kajkoowa Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 Romka napisał(a):Widać po jej zachowaniu,że jest super i pewnie będzie też ustawiać inne psiaki...jak moja Romka...też jest z tych myślacych i najważniejszych... Oczywiście, a co! Sopla tez próbuje ustawiać, ale on na te ,,szczenięce wygłupy" nie reaguje :D Quote
jostel5 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Pomóżcie,proszę...! Szukamy kogoś miłego do przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej w Kutnie dla spanielka Jokiego:http://www.dogomania.pl/threads/199999-Cocker-spaniel-JOKI-z-Bia%C5%82ej-Podlaskiej-poszukuje-domu?p=16195513#post16195513 Cz jest tu ktoś taki????:) Quote
edzia.71 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Klara na pierwszą. Telefon nie zadzwonił nawet raz. Biedna maleńka będzie od poniedziałku siedzieć sama 7 godzin.:-( Quote
kajkoowa Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 Było dziś zapytanie z Łodzi, czekamy na adres do wizyty. Quote
edzia.71 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Miałam telefon od pani z Łodzi. Rozmowa bardzo ciekawa. Państwo maja 4 - letnia córeczkę. i cytuję " chcą dać dużo miłości Klarze".:lol: Czekamy na decyzje i ewentualny adres do przeprowadzenia wizyty Quote
kajkoowa Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 Allegro zaraz wygasa :( Pani nie odezwała się już... Klara została wczoraj i dziś na parę godzin sama, nie zniszczyła nic, dziś tylko trochę nabrudziła. No i ma za sobą pierwsze spotkanie z królikiem na żywo, królik poza klatką. Najpierw siedział w otwartej klatce, a mała leżała obok i go obserwowała. Potem go wyjęłam, ale cały czas siedziałam blisko, żeby móc szybko zareagować. Nie zaczepiała go łapami, chciała go tylko powąchać, ale ten mały dzikus cały czas warczał więc mała tez zaczęła gadać :D Oczywiście musi tez być czas na relaks :) Quote
mamanabank Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 allegro zostanie odnowione, gdy tylko dostanę powiadomienie na e-mail, że się skończyło. Quote
kajkoowa Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 Pani z Łodzi przysłała adres do wizyty :) I był kolejny telefon, zobaczymy co z tego będzie, a tymczasem lecę poszukać kogoś na wizytę. EDIT wysłałam zapytanie do rity60 Quote
edzia.71 Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 mamanabank napisał(a):allegro zostanie odnowione, gdy tylko dostanę powiadomienie na e-mail, że się skończyło. Dzięki Mamonabank.:loveu: Dziś dzwoniła inna pani (tamta chyba się rozmyśliła) tez z Łodzi. Dzisiaj prawdopodobnie będzie tez wizyta przed-adopcyjna. Jestem bardzo ciekawa. Klara pójdzie tylko w najlepsze miejsce (już ja tego dopilnuję :mad:) Quote
mamanabank Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Nie ma sprawy :-) Zawsze odnawiamy allegro, dopóki pies nie znajdzie w na własnej kanapie :-) Quote
Romka Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 [url]http://img138.imageshack.us/img138/7571/dsc1728u.jpg[/url] to zdjęcie super...wzajemnie,ostrożne poznawanie... Quote
Romka Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Kaju,podoba mi się jak działasz,kto zrobił wizytę przedadopcyjną dla Klary? Quote
kajkoowa Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 :oops: Pani zależało, żeby przeprowadzić wizytę dziś, ale ciotka rita60 i ciotka Marycha35 nie mają dziś czasu ( nie dziwię się, zaskoczyłam je ta prośbą, sama zresztą też byłam zaskoczona) i teraz trzeba zdecydować, która cioteczka ma blisko i się tam wybierze. Quote
Romka Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 [quote name='Kaja10014']:oops: Pani zależało, żeby przeprowadzić wizytę dziś, ale ciotka rita60 i ciotka Marycha35 nie mają dziś czasu ( nie dziwię się, zaskoczyłam je ta prośbą, sama zresztą też byłam zaskoczona) i teraz trzeba zdecydować, która cioteczka ma blisko i się tam wybierze.[/QUOTE] Jak Pani zależy to poczeka...mała juz i tak była sama w domku,więc jeszcze trochę wytrzyma... Quote
Marycha35 Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Dziewczynki spoko lolo, do Pani dzwoniłam, może rozmawiać dopiero po 21:00, umówimy się mam nadzieję dziś jeszcze, w który dzień możemy wpaść. Dam znać. Wizytować będę z Borówką16:), jak coś skaner bierzemy, usg, rentgen, coby prześwietlić Panią jak najlepiej;) Quote
Marycha35 Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Pani bardzo miła, umówiłyśmy się na wtorek, więc wtedy, wieczorem napiszę jakie wieści:) Quote
Marycha35 Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 looknijcie tu proszę, to trzeba rozpropagować, żeby nie katowano zwierząt: [URL]http://stop-krzywdzeniuzwierzat.blogspot.com/[/URL] Quote
Romka Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='Marycha35']looknijcie tu proszę, to trzeba rozpropagować, żeby nie katowano zwierząt: [URL]http://stop-krzywdzeniuzwierzat.blogspot.com/[/URL][/QUOTE] Marysiu,dziękujemy bardzo...a o marszu wiemy,tylko nikt nie będzie miał czasu,zeby pojechać...i jeszcze jedno cieszę się,ze jedziesz z Borówką... Quote
kajkoowa Posted January 31, 2011 Author Posted January 31, 2011 Super, sprawdźcie bardzo dokładnie, Klara to złota dziewczyna. Siedziała dziś sama przez 6 godzin, zrobiła tylko siusiu, a jak mnie zobaczyła w progu to popuściła, a ile było szczęścia. Po przywitaniu przypomniała sobie, że to ja ją zostawiłam z Soplem, więc mnie ugryzła :D A teraz się biją. Mała nic nie zniszczyła, grzeczna dziewczynka :loveu: Quote
Romka Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='Kaja10014']Super, sprawdźcie bardzo dokładnie, Klara to złota dziewczyna. Siedziała dziś sama przez 6 godzin, zrobiła tylko siusiu, a jak mnie zobaczyła w progu to popuściła, a ile było szczęścia. Po przywitaniu przypomniała sobie, że to ja ją zostawiłam z Soplem, więc mnie ugryzła :D A teraz się biją. Mała nic nie zniszczyła, grzeczna dziewczynka :loveu:[/QUOTE] Właśnie miałam zapytac Cię jak zniosła pobyt sam na sam z Soplem nasza Klara...a tu takie fajne wieści... Quote
kajkoowa Posted January 31, 2011 Author Posted January 31, 2011 [quote name='Romka']Właśnie miałam zapytac Cię jak zniosła pobyt sam na sam z Soplem nasza Klara...a tu takie fajne wieści...[/QUOTE] Oboje chyba spali na łóżku ( Sopel od razy roluje kocyk z łózka w wygodną poduszkę), Klara od razu na spacerze przykucnęła zrobić siusiu, rozprostowała kości i wróciła wariować z Soplem. Quote
Borówka16 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Ufff..wreszcie dotarłam do domu po wizycie ;) Marycha jeszcze nie, więc odezwie się późnym wieczorem pewnie. Pani młoda, mieszka z narzeczonym w 3 pokojowym mieszkaniu, na parterze. Okolica ok, trochę zieleni dla psiaka jest, choć ogółem to centrum miasta ;) Pani miała już kiedyś sunię, znajdę lecz po 2 tyg. myślała, że sunia jest już dostatecznie do niej przywiązana, spuściła ją i ta poszła w długą :-( Szukano jej, oplakatowano okolicę i nic :-( Ale to było już dawno temu....Teraz Pani i jej narzeczony marzą o suni takiej jak Klara. Liczą się z tym, że szczeniak może niszczyć itp., w trakcie wszelakich wyjazdów Klara ma jeździć razem z nimi. Są ze sterylką, tylko właśnie nie wiem - czy mają się zgłosić do schronu do Was na sterylkę czy na własną rękę -pytanie Pani. Jeśli na własną to też się zgadzają i zabieg oczywiście będzie wykonany :) Ogółem Pani (tylko ona była w domu) za dużo na psiakach się nie zna, widać, że jest niedoświadczoną, ale bardzo dobrą, ciepłą osobą, która da psu na pewno dużo miłości. Według mnie domek dobry :) Quote
edzia.71 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 .[..Ogółem Pani (tylko ona była w domu) za dużo na psiakach się nie zna, widać, że jest niedoświadczoną, ale bardzo dobrą, ciepłą osobą, która da psu na pewno dużo miłości. Według mnie domek dobry :)[/QUOTE] Bardzo dziękujemy za przeprowadzenie wizyty. No właśnie i to jest to ale...Ciężko zdecydować. Nie chciałabym żeby i Klarcia uciekła i gdzieś się poniewierała po Łodzi . Ona już raz samotnie spacerowała po lesie. Co o tym myślicie. Nie umiem podjąć decyzji. Quote
kajkoowa Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 Klara musi wychodzić na dłuższe spacery, rozpiera ją energia. A ile czasu siedziałaby sama w domu? Quote
Borówka16 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='Kaja10014']Klara musi wychodzić na dłuższe spacery, rozpiera ją energia. A ile czasu siedziałaby sama w domu?[/QUOTE] Póki co Pani jeszcze 2 tyg. będzie w domu, jest na zwolnieniu, bo niedawno złamała nogę. Potem Pani pracuje 4h od rana, potem ma przerwę i na wieczór znów idzie na 4h. Ale w międzyczasie(równie pracuje) będzie narzeczony. Quote
Recommended Posts