matrioszka2 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Tina - promuj się trochę.Może nie będziesz musiała opuszczać ciepłego legowiska, tylko przeniesiesz się na inne do swojego domku. Quote
as_ko Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 No czyli już po szwie prawie nie ma śladu :) Maatko przypomina mi się Fado jak z nim na zastrzyki chodziłam :-o tylko ten oprócz tego że mi się wyrywał i warczał, to próbował jeszcze udziabać, też od weta wychodziłam cała mokra i musiałam sobie iść na spacer dla odreagowania po każdej wizycie. Cieszy mnie to że ona do Was wychodzi ;) czyli jest szansa że wróci do normalności i zacznie się zachowywać jak na psa przystało. Na allegro dalej mało wejść ma :( nikt jej nie obserwuje. Martwi mnie to. Quote
E-S Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 matrioszka2 napisał(a):O której Ci łeb odetną ? Ke ? :D Jutro zabieram Tinkę. Quote
MaDi Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 matrioszka2 napisał(a):O której Ci łeb odetną ? Że mi? Już po. Kiepsko było i Pani Profesor pozwoliła mi przyjść w innym terminie:) Quote
matrioszka2 Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Wyposażyłam dzisiaj pannę: obroża , adresówka, Fiprex, smycz, świadectwo adopcji, świadectwo szczepienia p/wściekliźnie; papu z górnej półki : Acana Pacifica, Royal Canin, Josera Miniwell i papu z dolnej :diabloti:: 10 saszetek Pedigree oraz 2 małe puszki tejże firmy (w sumie jakieś 5 kg karmy ). No i żeby sucha dupa nie zmarzła, to dorzucę jej koc , kocyk i 3 swetry wełniane (tani ciuch ;)) Pewnie zrobiłaby to i funia, ale chcę mieć trochę zasług, żeby Franciszek sobie nie myślał, że tylko on taki święty :evil_lol: Jutro około 20-stej powinna trafić do hoteliku ...:-( as_ko, jak znajdziesz czas, to wpadaj jutro na 17-stą do pracy E-S, żeby zobaczyć sunieczkę naocznie oraz palpacyjnie :lol: I jeśli się da - zmień numer telefonu do kontaktu na funię. Quote
matrioszka2 Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 MaDi napisał(a):Że mi? Już po. Kiepsko było i Pani Profesor pozwoliła mi przyjść w innym terminie:) Że Ci (chociaż i E-S się poczuła .Dlaczego - nie wiem, ale co musi być na rzeczy:eviltong::eviltong::eviltong:). W innym , to znaczy kiedy ?:razz: Quote
E-S Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 matrioszka2 napisał(a):Że Ci (chociaż i E-S się poczuła .Dlaczego - nie wiem, ale co musi być na rzeczy:eviltong::eviltong::eviltong:). W innym , to znaczy kiedy ?:razz: Ostatnio żyję z poczuciem, że o czymś ważnym zapomniałam .... a że czasu nie mam aby po d.u.pie za przeproszeniem się podrapać, to i nie mam go na przypominanie sobie o czym zapomniałam. Może o niczym, tylko jestem przepracowana po prostu ... Quote
matrioszka2 Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Matko, czy u was też tak wisielczo wieje ?:grab::shocked!: Quote
E-S Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 matrioszka2 napisał(a):Matko, czy u was też tak wisielczo wieje ?:grab::shocked!: Owszem, też... Quote
MaDi Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 E-S napisał(a):Owszem, też... Wieje tak,że prawie urwało mi głowę:) W innym tzn. do końca lutego w godzinach konsultacji;) Quote
as_ko Posted February 5, 2011 Author Posted February 5, 2011 [quote name='matrioszka2']Wyposażyłam dzisiaj pannę: obroża , adresówka, Fiprex, smycz, świadectwo adopcji, świadectwo szczepienia p/wściekliźnie; papu z górnej półki : Acana Pacifica, Royal Canin, Josera Miniwell i papu z dolnej :diabloti:: 10 saszetek Pedigree oraz 2 małe puszki tejże firmy (w sumie jakieś 5 kg karmy ). No i żeby sucha dupa nie zmarzła, to dorzucę jej koc , kocyk i 3 swetry wełniane (tani ciuch ;)) Pewnie zrobiłaby to i funia, ale chcę mieć trochę zasług, żeby Franciszek sobie nie myślał, że tylko on taki święty :evil_lol: Jutro około 20-stej powinna trafić do hoteliku ...:-( as_ko, jak znajdziesz czas, to wpadaj jutro na 17-stą do pracy E-S, żeby zobaczyć sunieczkę naocznie oraz palpacyjnie :lol: I jeśli się da - zmień numer telefonu do kontaktu na funię. Fiu fiu...to się Matrioszko postarałaś, zobaczysz że wszystkie psy jej będą takiej wyprawki zazdrościć :multi: Bardzo bym chciała wpaść ale jutro nie ma mnie w Lublinie, jadę na obiad...do teściowej :roll: i nie wiem kiedy wrócę, czy w ogóle wrócę :evil_lol: Zmienię, zmienię...tylko niech te telefonu zaczną w końcu k.... dzwonić :( Quote
matrioszka2 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 No to pojechała ...:-( Podobno Kasia ma ją w domu trzymać. :lol: Od E-S dostała jeszcze 12 kg Ariona (Ta to zawsze musi przed orkiestrę :diabloti:). Tak się podróżuje w autku Uploaded with ImageShack.us Tak się czeka u Ewy na kolejny etap podróży :p Uploaded with ImageShack.us Nikt nie ma bardziej uśmiechniętych uszu ode mnie :eviltong: Uploaded with ImageShack.us Umiem przydusić :mad: Uploaded with ImageShack.us .... i przypilnować drania :diabloti: Uploaded with ImageShack.us Quote
as_ko Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 Ślicznie jej w tych czerwonych szelkach:) a co to takiego ładnego jej się świeci przy obroży? Zmieniłam dane allegro, jedno już dzisiaj się skończyło, a drugie kończy się za 14 godzin. Quote
MaDi Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Super zdjęcia dobrze,że potrafi być psem obronno-pilnującym:evil_lol: Quote
matrioszka2 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Jestem cierpliwa.:p Uploaded with ImageShack.us .... coraz bardziej ... cierpliwa...:mad: Nie żebrzę, lecz biorę, jak już taka cierpliwa byłam.A mówili, że ten facet nie chce ze mną mieć nic wspólnego...:cool3: Quote
as_ko Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 Mogę kilka z tych fotek do nowego allegro wykorzystać? podmienię te schroniskowe. Widzę że Tinka się już zadomowiła :cool3: wkupiła się w łaski nawet tego niedobrego Pana :lol: Młodszy Pan też się już całkiem podporządkował :p Quote
matrioszka2 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Umiem kokietować :loveu: Uploaded with ImageShack.us ... oddać wszystko co najlepsze ...:evil_lol: Uploaded with ImageShack.us ... współpracować w obiektywem :roll: Uploaded with ImageShack.us ... na spacerze widzieć tylko swoją kochaną pańcię :loveu: Uploaded with ImageShack.us Mnie nie można NIE KOCHAĆ :p Uploaded with ImageShack.us Quote
matrioszka2 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Prawda ? Uploaded with ImageShack.us Quote
funia Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 no ,no bedzie tych plusów .Jest u mnie .Ewa przywiozła ja o 21 .Załatwiła sie od razu i na dworze była bardzo przyjazna .Za Ewa popiskiwała jak odjeżdzała . A w domu ( bo dopiero jutro rano pojedzie do hoteliku ).Warczy na nas wszytkich po kolei a najbardziej na Krzyska ....Dostało sie nawet małej Majeczce ,na naasze psy w domu wystartowąła z żebami .Pózniej ulkowąlam ją w łazience i tam się grzecznie połozyła i spi .My w miedzyczasie korzystalismy z łazienki co Tince nie bardzo sie podobało bo warczała i pokazywała zęby .Ma charakterek lala; Zobaczymy jak bedzie w hoteliku . bedzie musiała poznac ,ze to my rzadzimy a nie ona .Matrioszka mówiła mi ,ze ona ze starchu powarkiwała .Byc moze tak to wielki stres dla niej tak zmieniac miejsca . Mam nadziejze ,ze jutro da nam się zabrać do auta bez żadnych ekscesow . To tyle na razie ,Jutro dalszy ciąg sprawozdania . Quote
funia Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Aha ,wyprawka faktycznie niezła .Jeszce ten worek karmy .No i sweterki ....Szał :crazyeye: Z racji zapewnionej karmy upust 50 zł ( miesiąc ) U nas na wadze ważyła prawie 9 kg .Wiec koszt hotelowania 300 zł -50 zł .250 zł. Quote
matrioszka2 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Do samochodu trzeba będzie ją butem wepchnąć.:shake::evil_lol: Zapiera się, jak osioł, ale jak już ją wrzucisz i przywiążesz,to posiedzi, popatrzy, położy się i spoks. Tak, że na pewno ze strachu.Moje na początku ustawiła, potem ignorowała, a one już olewały ją (trzymały się z daleka, odwracały mordy w drugą stronę). Wiesz, w końcu w schronisku siedziała z kilkoma psami w boksie i jakoś dała radę. U mnie nie warczała na nikogo.Nigdy. Sweterki mi się fartnęły, bo wpadłam do ciucha na burza, chwyciłam pierwsze lepsze najgrubsze ... z brzegu i ju.To do budeczki, bo ona taka suchutka, i po operacji, i z ciepełka ...:-( Podoba Ci się ten w róże, c-nie ?:cool3: A morrdę oklej taśmą do pakowania przesyłek :diabloti: P.S.Robię przelew.;) P.S. Już. Quote
E-S Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Idealna jest. Warczy ze strachu, no miała trochę przeżyć dzisiaj, jeszcze na P.A. była ze mną. Piszczała za mną, bo zjadłyśmy wspólnie i w porozumienie my i szczurki wizytowanej Katarzynek - trochę pysznego serniczka :D Karma to Orijen, nie Arion, o dokładnie ten: http://allegro.pl/orijen-adult-13-5kg-prezent-kurier-i1379688156.html Suka jest fantastyczna, bardzo inteligentna, łatwo zapanować nad jej strachami, nie można się tylko wycofywać, przytulić mocno warkota i głaskać, zaraz dziubki daje. Nie gryzie do krwi, ani mocno, łapie ostrzegawczo. Ale dziś to lepiej żeby odpoczęła sobie. Ja ją brałam na ręce i wkładałam na siedzenie samochodu, pięknie, spokojnie jeździ, najpierw trochę wygląda przez okno, potem zwija się w kłębuszek i śpi. Matrioszka ma rację, nie da się jej nie kochać. Quote
Recommended Posts