemy! Niech sprawiedliwości stanie się zadość. [B] Poszukajcie na str. 5 wydania legnickiego.[/B] [URL="http://www.e.gazeta.wroc.pl/start.php?kalendarzRok=2006&kalendarzMiesiac=08&kalendarzDzien=29&mutacja=3"]http://www.e.gazeta.wroc.pl/start.php?kalendarzRok=2006&kalendarzMiesiac=08&kalendarzDzien=29&mutacja=3[/URL] Quote
Cavisia Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Ale gdzie ten artykuł, bo nie mogę znaleźć. Quote
Kićka Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 o rany nie moge go otworzyć w pdf-ie i nic nie dam rady przeczytać..... Quote
Asior Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 [quote name='medar']Tak, ale po co ta osoba ma wiedzieć "co my wiemy" ?[/quote] wiesz....napewno wie, że sekcja wykaże wszystko , przecież tego nie da sie oszukać... Quote
Cavisia Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Najprościej najpierw wybrać wydanie legnickie, potem stronę piątą i potem ją skopiować na dysk. Quote
miniaga Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 [FONT=Arial Narrow]Słuchajcie decyzję w tej sprawie podeimuje Krzysztof i jak sam mówi robi to w oparciu o konsultacje z prawnikami. Nie ma co nalegac na podanie wyników, ponieważ widocznie ich ujawninie na tym etapie może sprawie zaszkodzić. A chyba wszystkim chodzi o coś innego. [/FONT] [FONT=Arial Narrow]Mi r nie podoba się zwłoka w zawiadamieniu prokuratury - chyba że coś żle zrozumiałam?Dlaczego dopiero teraz, przecież zawiadamia się o [B]podejrzeniu[/B] popęłnienia przestępstwa i to prokuratura bada czy do niego doszło. Powinno to zostac zrobione najdalej dzień po odkopaniu Ozzego. Wiem że prokuratura prowadzi już śledztwo, ale nie rozumiem dlaczego nie na wasz wniosek do tego doszło tylko z Urzędu. [/FONT] Quote
Ela_and_Krzys Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 [quote name='Asior']wiesz....napewno wie, że sekcja wykaże wszystko , przecież tego nie da sie oszukać...[/quote] Ale nie wie jak bardzo szczegolowe badania zostaly zlecone i pod jakim katem. Quote
marisa Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 [quote name='Kićka']o rany nie moge go otworzyć w pdf-ie i nic nie dam rady przeczytać.....[/quote] w skrocie chodzi o to, ze Agnieszce zostana przedstawione zarzuty przywlaszczenia psa. Quote
Ela_and_Krzys Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 [quote name='miniaga'][FONT=Arial Narrow]Słuchajcie decyzję w tej sprawie podeimuje Krzysztof i jak sam mówi robi to w oparciu o konsultacje z prawnikami. Nie ma co nalegac na podanie wyników, ponieważ widocznie ich ujawninie na tym etapie może sprawie zaszkodzić. A chyba wszystkim chodzi o coś innego. [/FONT] [FONT=Arial Narrow]Mi r nie podoba się zwłoka w zawiadamieniu prokuratury - chyba że coś żle zrozumiałam?Dlaczego dopiero teraz, przecież zawiadamia się o podejrzeniu zawiadomienia przestępstwa i to prokuratura bada czy do niego doszło. Powinno to zostac zrobione najdalej dzień po odkopaniu Ozzego. Wiem że prokuratura prowadzi już śledztwo, ale nie rozumiem dlaczego nie na wsz wniosek do tego doszło tylko z Urzędu. [/FONT] [/quote] Aga, bo żeby prokuratura naprawdę zaczęła działać a nie badała wstępnie okoliczności sprawy to musi dysponować dowodami. Takim dowodem jest wynik sekcji. I to prokuratura się zapozna z nim jako pierwsza. Wynik sekcji będzie podstawą do sporządzenia przez nas zawiadomienia. Quote
Elizaa4 Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 [quote name='medar']Tak, ale po co ta osoba ma wiedzieć "co my wiemy" ?[/quote] ja bym była za tym aby dowiedziala się jak najpóźniej, ale tak sie chyba nie da. Większość z nas pamięta, że ona czytała forum, dogomaniacy podpowiedzieli jej (w dyskusjach między sobą), że powinna miec papier od veta o uśpieniu psa jeśli to zrobiła... to poleciała i sobie zalatwiła... Quote
goldi_one Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 No to teraz Agnieszka W. jest pragnienie, a aktywisci z tego forum to Sprite! :D A raczej litera prawa to Sprite :diabloti: Ach ludziska.. Wracam do domu - czeka tam moja rybka (welon), ktora trzeba nakarmic i sie z nia pobawic ;) Pewnie nie to co z psem.. Ale jak widzicie ten 'bezmozgowy i nieczuly' goldi_one tez obcuje ze zwierzakiem ;) Trzymajcie sie! ;) Quote
Cavisia Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 I jeszcze co ważne - będą wnosić o tymczasowe aresztowanie. Quote
Ela_and_Krzys Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Tyle byliśmy w stanie powiedzieć (ze 100% pewnością) dziennikarzom w sobotę. Quote
Kićka Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 A czy przyjmując że weterynarz uspił psa (tak gdybam bo nie znam wyników) to on też może mieć jakieś nieprzjemności przy tej sprawie ?? a jeżeli wyjdzie (lub wyszło) że pies nie został uśpiony, to wtedy by znaczyło że wet skłamał wydając zaświadczenie o uśpieniu i czy wtedy też jemu coś za to grozi ?? I jeżeli tak to czy przy okazji tej sprawy, czy też trzeba byłoby rozpoczynać jakąś nową sprawę ? Mam nadzieje że nie namieszałam, ale chyba wiecie o co mi chodzi. Quote
Recommended Posts