BUDRYSEK Posted January 7, 2012 Author Posted January 7, 2012 Ustawa o ochronie zwierząt http://www.fundacjazmienmyswiat.tarnow.pl/ustawa.php WSZYSTKIE STWORZENIA ZIEMI Czują, jak my Wszystkie stworzenia ziemi Pragną szczęścia, jak my Wszystkie stworzenia ziemi kochają, Cierpią i umierają jak my. A więc są one Nam równowartościowymi dziełami Wszechmogącego Stwórcy ŚW. FRANCISZEK Z ASYŻU Quote
BUDRYSEK Posted January 7, 2012 Author Posted January 7, 2012 Jola dziękuję za piękny wierszyk :) _________________$ ____$_$$_________________$$ ____$_$$$_________________$$ ____$__$_$________________$$ ___$___$__$______________ $$ __ $_______$_____________ $$ _ $_________$____________$$ _$__$$$_____$________$$BK$$ _$_ $_$$_____$______$______$ _$_ $__$_____$_____$________$ _$__$$$_____$____$__________$ _$ $_________$_$$____________$ $$$_________________________$ $___$_______________________$ $__$________$_______________$ $$$________$________________$ __$______$$__$__$__$________$ ___$$$$$_$__$__$__$___$$$___$ _________$__$__$_$_$$$___$__$ _________$__$__$__$______$__$ _________$__$__$__$______$__$ _________$__$_ $__$_______$__$ ________$__ $__$__$_______ $$$ _______$___$__ $__$ ______$___$___$__ $ _______$$____ $___$ _____________$___$ ______________$$$ ___________$_____$ ___________$$___$$ ___________$$$$$$$ ___________$_____$ __________$____0__$ __________$_______$ __________$______>_$ ____$$____$_______$ ___$$$$____$_____$ ____$$$___$;;;___$ _____$$___$;;;;__$ _____$$__$;;;;;___$ ____$$__$;;;;;;____$ ____$$_$;;;;;;_____$ ___$$_$;;;;;;______$ ___$$_$;;;;;;______$ ___$$_$;;;;;;______$ ___$$_$;;;;;;;;____$ ___$$_$;;;;;;;;;;___$ ___$$$_$;;;;;;;;;;;_$ ____$$_$;;;;;;;;;;;;$ ____$$$$$;;;;;;;;;;;;$ _____$$$$;;;;;;;;$;;;;$ _____$$$$$$$$$$$$$$$ nauczała nas porządku. Napuszonym swym ogonkiem rozprawiła się z wazonkiem, wnet na całym parapecie nie zostało żadne kwiecie. Potem poszły w ruch flakony, Gra w "trafiony - zatopiony". Biegam za nią, ciężko sapię, ale Zuzia już na szafie. Patrzy na mnie z satysfakcją niezrażona mą reakcją. Trzeba sprzątnąć bibeloty gdy w mieszkaniu rządzą koty.. Cokolwiek złego zrobią,to i tak będziemy je kochać z całego serca. Quote
BUDRYSEK Posted January 7, 2012 Author Posted January 7, 2012 Bigos- młody, czarny podpalany mieszaniec średniej wielkości (wiek ok 6 miesięcy). Jest bardzo wesołym i aktywnym psem. Toleruje inne zwierzęta. Został znaleziony 30 grudnia w Bielsku- Białej na ul. Łuczników (okolice Kamienicy). Był bardzo zadbany, czysty i miał czarną, skórzaną obrożę. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
BUDRYSEK Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 zapraszam na bloga moich Gadziorkow, ktory prowadzi RudyiSrebrnyKot :):loveu: http://budrysek-tymczasy.blogspot.com/ A w nim min porownanie facetow i kotow ;) Quote
Iljova Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Ooo... a to ciekawie brzmi trzeba zajrzeć ;-) Byłam zajrzałam a porównanie facetów i kotów 100% racja :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
rudyisrebrnykot Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Też mi się podobają te porównania :D. A dodałam Bigosa na psią stronę bloga: http://budrysek-psy.blogspot.com/ ... :) Quote
EVA2406 Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 [quote name='BUDRYSEK']warto przeczytac http://wyborcza.pl/1,76842,10850010,Wigilijna_opowiesc.html?fb_ref=su&fb_source=home_oneline Nawet nie podejrzewałam Pani Środy o taki stosunek do zwierząt. Tylko zastanawiam się czy to autentyczne jej odczucie, czy gra aby dowalić konkurentowi politycznemu. Chcę wierzyć, że to płynie z serca.................... Quote
maja602 Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 A ja Ją podejrzewałam. Brawo Pani Środa. Oby więcej takich polityków na polskiej scenie. Quote
zuzlikowa Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Zobaczcie jakie horrory odgrywają się na blogu BUDRYSKA :shake:;). .. strach się bać!!!:crazyeye: ...uwaga: nerwy ze stali potrzebne!!!! http://www.youtube.com/watch?v=8-1F-CokXNU&feature=player_embedded Quote
BUDRYSEK Posted January 12, 2012 Author Posted January 12, 2012 zapraszam na bazarek ogłoszeniowy na miau http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=137731&p=8435654#p8435654 Quote
beta ata Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 A ja dopiero dziś tu trafiłam... :cool1: Quote
EVA2406 Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Budrysku, przepraszam za wiadomość nie na temat, ale to ważna sprawa................pomóżmy małemu Frankowi ( prośba od dziewczyn z forum Miau): " jak możecie to wyślijcie eska na tego maluszka ciężko chorego http://www.rc.fm/polityczne/moj-syn-franek-blog.html Quote
zuzlikowa Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 EVA2406 napisał(a):Budrysku, przepraszam za wiadomość nie na temat, ale to ważna sprawa................pomóżmy małemu Frankowi ( prośba od dziewczyn z forum Miau): " jak możecie to wyślijcie eska na tego maluszka ciężko chorego http://www.rc.fm/polityczne/moj-syn-franek-blog.html ...sie robi Ewuś :)... już wysłany sesemesik pod nr 7122 z treścią A00346... dostałam nawet potwierdzenie :) Powodzenia Franiu!!! ps...wstawiam na beniaste wątki- benki nigdy nie odmawiają pomocy i tym razem tak będzie :)... Quote
Grosziwo Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 też wysłane dwa sms-ki z mojego i z mamy telefonu. A tak przy okazji trzymajcie kciuki dziewczyny za moją Żabkę, miała dziś usuniętą całą listwę mleczną :-( i teraz leży taka biedniutka. Quote
zuzlikowa Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Grosziwo napisał(a):też wysłane dwa sms-ki z mojego i z mamy telefonu. A tak przy okazji trzymajcie kciuki dziewczyny za moją Żabkę, miała dziś usuniętą całą listwę mleczną :-( i teraz leży taka biedniutka. Mocno trzymamy!!! Bardzo mocno! Biedactwo... Quote
elu Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Aga! Wszystkiego naj naj naj! Życzymy Ci spełnienia marzeń, zdrówka (migreny precz!), spokoju, miłości, samych udanych adopcji i jak najmniej bied do ratowania, pociechy z wiadomokogo oraz wszystkich Twoich gadziorków i czego sobie jeszcze życzysz Quote
zuzlikowa Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 elu napisał(a):Aga! Wszystkiego naj naj naj! Życzymy Ci spełnienia marzeń, zdrówka (migreny precz!), spokoju, miłości, samych udanych adopcji i jak najmniej bied do ratowania, pociechy z wiadomokogo oraz wszystkich Twoich gadziorków i czego sobie jeszcze życzysz ....i góóóóóóóóóóry pieniędzy, z którymi Ty będziesz wiedziała co zrobić :) Quote
beta ata Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Rozumiem, że dzis jest jakaś okazja... Nie wiem dokładnie jaka, ale możliwości aż tak wiele nie ma, skoro tort na obrazku :-) Wszystkiego najlepszego! Quote
Agnieszka Co. Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 I ja się dołączam z najlepszymi życzeniami Quote
EVA2406 Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Grosziwo napisał(a):też wysłane dwa sms-ki z mojego i z mamy telefonu. A tak przy okazji trzymajcie kciuki dziewczyny za moją Żabkę, miała dziś usuniętą całą listwę mleczną :-( i teraz leży taka biedniutka. Dziękuję :) Jak się czuje dzisiaj Żabka? Agnieszko :loveu:, dużo zdrowia, siły, energii ( której Ci chyba nigdy nie brakuje), wytrwałości i oczywiście kasy, kasy, kasy ( wiem, że Tobie, ona nie przewróci w głowie ;) ) Quote
Grosziwo Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Aguś 100 lat !!! :tort::new-bday: EVA Żabka czuje się ... no właśnie jak ? Je, pije ale chodzenie sprawia jej kłopot i pewnie ból. Na dodatek jest bardo nieforemna i nie potrafię jej dobrać dobrego kaftana. Druga bezsenna noc pewnie będzie przeze mnie zaliczona. Aga sorki, ze tu taką prywatę uskuteczniam :oops: Quote
EVA2406 Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Prywata, ale ożywia wątek ;) Wiesz, to duża operacja i na pewno ją szwy ciągną i wszystko boli. Oby z każdym dniem było lepiej. A kaftan bardzo utrudnia życie, bo powoduje zachwianie równowagi. Dobrze, że apetyt dopisuje. Quote
Grosziwo Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 EVA półtora roku temu Żaba miała usuniętą (nie całą) listwę mleczną , a teraz drugą stronę , niestety już całą. Jak na nią patrzę to aż mnie wszystko boli. Żaba ma prawie 11 lat, jest grubą Paaarówą i jeść to ona potrafi ... zawsze. Dzięki kochana za troskę ! Quote
Recommended Posts