Zofia.Sasza Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 [quote name='agata-air']Informacje są cały czas uzupełniane :) [URL="http://www.schronisko.info.pl"]www.schronisko.info.pl[/URL] Konie...konie trzeba wykąpać bo mają poprzyklejane wielomiesięczne g... i problemy ze skórą. Tylko musi być cieplej. Mało...trzeba wykąpać krowę i byka a także większość psów (problemy z chorobami skóry) ;p Miśki wykąpane heheheh[/QUOTE] Na pocieszenie dodam, że IMO to jest wół, nie byk. Nie dostrzegłam jajec albowiem. A to czyni przedsięwzięcie zdecydowanie łatwiejszym ;) Quote
sleepingbyday Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 i tak latałysmy dookoła na wszelki wypadek ;-) Quote
sleepingbyday Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 tu szukają duzego kudłatego, najlepiej kaukazowatego: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/226148-Dom-dla-duzego-psa!?p=19001334#post19001334[/URL] Quote
Cheekey Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 hej, zamierzam wybrac się do Korabiewic w niedzielę, mam 3 wolne miejsca w samochodzie - ktoś chce się zabrać? Kamila Quote
Topi Posted April 28, 2012 Posted April 28, 2012 [quote name='Zofia.Sasza']Oj tam, oj tam, przyznaj od razu, że je Grzesiek na niemiecki kebab przerobił ;)[/QUOTE] To nie jest dowcipne. Zofia.Sasza nie kpij, tylko pomyśl o tych polskich psach które do Niemiec zostały wywiezione i pomyśl co je tam spotkało. Dziwię się, że z taką swobodą żartujesz na ten temat a inni Ci wtórują. Chyba ten korabiewicki sukces rozum Wam odbiera i zapominacie już nawet o udawaniu miłości do zwierząt. Quote
ostatniaszansa Posted April 28, 2012 Posted April 28, 2012 [quote name='Topi']To nie jest dowcipne. Zofia.Sasza nie kpij, tylko pomyśl o tych polskich psach które do Niemiec zostały wywiezione i pomyśl co je tam spotkało. Dziwię się, że z taką swobodą żartujesz na ten temat a inni Ci wtórują. Chyba ten korabiewicki sukces rozum Wam odbiera i zapominacie już nawet o udawaniu miłości do zwierząt.[/QUOTE] rozum najwyraźniej to Tobie odebrało nie wspomnę o drewnianym poczuciu humoru., Działaj, masz pole do popisu albowiem zwierząt i to wszelakich w Korabiewicach nie brakuje i daruj sobie wątek o psach wywożonych do Niemiec. O naszym poczuciu humoru nie Tobie decydować. Ewa Quote
gagata Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 W najbliższy poniedziałek ( 30.04.2012) zaraz po wydaniu głównym Panoramy, ok. godz. 18.40 ma być w TVP2 program o Korabiewicach. Quote
Topi Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 [quote name='ostatniaszansa']rozum najwyraźniej to Tobie odebrało nie wspomnę o drewnianym poczuciu humoru., Działaj, masz pole do popisu albowiem zwierząt i to wszelakich w Korabiewicach nie brakuje i daruj sobie wątek o psach wywożonych do Niemiec. O naszym poczuciu humoru nie Tobie decydować. Ewa[/QUOTE] Nie do Ciebie ostatniaszansa pisałam, ale Ty oczywiście musiałaś wtrącić swoje trzy grosze ripostą bardzo typową dla obrońców ciemnych interesów. Quote
ostatniaszansa Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 [quote name='Topi']Nie do Ciebie ostatniaszansa pisałam, ale Ty oczywiście musiałaś wtrącić swoje trzy grosze [B]ripostą bardzo typową dla obrońców ciemnych interesów[/B].[/QUOTE] Buhahahaha :):):) /Agnieszka Quote
Zofia.Sasza Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 [quote name='Topi']To nie jest dowcipne. Zofia.Sasza nie kpij, tylko pomyśl o tych polskich psach które do Niemiec zostały wywiezione i pomyśl co je tam spotkało. Dziwię się, że z taką swobodą żartujesz na ten temat a inni Ci wtórują. Chyba ten korabiewicki sukces rozum Wam odbiera i zapominacie już nawet o udawaniu miłości do zwierząt.[/QUOTE] Dziecko, ja potrafię żartować na dużo drastyczniejsze tematy. Jeszcze tego nie wiesz, ale z czasem się przekonasz, że to często jedyny sposób, żeby nie oszaleć. A co do programu (Czy ja już wspominałam, że nie życzę sobie udostępniania mojego n-ru telefonu i że przy następnej takiej sytuacji będę reagować?) będzie on o tym, co kilka osób o wątpliwym kontakcie z realnością (Magdalena Sz., Krystyna - jeszcze - Sroczyńska) myśli o Grześku Bielawskim. Więc raczej nie dowiecie się z niego niczego konkretnego ;) Quote
gagata Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 [quote name='Zofia.Sasza']Dziecko, ja potrafię żartować na dużo drastyczniejsze tematy. Jeszcze tego nie wiesz, ale z czasem się przekonasz, że to często jedyny sposób, żeby nie oszaleć. A co do programu (Czy ja już wspominałam, że nie życzę sobie udostępniania mojego n-ru telefonu i że przy następnej takiej sytuacji będę reagować?) będzie on o tym, co kilka osób o wątpliwym kontakcie z realnością (Magdalena Sz., Krystyna - jeszcze - Sroczyńska) myśli o Grześku Bielawskim. Więc raczej nie dowiecie się z niego niczego konkretnego ;)[/QUOTE] Jestem pod wrażeniem, widać sporo mi umknęło.....Krystynę Sroczyńska za mąż wydajesz? Co do udostepniania cudzych nr tel - może sprawdż najpierw, gdzie go sama umiesciłaś..(choćby ogłoszenia z nr tel i adresem mailowym) a potem rzucaj oskarżenia. No i fajnie jest wiedziec, czego bedzie dotyczyc reportaz - z tym wieksza ochotą zasiądę pod telewizorem. Quote
wellington Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 (edited) Czy ktos moze wie cos o losie tych koni ? [URL]http://www.gadu-gadu.pl/zaniedbane-konie-sa-zabierane-ze-stajni-w-pradzewie/21[/URL] Podobno sa na Kujawach, ale co potem ? [URL]http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/361288,Koniec-dramatu-zwierzat-w-Cholewach-Uratowano-trzynascie-koni[/URL] Edited April 30, 2012 by wellington Quote
Zofia.Sasza Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 [quote name='wellington']Czy ktos moze wie cos o losie tych koni ? [URL]http://www.gadu-gadu.pl/zaniedbane-konie-sa-zabierane-ze-stajni-w-pradzewie/21[/URL] Podobno sa na Kujawach, ale co potem ? [URL]http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/361288,Koniec-dramatu-zwierzat-w-Cholewach-Uratowano-trzynascie-koni[/URL][/QUOTE] Mogłabyś nie robić OT? Grzecznie proszę... Quote
panterra Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 [quote name='wellington']Czy ktos moze wie cos o losie tych koni ? [URL]http://www.gadu-gadu.pl/zaniedbane-konie-sa-zabierane-ze-stajni-w-pradzewie/21[/URL] Podobno sa na Kujawach, ale co potem ? [URL]http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/361288,Koniec-dramatu-zwierzat-w-Cholewach-Uratowano-trzynascie-koni[/URL][/QUOTE] Jak to co? Zostały wywiezione na handel do Niemiec :lol: Pewnie już zostały z apetytem zjedzone :mdrmed: Podobnie, jak te, które były nocą dziwnymi, utajnionymi transportami wywożone przez PdZ i Vivę z Korabiewic... No! To macie kolejną sensację!!! Quote
Zofia.Sasza Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 [quote name='panterra']Jak to co? Zostały wywiezione na handel do Niemiec :lol: Pewnie już zostały z apetytem zjedzone :mdrmed: Podobnie, jak te, które były nocą dziwnymi, utajnionymi transportami wywożone przez PdZ i Vivę z Korabiewic... No! To macie kolejną sensację!!![/QUOTE] Proszę, nie dyskutuj z nawiedzonymi. Do wellington - robisz dramatycznie złą robotę w kwestii zagranicznych adopcji. Zachowujesz się jak ten pasterz, co krzyczał "wilki, wilki" co 5 minut, więc gdy naprawdę go zaatakowały - nikt mu nie pomógł. Dla ciebie KAŻDA taka adopcja to ściema. W wyniku tego te, które są naprawdę podejrzane (Klembów np.) gina w szumie informacyjnym jaki wytwarzasz z koleżankami. Gdyby energię jaką wkładacie w klepanie w klawiaturę obrócić w kierunku zdemaskowania którejś z lewych organizacji wywożących zwierzęta - dawno mielibyśmy ich na widelcu. Quote
panterra Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Zofia.Sasza, bo te nawiedzone kierują się zasadą, że dobre tylko to, co polskie;) Quote
ostatniaszansa Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 [quote name='panterra']Zofia.Sasza, bo te nawiedzone kierują się zasadą, że dobre tylko to, co polskie;)[/QUOTE] Ale niech kurna bedzie to poskie - prosze bardzo, juz widze te tlumy chetnych na Wyplosza, Karolka, Klare i inne biedy... jakos ludzie sie nie zabijaja... /Agnieszka Quote
Kama202 Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Właśnie obejrzałam reportaż. Nie wypowiadałam się do tej pory, ale po tym, co usłyszałam: NIE MAM WĄTPLIWOŚCI, KTO MA RACJĘ! Magda Sz. to "powalona' obrończyni "życia poczętego". I jak to dużo zależy od tego, KTÓRY PROGRAM robi taki reportaż. U zwykłych śmiertelników znów zaczną się rozterki- kto ma rację...Ktoś podły manipuluje tą (skądinąd biedną), starą kobietą. Brawo Viva i Pogotowie dla zwierząt. Quote
ostatniaszansa Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Jestem tak piramidalnie wkur.......a ,że miejsca znaleźć sobie nie mogę . Skąd się wzięła ta P. Majewska , dziennikarka co tak ulubiła sobie Magdę Szwarc itak Jej współczuje ? Dźdzownice, żuki i życie poczęte a już te czipy ... Szanowni Państwo większość nas to chyba na szafot powinno się wysłać za te sterylki i kastracje, za adopcje psów ze schronisk pewnie też. Udział Pani Sroczyńskiej w tym przedsięwzięciu- żałosny. Do czego to niby zmierza ? widziałam konie , widać zaniedbania wymagające wielomiesięcznego leczenia , pielęgnacji a psy... szkoda słów. Nieomal każdy mymaga jakiegoś leczenia nie mówiąc o socjalizacji .[B] Na własne życzenie [/B]Magdalena Szwarc mieszkała z ogromną ilością psów w mieszkaniu w syfie, smrodzie, odchodach. Nie musi przebywać w kontenerze socjalnym , siedzi tam bo tak chce. Dodam,że psy zabrane z Jej domu wyglądaja koszmarnie , żywcem jedzone przez pchły. Całe szczęscie ,że Vivie udało się je z tego koszmaru wyjąć i zaopiekowac, leczyć . Żyjemy w matixie , Papałe zabił zlodziej samochodów strzałem w czoło a wszyscy znęcają się nad biedna staruszką, ktora vchce znowu "opiekować " się zwierzętami Widziałam tą "staruszkę "niecałe dwa tygodnie temu i usłyszałam...Ewa Quote
Kama202 Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Masz rację ostatniaszansa. Najgorsze, że Tv2 o tej godzinie ma wielką oglądalność. To super posunięcie przeciwników Vivy! Tylko zwierząt w tym wszystkim żal.... Quote
ostatniaszansa Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 [quote name='Kama202']Masz rację ostatniaszansa. Najgorsze, że Tv2 o tej godzinie ma wielką oglądalność. To super posunięcie przeciwników Vivy! Tylko zwierząt w tym wszystkim żal....[/QUOTE] No wlasnie szkoda, ze panie dziennikarki tak malo pochylily sie nad zwierzetami - u nas jest jeden z pupilkow z domu pani Szwarc, jego stan swiadczy jednoznacznie o ogromnym zaniedbaniu. Ale kogo obchodza zwierzeta w tej rozgrywce :( /Agnieszka Quote
kahoona Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Materiał wzorcowy, ta dziennikarka to powinna w warzywniaku pracować, a jaka teza sensacyjna..... Bielawski robi zamach na ziemię i pewnie czyha na cnotę starej dziwaczki, która jednak potrafiła "zagospodarować" ponad 100.000 zł zwierzęcych pieniędzy (raport NIK). A jakie towarzystwo wyborne - wyrokowcy i ludzie, którzy właśnie mają sprawy o znęcanie się nad zwierzętami.... I oni wszyscy ukochali Magde S. - miłością wielką i nieskażoną niczym poza.... no własnie.... o co chodzi.... czy może o to, o czym mówił wójt.... Ale poza niedouczoną "dziennikarką", medalowe miejsce dla specjalisty Lesina - właściwa osoba do oceniania schronisk, o których nic nie wie.... Korabiewice były podobno wzorem dla innych - ciekawe kiedy.... Gdzie on to usłyszał? Pewnie mu na tym tajnym spotkaniu miłośników sądów, prokuratur i podobno zwierząt powiedzieli... W końcu sami "znawcy" tam siedzieli - do tej pory znaleźć można w necie "dokonania" tego towarzystwa - jakieś usypianie zdrowych psów, znęcanie się, głodzenie.. takie tam różne. Trzeba poprosić Grześka, żeby nam zidentyfikował tych specjalistów i pokazał parę zdjęć z interwencji u nich. Quote
wellington Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 [quote name='Zofia.Sasza']Proszę, nie dyskutuj z nawiedzonymi. Do wellington - robisz dramatycznie złą robotę w kwestii zagranicznych adopcji. Zachowujesz się jak ten pasterz, co krzyczał "wilki, wilki" co 5 minut, więc gdy naprawdę go zaatakowały - nikt mu nie pomógł. Dla ciebie KAŻDA taka adopcja to ściema. W wyniku tego te, które są naprawdę podejrzane (Klembów np.) gina w szumie informacyjnym jaki wytwarzasz z koleżankami. Gdyby energię jaką wkładacie w klepanie w klawiaturę obrócić w kierunku zdemaskowania którejś z lewych organizacji wywożących zwierzęta - dawno mielibyśmy ich na widelcu.[/QUOTE] Czy na zwykle pytania nie potrafisz odpowiedziec nie podniesionym glosem ? Quote
gagata Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Zawsze twierdziłam, że prawdy nie warto koloryzować – dziennikarka bardzo rzetelnie podeszła do tematu : Magdy Sz. nie wybielała, pokazała ja taką, jaka jest z jej stosunkiem do wszelakiego zycia, do robaków , sterylek i czipów. Wolno jej mieć takie poglady? Wolno. Pewnie niejeden weganin miewa podobne rozterki. Natomiast nic nie usprawiedliwia brutalnej pacyfikacji tego miejsca przez Grzegorza B. (Dzieki Zofio.Saszo za inspirację) – to zabieranie szczeniaków bez matki, zabrany łagodny ,wypasiony i zsocjalizowany rottek.. Nie było chorych psów wymagających natychmiastowej pomocy? No i czego on szukał w szufladach Magdy Sz? I te niemieckie strony…widać współpraca kwitnie. Ze też nie ma odważnych do spacyfikowania Klembowa czy Kotlisk ..No ale tam nie ma starej samotnej kobiety ani planowanego parku. [quote name='ostatniaszansa']No wlasnie szkoda, ze panie dziennikarki tak malo pochylily sie nad zwierzetami - u nas jest jeden z pupilkow z domu pani Szwarc, jego stan swiadczy jednoznacznie o ogromnym zaniedbaniu. Ale kogo obchodza zwierzeta w tej rozgrywce :( /Agnieszka[/QUOTE] Ogromne zaniedbanie pieska po kilku miesiącach działalności Vivy wynika raczej z miernej operatywności obecnej szefowej Korabiewic i jej totalnego lekceważenia problemu… Quote
ostatniaszansa Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 To jeszcze raz Gagato,[B] pies zostal zabrany kilka dni wczesniej z domu pani Szwarc [/B]-faktycznie szkoda, ze Viva nie zdazyla go przez ta chwile ogarnac np. dosztukowac wylysialego od pchel futra itp... /Agnieszka Quote
Recommended Posts