Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oliwka to prawdziwa dama Piękna szaro-rudo-biała kocica Lubi ucinac sobie długie drzemeczki i dobre jedzonko.Wysterylizowana i zaszczepiona

Uploaded with ImageShack.us

Biały to ok 1,5 roczny kocurek. Szukamy Mu domu z ogrodem. Przyjacielski pieszczoszek Wykastrowany

Pipi to koteczka która zasługuje na wspaniały dom...poprzednia włascicielka pozbyla sie Jej jak smiecia! Pipi ma poraniony pyszczek, ktory jest w trakcie leczenia, jest wysterylizowana. Bardzo przymilna koteczka,wpatrzona w człowieka, szczesliwa z kazdego dotyku.Jest bardzo grzeczna

Earl Grey to wielka indywidualistka.Niby stroni od człowieka ale na widok jedzonka przemienia sie w mega miziaczka z ktorym mozna zrobic wszystko
Ma ok 2 lat, wysterylizowana.

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maleńki Rudasek z chora łapeczką to jeszcze maleństwo. Trafił do nas z rana na łapce, jest juz lepiej i Rudasek śmiga jak torpeda

‎2 miesięczny Kubuś wyrzucony w Boże Narodzenie...przerażony płakał na ulicy...głodny...przemarznięty...czyzby nietrafiony prezent pod choinkę?!
Pilnie szukamy kochającego domku. Kubuś jest słodziutki, chce tylko przytulać się...prosimy o pomoc dla tego biednego maluszka

Posted

Szczeniaczek Grosik i jego siostrzyczka Grosia zostały znalezione na ulicy...nie miały szans na przeżycie....obecnie tymczasowo przebywaja w lecznicy ale bardzo zle znosza tam pobyt...płaczą...chcą do ludzi...chcą być głaskane i przytulane...chcą się bawić...Bardzo prosimy o pomoc w znalezieniu domów stałych lub tymczasowych żeby te maluszki mogły poczuć sie szczęśliwe i kochane. Mają tylko 2 miesiące...

Zaginął whiskasik!!!

cytuję właścicielkę:

"To jest kot dwuletni. Zginął nam 3.12.2011 w Pawłowicach we Wrocławiu.Prawdopodobnie siedział w podwoziu samochodu i pojechał. Auto było czerwone, ale marki nie pamiętam. Nazywał się Tofik, ale mówiliśmy na niego Tofi, Tofuś. "

pilnie szukam kogos na wizyte w m-cowosci Kopeć,Grabów nad Prosną woj. wielkopolskie, niedaleko Kalisza
dla Puszka, daleko ale moze to Jego szansa?
bardzo prosze o pomoc w znalezieniu kogos z tamtych stron

Posted

Witaj budrysku!
Jak ogłoszeniowo stoicie?
Myślę że mogę pomóc.[quote name='BUDRYSEK']przypominamy sie po przerwie :)

przedstawiam Kocie Cuda

mix persa Puszek Puszek ma około 1,5 roku. Spotkało go to, co spotyka niestety wiele zwierząt- został oddany przez właścicieli z powodu przeprowadzki.
Kocurek jest wykastrowany i zaszczepiony. Ma połowę ogonka ale to tylko dodaje mu uroku:)

Szaruś to bardzo przyjacielski kocurek, ma ok 2 lata, nie sprawia problemow, cichy i spokojny. Lubi byc przytulany i głaskany.Super dogaduje się z innymi kociakami i psami.Wykastrowany i zaszczepiony

Guciu 2...nie mogłam dać Mu innego imienia...tak bardzo przypomina mi moje Guciatko (*)
Guciu2 to młody ok 1,5 roczny kocurek, jest wykastrowany i zaszczepiony.Uwielbia zabawy z piłeczkami i piórkami.Bardzo grzeczny

Livcia to jeszcze kocie dziecko, ma ok 3 mies.Jest jeszcze nieufna do ludzi ale codziennie robi postępy Z kociakami dogoaduje sie bez problemu

Posted

[quote name='Akrum']Śliczne masz te koty u siebie, Olivka wpadła mi w oko, szkoda, że nie mogę adoptować żadnego...

na Olivkę jest juz chetny domek :) trzymajcie kciuki!

pamietacie Zuzie ze złamana w 8 m-cach miednicą?

http://www.dogomania.pl/threads/204904-Miednica-zlamana-w-8-miejscach!-Zuzia-ma-domek-)?p=16575403#post16575403

taka jest teraz z Niej Księzniczka :)

Posted

[quote name='_ogonek_']Budrysku, moja oferta aktualna ;)

Tak w zasadzie gdzie są twoje tymczasy? we Wrocku czy w Żywcu?
Gdzie przetrzymujesz te zwierze? :D

dzięki :)
kazde ogloszenie sie przyda :)
foty mozna skopiowac z bloga

http://budrysek-tymczasy.blogspot.com/

ja siedze i robie tablice, mozna kopiowac na inne stronki

http://tablica.pl/oferta/malenki-rudy-kocurek-szuka-domku-IDAV4D.html

Gadziorki na stałe sa w Zywcu

Posted

zapomniałam Wam jeszcze przedstawic Czarną Małpę...przecholerka mała

takie słodkie Maluszki ostatnio znalazły domki

w trakcie leczenia mamy Basię/Teodorka...paskudne złamanie miednicy...ale na szczęście już dochodzi do siebie
Kotek zaraz po znalezieniu został przewieziony do weta, szynko trzeba było nadac imie więc został Basią...podczas operacji okazał sie Teodorkiem

Kotek Teodor, potrącony przez samochód, ma się już dobrze. Niestety jego leczenie bardzo dużo kosztowało. Teodorek przeszedł bardzo skomplikowaną operację usunięcia główki kości udowej, która po wypadku wbiła się w miednicę. Teraz miednica ma szansę się zrosnąć. Do tego kociak jest na specjalistycznej karmie, ponieważ w wyniku wypadku, ma uszkodzone nerwy w okolicy jelit i cierpi z powodu biegunek. Proszę każdego, komu los zwierząt nie jest obojętny o pomoc w uregulowaniu rachunku u weterynarza. Im szybciej to się uda zrobić, tym szybciej będziemy mogli pomóc kolejnemu potrzebującemu zwierzakowi. Liczy się każda złotówka! Do zapłaty pozostało JESZCZE 550zł.
Podaję numer konta Gabinetu Weterynaryjnego, w którym Teodorek był operowany:

Gabinet Weterynaryjny CHIRON 76 1050 1070 1000 0090 7123 0776
ING Bank Śląski
ul. Wapienna 16
Bielsko-Biała 43-300
W treści proszę wpisać, że jest to za Teodora...każdy grosz na wagę złota

Posted

[quote name='_ogonek_']Budrysku, bo ja nie ogarniam totalnie...
Wypisz mi w punktach co jest ci potrzebne...

- ogłoszenia
- kaska
- rzeczowe cos?

przy takim stadku wszystko sie przyda :)
30 l zwierku idzie nam na tydzien
12 kg suchego idzie nam w 10 dni
ogloszenia tez konieczne, bo bez sensu zeby u mnie sie takie cuda marnowaly
a kaska to prosto do lecznicy na długi :(

niedaleko Chirona w BB, mieszka Onek staruszek, ma problemy ze stawami i pewnie jeszcze inne tez
wlasciciel to bity wiesniak, morde drze na calego, ale jak sie na niego ryknie to troche stopuje
Onka trzeba zabrac do weta, najlepiej przez dzien jak jest jasno, ja zanim dojade do BB to juz jest ciemno...moze ktos pomoc?
mam nadzieję, ze jeszcze zyje
warunki ma masakryczne + łancuch

bardzo proszę o pomoc dla Niego

Posted

Witam cały zwierzyniec kochany
i wszystkich, którzy tu bywają w pierwszym dniu Roku Nowego
niech będzie radosny i wspaniały
i zdrowie niech dopisuje przez rok cały.

Posted

BUDRYSEK pilnie poszukuje transportu dla małego koteczka w transporterku

... ze ŚLĄSKA([SIZE=2]w zasadzie z Żywca, ale możliwe jest dowiezienie koteczka w różne rejony śląska
) do WARSZAWY (Ochota)(to do czwartku)

lub

...z WROCŁAWIA do WARSZAWY(Ochota)(od piątku do niedzieli).

Pomóżcie koteczkowi dotrzeć do domu stałego!

Kontakt z BUDRYSEK- 607 488 598- np.sms, a BUDRYSEK oddzwoni( brak bieżącego dostępu do internetu).

Posted

[quote name='zuzlikowa']

Wątek staruszka Onka z BB... zapraszam do niego!
Bardzo potrzebuje pomocy.
http://www.dogomania.pl/threads/2204...8#post18321178

Nestety staruszek Onek nie żyje... znów człowiek nie stanął na wysokości zadania:angryy:
Jednak próbując uratować staruszka, trzeba było ratować dwa razy potrąconego młodego Donka Domino... psiak bardzo potrzebuje pomocy!

Nie udało się pomóc staruszkowi:-(
... pomóżmy uratować Domino- młodego donka!

http://www.dogomania.pl/threads/220450-Staruszkowi-Onkowi-nie-uda%C5%82o-si%C4%99-TM%28*%29_URATUJMY-potr%C4%85conego-Donka-DOMINO!!!

Posted

[quote name='BUDRYSEK']

Wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku

Berti ma szansę jechac do hoteliku....potrzebne "tylko" fundusze...pomozecie?

http://www.dogomania.pl/threads/2195...-życia!-DS_dt!

moze ktos zacznie Nowy Rok dobrym uczynkiem?.... Berti prosi....
15 zł to dla Niego 1 bezpieczny dzień....

w schronie popada w coraz większą deprechę

Berti już w hoteliku u Lilu... bardzo dziękuje za dotychczasową pomoc i prosi o pamięć oraz deklaracje!

Posted

[quote name='BUDRYSEK']Gadziorki dziękują Cioci Grosziwo za pyszne jedzonko, żwirek i piękny drapaczek :loveu:
pudło po drapaku tez zrobiło furrore ;)

Nie ma za co, niech będzie na zdrowie :kociak:
Przepraszam, że tak długo Gadziorki czekały na drapak, który im "sto lat temu" obiecałam :oops:

Posted (edited)

[quote name='Grosziwo']Nie ma za co, niech będzie na zdrowie :kociak:
Przepraszam, że tak długo Gadziorki czekały na drapak, który im "sto lat temu" obiecałam :oops:

teraz Gadziorki prawie bija sie o m-ce na drapaku :)...kto pierwszy ten lepszy :)

zapomnialam o nowym biedaczku
przyniesiony do uspeinia kocurek, ok 1 roku, cała głowa i szyjka w swierzbie
wet nie zgodzil sie na uspienie i kocurek trafil do mnie....okazał się kotką
obecnie leczymy sierzba i juz rozgladamy sie za super domkiem bo koteczka jest wspaniala

jezeli ktos bedzie w stanie przekazac jakies fanty na aukcie bedziemy wdzieczni...rosnie juz dlug za leczenie

wiem, ze na dogo są osoby ktore tylko "sledza" nasza dzialalnosc, wiec ten link jest wlasnie dla nich...moze da im to cos do myslenia?!

http://www.fundacjazmienmyswiat.tarnow.pl/download/kodeksetykilekarzaweterynarii.pdf

ŚWIATOWA DEKLARACJA PRAW ZWIERZĘCIA

uchwalona przez UNESCO w dniu 15.10.1978 w Paryżu

WSTĘP

Z uwagi na to, że każde zwierzę, jako istota żywa, ma prawa w sferze moralnej; że nieznajomość i nieuznawanie tych praw sprowadziły człowieka i prowadzą go nadal na drogę przestępstw przeciwko naturze i zwierzętom; że uznanie przez gatunek ludzki prawa innych gatunków zwierzęcych do egzystencji stanowi podstawę do współistnienia wszystkich istot żywych;
że człowiek dopuścił się zbrodni wytępienia wielu gatunków zwierzęcych i że nadal istnieje ta sama groźba; że poszanowanie zwierząt przez człowieka wiąże się z poszanowaniem ludzi między sobą i że już od najmłodszych lat należy uczyć człowieka obserwować, rozumieć, szanować i kochać zwierzęta...

NINIEJSZYM OBWIESZCZA SIĘ:
Art.1.
Wszystkie zwierzęta rodzą się równe wobec życia i mają te same prawa do istnienia.
Art.2.
a/ Każde zwierzę ma prawo do poszanowania
b/ Człowiek, jako gatunek zwierzęcy, nie może rościć sobie prawa do tępienia innych zwierząt ani do ich niehumanitarnego wyzyskiwania. Ma natomiast obowiązek wykorzystania całej swej wiedzy dla dobra zwierząt.
c/ Każde zwierzę ma prawo oczekiwać od człowieka poszanowania, opieki i ochrony.
Art. 3.
a/ Żadne zwierzę nie może być przedmiotem maltretowania i aktów okrucieństwa.
b/ Jeśli okaże się , że śmierć zwierzęcia jest konieczna, należy uśmiercić je szybko, nie narażając na ból i trwogę.
Art.4.
Każde zwierzę, które należy do gatunku dzikiego, ma prawo do życia na wolności w swym naturalnym otoczeniu: ziemskim, powietrznym lub wodnym, oraz prawo do rozmnażania się. Każde pozbawienie wolności, choćby w celach edukacyjnych jest pogwałceniem tego prawa.
Art.5.
a/ Każde zwierzę, należące do gatunku, który żyje zazwyczaj w środowisku ludzkim, ma prawo żyć i rosnąć zgodnie z rytmem i warunkami życia i wolności właściwymi dla swego gatunku.
b/ Każde zakłócenie tego rytmu i tych warunków przez człowieka w celach merkantylnych, jest pogwałceniem tego prawa.
Art.6.
a/ Każde zwierzę, które człowiek wybrał na swego towarzysza, ma prawo żyć tak długo, jak pozwala na to jego gatunkowi natura.
b/ Porzucenie zwierzęcia jest aktem okrutnym i nikczemnym.
Art.7.
Każde zwierzę pracujące dla człowieka ma prawo do rozsądnego ograniczania czasu i intensywności pracy, do właściwego wyżywienia i wypoczynku.
Art.8.
a/ Doświadczenia na zwierzętach, które wiążą się z cierpieniem fizycznym i psychicznym, są pogwałceniem praw zwierzęcia, zarówno w przypadku doświadczeń medycznych, naukowych, handlowych jak i wszystkich innych.
b/ Należy w tym celu stosować i rozwijać metody zastępcze.

Art.9.

Jeżeli człowiek hoduje zwierzę w celach żywnościowych, należy je karmić, hodować, przewozić i uśmiercać, nie narażając go na niepokój i ból.
Art.10.

a/ Żadne zwierzę nie może być traktowane jako zabawka dla człowieka.
b/ Wystawianie zwierząt na pokaz, oraz widowiska z udziałem zwierząt narażają na szwank godność zwierzęcia.
Art.11.

Każdy akt, prowadzący do zabicia zwierzęcia bez koniecznej potrzeby jest mordem, czyli zbrodnią przeciw życiu. Art.12.
a/ Każdy akt prowadzący do uśmiercania dużej ilości zwierząt dzikich, jest masowym morderstwem, czyli zbrodnią przeciw gatunkowi.
b/ Niszczenie i zatruwanie środowiska naturalnego sieje śmierć.
Art. 13.
a/ Zwierzę martwe należy traktować z poszanowaniem.
b/ Sceny przemocy, której ofiarą padają zwierzęta, nie powinny mieć wstępu na ekrany kin i telewizji, chyba że jest to demonstracja zbrodni dokonywanych na zwierzętach.
Art.14.
a/ Stowarzyszenia ochrony i opieki zwierząt powinny mieć przedstawicieli na szczeblu rządowym.
b/ Prawa zwierząt powinny być ustawowo chronione tak jak prawa ludzi.

Edited by BUDRYSEK